Ежедневно гримиране, лакиране и фризиране на 5-годишно момиче

• 33 402
  • 273
  •   1
Отговори
# 75
Цитат на: Ити
От розовото спасение няма

Така е ,за съжаление  Sad.До 2г успявах да го избягвам,но сега вече е много трудно....всъщност невъзможно, а и дъщеря ми го харесва.
Защо да е невъзможно?

# 76
Нито я гримирам,нито я фризирам.Лак също не слагам Има време за всичко.Диадема,фиби,ластици и това е.Ако и изпръхнат ръчичките от студа-слагам крем от моя.
Друг е въпроса,че като отиде на гости в баба си,я изнудва,и я прибирам лакирана,и каква ли още не...

# 77

Така е ,за съжаление  Sad.До 2г успявах да го избягвам,но сега вече е много трудно....всъщност невъзможно, а и дъщеря ми го харесва.
Защо да е невъзможно?
Защото аз и да не купя, някой ще й подари. А пък смятам, че е грехота само щото на мен от розово ми излизат пришки, да не обличам дъщеря ми в дрехи с такъв цвят, още повече пък когато са нови и качествени Laughing А и щерка ми е със светла коса и очи - розово определено й отива.

# 78

Защо да е невъзможно?
Защото аз и да не купя, някой ще й подари. А пък смятам, че е грехота само щото на мен от розово ми излизат пришки, да не обличам дъщеря ми в дрехи с такъв цвят, още повече пък когато са нови и качествени Laughing А и щерка ми е със светла коса и очи - розово определено й отива.
Въпросът не е толкова до самото "розово",ами в принципа.Значи ли това,че ако детето поиска,ще я гримираш(например) -нали и грима ще е качествен?
Става въпрос за това,че масата родители не могат да отказват на децата си.Защо ,не знам.

# 79
  • София
...Става въпрос за това,че масата родители не могат да отказват на децата си.Защо ,не знам.

Защото не желаят да го правят. Токова е просто.  Wink

Крайностите винаги предизвикват съпротива у децата. Нито заклеймявам розовото, нито го популяризирам. Дъщеря ми има всякакви дрехи, в това число и някои розови. Самата тя предпочита повече бяло.
Що се отнася до паети и подобни - успявам ясно да обясня кои са точно хората, които ходят облечени така през целя ден /тези, които нямат и капка вкус Wink/.

# 80

Защо да е невъзможно?
Въпросът не е толкова до самото "розово",ами в принципа.Значи ли това,че ако детето поиска,ще я гримираш(например) -нали и грима ще е качествен?
Става въпрос за това,че масата родители не могат да отказват на децата си.Защо ,не знам.
Хахах, не, изобщо не виждам такава връзка. Все едно ме питате дали ако поиска да бръкне в контакта, ще й разреша - има нива на задължителност на забраните, правилата и т.н Simple Smile
В контакт не се бърка без никакво значение какви са аргументите.
Ежедневен грим няма да слагам (сенки, преси, лак, гел, червило, руж...), но може да я лакирам, за да не си гризе ноктите, може да и сложа крем за устни, може и да я изрисувам с пастели за лице напр. по повод, за игра, но не ежедневно.
Също така е възможно да направя нещо с цел да илюстрирам правилата, които съм наложила - напр. зрънчовци като цяло не купувам, обаче преди 2-3 седмици се тръшна за някакъв нов - обясних, че тези са от възможно най-гадните, дето като ги помириша и ми залютява на очите, ама девойката иска. Добре, казвам, взимам ти го. Отвори го тя, хапна един зрънчо, помириса го и обяви, че повече не ще. Оттогава не е искала зрънчо. Та, що ми е да си тровя нервите, като илюстрацията често пъти може да доведе до много по-траен резултат.

# 81
Не знам за вас,момичета (Ити и Иса),но и тук дори ,срещам много майки ,които не могат да откажат нещо на децата си,като почнем от боклучливата храна и стигнем до гримове и лакове.

# 82
Блонди, с такива обличах Кати. На Симона не съм слагала.
Розовото за производителите на турска конфекция и ишлеме е равносилно на момиче.
Дрехи в други цветове можеш да намериш само на фирми шиешти на Запад от нас.  Laughing

Без да обиждам никого /включително и себе си/, но от дрехи с паети, други блестящи елементи, щампи на Н2О, Уинк, Бен тен..., и задължителните розови цветове за момиче и синьо-кафьова,-зелени трудно могат да се отърват не толкова заможните. Просто масовата детска дреха в Бг на достъпни за повечето родители цени е крещящо едноообразна.

Отказвам и още как. И аз не обичам крайностите, но се налага даразбере, че не всичко на този свят е позволено.

За гремовете в ДГ- говорила съм с госпожата, когато се върна намацотена по косата с нещо като желе, миришещо на ягода. Три пъти й мих косата с шампоан и още беше слепена. Ефект от разговора-0.

# 83
... трудно могат да се отърват не толкова заможните...
Дори и много заможните биха били просто глупави и разхищаващи ненужно ресурсите, ако не използват наличните розови дрехи, независимо, че не са ги купили, напр. Simple Smile)) Или ще ги подарят в някой дом newsm78, за да не се докосват до това розово Simple Smile)) Пък и нека сме честни - не всяко розово е грозно - има и много успешни комбинации. Вижда ми се налудничаво зарад единия мой принцип, да откажа всичко розово за щерката...

За гримовете в ДГ - обърнете се към директорката.

# 84
Не знам за вас,момичета (Ити и Иса),но и тук дори ,срещам много майки ,които не могат да откажат нещо на децата си,като почнем от боклучливата храна и стигнем до гримове и лакове.

много изместихме темата, но причините са различни
1. не им се занимава - най-често срещаната
2. защото на тях им е отказвано и един вид наваксват чрез децата си
3. правят го с възпитателна цел - тип забраненият плод е най-сладък
4. намират го за в реда на нещата - и това е често срещано
каквито и да са причините, ефектът е един
в крайна сметка това са си техните деца и да им налагат модели на поведение каквито си решат, докато не са свързани с насилие, не е редно и децата са си  тяхна работа...
малко толерантност не е излишна и в двете посоки

# 85
... трудно могат да се отърват не толкова заможните...
Дори и много заможните биха били просто глупави и разхищаващи ненужно ресурсите, ако не използват наличните розови дрехи, независимо, че не са ги купили, напр. Simple Smile)) Или ще ги подарят в някой дом newsm78, за да не се докосват до това розово Simple Smile)) Пък и нека сме честни - не всяко розово е грозно - има и много успешни комбинации. Вижда ми се налудничаво зарад единия мой принцип, да откажа всичко розово за щерката...

За гримовете в ДГ - обърнете се към директорката.

има розово и розово все пак
турското розово го различавам от километри
има страхотна циклама и нежно розово обаче и могат да се получат убийствени комбинации
така че тоталното отричане на розовото е също толкова гротескно

# 86
Ima widowe и видове отказване както и различни начини децата да разберат мнението ни без да има елемент на налагане,власност и кой е по-най. Аз лично казвам НЕ за изключително малко неща,в останалите случаи им давам да разберат какво мисля с неутрални примери,най -често не когато дойде болката до главата,а предварително сме си постлали теоретичните постановки и не се налага да клатим пръсти, да не-каме и да водим безсмислени борби. Децата са много по-умни и наблюдателни отколкото им даваме кредит,но са си хора,имат си вкусовете което аз се стремя да уважавам максимално.

# 87
Прочетох само първият пост на темата, после ще се върна да прочета цялата. )))

Крайно против съм 5годишно дете да ходи с прическа (правена с преса), лак и червило в детска градина. Изобщо цялото това нещо е пълно безумие и не мисля, че в детската градина децата трябва да се появявт в такъв вид.
Едно е коса направена с фибички, ластичета и т.н., друго е косата на 5г дете да се  гори с преси, маши и др. подобни.
За лака пак съвсем няма да коментирам.

# 88

Обаче и разбрах от къде у нея тези мераци- в групата й има момиченце, което всеки ден така се появява на ДГ.

Същото положение и при нас.Дъщеря ми си оцветяваше ноктите с флумастер,за да бъде като Веси.
Лично аз съм категорично против,още повече че и аз не ползвам гримове,червила и лакове.

# 89
Моето е на 4 и половина и няма подобни мераци. Вълнува се много от дрешките си, но от никакви гримове, лакове и т.н. Дори не мога да си го и представя, макар че съм виждала лично момченце (не момиченце) на нейната възраст, изрусено на кичури и с обичка на ухото.

Общи условия

Активация на акаунт