Ежедневно гримиране, лакиране и фризиране на 5-годишно момиче

• 33 451
  • 273
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Нана, жалкото е, че не само този баща разсъждава така.  Tired

Именно!
Точно това съждение е причина и за прашките и за пресите, лаковете, гримовете и прочие простотии.

# 151
  • Кацнала на едно дърво.
Много, много грозно впечатление ми правят гримирани и облечени като възрастни момиченца. И момченца. Виждала съм изрусено на кичури момченце на три години.   Shocked
И ми е странно, ако родителите не могат да излязат на глава с дете на пет-шест години, какво ще ги прави това дете в тийнейджърска възраст.  Thinking

# 152
Виждала съм изрусено на кичури момченце на три години.   Shocked

Тук е възможно да си се объркала. Моето е като на кичури, а е съвсем естествено рус в няколко нюанса.

# 153
Относно прашките - те са ''изгъзица''на родителите...и в повечето случаи/ако не във всички/са страшно неудобни за децата.

Колкото до банските прашки-те не само върху детските дупета изглеждат не толкова естетично Naughty

# 154
  • загубено
- Ами защото е малка жена...

Интересно ми е било винаги как разсъждават хората.
Как така 10 годишно дете в очите на родителят е "малка жена" или малък мъж.
Едно дете е дете ,докато порасне,някой напред в темата беше казал
че има деца който изглеждат тъжно в опитите на възрастните да го направят по-голямо.
Дискотеките ,макар и за деца трябва да имат възрастово ограничение.
А не да се поощряват и децата да ходят "накипрени" като клоуни.

Трагедията в "Индиго" беше голяма!

# 155
  • София
Нана, жалкото е, че не само този баща разсъждава така.  Tired
Добре, че моя не разсъждава така. Едва ли ще си промени мнението когато дъщеря ми стане на 15 - 16.

# 156
Бих позволила разни детски герданчета и гривни. Бих правила прически с фиби, ластици, шноли. Това е от една страна добре за едно момиченце - да се учи да се поддържа, от друга страна е тъкмо подходящо за възрастта.
Грим, маши и т.н. - не. По същия начин, по който казвам, че кафето е само за възрастни, бих казала и че гримът е само за възрастни.

Идеята на децата не е точно в грима, а в това да блеснат на фона на другите. Една умна майка ще го облече, ще го направи така, че да се чувства като принцеса, без това да е свързано с неща, неподходящи за възрастта.

# 157
Виждала съм изрусено на кичури момченце на три години.   Shocked

аз сега стоплих какво имаше предвид жената на площадката вчера, когато ме попита дали и дъщеря ми е на руси кичури като тяхната внучка.  Shocked

# 158
Нана, жалкото е, че не само този баща разсъждава така.  Tired
Добре, че моя не разсъждава така. Едва ли ще си промени мнението когато дъщеря ми стане на 15 - 16.

Много сте изписали за една вечер! Бравос! Laughing
За дрехите може би проблемът е в мен. Не мога да преглътна преходността им и да ги третирам като консуматив. Така както не мога да приема дъщеря ми да ходи изтупана на кварталната площадка, така също не бих я облякла като цигане само защото и без друго ще се изцапа.
Иначе по повод кичурите, ланците и "малките жени", мога само да кимна утвърдително в подкрепа на гения, че вселената и човешката глупост  са безкрайни, като за последното Айнщайн с основание се съмнява! Макар че сега докато пиша ми хрумва, че всъщност дори и тази оценка е провокирана от лично ми светоусещане за нещата. Пресите, кичурите, ланците, пайетите са характерни за една куртура, която не приемам, не споделям, не се идентифицирам с нея. Момченце в рокерия и с кърпа с череп на главата също може би не е детско и не подхожда на малка муцунка, но мен лично тази гледка не само не би ме подразнила, ами и би провокирала и усмивка. Вярно, евенуален пирсисниг и гребен все пак биха ме извадили от равновесие! Peace Силно се надявам да не прочета след няколко поста, че и това е било видяно някъде из улиците ни. Praynig

Няма сила обаче да промени мнението ми за нагримираните 5-6 годишни девойчета! Бррр! Sick

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 08:26 от chevroleta

# 159
Ние тук може и да си се възмущаваме, но това не променя изобилието от "малки жени" навън. На всяка площадка, във всяка градина и на всеки рожден ден могат да се съзрат невръстни девойчета с гланц на устните, брокат върху изкуствените кичури и характерни движения на китките и очите. Майките им не целят нищо, според мен - просто им предават това, което знаят и могат; правят ги свои копия. Бих останала крайно изненадана, ако видя стилна и дискретна майка да кичи щерка си като коледна елха. Има си жени, които така схващат света - колкото повече пърхам с миглите и колкото по-добре си кълча задника, толкова повече шанс за светли бъднини получавам. Не могат да бъдат упреквани за това, нито променени.

# 160
Моето момиче е вече на 8 и отделя огромно внимание на външния си вид. ПОстоянно се карам с нея, забранявам и да се гримира, лакира, а тя ми се сърди и цупи.
Не мога да кажа, че аз самата използвам много грим - пудра, спирала и гланц, а тя ме гледа с нескрита завист.
Постоянно си прави прически, кара ме да я плета на плитки, да я къдря, тоалетът за училище е най-важното нещо за деня.
Не знам какво ще я правя като порастне, но най-много ме притеснява вечният й стремеж да се разголва. Постоянно иска да е с къс  ръкав, с деколтета с поли и рокли, не зависимо че навън е студено или вали. А аз съм толкова зиморничева и винаги се навличам. Постоянно ми взима дрехите и само го мери кога сте й станат, направо не знам Laughing

# 161
Моето момиче е вече на 8 и отделя огромно внимание на външния си вид. ПОстоянно се карам с нея, забранявам и да се гримира, лакира, а тя ми се сърди и цупи.
Не мога да кажа, че аз самата използвам много грим - пудра, спирала и гланц, а тя ме гледа с нескрита завист.
Постоянно си прави прически, кара ме да я плета на плитки, да я къдря, тоалетът за училище е най-важното нещо за деня.
Не знам какво ще я правя като порастне, но най-много ме притеснява вечният й стремеж да се разголва. Постоянно иска да е с къс  ръкав, с деколтета с поли и рокли, не зависимо че навън е студено или вали. А аз съм толкова зиморничева и винаги се навличам. Постоянно ми взима дрехите и само го мери кога сте й станат, направо не знам Laughing
Приличаш на роб .И то доволен роб.
Не се обиждай,нямам това за цел.

# 162
  • София
Постоянно си прави прически, кара ме да я плета на плитки, да я къдря....

Ти си виновната, че го правиш.
Прати ми я вкъщи, да видиш дали ще има кой да я къдри  Twisted Evil

# 163
Добре де, възможно ли е едно дете на 8 да добие стремеж към разголване ей-така, от въздуха? Ако не копира майка си, то значи има външни влияния - чужди майки, роднини, семейни приятелки, телевизионни образи... "Не знам какво ще я правя" не звучи сериозно - ако действително проявлението не е по вкуса на родителя, има един милион начина за справяне. От смяна на средата, до смяна на подхода.

# 164

Може би иска да привлече вниманието на някое определено момченце в училище  Heart Eyes
Не е нужно да копира майка си точно, ние сега купуваме куклите Уинкс - доста са разголенички, в съвременни дрешки.  Пък и из улиците като тръгнеш - все тая - ниски талии и гол корем. Децата ли са криви, че модата е такава шантава. Как точно им се сменя средата, та да не виждат тия работи?

Общи условия

Активация на акаунт