Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 7

• 61 087
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Мама Тани, ако си говорим реално, то няма какво друго да направят, дори да имаш пукнатинка някъде и това да е амниотична течност, освен да те наблюдават често-често и да не се движиш много-много и да се пазиш, за да не се инфектираш. Трябва ти още малко време. Мен лично ме задържаха с пукнат мехур още 5 дни в болницата, поне да вляза в 37-ма, ама туй диване като реши, че ще излиза с рогата напред, така и стана Mr. Green
Дано не се заяде някой, че те плаша излишно, но съм минала по този път и знам какво е.
Много е възможно да е усилило се течение - ако е вода, ще разбереш.

Пишеш, че при първата бременност си имала същото оплакване - кое? Болките или изтичането на течност?

# 196
Имах предвид изтичането. С размер на монета от 1 лев по няколко пъти на ден. Болки при първата бременност нямах - беше песен, с нищо не съм разбрала, че съм в по-особено състояние. И не, не ме плашиш, то вече няма за кога  Grinning.

# 197
Щом те изследват и водите са в норма, вероятно си е вагинален секрет.
Стискам палци, не остана.

# 198
Първо искам да се извиня, ако не ми е за тук темата, но искам да разбера това което ме вълнува по-скоро. Вчера бях на гинеколог и ми каза, че съм бременна в 7г.с., но на мен менструацията ми се губеше, последно ми доиде Февруари месец - към 12, след като беше предизвикана с хапчета. И доктора гледа нея.Каза, че забременяването може да е и по-късно.Спомена дата като - края на Март, началото на Април и ми определи термина за 21 Декември.Доколкото мога да му разчета плодния сак е 26мм.
 Това, което ме интересува е всъщност в кой месец съм - 1ви, 2ри ? ... искам да знам, защото не съм сиигурна, че искам да го задържа, да не стане така да вляза в 3тия и да не знам... Другото, което може да ви помогне предполагам, макар , че при всеки е индивидуално, е че на мен от 12 дена ми се гади сутрин. Моля, всички които могат да ми помогнат със опита си, да го споделят.

# 199
  • Варна
Първо искам да се извиня, ако не ми е за тук темата, но искам да разбера това което ме вълнува по-скоро. Вчера бях на гинеколог и ми каза, че съм бременна в 7г.с., но на мен менструацията ми се губеше, последно ми доиде Февруари месец - към 12, след като беше предизвикана с хапчета. И доктора гледа нея.Каза, че забременяването може да е и по-късно.Спомена дата като - края на Март, началото на Април и ми определи термина за 21 Декември.Доколкото мога да му разчета плодния сак е 26мм.
 Това, което ме интересува е всъщност в кой месец съм - 1ви, 2ри ? ... искам да знам, защото не съм сиигурна, че искам да го задържа, да не стане така да вляза в 3тия и да не знам... Другото, което може да ви помогне предполагам, макар , че при всеки е индивидуално, е че на мен от 12 дена ми се гади сутрин. Моля, всички които могат да ми помогнат със опита си, да го споделят.

Аборт по желание се прави до 12 г.с. имаш 3-4 седмици за решение.

# 200
Здравейте! Относто кола маската на интимните зони  - моята козметичка категорично отказа да я прави в момента, в който й казах, че съм бременна. Каза ми, че било опасно и, че много от нейните колежки не обръщали внимание на клиентките си, затова, че болката може да предизвика контракции.

Ходя на козметик от години.Не пропуснах и докато бях бременна.Два дни преди да вляза да раждам пак бях.Боли си,но чак пък контракции не съм имала...но пак си е до организъм.Аз съм нямала проблеми.Но козметичката ти може да е попадала на друг случай,затова да се дърпа.Важно е ти как се чувстваш.  Peace

# 201
Здравейте! Относто кола маската на интимните зони  - моята козметичка категорично отказа да я прави в момента, в който й казах, че съм бременна. Каза ми, че било опасно и, че много от нейните колежки не обръщали внимание на клиентките си, затова, че болката може да предизвика контракции.

Ходя на козметик от години.Не пропуснах и докато бях бременна.Два дни преди да вляза да раждам пак бях.Боли си,но чак пък контракции не съм имала...но пак си е до организъм.Аз съм нямала проблеми.Но козметичката ти може да е попадала на друг случай,затова да се дърпа.Важно е ти как се чувстваш.  Peace

Ами предполагам, че моята козметичка иска да се застрахова...Мен така или иначе винаги си ме боли и то доста. А сега и май се втелявам малко повече Simple Smile

# 202
niakoi znae li kolko dni sled polov akt moga da razbera dali sam bremenna?test za bremennost 6te pokaje li i sled kolko vreme da si napravia testa /blagodaria predvaritelno

---------
Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 20:51 от AnMary

# 203
някой в напреднала бременност,8-9 месец,има ли следните болки-долу във влагалището,сякаш ток ми минава,по-често е като съм права,това да не е подготовка за разкритие,че ми е рано още.И другото е от два дни получавам съвсем лека болка малко под пъпчето,там нерви ли има,вени ли нещо,кожата ли,какво ли,не знам,за кратко е,по няколко пъти на ден.

# 204
Консултирай се с док. Не ми е минавал ток през влагалището, не знам какво е усещането. Simple Smile Болки имах всякакви. Усещах тежест в кръста, в таза. Получавах постоянни контракции и въпреки всичко отидох да ражда с 2 см разкритие при това съвсем не съм убедена, че не ми го направиха при самия преглед. Разкритие се получава и без абсолютно никакви болки и/или сигнали. Иди за да си сигурна.

С тест най-рано около датата на цикъла. Най-добре  след закъснението.

# 205
  • София

Ами предполагам, че моята козметичка иска да се застрахова...Мен така или иначе винаги си ме боли и то доста. А сега и май се втелявам малко повече Simple Smile

преди раждането като бяхме на "училище за бременни" така наречено в Тина Киркова, та там лекаря също каза, че колата маска не е подходяща, особенно  в по-късните месеци на бременността... та знам ли...по-добре издръж малко без...

Denito - консултирай се с лекар.

sally85 - престо теста е уж за ранна диагностика но не е много точен...ако не се лъжа 10 дни след акта уж отчитал....
може и 2 седмици след акта да си пуснеш  кръвен тест...

# 206
При мен шуър чек отчете 17 дни след акта. Нямах търпение просто да видим дали плануваното второ бебе е на път.
принципно съм с що-годе редовен цикъл, вероятно и овулация

# 207
  Можеш да си направиш кръвен тест 10 дена след акта. А за тест най- добре си изчакай датата.

# 208
.... А за тест най- добре си изчакай датата.

Всъщност нищо не пречи и по-рано да се направи. Вече какво ще отчете, божа работа.

# 209
Молбата ми е за съвет или по-скоро какво бихте направили на мое място в същата ситуация:
На 06.05 следобяд имах ужасните симптоми на цистит(аз съм с хроничен такъв), взех си Уринал и Неоренал, които са билкови продукти, но нещата се задълбочиха -появи се кръв и гной в урината и на другия ден вечерта започнаха зверски болки в кръста, сигурно направих бъбречна криза, не знам, не са ме преглеждали. На личната се обадих по телефона и тя каза да започвам Зинат, защото прецени по думите ми, че има силно възпаление. Снощи и тази сутрин съм направила 2 приема, но междувременно нетърпимите симптоми отшумяха. А аз през цялото време имам едно на ум, защото има малка вероятност да съм бременна(нямам закъснение, но знам какво съм правила), даже и на нея й казах, но тя настоя за АБ.
Та се чудя да го пия ли този Зинат или не, след като съм по-добре? На всичкото отгоре нещо не ми понася или е много силен, защото до обяд имах световъртеж и повръщане след приема.

Общи условия

Активация на акаунт