Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 7

• 61 005
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз също имам раничка. Имах я още преди да забременея, но двама лекари (единият от които д-р Карагьозов) ми обясниха, че няма проблем, т.к. няма атипични изменения. Да се следи с цитонамазки, колпоскоп и ако се наложи биопсия...Ще видим какво ще е положението след като родя...

Здравейте мами,днес си взех микробиологията и понеже утре съм на лекар реших и с вас да споделя- имам кандида глабрата     , оплакванията ми бяха само течение,без мирис,без сърбеж,но явно я имам, четох досега в гугъл,ама специално за тази пише е трудно лечима,устойчива гад на лекарства и нищо друго конкретно, някой от вас сблъсквал ли е с гъбички през бремеността и какво знаете по въпроса дали може да се зарази бебето при вагинално раждане ако не се махне до тогава или пък дали може да му навреди нещо докато е вътре..

И точно тези гъбички имах пак преди забременяването, но след един курс пиене на Низорал и глобули Флажил се бяха изчистили. Така че не е задължително излекуването им да е прекалено трудно...

# 661
  • ул. "Мечтание"
, да носиш широко изцяло памучно бельо, дрехи, които не те стягат,

Здравей ,аз имам чувство че от памучното белъо ми се засилва течението..незнам защо така.Благодаря ти за съвет
rika,.благодаря и на теб

Засиленото течение може да означава, че се чистиш. Но все пак провери си бельото дали отдолу платката е памучна, защото при някои гащи самите те са памучни, но платките са в някаква комбинация с нещо, което може да дразни.

# 662
И точно тези гъбички имах пак преди забременяването, но след един курс пиене на Низорал и глобули Флажил се бяха изчистили. Така че не е задължително излекуването им да е прекалено трудно...

не е задължително, но е строго индивидуално. аз минах 3 курса на лечение, изчезваха за малко и след това се появяваха със страшна сила. към края на бременността редовно се паникьосвах дали не изпускам по малко от водите, толкова силно ми беше течението  Sad

# 663
много благодаря за инфото сега съм по-спокойна.  bouquet

# 664
Бих искала да ви попитам, защото съм много притеснена. Лежах в Окръжна болница и ми откриха бактерии в урината, дадох за изследване стерилна урина и сега чакам резултати. Притесненията ми са, защото разбрах, че едни от най-опасните бактерии, които налагат болнично лечение ,се предизвикват от кравешката тор и урина, с които някои хора наторяват зеленчуците.
Аз купувам зеленчуци от магазина, не зная с какво са торени. Но купувам и домашно прясно мляко, което преварявам много добре, докато започне да кипи и подквасвам. Възможно ли е този начин на обработка да не унищожава бактериите напълно и да има опасност?
Благодаря.   bouquet

# 665
  • в Кошера
облачето хей, мисля, че е напълно възможно преваряването в домашни условия (без пастьоризация) да НЕ успее да убие всички бактерии. Но изчакай все пак резултатите от стерилната урина, защото много често стават грешки  Peace

# 666
облачето хей, и ние купуваме домашно пр. мляко, но знам, че трябва да се кипне няколко пъти. Както ти е писала Tyra, и аз съм чувала, че често се получават грешни резултати. Надявам се и ри тебе да е така и лека бременност Hug

# 667
Благодаря ви, момичета, за отговорите.   bouquet Ще пиша, като науча резултатите.

# 668
облачето хей бъди спокойна относно прясното мляко което купуваш. Работя във фирма за производство на млечни продукти и ще ти кажа че има два вида пастьоризация - едната на 75 градуса със задържане на тази температура за 15 секунди /използва се основно при производство на сирене, кашкавал, кисело мляко, прясно пастьоризирано мляко/ напълно унищожава болестотворните микроорганизми; втората е на 135-150 градуса със задържане от 2-5 секунди /използва се основно при UHT/.
Щом при 75 градуса се унищожават болестотворните организми, то щом си преваряваш млякото няма от какво да се притесняваш.
Дано всичко с изследванията ти е наред, да не се тревожиш излишно и здраво сладко бебче на финала.

# 669
zdraveite na vsi4ki,iskam da kaja 4e imam edna mnogo krasiva princesa na 3 godinki,ot parvia pat zabremeniax s neia,sega ot polovin godina pravime opiti za vtoro i nestava,xodix na lekar i vsi4ko mi e nared,no vapreki tova nemoga da zabremeneia,sega mi zakasniava s 4 dni i niama nikakvi priznaci za idvane,no tova koeto me pritesniava e 4e imam bialo te4enie i s nego mnogo bledo rozovo,tova e za parvi pat nikoga nemi e stavalo taka,boliat me zarnata a ne gardite,i postoianno mi se gadi i se 4ustvam izmorena,daite mi savet kakvo da pravia i spored vas dali sam bremenna ili ne?   zabravix da vi kaja 4e se kazvam Anji

-------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 14:15 от AnMary

# 670
не пишеш дали си правила тест.аз направих моя на първия ден от закъснението и излези верен.ако не си направила направи.и аз имах слу4ай като твоя когато се оказа цикъл, но наи-добре върви на лекар

# 671
Iskax da vi popitam za mnenie 6toto sam ubarkana,imam detence na 3 godinki i sega pravime opiti za vtoro,no nestava,zakasniava mi s 4 dni,niama nikakvi priznaci 4e 6te mi doide,no me pritesniava 4e mi te4e bialo te4enie i ima mnogo bledo rozovo,gadi mi se i postoianno 4ustvam umora,i strannoto e 4e me boliat zarnata a ne gardite,moliavi kajete si mnenieto i ako mojete mi pomognete.Predvaritelno vi blagodaria.

-------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 17:42 от AnMary

# 672
  • Талант на 2012,2013 г.
Как да ти помогнем от тук? Отиди на лекар. Това е най-добрият вариант. Peace

# 673
Направо се чудя на такива теми.
moliavi kajete si mnenieto i ako mojete mi pomognete.
Моето мнение е че Никой не може да ти каже дали си или не си бременна и няма как да ти помогнем ако сама не идеш на гинеколог никой няма да те заведе.Нали?

# 674
Вземи си тест и след това отиди на гинеколог всичко останало са само предположения.

Общи условия

Активация на акаунт