Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 7

• 61 021
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте!Искам да попитам какво трябва да е нивото на бетаЧГХ /дано не го бъркам/за да доказва бременност?Днес правих тест но въпреки че е негативен не му вярвам много. Лекарката ме вика на 11.07 за повторен преглед/последна дата 22.05 2010/Решила съм да направя кръвен тест.Благодаря предварително!
На изследването трябва да имаш референтни граници за не бременни.
Всяка лаборатория работи с различни такива.

# 646
И аз имам един въпрос, тъй като отговор не открих. Пиете ли кафе по време на бременност и какво? Аз съм чувала, че кофеина може да е вреден за плода, но за безкофеиновото кафе важи ли това, дали има някоя друга вредна съставка, освен кофеин (по принцип във видовете кафета)?

За киселини ползвам кисело мляко, няколко лъжички ми помагат за киселините, а също така и ябълка!(за който има проблеми с тях)

И аз знам, че безкофеиновото и инстантното е по-вредно. Аз кафе не обичам, но по-време на бременността умирах за него. Пиех си по едно на ден с много мляко Peace. Ако си позволях чаша кола, пропусках кафето. По принцип лекарите казват, че кофеин в рамките на 2кафета или 0,5 л. кола, или 1/2 шоколад е допустимо. На мен ми се струва множко, но едно слабо кафе на ден не мисля, че е проблем. Peace
А аз страдам и от ниско кръвно, та явно си ми  е било нужно.
За аспартама знам, че е абсолютно противопоказен по време на бременност, както и повечето изкуствени подсладители са непрепоръчителни.

За киселини, на мен най-много, ми помагаше прясното мляко.

Mishell66 Какви трябва да са стойностите не знам, но трябва да се направи два пъти. Нивото в началото на бременност, се повишава двойно в за около на 48 часа.
Не знам как без кръвен тест, са ти казали ниво на ЧХГ newsm78!
http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=82&id=542&optio … ent&task=view

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 15:14 от _valkiria_

# 647
Здравейте мами,днес си взех микробиологията и понеже утре съм на лекар реших и с вас да споделя- имам кандида глабрата     , оплакванията ми бяха само течение,без мирис,без сърбеж,но явно я имам, четох досега в гугъл,ама специално за тази пише е трудно лечима,устойчива гад на лекарства и нищо друго конкретно, някой от вас сблъсквал ли е с гъбички през бремеността и какво знаете по въпроса дали може да се зарази бебето при вагинално раждане ако не се махне до тогава или пък дали може да му навреди нещо докато е вътре..

# 648
  • ул. "Мечтание"
Доклокото ми е известно, гъбичките сами по себе си не са опасни. Но могат да доведат до инфекция, а там вече е друга бира. Не се притеснявай, има време да ги бориш. Важно е, освен лекарствата, които ще ти изпишат, да носиш широко изцяло памучно бельо, дрехи, които не те стягат, да не ядеш сладко; наблегни на млечни продукти, също така са подходящи интимни гелове, които са вътре с млечна киселина. Аз съм се третирала и със сребърна вода и съм доволна. Peace

# 649
Здравейте,има ли тук някой който да е дигнал кръвната захар по време на бременност и каква е вероятността да се развие диабет и имали въобще такава.Бременната е почти в 8 месец а захарта и е 8.

# 650
  • София
schani, можете да погледнете в подфорум Рискова бременност

# 651
При втората ми бременност захарта ми беше на горната граница някъде 5.6 и донякъде го свързваха с едрия плод,който се роди 4.350кг.А по принцип може да се развие диабет-нарича се гестационен.Бременната трябва да спазва диета-Никакъв бял хляб,сладки неща и други вредни.

# 652
Здравейте мами,днес си взех микробиологията и понеже утре съм на лекар реших и с вас да споделя- имам кандида глабрата     , оплакванията ми бяха само течение,без мирис,без сърбеж,но явно я имам, четох досега в гугъл,ама специално за тази пише е трудно лечима,устойчива гад на лекарства и нищо друго конкретно, някой от вас сблъсквал ли е с гъбички през бремеността и какво знаете по въпроса дали може да се зарази бебето при вагинално раждане ако не се махне до тогава или пък дали може да му навреди нещо докато е вътре..

аз бях с гъбички до последно, не можах да ги изчистя преди раждането и много се притеснявах, но всички лекари до които се допитах ми казаха че няма страшно. така и беше се, резултата се вижда в подписа ми Simple Smile спокойно, следвай напътствията на гинеколога ти, прави каквото ти казва и не се притеснявай излишно  Peace

# 653
, да носиш широко изцяло памучно бельо, дрехи, които не те стягат,

Здравей ,аз имам чувство че от памучното белъо ми се засилва течението..незнам защо така.Благодаря ти за съвет
rika,.благодаря и на теб

Последна редакция: вт, 22 юни 2010, 10:46 от AnMary

# 654
Не знам дали тук трябва да попитам за това.. но рових доста във форума и не съм мн наясно какво трябва да се направи, та първо тук ще попитам (ако бъркам нещо модератор да ми изтрие мнението)  Peace

Та въпроса ми е: какви права имат бременните жени?
Да, има такава тема, но е доста стара и не знам дали не е грешка да се пусне нова, защото може би информацията, която търся да е във форума в различни теми (но аз не знам къде търся). Темата, за която говоря е от 2006 г., тоест не знам доколко инфото в нея е актуално.
Интересува ме всичко, за което имаме права жените като бременни, всичко, та дори и какво трябва да платя за раждане.. може би в някакъв закон го пише, или в някоя тема, моля насочете ме, но към актуална информация.
Благодаря и предварително се извинявам, ако бъркам, че пиша тук  Peace

# 655
за памучното бело са прави,послушаи ги защото и аз съм имала.но  течение получавам и от превръзките-когато са копринени,затова нося само памучни.виж при тебе дали това няма някакво значение.а колкото до течението-за съжаление всяка втора жена го има

# 656
Аея, според мене питай най- добре в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=505004.0

# 657
Тук може да видиш правата на бременната жена.

# 658
Здравейте. Днес бях на гинеколог и той ми каза че имам раничка на шийката на матката. Не било страшно каза той, можело и да изчезне след бременността. Но от това което прочетох в нета съм ужасена - някой има ли опит в областта?!

# 659
И аз имам такава. Родих си нормално, след раждането се следи с цитонамазка веднъж годишно. Може и да изчезне, но при мен още я има.

Общи условия

Активация на акаунт