ФЕВРУАРЧЕТО расте и хубавее, а пък мама трябва за морето да слабее (5)

• 29 924
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Ааааа, Шамански, не съм съгласна  Naughty Блузите са винаги чудни  Peace Hug

Това вместо добро утро  Crazy

Рали, браво на Йо, добре се развива момчето  Heart Eyes

Сънитка, и Деян много сладичък  Hug Heart Eyes

Хайде отивам да стягам багаж, че утре си отиваме към Русе .....да видим дали ще ме ядосват или ще изтраем запланувания престой от месец  Thinking

# 676
Добро утро, девойчета   bouquet

Съниии, тооолкова много искам едно голямо дърто кафеее, ама няма да е скоро.... Мерси!
Дидипейчева, много вероятно е и да няма никаква хрема, а да хърка нослето именно заради повръщането. Моята дъщеричка е така. Често връща след хранане, когато е в легнало положение и и влиза в носа. Повдигнах и дюшечето на легълцето и сега е под наклон. Съответно, докато спи, по-малко връща и по-малко се дави. Колкото повече расте, толкова по-рядко се случва. Поздрави! И дано не е нищо сериозно, стискам палци! fingerscrossed
Яничка, голямо гуш  Hug
Пеперудке, поздравления за кърменето! Peace
Даниелче, скорошно и безпроблемно завръщане на мъжлето  Hug
Маргарете,  какви ревнивци, какво чудо newsm78 ?

Честит малък празник на Мартин, Йоана, Антон, Андреа, Карина и Алекс! Здрави, щастливи и любознателни да растат порасналите рожбички!

Аз цяла седмица съм с ден назад и си мисля, че днес сме сряда  #Crazy луда работа... Вчера ходих до службата да си занеса декларациите към болничния и към следващия отпуск по майчинство, имам ги в ел. вариант, ако някой има нужда, мога да ги изпратя bowuu
От вчера имам и заместник в работата, част от колегите са доволни, други не, искат среща да ги утешавам и да ми се оплачат... Уф, много съм ги разглезила явно Rolling Eyes
Не мога да се оплача от нощите с Деа, въпреки, че се разбуждам и от пъшкане и за хранене...В сравнение с Константин, си е направо рахатец Sunglasses
Крустите по  веждите и, обаче, стават все повече и  повече, въпреки че мажа с олио. Малко ме е страх, да не влезе в оченцата newsm78
И тук се очертава разкошен ден, ще се излиза и ще се шматкаме и ще седна да се видя някъде на раздумка с други мамчета...
Пух, ти къде обикновено ходиш на кафенце?

Айде, мацки, прекрасно настроение ви пожелавам Hug

P.S. Поздрав от мен и Деа: http://www.youtube.com/watch?v=-dpT6LKBjX8&feature=related
Моля, русофобите да игнорират приложения линк Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 09:40 от s.newa

# 677
  • София
 Добро утро!   Hug

Ето малко нови снимки от мойта дунда:
http://fevruari2010.snimka.bg/baby/nashite-deca-na-2-meseca.482152.18368278

Отивам да ви чета, че съм ви изпуснала бая...

Желая ви слънчев ден на всички!   Hug

Виждам, че си говорите за белега от БЦЖ-то...при Алекс излезе преди три седмици направо червена подута пъпчица.
Ето на тази и предната снимка се вижда:  http://fevruari2010.snimka.bg/baby/nashite-deca-na-2-meseca.482152.18104817

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 10:02 от Karolin@

# 678
  • София
ДУ!  Grinning
Вчера някой питаше за буйки, по-евтини от 50 лв. ама не помня кой, ще ме прощавате. Та значи аз на Макс съм му купила такива декоративни буйки от Джъмбо, струват от порядъка на 4-6 лв. и има много сладурски моделчета.
Мимита, поздравете Венивет, тя вероятно е много заета за форум с работа и две малки деца, но определено липсва!  Hug

Аз заведох големия на градина, напазарувах и дори метнах яденето във фурната.  Crazy Остана ми само дежурната прахосмукачка, но реших да си пия кафето с вас първо. Сега пък чавето реве от глад...

Рали, браво на Йо!

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 10:03 от Ника

# 679
Добър ден Grinning
Получихме активната гимнастика,засега аз и се радвам много повече от Сияна.Най-много ние с баща и да си играем с нея Simple Smile
Мяу,Слънчо Hug
То при мен уж цикъл,пък май само ми процапа та мъжо почна да мърмори да ходя на преглед,ама като не ми се ходи.Иначе наистина от няколко дни Сияна се буди чак след 5 часа да яде.

Честити малки рожденни дни на бебоците Heart Eyes
Рали браво на Йоан.Добре си е наддал Heart Eyes

Днес ще се разхождамее.Майка ми искаше докато била тук да ми помагала да бърша прозорци,но мен така ме мързииииии

А да ви питам-вчера малката имаше зеленикаво аку,маман мърмори,че видиш ли било болно детето,изтинало и за това било така.
Мерих температура-няма,не кашля.
На какво може да се дължи и да звъня ли на педи?

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 10:26 от puhich

# 680
Привет-мривет!
Пак сте писали, писали, писали... Grinning
Виртуална почерпка за втората ни месечинка вчера:

За протокола - вчера бяхме на консултация - 4,200 кг/56 см (т.е. 700 гр. и 2 см повече за последния месец), всичко е наред, за пентаксима очакваме включване.
Новинката е, че започнах да пия българския чай за повишаване на лактация, но за момента не виждам ефект (не, че се надявах на такъв). Wink
Гадното е, че мирише и има много силен вкус на анасон, а аз не понасям. Sick Като майка-героиня, стоически превъзмогвам тази си непоносимост, но това ще ми е първата и последна опаковка.  Party
Каквото (ако) направи - направи. После може да пробвам с този на Hipp.
Упорито се опитвам да вкарам някакъв график в храненето, като заветната цел е хранене на 3 часа, ама "надежда всяка тука оставете". Мъника си иска да яде почти постоянно и това си е.
От два дни яде, повръща, яде, повръща и пак отначало, но продължаваме да се борим, ааамаха! Sunglasses
s.newa, липсвах, защото тези дни имах много работа и след като приключих вчера в 5 сутринта, въобще не ми се припарваше до компютър и цял ден не го и включих. Напредък! Grinning
Днес, обаче, пак съм на линия и подхващам новата серия. Joy
Вие как сте? Hug
Честити втори месечинки на Андреа на tania_g, Карина на Dzveri и Алекс на Райче, както и на малчовците и мамите с повод днес!   bouquet

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 10:36 от Xcat

# 681
Благодаря за вниманието към нас!  Hug

Слънчо, приятно изкарване в Русе!  Wink Ще се чуем като се върнете  Hug!

Отиваме на разходка!

# 682
Здравейте, аз пак отскачам при вас за едно питане, че в нашата тема (мартенската) нещо не ме отразяват Joy
Става въпрос за следното - как се почистват новозакупените бебшки играчки. И по специално - активната гимнастика.
Вчера купих една играчка, която се смее и вибрира, подариха на малката един плюшен тигър. Навсякъде пише външно почистване. Аз се чудя - ако ги пусна в пералнята (заедно с активната гимнастика) дали ще им стане нещо.
Моля, споделете опит.
Благодаря ви.
И, както се очератва, често ще се включвам при вас.
Приятен ден на всички.

# 683
ДД!Моят беб какво му става незнам-досега едва издържаше 2 часова пауза между храненията,а сега на 4-5 часа  иска да яде-уфффф,все нещо да ме притеснява туй дете,не ми дава да скучая ей,ся пък се притеснявам ,че е разредил храненията и параноясвам вече,а вчера го прегледаха и казаха,че е здрав!Днес май все по улецете ще сме-денят е прекрасен!

# 684
  • София
demi70, килимчето на активна гимнастика би трябвало да може да се пере в пералнята на 30 градуса.  newsm78 Плюшените гадини, дори пеещите -  всички ги пера в пералнята на 30 градуса /имаме огромно количество/, стават като нови.
Вибриращата играчка ако е пластмасова бих я минала само с мокра кърпа или мокра кърпичка, но аз не държа стерилно около бебето.

# 685
  • София
дд,

успях да закуся,докато малкия се занимаваше с въртележката на леглото си и малко гледане на тв. Party

моя човек се/се събуди от яко пръцкане ( направо пърдене си беше ) и сега пак яде.Как пък вси4ко му минава като заседне на цицата... Whistling  Вашите бебешоци как са с пръцкането?  Crazy

Слън4о,хубаво да си изкарате в Русе. Wink

Яни4ка,не се притеснявай,все някога ще по4нат да разреждат храненията.Най-вероятно това се слу4ва и при вас. Wink

Коте,то и по4ивка си трябва,няма как. ЧЕСТИТА МЕСЕ4ИНКА НА ПАТЕРИЦА!!!!! Hug

Деми  Hug

# 686
Шаманче, мерси много. Ще слагам изцедена кърма във водичката. И аз си мислех, че не трябва да се прекалява с измиващите неща всяка вечер - че то не е мръсно детето. При тая суха кожа по добре само водица с кърма някоя вечер.
SUNNYTA, като видях Деян - все едно гледам моя хубавец, ама наистина. Еднакви нослета, брадички - всичко. Даже съм сколонна да ги объркам , ако са облечени еднакво, много си приличат.

# 687
  • София
Аз пак ще питам - къде им е сервиза на Фишър прайс ?  newsm78 дали има шанс да се сдобия с мотор4е за подарената ни неработеща люлка?  Thinking

# 688
  • варна
Здравейте майчета!И аз да се включа за спането ние също спим на тъмно ,но и нямам нужда от осветление,цикъл също нямам а и др важно нещо е че спряха да ми растът косми (няма да пояснявам къде Simple Smile) та тъка и от двете нямам нужда .Бебка е спокойна все по често заспива сама от което аз съм много доволна ,бяхте писали за гърдите и моята дясна нещо не  и е наред постоянно е разранена вече измазах какви ли не кремове ,вчера даже кръв имаше дайте съвет с какво да мажа използвах лансинох,гармастан,дефламол и не може да за
Хубав ден на всички! Sunglasses

# 689
  • София
За дерматита - навремето нашата педка ми каза къпане с измиващи средства максимум 2 пъти в седмицата, може и веднъж. През останалото време само с вода /и кърма, по съвет на Шаманката, само може да помогне/. Дупето, разбира се при нужда се мие.

Общи условия

Активация на акаунт