ФЕВРУАРЧЕТО расте и хубавее, а пък мама трябва за морето да слабее (5)

• 29 913
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
  • offshore & overseas
Нищо ново и различно не мога да кажа за играчките, тъй като предимно не ги пера или рядко ги пера, но и Люсил-бодил още не играе с плюшени играчки (които са големия проблем, щото попиват прах като гъби), нито пък я слагам на АГ, останала от кака й -- тя е неква евтинджос и Халюша въобще не прояви интерес (после я разглобихме и остана само килимчето, но кой го знае къде е понастоящем).

Но общо взето, независимо от указаното на етикета ръчно или никакво пране, плюш и плат слагам в пералнята на щадяща програма, евентуално без центрофуга. Останалото играчка го бърша или не го бърша, в зависимост от времето и настроението, с което разполагам към момента. Mr. Green

Относно БЦЖ, предвид скорошния ми опит с Халюша, аз по-скоро се притеснявам, че белегът на Люсил представлява едва забележима червено-сининка, докато кака й беше образувала доста едра пъпка. Не си спомням и кога ги гледаха, ама май на консултацията на 3 навършени месеца беше. newsm78 Ако е така, надеждата не е умряла. Иначе пък просто ще я ваксинират и реваксинират и толкоз.

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 11:56 от Мяуче

# 691
  • До Балкана
И аз да се включа. Белег, пъпка или синина при нас няма нищо, което вече от 10 минути (от както чета) е повод да се притесня! За цикъла - искам не искам - дойде ми още на 9-ти април, тей че това беше с почивката!
на закуската в 6.30 Бо повърна на фонтан всичкооооо и през цялото време докато сучеше се гънеше, беше нервен и сърдит - какво му беше е знам. Сега пак повърна, но малко, пак беше сърдит и се мяташе докато суче - какво иска това дете не знам - мляко има бол! Shocked Ще го видим! Хубав да ви е деня!

# 692
  • София
Здравейте!

Да почерпя и аз за 2-рата месечинка на Андреа

Честита втора месечинка на Карина на Dzveri, Алекс на Райче, Алкес на Xcat и Никола на Светулка! smile3525
Честита трета месечинка на Йоана на Мишони, Антон на honey1304, Мартин на vabeni, Кристиян на victorita и Деян на SUNNYTA!
smile3525
(вчерашните месечинковци да ме извинят за закъснението)

# 693
  • София
Времето е суперско и предполагам сте налазили паркове и градинки. Ние се прибрахме от 3-часова разходка и бЯсен още спи в количката. Успях да поуправя къщата и да ям Grinning

Ние спим на малко лампионче. За да му хвърлям по едно око и най-вече за собствена безопасност. Нощните ставания са ми голяма мъка и има опасност да се пребия в тъмното докато стигна до лампата.

И аз се чудех за играчките. На повечето пише само външно почистване. Килимчето на Актовната гимнастика има разни свиркащи слънца и се чудя дали няма да спрат да пищят ако ги мина през пералнята. Почиствам ги с мокра кърпичка Rolling Eyes. Като знам колко прах поглъщат, нищо не правя.

Ясен имитира всичко, което види. Вчера имахме гости и един приятел се занимава с него 2 часа ( кеф... Laughing)... На Ясен, проснат по гръб му се показваше как да се обърна по корем. Аз му викам, че не е възможно но той не се отказа. Разперил ръце и му показва непрекъснато движението. След 1 час ясен започна да си изпъва ръцете като него и след малко се обърна, но главата не успя да я завърти, само до врата Laughing

Аз реших, че детето ми е гений  Crazy

# 694
  • София
Мяуче, дори да е съвсем мъничък белега няма да я реимунизират Люсинда.  Hug
Далче, няма от какво да се притесняваш.  Hug Борко нямаше абсолютно никакъв белег, но тогава не пишех в отчетни и не ми е хрумвало да се чудя защо е така.  hahaha
Та не помня точно кога, ама към 7-8 месеца, педиатъра ви ще провери дали има белег Борил. Ако не открие никакъв белег му прави една проба Манту - убожда го от вътрешната страна на ръчичката, под лакътя с много тънка игла. Очевидно не боли, защото моя Бо дори не се разплака. Мисля, че се чакаше 3 дни за реакция и ако няма такава /педиатъра ви вика да погледне Мантуто/ ви праща в ТУБ диспансер да му направят нова имунизация БЦЖ в рамото.
На моя Бо му правиха нова имунизация, белега пак му е хипер-малък.  Rolling Eyes
Имахме късмет, че реимунизацията му съвпадна с реимунизация на първокласниците и я направи нашата педка, не сме ходили по никакви  ТУБ диспансери. Иначе БЦЖ ваксината била по 10 ваксини в една банка, която като се отвори трябва да се приложи, затова педиатрите я нямат, а пращат родителите сами да ходят до диспансера.

# 695
Уф, s.newa Ами миОто ревнува от децата (не можело да си подчиним живота само на децата Shocked Rolling Eyes) , а голямото от малкото и Ша са фърлА вече от покрива или от поправия  smile3514
А Радина ми къса сърцето просто ,прави се че плаче, че я боли ухото, крещи ми "маха се", "не те икам","Ика да махаме Тин", замеря ме докато кърмя с каквото й падне  Cry
Храни се с триста молби, лежи по плочките Cry Незнам какво да правя, да я пратя ли при бабите за ден-два, ама пък да не стане по-лошо после Sad
Някой има ли такива проблеми?

За плюшените играчки - гледах по ТВ едно от тези предавания дето преподреждат домовете на хората ,тааа в голям хартиен плик се слага играчката поръсва се с две-три супени лъжици сода за хляб и се друса (блокаж съм за по-точна дума Crazy) , после се изтупва от содата и се приема че е чиста newsm78

# 696
Честита месечинка на мишоците Мартин, Антон, Йоана, Андреа, Карина, Алекс!Слънчево детство им пожелавам!

Трябва да се похваля, че се побърках от кеф! От утре ще си имаме асансьооооор!Край на мъкненето на количката  по 5 етажааааа! newsm44 newsm44 newsm68 newsm68 smile3521 smile3521 smile3521
Тъкмо се катерех по стълбите полуумряла и комшията ме светна. Моля зарадвайте се с мен, че това е най добрата новина за деня ми!

# 697
  • София
SUNNYTA, радвам се за теб и асансьора, наистина!  Hug Направо ти се възхищавам как мъкнеше количката по стълбите толкова време, на мен веднъж ми се случи и ги побърках тези от поддръжката на асансьора /излъгах с истеричен глас, че съм заседнала вътре с детето, дойдоха за минути  Crazy Crazy Crazy/. Доколкото разбирам вашият е чисто нов и се надявам да работи безаварийно!

Марги, Борко като изпадне в кофти период бива изпратен у нашите за няколко часа. Винаги му действа освежително.  Laughing Но той си имаше кофти периоди и преди появата на братчето, поне при нас нещата не са свързани с ревност.

# 698
Сънита, честито за асансьора! Наистина си е повод за радост!  Hug  newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm44 newsm68 newsm68
Маргарете,  Hug Hug Hug, нямам опит с две малки деца, но ми се струва добра идеята каката да отиде за известно време пи баба си, ако прояви такова желание, поне там ще получава всичката любов  newsm78
Иначе, моя мъж отдавна е подчинен на баткото, а сега и на малката принцеса  Mr. Green Даже прекалено, но какво да го правя...
Коте, честит ви втори месец (на патерица  Blush), да расте щастлив, здрав и лъчезарен Алекс! smile3525
Ел, браво на Ясен, още повече да похвалиш приятелчето дето го забавлява, и аз искаааам... Mr. Green
Аз се разходих с Деа, даже успях при две компании да поседя и да побъбря, прибрах се за хранене, пък Лейди Ди още спи... Crossing Arms Поне успях да се наобядвам на две на три... После пак ще излезем. Само че, е много горещо бе мацки, на слънце не е за майки с бушуващи хормони...препотих се сто пъти...

# 699
  • Бургас
Танче_Г честита месечинка на Андреа !
И с малко закъснение на Алекс на АдашчетоHug
Да са ви живи и здрави малките мишлета.

Уф,как ме е яд за Бургаската среща,ама като живея доста надалече / да не използвам други думи/ и ми в трудно придвижването !

Иначе излизах с Димана 2 пъти днес,сега я храня и пак излизаме.
Пристигнаха дрешките от АСДА, благодарение на ПонякогаHug И Димана си има първите обувчици и маратонки !  Mr. Green

# 700
  • София
И Димана си има първите обувчици и маратонки !  Mr. Green
Съни, не я пускай да тича много-много!  Heart Eyes

# 701
И Димана си има първите обувчици и маратонки !  Mr. Green
Съни, не я пускай да тича много-много!  Heart Eyes

Joy Joy Joy

# 702
  • Бургас
Няма,няма.  hahaha

# 703
Уф аз тъкмо се зарадвах днес че намерих Пентаксина и лекарка ни го отложи защото малката сутринта много дриска...Чак се ядосах на себе си къв карък съм да обикалям цяла сутрин да търся проклетата ваксина Simple Smile

# 704
Здравейте, мамчета- сладуранчета!  Hug

Честити месечинки на Мартин, Антон, Йоана, Андреа, Карина, Алекс и Никола!   bouquet

Маргарете, хич не ти е цветущо положението, миличка. Сигурно се побъркваш. Я изпрати каката за малко на гости при баба, пък белким й домъчнее за теб и бебо и й мине.  Wink
Ел, бравос на Яската и на баткото, дето го е тренирал. Wink
Ралче, радвам се за добрите резултати. Hug
Сънита, айде, душко, честито! Свърши се с покоряването на Еверест. Laughing
Десита, честити ви придобивки!

И при нас белегът от БЦЖ-то наскоро се позачерви повечко, досега почти не се виждаше.
За цикъла- не ме е споходил още, въпреки че нямаме нито едно нощно кърмене досега. Аз май си го искам, не знам защо... В тая връзка да задам един сигурно нелеп въпрос- може ли да се забременее, докато нямаш цикъл и кърмиш? newsm78

Аз днес пак съм "на хорото". Като лапам кат' обезумяла, поне да си подрусам тлъстинките на танците. Laughing Иначе Али днес спинка в количката в градината, пък аз цъкам на компа. Бре, хубаво се спяло на въздух, не помръдва, а като е вътре се буди на 30-40 мин.
Пак я чакам вече 3-ти ден да се изака, ама ъ-ъ. Само пръцка, надува се, даже се сърди, като пръцка, но нищо не излиза. Уж всеки ден ям овесени ядки и пия сок от круша, ама...

Общи условия

Активация на акаунт