ФЕВРУАРЧЕТО расте и хубавее, а пък мама трябва за морето да слабее (5)

• 29 976
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Бръмби, честит 3ти месец на малкия-голям мъж!

Мии, Плами, стискам палци всичко да мине по възможно най-безболезнения начин! Гуш, момичета!  Hug

... В тази връзка с цигарките, приятелка ми каза, че в аптеките продавали някакви цигари в които няма никотин и подпомагали отказването, в розова кутийка били, но не се сети името им, за да ги проуча...някой да е попадал на рекламата им или да ги знае  newsm78
...

Ихааа, кви ще са тея цигарки? Ако разбереш нещо, пиши!  Laughing

И, един въпрос! Когато къпете мъниците, как се разполагат те? По гръбче, или пък вие ги държите, или?

# 181
  • София
Бръмби, честит 3ти месец на малкия-голям мъж!

Мии, Плами, стискам палци всичко да мине по възможно най-безболезнения начин! Гуш, момичета!  Hug

... В тази връзка с цигарките, приятелка ми каза, че в аптеките продавали някакви цигари в които няма никотин и подпомагали отказването, в розова кутийка били, но не се сети името им, за да ги проуча...някой да е попадал на рекламата им или да ги знае  newsm78
...

Ихааа, кви ще са тея цигарки? Ако разбереш нещо, пиши!  Laughing

И, един въпрос! Когато къпете мъниците, как се разполагат те? По гръбче, или пък вие ги държите, или?

Абе цигарките трябва от раз да се спрат, не могат да ги заменят друг вид цигари.  Naughty
Казвам го като човек (идиот), който е пушил 7 години яко цигари и вече 5 години нито дръпка.  bowuu
И на мен ми беше странно в началото и имах пориви за пушене от време на време, да не говорим, че не знаех къде да си дена ръцете...  Crazy Ама вие пък сега като по цял ден сте с бебе на ръце (съдя по мен, щото аз съм по цял ден с бебе на ръце...  Crazy ), трябва да ви е по-лесно. Ама няма да се предавате, отказвайте ги тия гадини!  Peace

Тъй, за къпането. Този ритуал съм го аутсорснала на таткото  Mr. Green Ми така де, аз предимно обличам Диди, сменям я, да не говорим за хубавите моменти с кърменето  Heart Eyes Та с цел култивиране на бащинското чувство (шегувам се... поне малко Mr. Green ), таткото я къпе. Първо я взима и както си е надвесена над коритцето с главата надолу я обливаме с вода (да свикне с водата първо), старателно миене на дупе, миене на косичката по тила, после я обръща и я слага да легне в коритцето като ѝ придържа главата само. Водата ѝ стига до ушите приблизително. Обливане, миене на косичката отпред, лицето и цялото тяло. Пличкане с водичката и това е. Аз все си мисля, че къпането всяка вечер не е за да се измие мръсотията, а да се отпусне тялото. То милото сигурно през деня иска да се разкърши, може нещо да го сърби и с тая СПА процедура нещата се оправят.  Mr. Green

silvery, бе то и аз съм неизживяно детство, ама пусто не искам да купувам неща, които да заемат и без това оскъдното място вкъщи.  Crossing Arms

# 182
  • София

Мойта Алекс е на шезлог, но вече трябва да и го махам, защото и окъся коритото... Rolling Eyes...но пък, ако и го махна ще трябва да я придържам с ръка, а не е удобно...нещо ще мисля или ще купувам по голямо корито... Thinking

Бръм, Рали, Мимита честити Ви месечинки...   bouquet 

Оооо, веднага ще разпитам мойта аптекарка за тез цигарки...  Crazy

Бебоците са страхотни!  Heart Eyes

П.П. Съгласна съм с Йоо-хоо, че цигарките трЕбва от раз да сe разкарат -- казвам го като пушач със стаж 15 години в тютюнопушенето и близо 1 година без нито една дръпка...  Laughing
Апропо, вече свикнах без тях, но пусто много ми се допушват с каЙвенцето...  Crazy   

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 13:47 от Karolin@

# 183
Мамчета  Hug

Ужасно съм разстроена и нещастна Cry Не успях за втори път да се справя с това кърмене...Деа не ме изсуква докрай, щото се нерви като спре да пуска след първото мляко, пък аз не успявам да изцеждам повече от 20мл след кърмене, и ще я дохранвам с АМ от следващото хранене. Все ме избива на рев като си го помисля, а мъжа ми ме обяви че съм с болни амбиции... Като добавим, че последната седмица Деа не е качила почти нищо...съвсем ми става мъчно и хем се ядосвам, хем рева... #Cussing out

Излязохме на разходка, стигнахме до центъра и ни заваля, и нямайки дъждобран, покрих количката с един мой елек и бутах с една ръка, а с другата държах чадъра... После като излизам няма да се отдалечавам толкова, че да не ни намокри пак. Само дето се прибрахме преди час и малката още спи, а уж се събуди, разсъблякох я и пак заспа...

Къпя Деа в старата вана на баткото, която е най обикновена, доста големичка и винаги я придържам за едната ръка, като е полегнала върху моята ръка. Страх ме е да я потопя и да и придържам само главичката. Rolling Eyes

Шоколадче, а разходките ми вчера бяха такива странни, защото се прибирах да храня диването, нали сучи, после реве и се дере порядъчно, докато аз и вра цица, а тя си иска шишето с кърма...Та да не правим сеир на Ората се прибирам за манджата...Баси, само като си помисля за кърмене и почвам да рева кат магаре, нямам спирачки...А всичко допреди известно време изглеждаше да се нарежда...Що ли се надявах... Cry Cry #2gunfire

# 184
S.NEWA  Hug
Не се разтройвай! Така и бебче усеща и то се изнервя. Успокой се и продължавай с опитите! Само с упоритост ще успеев в тази мисия невъзможна.
Аз този път твърдо решена че ще кърмя в Майчин дом почти се бях докарала до мастит и ред сълзи ред сополи най накрая преди да ме изпишат нашата засука. Беше прекалено лесно да е истина.
При теб е доста по сложна ситуацията, но само съвет - с нерви и лоши мисли нищо няма да стане - най - много да си докараш депресия Hug

# 185
Честито на празнуващите бебоци днес!   bouquet  bouquet  bouquet

Шоколадче, не смея да изляза в това време, защото количката ни (която е харизана), не е снабдена с дъждобран. А и в района са едни дупки, едни локви…  ooooh!Само да се сдобия с дъждобран и излизам! Иначе честита кофа!  Peace

Когато къпем дребното, не използваме нито шезлонг, нито нищо. Най-големия кеф е когато се отпусне по гръб в топлата водичка.  Heart EyesСигурно като седи по цял ден легнала и се схваща, от време на време прави едни движения все едно се опитва да се разкърши… И вечерта когато се отпусне във водичката умира от кеф. Имам чувството, че ако я подпра нанякъде или я сложа на шезлонг, няма да може да се отпусне така готино.  Thinking

Мий, Плами, много кураж! Hug Дано мъничетата ви се оправят!  Praynig

Даниела, беше казала, че ще използваш бебешката козметика на LR. Доволна ли си? Аз не знам за бебешките неща, но новите им парфюми са страааашни!  Crazy

Понякога, аз съм на същото положение с активната гимнастика. Не ми се купува, предпочитам да спестя за нещо друго.  Crossing ArmsАко трябва аз ще съм активната гимнастика на Диди. Crazy И като цяло не ми се купуват играчки, не знам защо.  Thinking

Нарцис  hahaha

Олеле, направо не ви завиждам на тия с по две чавета.   newsm19

Много Иринка ,но като се има предвид че аз съм пристрастена към повечето им продукти- особенно слънцезащитните и серията с Алое Вера  . . . и бебебшката е супер . .

# 186
s.newa,  Hug! Най-важното е Деа да е спокойна и да наддава. Да ти кажа смесеното хранене хич не е толкова зле. Ние сме така и хем си го има контакта мама-бебе, хем ако не достигне кърмата или бебо не доизсуква като хората, дохранваш и всичко е наред. Не се тормозя нито аз, нито пък него тормозя. Вярно е, че с постоянство и упоритост нещата се получават, но ако бебето не наддава наистина, трябва да се вземат мерки...

# 187
Звездичке, Стас, прекрасникът, ти е одрал кожата  Heart Eyes

margarete, а пробвала ли си да й сложиш на Ради една кукла в детски слинг, за която тя също да се грижи? Аз на Бубуто като й дам задача, ми е много по - лесно и времево и организационно.  newsm78

ponqkoga, сега, като имаш опит, знаеш какво точно да НЕ купуваш, нали?!  Thinking .

SUNNYTA, честитооооооу!  Joy

yoo-hoo
, мерси  Hug ! Иначе в Джъмбо има евтини дъждобрани.

silvery, аз си продадох ортопедичното корито Кам и поставката от каката евтино, че много ме дразнеха и си взех кофата.
По - нататък смятам да си купя едно гигантско корито, може от някоя домашна потреба да е, да се плацика дребната.

s.newa, милинка, гуш!  Hug

Мяу, къде си?

# 188
s.newa,  Hug! Най-важното е Деа да е спокойна и да наддава. Да ти кажа смесеното хранене хич не е толкова зле. Ние сме така и хем си го има контакта мама-бебе, хем ако не достигне кърмата или бебо не доизсуква като хората, дохранваш и всичко е наред. Не се тормозя нито аз, нито пък него тормозя. Вярно е, че с постоянство и упоритост нещата се получават, но ако бебето не наддава наистина, трябва да се вземат мерки...

Да това е така! Нещо не си довърших поста ако имаш предвид написаното от мен.Най важно е наддаването.

# 189

Да това е така! Нещо не си довърших поста ако имаш предвид написаното от мен.Най важно е наддаването.
Сънита,  Hug очевидно сме на едно мнение.

Моят хубостник спа 3 часа в люлката!  Shocked Е, това ме удиви! И още щеше да спи, но го събудих да яде, за да изчезвам аз към Шейново. Много гадно време, но утре съм решила да обувам гумените ботуши, нахлузвам моя дъждобран и този на количката и излизаме  Crossing Arms. Аман от дъжд... Mr. Green

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 15:11 от Ralipo

# 190
  • София
ДД!  Grinning
Мнооого са ни хубави бебоците! Честити месечинки на всички, родени на тази дата, да са живи и здрави!  Hug
Аз ставам преди малко. По-точно ставам-лягам от два през нощта на всеки три часа, но пак се понаспах, де. В края на краищата най-лошото е, че мъжа ми се прибра изненадващо от работа и ме завари сладичко да си поспивам, върви после обяснявай колко ми е тежко с грижите покрай бебето по цял ден.  Embarassed Joy

Ние къпем Макс на шезлонг, легнал по гръб, в обикновено корито и много му харесва да се къпе, странно, дори не го е страх.  Laughing

Уф, не ви завиждам с дечицата с малка разлика, които все още искат да ги носите... На нашия батко му дай да бута количката /т.е. хваща се отстрани за нея и е много важен  Crazy/ и нямаме грижи с него.

s.newa  Hug и аз първият път много бях нещастна и разстроена заради неуспеха с кърменето, затова напълно те разбирам. Вярно е, че кърмата е най-доброто за всяко бебе, но ето че и двете ми деца ще израстат на изкуствено мляко. Най-важното е да са живи и здрави, а аз да не съм в постоянна истерия.  Laughing

# 191
Добър ден, мамчета!

Първо да дам по една голяма прегръдка на Пламито и Мии. Hug Hug Дано всичко при вас се развие по най-добрия начин, милички, и лошото да остане зад гърба ви!

Честити месечинки на Митето, Тео, Йони, Жорко, Ванко и Мирела! Да са живи, здрави, весели, щастливи и игриви малките съкровища! Hug

S.newa, не се разстройвай и отчайвай, душичко!  Hug Помъчи с еоще малко, пък като не става работата минавайте на АМ и не се мъчете с бебо. Важното е той да расте и наддава и ти да си спокойна. Hug

Страхотни са ни всички бебоци- най-прекрасните!

И ние като SUNNYTA имаме новина- Алекса пак се изака самичка, през 2 дни. Омазана беше до гърба, но това не може да помрачи неистовата ми радост.  Joy

Сега мисля да се поровя в Продавалника за активна гимнастика, че нямам излишни пари за купуване на нова. Но първо трябва да си нахраня писанката. Хубав ден и до после, момичета!

# 192
  • София
Нещо Далчето се загуби!?  newsm78
Отивам да се правя на Отчаяна съпруга и да готвя зеления боб.  Crazy

# 193
  • София
Макар, че за кърменето ме сложиха на такава строга диета - без шоколад, прясно мляко, кисело и т.н. да не изброявам. Ям козе сирене и това е  Simple Smile
Хм, що така? Да не би алергия да има бебка?

Мяуче, появи се обрив на малката и педиатърката ме сложи на диета. Аз вече свикнах, честно казано и си знам какво мога и какво не мога да ям  Simple Smile
Все още я кърмя. Беше голяма сага. Минахме през доста трудности, но си струваше усилията. Нещата сега се наредиха.

S.newa не се притеснявай. Трябва да си спокойна и търпелива. Моето мнение е да не бързаш с шишето. Храни я по-начесто. Има такива периоди, когато малката иска повече, а ти не произвеждаш все още толкова мляко. От Ла лече лига, ме посъветваха така. И при мен заработи. В началото и аз дохранвах, защото за първите си две седмици малката не беше наддала и педиатърката ми каза да давам и от шише. Хич не исках, ама нямаше начин. Но после минахме само на кърма и до момента е така. От теб зависи. Много упоритост трябва. Свържи се и с Ла лече лига. Те дават много добри съвети и една от мацките ми беше голяма подкрепа в най-трудните моменти. Ревала съм от яд, да ти кажа. Но трябва много упоритост. Стискам палци да се получи!!  Peace Peace Пиши как са нещата.  Peace

Поздрави на всички и усмивки, въпреки лошото време.   bouquet Grinning

# 194
s.newa, успокой се, мила! Hug.
Вчера и аз преживях същата криза като теб - малчо си будува цял ден, почти нищо не яде и съответно се буди 5 минути след като задреме. Смуче и мрънка, смуче и мрънка.  #Crazy
Кърма ли нямаше, какво ли, криза на растежа ли и аз не знам. Цял ден ми прекара на гърдите, а те съответно - празни от цялата ситуация. Всичко се завъртя в гаден омагьосан кръг - той изнервен, че е гладен и му се спи, аз - че не мога да го нахраня. Бях на ръба на нервна криза и и взех, та си поръчах една кутия NAN. Не знам как издържахме и двамата, но едва в 11 часа вечерта успях да го приспя. Какво е ял, не знам, но спа като заклан до 3 през нощта. Тогава си хапна и заспа отново. Днес е съвсем различен - доста по-спокоен е, но аз изцедих едва 30 мл. и ми е ясно накъде вървят нещата.
Междувременно, сутринта ми докараха адаптираното мляко и аз седя и си го гледам. Grinning
Ще гледам да устискам поне до сряда, когато мъника прави 2 месеца и няма да го отварям, докато не се наложи, но се заканих да го направя при следваща подобна криза.
Така че, усмихни се! Ще се дохранва или ще се отбива, ако се наложи, ааамаха! Peace
Най-важното е да си спокойна -  колко деца са отгледани на адаптирано мляко (включително и щерка ми - кърмих я само един месец, пък на - нищо ѝ няма  Sunglasses), ш'го преживеем, ей!  Hug

Поздрави на всички останали с повод и без повод!   bouquet

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 15:37 от Xcat

Общи условия

Активация на акаунт