ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 67 653
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Да ми кажете потенция PL1 каква е ,не съм срещала до сега  newsm78

Grinning  стар начин за означаване на потенции от LM скалата.
A каква потенция е това newsm78,като поддържащо лекарство ми го изписаха,но снощи го взех и днес не се чувствам много добре,някои стари симптоми ми се появиха отново Cry

# 256
  • София - Варна - Бургас
mama 123
Цитат
A каква потенция е това newsm78,като поддържащо лекарство ми го изписаха,но снощи го взех и днес не се чувствам много добре,някои стари симптоми ми се появиха отново.  Cry

Много ниска потенция и щом стари симптоми се връщат, а това е само временно, значи там нещата се поправят.
Peace

# 257
  • Пловдив
Последното ме накара да се сетя за нещо...
Преди доста време, докато четях за лечебните кризи... попаднах на много неща, включително и нехомеопатични  Mr. Green
Та някъде срещнах информация за лечебната криза в следствие на някакви пречистващи организма процедури, предполагам гладуване (съжалявам, но това не съм запомнила Embarassed ).
Теорията в общи линии за лечебните кризи беше, че понякога организма, дори без помощта на алопатия, потиска определени "симптоми", когато силите му не стигат за да ги премахнат - излекуват. Така в организма се натрупват редица блокиранио по този начин заболявания, които при стресова ситуация могат да се завърнат с пълна сила, а в такъв момент съпротивителните сили губят битката. Другия вариант - когато организма се почувства здрав, зареден с огнева мощ, може да си позволи да отблокира нещо старо, защото е способен да го пребори. Ако пак не се справи, отново го прибира в шкафа и чака удобен момент, освен ако нещо не го изпревари. Та... ставаше дума, че след такива пречистващи и възобновяващи жизнениете сили процедури, съвсем в реда на нещата е организма да отключи нещо за да си пробва силите - т.е.  лечебната криза.
Та всичкото това го написах с идеята да питам дали и в хомеопатията би могло и това е механизма на лечебната криза или както мернах някъде из полезните линковете на Цонката-офи-дочката се създават нови сигнали за симптоми, които изместват болестните такива (това си е някаква моя свободна интрепретация на прочетеното)  Mr. Green Whistling

# 258
  • София - Варна - Бургас
benitta много интелигентно обясняваш нещата.
 Да, това е действието на лечебната криза, според закона на Херинг, като потиснатите в миналото симптоми се връщат и "поправят" в ред обратен на появата им в миналото, и така чак до симптоми от детството.
  Peace

# 259
Онзи ден имах адска болка в гърлото, мускулите и главата.
Взех си от симилиума, гърлото до вечерта мина, другите болежки понамаляха, но днес ми се обостри хемороидът. newsm78 Mr. Green
Дали е от вируса, който лепнах? Thinking

# 260
  • Тука, под липите стари...
Спешно се нуждая от съвет. От сутринта адски ме боли гърлото, мускулите - абе лепнах някакъв вирус. Не мога да се свържа с хомеопата си. Имам само конституционалното си лекарство. Мога ли да взема една капка от него? Има ли шанс да ми помогне?

# 261
  • София - Варна - Бургас
Взех си от симилиума, гърлото до вечерта мина, другите болежки понамаляха, но днес ми се обостри хемороидът. newsm78 Mr. Green

Хемороидът ти, е изтласканият от стомаха ти проблем в - периферията, сереч във въпросния:   Хемороид

Последна редакция: пт, 07 май 2010, 09:04 от Aleksander

# 262
Спешно се нуждая от съвет. От сутринта адски ме боли гърлото, мускулите - абе лепнах някакъв вирус. Не мога да се свържа с хомеопата си. Имам само конституционалното си лекарство. Мога ли да взема една капка от него? Има ли шанс да ми помогне?

да, можеш да вземеш
то дажа точно така се практикува обичайно-първо конституцията, после ако не действа, се дава специфично за новия набор симптоми

# 263

изглежда е по закона на излекуването-хемороидите са най-долу така че нещо е слязло от горе-надолу , т.е подобрило се е

ако не се оправи бързичко, обади се на хомеопата си

# 264
  • София - Варна - Бургас

Вземайте и не питайте! Има шанс да изкарате грипа без усложнения, остро но кратко.

# 265
И аз имам подобен въпрос - вече втори път се случва на втория ден от лечението на сина ми да го заболи коремчето и да повърне. Цялата работа продължава 1-2 часа и после все едно не се е случвало нищо. И в двата случая вече имаше подобрение в лечението. Питам, защото напоследък често се оплакваше от болки в корема, които продължаваха макс 10-15 минути и сега се замислих дали двете неща нямат нещо общо?

# 266
  • София - Варна - Бургас
Възможно е да се дължи на вирус, който от няколко години циркулира по света, характерен е с афинитет към стомашно чревния тракт, проявява се с остри болки в стомаха, повръщане или разстройство или и двете.

# 267
Симптомите и при мен бяха остра болка в гърлото и мускулите. Конституционалното пресече симптомите до вечерта Peace
Нямах никакъв апетит през въпросния ден и останах само на течности. На другия ден вече ми се ядеше. Е, поналях се и с пресни сокове, изядох връзка магданоз, както аз обичам Mr. Green

Добре при мен е, че този път хемороидът не излезе отвън, само ..."прибоцква" отвътре.
Но никога не съм имала болки в корема, със здрав стомах съм. Явно обаче е имало нещо безсимптомно за чистене. Thinking

# 268
  • Пловдив
За да разберем че хом.лекарство действа Задължително ли е да има леч.криза или да се върнат стари симптоми,макар и за кратко?Питам че не ми е мн.ясно Rolling Eyes!
Ние сега сме в процес на чакане...т.е. дали ще се появят някакви промени-пихме лекарството само 3 дни х 1 прием.
А сега виждам че гърлото на детето е зачервено...ще чакам и ще караме на чайчета и бабини лекове,нали така?

# 269
За да разберем че хом.лекарство действа Задължително ли е да има леч.криза или да се върнат стари симптоми,макар и за кратко?Питам че не ми е мн.ясно Rolling Eyes!
Ние сега сме в процес на чакане...т.е. дали ще се появят някакви промени-пихме лекарството само 3 дни х 1 прием.
А сега виждам че гърлото на детето е зачервено...ще чакам и ще караме на чайчета и бабини лекове,нали така?

Не е задължително да има криза, нито дори връщане на симптоми.Всеки организъм реагира различно. Например аз не правя кризи и рядко връщам симптоми, направо си се подобрявам. Просто чакайте.То си действа.

Общи условия

Активация на акаунт