ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 67 494
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Ако може някой да мо отговори...ако по време на изчакване,след прием на ХЛ, или ако е "лечебна криза" се появат обриви напр.-какво предприемате???Да си чакам да отминат...при положение че са много (според мен са от колбас,който баба даде на детето)или мога да облекча сърбежа с нещо?
Определено ще го споделя с хомеопата,но ще ходим чак юни!
Благодаря!

изчакай да отминат, нищо няма да стане ако не ги облекчаваш, а ако подтиснеш обриви може да има лоши последици

# 481
  • Пловдив
Ако може някой да мо отговори...ако по време на изчакване,след прием на ХЛ, или ако е "лечебна криза" се появат обриви напр.-какво предприемате???Да си чакам да отминат...при положение че са много (според мен са от колбас,който баба даде на детето)или мога да облекча сърбежа с нещо?
Благодаря!

изчакай да отминат, нищо няма да стане ако не ги облекчаваш, а ако подтиснеш обриви може да има лоши последици
А пречи ли да ползвам "бабешки" методи като мазане със сода+вода,напр.???
Благодаря!

# 482
  • Пловдив
Благодаря!

1-во съгласно Принципа на Херинг, излекуването протича от горе на долу, от вътре на вън, от по важни органи и системи - към по малковажни органи и системи, симптомите се изчезват в ред обратен на появата им. От този принцип следва, че всичко което се появи на кожата (която е периферия) е индикация за правилно протичане на процеса на възстановяване на здравето, ако няма поява на други нови симптоми.

2-ро защо след като плащате такса на хомеоапта си, не конактувате с него за въпросите които ви притесняват?

3-то какво значи "чак юни" ?!?!  Аз имам притеснение сега, хващам телефона и се обаждам на хомеопата си.
Благодаря...за съвета!Утре мисля да звънна и да видим какво ще ми каже!А казах юни щото тогава трябваше  да ходим за проследяването!

# 483
Аз поне се опитах да обясня, а не цитирах безсмислено половин страница съдържание на лекарството, завършващо с "ясното" обяснение на въпроса на момичето "това е лудост..." и т.н Crossing Arms
Но за да съм коректна - преименувам "хомеопатията на боаронски принцип" просто в "боаронщина" Mr. Green

Защо го приемаш лично?  Grinning Споко, нямам нищо лично към теб, просто винаги преди да отговоря - цитирам на какво отговарям.
И.... разбира се че е лудост да смесиш 615 лекарства във всевъзможни потенции и да наричаш това хомеопатия.  Grinning
Защото съм пред менструация Embarassed Честно!
И защото ако ти, Александър, Архангел и още няколко души (да не се сърди някой, ако го пропусна) не отговаряте подробно, то аз ли да пиша....с моите детински обяснения Confused Знам, че ви е омръзнало може би да повтаряте едно и също, но наистина няма как хората да изчетат всичко изписано досега, а нали целта е да ни разберат, да се дадат насоки, линкове и т.н.

# 484
Мечка Малинарка, съжалявам за оффа, ама кой е този филм, който гледаме напоследък Wink (много забавен ми се струва)?

# 485
Ми те са няколко, аз вечно ги сменям. Индийски са, този в момента има смях, рев, любов, екшън, танци...всичко

# 486
да попитам тук, че да не спамя съседната тема в която прочетох по друг повод:
..Ако сте склонна, вземете 3 пъти (през 1 час) по 3 гранули Ledum palustre 9 CH - главното хомеопатично лекарство за профилактика на тетанус и за зарастване на прободни рани...
това подходящо ли е за оперативни рани?? и ако не е бихте ли препоръчали нещо за целта?

# 487
да попитам тук, че да не спамя съседната тема в която прочетох по друг повод:
..Ако сте склонна, вземете 3 пъти (през 1 час) по 3 гранули Ledum palustre 9 CH - главното хомеопатично лекарство за профилактика на тетанус и за зарастване на прободни рани...
това подходящо ли е за оперативни рани?? и ако не е бихте ли препоръчали нещо за целта?

Не е подходящо.  

На мои близки след операция съм давал Arnica, или Bellis perennis, или Staphisagria но само защото случаят е изисквал някое от тях. Това не означава че при вас ще свършат работа. Форумът не е място за предписания. Най-добре е да наравите личен контакт с хомеопат, ако нямате свой.

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 22:26 от Nial

# 488
  • София - Варна - Бургас
Мечка Малинарка, съжалявам за оффа, ама кой е този филм, който гледаме напоследък Wink (много забавен ми се струва)?

Да бе, и аз това се питам последно време... Shocked

# 489
...На мои близки след операция съм давал Arnica, или Bellis perennis, или Staphisagria но само защото случаят е изисквал някое от тях. Това не означава че при вас ще свършат работа. Форумът не е място за предписания. Най-добре е да наравите личен контакт с хомеопат, ако нямате свой...
т.е. няма нещо универсално, подходящо в такива случаи, което да ми препоръчате?
хомеопат, явно няма, иначе нямаше да питам тук Wink
а и нали все пак темата е "въпроси към хомеопати"  Peace ясно ми е, че всичко е строго индивидуално, но все пак...
мерси  bouquet

# 490
...На мои близки след операция съм давал Arnica, или Bellis perennis, или Staphisagria но само защото случаят е изисквал някое от тях. Това не означава че при вас ще свършат работа. Форумът не е място за предписания. Най-добре е да наравите личен контакт с хомеопат, ако нямате свой...
т.е. няма нещо универсално, подходящо в такива случаи, което да ми препоръчате?
мерси  bouquet

В хомеопатията няма нищо универсално, въпреки че масово в случая за който питате се предписва Arnica.

Нямате ли хомеопат към когото да се обърнете, или ваш близък да ползва услугите на хомеопат с когото да може да направите справка? Наистина един форум не е най-подходящото място за това, въпреки факта, че тук пишат и хомеопати.

Темата е въпроси към хомеопати - това само означаа, че се отговаря на принципни въпроси относно хомеопатията и не се правят предписания или препоръки.

# 491
В хомеопатията няма нищо универсално, въпреки че масово в случая за който питате се предписва Arnica
а в каква потенция (ако има потенции Blush ) и по колко Praynig

# 492
В хомеопатията няма нищо универсално, въпреки че масово в случая за който питате се предписва Arnica

Малко ме изнудвате, не мислите ли Grinning

Най добронамерено ви казвам, че форумът не е място за предписания!

# 493

еее, само ви питам Hug пък вие ако решите ще ми кажете Peace

# 494

еее, само ви питам Hug пък вие ако решите ще ми кажете Peace

всяка потенция ще свърши работа
ако е ниска-6, 9, 15 се взима по-често, примерно по няколко пъти на ден
ако е по-висока не повече от 3 пъти, ако не ви е казал хомеопат друго

3 пъти-имам предвид 3 пъти и край, не по три път на ден

но както са ви казали правилно-във форум не е подходящо да се предписва
зависи от операцията, къде се намира и т.н

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 18:26 от Archangel

Общи условия

Активация на акаунт