ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 67 441
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Добро утро!

karakongul , какво стана с детенцето? Надявам се, че сте по-добре вече! /снощи следих коментарите по случая/

Много е мило, че питаш  Hug
През нощта кашля няколко пъти без да се буди, обаче сутринта се събуди в 6 ч. с гадната лаеща кашлица, без прекъсване, обадихме се на  хомеопата и той ми обясни, че не потенцията е била не както трябва, а по скоро /както писа Архангел/ е трябвало да го давам през 15 -20 мин. После остана с баща си в къщи, аз на работа, обаче се чухме сигурно 10 пъти и той ми обясни, че изобщо не кашля по този начин и много по рядко, обаче към 17 ч. като се прибрах пак се почна с пълна сила  Shocked , и направо я заведох при хомеопата, който даде миазматичното-туберкулинум , това беше към 19 ч. Мога да кажа, че сега кашля много по-рядко и вече кашлицата е откашляща  newsm44 newsm44 newsm44. В момента спи...

# 556
  • Тука, под липите стари...
Извинявам се ако вече сте писали по въпроса, но не ми е ясна разликата между миазматично и конституционално лекарство. Ще се радвам ако някой обясни накратко.

# 557
Добро утро!

karakongul , какво стана с детенцето? Надявам се, че сте по-добре вече! /снощи следих коментарите по случая/

Много е мило, че питаш  Hug
През нощта кашля няколко пъти без да се буди, обаче сутринта се събуди в 6 ч. с гадната лаеща кашлица, без прекъсване, обадихме се на  хомеопата и той ми обясни, че не потенцията е била не както трябва, а по скоро /както писа Архангел/ е трябвало да го давам през 15 -20 мин. После остана с баща си в къщи, аз на работа, обаче се чухме сигурно 10 пъти и той ми обясни, че изобщо не кашля по този начин и много по рядко, обаче към 17 ч. като се прибрах пак се почна с пълна сила  Shocked , и направо я заведох при хомеопата, който даде миазматичното-туберкулинум , това беше към 19 ч. Мога да кажа, че сега кашля много по-рядко и вече кашлицата е откашляща  newsm44 newsm44 newsm44. В момента спи...

Браво, чудесно! Simple Smile

# 558
Извинявам се ако вече сте писали по въпроса, но не ми е ясна разликата между миазматично и конституционално лекарство. Ще се радвам ако някой обясни накратко.

Миазми в хомеопатията са блокажи възникнали или в следствие на определено прекарано заболяване или, най-често в следствие на наследствено предаден блокаж. Примерно ако в миналото някоя баба е боледувала от туберкулоза наследниците може да имат туберкулинов блокаж и да има нужда от Туберкулин за да се отблокира организма и да започне да действа лекарството, което е показано според характерните особености на детето. Примерно детето може да има констутуция на Силика, но да има нужда от Туберкулин като миазматично, за да подейства тази Силика. Заболявания които оставят миазми в поколението са: рак, диабет, алкохолизъм, психични заболявания, туберкулоза, гонорея, сифилис, псориазис, приемане на синтетични полови хормони (противозачатъчни)...горе-долу това са основните неща.

# 559
Браво на малкото караконджулче Laughing Hug
И аз не знам за миазмите абсолютно нищо.

# 560
     Здравейте! Закъсах и попаднах на тази тема. Признавам си, че не съм я следила до сега. Искам да се включа и предварително се извинявам, ако някой някъде е задавал подобен въпрос.
    Имам бебе на 1г.7м. и напоследък вече ми е трудно да я вдигам за да я измия, преобуя, да я кача на стола за хранене или в леглото. Започнаха настойчиви болки в кръста и гърба. До скоро беше поносимо и след почивка /докато спи/ се подобряваше. Днес не можах да стана от леглото. Сковаваща болка! Трудно се движа, навеждането е невъзможно. Не мога да си оправя детето, а сме самички. newsm45 Обадих се на хомеопата ни и ми каза да пия руститокс 200 с 3x5 и след няколко дни да се чуем. До момента няма никакъв ефект. Сигурно трябва време, не знам, проблемът е, че имам нужда поне малко да ме облекчи, за да гледам детето. Случвало ли се е това на някого? Приемам всякакви мнения и ще съм благодарна на всеки, който ми отговори. smile3518 newsm32 1crib feeding

# 561
     Здравейте! Закъсах и попаднах на тази тема. Признавам си, че не съм я следила до сега. Искам да се включа и предварително се извинявам, ако някой някъде е задавал подобен въпрос.
    Имам бебе на 1г.7м. и напоследък вече ми е трудно да я вдигам за да я измия, преобуя, да я кача на стола за хранене или в леглото. Започнаха настойчиви болки в кръста и гърба. До скоро беше поносимо и след почивка /докато спи/ се подобряваше. Днес не можах да стана от леглото. Сковаваща болка! Трудно се движа, навеждането е невъзможно. Не мога да си оправя детето, а сме самички. newsm45 Обадих се на хомеопата ни и ми каза да пия руститокс 200 с 3x5 и след няколко дни да се чуем. До момента няма никакъв ефект. Сигурно трябва време, не знам, проблемът е, че имам нужда поне малко да ме облекчи, за да гледам детето. Случвало ли се е това на някого? Приемам всякакви мнения и ще съм благодарна на всеки, който ми отговори. smile3518 newsm32 1crib feeding

Лекуват се болки в гърба много успешно с хомеопатия, но не става с налучкване. На рус токс болките се подобряват след раздвижване, и ми се струва, че не е точното лекарство за теб, щом казваш, че твойта болка се подобрява след почивка. Отиди при хомеопата си възможно най-бързо за да получиш помощ. До тогава можеш да опиташ с някакви етерични масла-примерно комбинация от салвия склареа и лавандула забъркани в зехтин или бадемово масло-около 3-5% разтвор.

# 562
  • където си пожелая...даааа...
Здравейте отново Grinning! Преди ден-два попитах в темата за екзема на ръцете и получих няколко отговора, за което съм благодарна  bouquet! Може ли да попитам още нещо Blush - става въпрос за хемороиди, получени в следствие на естествено раждане, не ме болят, кървят или сърбят, но просто ги усещам като нещо адски неприятно - лечими ли са чрез класическа хомеопатия? Питам и вас, понеже моята хомеопатка ми каза, че ще минат и без операция /последно това бях решила да предприема Rolling Eyes/, но до момента изобщо не се е променило усещането /пия хо капки от около 4 месеца/. Тя ми обясни, че проблемът е вътрешен и пак ще се появят, дори и да се оперирам, но не ми стана ясно как пък ще изчезнат при положение, че това е кръвоносен съд newsm78? Някой има ли идея по въпроса Crazy?

# 563
Здравейте отново Grinning! Преди ден-два попитах в темата за екзема на ръцете и получих няколко отговора, за което съм благодарна  bouquet! Може ли да попитам още нещо Blush - става въпрос за хемороиди, получени в следствие на естествено раждане, не ме болят, кървят или сърбят, но просто ги усещам като нещо адски неприятно - лечими ли са чрез класическа хомеопатия? Питам и вас, понеже моята хомеопатка ми каза, че ще минат и без операция /последно това бях решила да предприема Rolling Eyes/, но до момента изобщо не се е променило усещането /пия хо капки от около 4 месеца/. Тя ми обясни, че проблемът е вътрешен и пак ще се появят, дори и да се оперирам, но не ми стана ясно как пък ще изчезнат при положение, че това е кръвоносен съд newsm78? Някой има ли идея по въпроса Crazy?

Могат да изчезнат с хомеопатия. Ако лечението ти като цяло върви добре, в един момент организмът ти ще се погрижи и за тях. Виж ако нямаш изобщо ефект от лечението, може и да се наложи смяна на хомеопата. Вените изчезват от хомеопатично лечение-казвам го със сигурност. Искам да кажа разширените де, не всички Laughing

# 564
  • където си пожелая...даааа...

Могат да изчезнат с хомеопатия. Ако лечението ти като цяло върви добре, в един момент организмът ти ще се погрижи и за тях. Виж ако нямаш изобщо ефект от лечението, може и да се наложи смяна на хомеопата. Вените изчезват от хомеопатично лечение-казвам го със сигурност. Искам да кажа разширените де, не всички Laughing
Благодаря  bouquet!
Иначе аз точно това питах първия път - за колко време ще ми мине екземата, понеже ние на всеки преглед си говорим и освен тази екзема по ръцете ми,  се оказа че имам още хиляда неща за лекуване Rolling Eyes, но до момента не мога да кажа, че съм се оправила. Аз държа най-вече на ръцете, но няма да е зле и останалите неща да се излекуват. И как да разбера дали лечението ми върви добре newsm78? /Като оставим настрана постоянните ми оплаквания, до сега всяка настинка или вирус лекувам само с хо лекарство и действа - значи ли това, че всичко е както трябва?/

# 565

Благодаря за бързата реакция.   bouquet Тази нощ се опитах да спя по корем, за да е изпънат гърба. В един момент нещо изщрака към опашната кост /където е най силната болка/, болката си остана същата. Тази сутрин бях изненадана, че съм се въртяла на сън и успях да стана. Болка има, не е слаба, но нищо общо с вчера. Да изчакам ли и да продължа с лекарството или да се обадя на хомеопата, както казахте? newsm78

# 566
     Ама не съм ли перко?! Пиша въпрос към Arahangel под формата на отговор на моя публикация. Извинете.

# 567
     Е не..! И името съм написала с грешка! Много се извинявам. Embarassed

# 568
# 569
  • София
Отново аз с ново питане. Как и дали се съчетава хомеопатия и алопатия? Т.е. ако се налага да се пият традиционни лекарства, предписани от лекар за някакво заболяване, не би ли следвало хомеопатията да може да ги замести изцяло и съответно пациентът да се излекува само и единствено с ХЛ?

Общи условия

Активация на акаунт