ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 67 514
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Не е месия, просто му плащат. Laughing Wink

Моето финансово състояние, което живо Ви интересува (а това говори за липсата на възпитание), няма отношение към факта, че не можете да отговорите с доказателства на конкретния въпрос, който Ви зададох:

Лекува ли хомеопатията захарен диабет тип 1?

# 586
Persona, диабет тип 1 е автоимунно заболяване, отключващо се много често след ваксини. То се лекува, ако изобщо се лекува единствено и само с хомеопатия. Тук трябва да призная, че е възможно да се лекува и с китайска медицина, но аз нямам познания там и не мога да се изкажа. Всички знаем, че никой диабет, нито тип 1, нито тип 2 се лекува с класическа медицина. Разбира се на нея дължим откриването на инсулина и прилагането му за поддържане живота на много хора, които иначе биха починали в кратки срокове. Но за ИЗЛЕКУВАНЕ дума не става. А в хомеопатията в много случаи имаме пълно излекуване на дибатет и от тип 1 и от тип 2. Ето един случай на излекуван диабет тип 1, описан в литературата, като той в никакъв случай не е единствения:

http://hpathy.com/homeopathy-clinical-cases/homeopathic-treatmen … mellitus-patient/

Диабет тип 2, се лекува също, дори доста по-успешно.

Разбира се, гаранция за всеки отделен случай не може да има, има пациенти, които са лечими, има които не са, но на фона на официалната медицина където има 100% нелечимост, всичко е голям прогрес.

п.п. Надявам се схващаш, че не отговарям на теб. Просто те взимам като повод  да кажа нещо, на хората,. които търсят реален отговор и истина, какъвто ти не си.

# 587
Не е месия, просто му плащат. Laughing Wink

Моето финансово състояние, което живо Ви интересува (а това говори за липсата на възпитание), няма отношение към факта, че не можете да отговорите с доказателства на конкретния въпрос, който Ви зададох:

не ме вълнува финансовото ви състояние, просто посочвам, че думите ви са платени и като такива-неискрени и неистинни

"ви" а не "Ви" защото от ника ти пишат различни хора Wink

за диабета отговорих

# 588

Ако няма необратими структурни промени в жлезата, с хомеопатия може да се излекува, стига да няма поддържаща причина /като един холистичен метод тя НЕ отъждествява болния човек с една развалена жлеза/. В противен случай, доколкото е възможно се регулират функциите и, така че да не се налага включване на инсулин.

Да не би традиционната медицина да е в състояние да го лекува или пък някое друго хрончино заболяване..?  Mr. Green

# 589

Ако няма необратими структурни промени в жлезата, с хомеопатия може да се излекува, стига да няма поддържаща причина /като един холистичен метод тя НЕ отъждествява болния човек с една развалена жлеза/. В противен случай, доколкото е възможно се регулират функциите и, така че да не се налага включване на инсулин.

Да не би традиционната медицина да е в състояние да го лекува или пък някое друго хрончино заболяване..?  Mr. Green

Повечето промени, които настъпват в организма в следствие на различни болестни процеси са обратими.
Разбира се има съществени изключения, и неща, които се оправят по-лесно или по-трудно, но това, че официалната медицина счита за непбратимо дадено изменение, не значи, че то наистина е такова. Лично съм виждала възстановяване на хрущял при коксартроза и изчезване на болките, в следствие на лечение с хомеопатия. Доколкото ми е известно, официалната медцина няма лечение за това, освен присаждане на става.

# 590
Аз да си кажа от хомеопатична гледна точка при всяка смяна на аватароподписа ми си пише и филма под аватара Joy

# 591
Аз да си кажа от хомеопатична гледна точка при всяка смяна на аватароподписа ми си пише и филма под аватара Joy

Ааа, ясно!  thumbsup

# 592
      Здравейте отново. Може би текстът ми е останал незабелязан, защото го написах по неподходящ начин, затова ще повторя написаното от сутринта:     Благодаря за бързата реакция.  bouquet Тази нощ се опитах да спя по корем, за да е изпънат гърба. В един момент нещо изщрака към опашната кост /където е най силната болка/, болката си остана същата. Тази сутрин бях изненадана, че съм се въртяла на сън и успях да стана. Болка има, не е слаба, но нищо общо с вчера. Да изчакам ли и да продължа с лекарството или да се обадя на хомеопата, както казахте? newsm78 Благодаря още веднъж за всеки отговор.

# 593
Лекува ли се с хомеопатия понижена функция на щитовидната жлеза? Не Хашимото а само понижена функция. Трябва ли по време на лечението ( ако се лекува) да се спре приемането на заместващия хормон? Има ли конкретно лекарство, което се прилага или е с оглед характерните особености на пациента?

# 594
Лекува ли се с хомеопатия понижена функция на щитовидната жлеза? Не Хашимото а само понижена функция. Трябва ли по време на лечението ( ако се лекува) да се спре приемането на заместващия хормон? Има ли конкретно лекарство, което се прилага или е с оглед характерните особености на пациента?

Лекува се, хормона по малко се спира, според темпровете на възстановяване. Няма едно конкретно лекарство, избира  се според случая и особеностите на пациента.

# 595

Какво е основанието за хормонална терапия? "Понижената функция" си има стойностни измерения, предполагам си правила изследвания и имаш диагноза.
Каква е, щом не е Хашимото, че чак и хормони са ти изписали..? Rolling Eyes

# 596
Каква е, щом не е Хашимото, че чак и хормони са ти изписали..? Rolling Eyes
Леко понижена функция на щитовидната жлеза. Преди да започна да субституирам с хормона имах ужасни симптоми. Всичко характерно при понижена функция. С половин хапче на ден станах нов човек. Структурата на щит. жлеза е хомогенна. Нямам антитела и докторът казва, че не е Хашимото. Проблемът е че трябва да вземам хормон всеки ден. Опитвала съм да си намаля дозата ( като започнах терапията бях на хапче и половина, сега вземам само половин  хапче и стойностите на шит. хормони са в нормата), но не смея да спра хапчетата съвсем, затова мислех дали да не опитам с хомеопатия.
Не мисля, че трябва да чакам да стане Хашимото, за да вземам хормони. На листовката на лекарството една от индикациите е допълнение към хормона на щит. жлеза, когато не се секретира достатъчно = понижена функция на щитовидната жлеза.

# 597
Значи няма изменение в жлезата, само функционални отклонения.
Мисля, че ако попаднеш на читав хомеопат, ще се реши проблема напълно.

# 598
То се лекува, ако изобщо се лекува единствено и само с хомеопатия.

Доказателство все още не сте посочила.

А в хомеопатията в много случаи имаме пълно излекуване на дибатет и от тип 1 и от тип 2. Ето един случай на излекуван диабет тип 1, описан в литературата, като той в никакъв случай не е единствения:

http://hpathy.com/homeopathy-clinical-cases/homeopathic-treatmen … mellitus-patient/

Преди да коментирам "статията", искам да обърна внимание на сайта, в който е публикувана. Това не е официално публикуван в медицинската литература доклад на клиничен случай (case report), а есе на хомеопат в сайта hpathy.com (на него пише, че е "the world's leading homeopathy portal"  Rolling Eyes). Ето, че става дума за конфликт на интереси.

Ще повярвате ли на нещо подобно при следния хипотетичен, но аналогичен сценарий - някой публикува на частния си сайт хапчесрещувсичко.com анекдотичен случай на пациент, излекуван от диабет от "хапчето срещу всичко". Този някой твърди, че неговото хапче лекува диабет и убеждава хората да го купуват за лечение на диабет само въз основата на едно-единствено съобщение (на същия сайт) и защото описаният пациент "в никакъв случай не е единственият", а никъде другаде не е доказано, че хапчето наистина е ефикасно.  Rolling Eyes

Посоченият от Вас линк не е никакво доказателство, защото не води например към качествено рандомизирано контролирано проучване, Вие добре знаете това и празните приказки не променят факта!

Да видим "публикацията"!

Заглавието е "Homeopathic treatment of Type 1 Diabetes Mellitus (Insulin Dependent Diabetes Mellitus) Patient", което означава хомеопатично лечение, а не излекуване чрез хомеопатия.

Цитат
Her father said that her last tests have been: FBS of 135, HA1c of 8 and blood pressure of 110/70 mmHg. They were all happy about her significant healing and cure. She is taking 10 units of NPH Insulin in mornings and 4 in the afternoon. i.e. 4 units have been tapered during the last year and a decrease of 95 mg/dl has been earned.

Не знам за какво са all happy родителите, при положение, че показателите на кръвната захар и гликирания хемоглобин са лоши. Освен това детето продължава да е на инсулин и захарният диабет тип 1 при него очевидно не е излекуван.

Пиша това, за да стане ясно, че не моите думи са "неискрени и неистинни", както постоянно внушава Archangel, а точно тя изневерява на истината, опитвайки се да пробута за истина неща, които много добре осъзнава, че не са, само и само, за да не отстъпи от твърденията си. Това не е обективност и любов към истината!

п.п. Надявам се схващаш, че не отговарям на теб. Просто те взимам като повод  да кажа нещо, на хората,. които търсят реален отговор и истина, какъвто ти не си.

Archangel, наясно сте, че по медицински теми може да заблудите другите хора, но не и мен, ако пък не сте наясно - keep trying. Но си пестете бъдещи йезуитски постове с "доказателства" за излекуване на захарен диабет тип 1 с хомеопатични средства. Такива случаи просто няма!

Със средствата на конвенционалната медицина и със съдействие от страна на болния от захарен диабет тип 1, той може да забави усложненията от диабета и да доживее до дълбока старост. Тази честност е по-полезна за болния, отколкото заблудите на хомеопатите, че ще го излекуват и заигравайки се с инсулина му, единственото, което постигат, е лош контрол на диабета, което съответно води и до по-ранни диабетни усложнения.

В тази връзка голяма утеха за момиченцето от горния "експеримент" ще е подаръкът на хомеопата (а и такова изречение няма място в доклад на клиничен случай, който претендира да е сериозен):
Цитат
I promised to give her a gift for her nice effort and cooperation.
щом като детето ще развие преждевременно полиневропатия, ретинопатия, нефропатия, диабетно стъпало, макро- и микро-ангиопатии, сърдечно-съдови увреждания и т.н. поради лош контрол на диабета по време на хомеопатичното "лечение".  Confused

P.S. В случая пиша за възможностите на хомеопатията относно конкретно захарен диабет тип 1 и моля четящите тук да се замислят по този въпрос и да не пишат постове, само за да се противопоставят. Няма смисъл.

"Конвенционалната медицина не лекува някои заболявания, ето защо алтернативната (в частност хомеопатията) ги лекува" е детински довод и не заслужава коментар.

Последна редакция: сб, 05 юни 2010, 01:46 от Persona

# 599
Персона, темата е "ВЪПРОСИ към хомеопати" и се обсъждат проблеми от хомеопатична гледна точка. Никой тук не очаква да му се даде информация от "официално публикуван в медицинската литература доклад на клиничен случай (case report)".

Кога ще престанеш да спамиш в теми, към които единствения ти интерес е да обявиш за холистичния метод за шарлатански??  Whistling

Направи си тема, в която да заклеймяваш който иска алтернативен метод, и си слагай там чаршафите.
В тази тема хората имат други интереси.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт