ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 67 615
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Archangel Благодаря!

# 346
Цитат
На мен за гъбички хомеопата ми предписа лекарство, без да съм правила изследване. Препоръча ми и седящи бани с тетра - има ефект при облекчаване на паренето и щипенето. С това лечение ликвидирах гъбичките за около 3-4 дни.

Palia, благодаря, че сподели. Проблема е, че не съм сигурна дали са гъбички, няма парене и сърбеж, които са класически симптоми, а просто някакво чувство, че нещо не е наред там долу  newsm78 а и другото за което се чудя - партньора как ще се излекува без да се знае какъв е проблема? естествено, той не ползва хомеопатия...
Сигурно вече са ти писали в следващите 4 страници. Но аз имах гъбички без да чувствам парене, сърбеж и т.н. Мъжът ми изобщо не беше гъбясал. Прави си изследване. На мен ми помогна хомеопатията след 5 годишни тровения с лекарства.

# 347
Като излязох от болницата, бях толкова натъпкана с АБ, че гъбичките ми излизаха на парцали, огромни количества, като при менструация. Е, бяха ми казали да пия противогъбични паралелно с венозните антибиотици, ама аз реших, че няма допълнително да си утежнявам положението Mr. Green При мене минаха със симилиума, ентеросан-пробиотици и изрична забрана от хомеопата за вагинални промивки. Laughing

# 348
  • София
Здравейте!

Ще ви бъда много благодарна, ако ми разясните няколко въпроса – в последните теми чета, че „лечебната криза” трябва да е съпроводена с вдигане на висока температура. Интересно ми е дали наистина температурата е задължителен показател, ако да речем основното заболяване не се характеризира с повишена температура дори в острите си състояния, както е да речем при астмата?

Т.нар. лечебна криза еднократен процес ли е или е възможно симптомите да отшумяват във времето, като обаче периодично се повтарят под формата на все по-леки и по-редки кризи?

Има ли метод да различиш връщането на стари симптоми, когато те не биха могли да се определят еднозначно? Какво имам предвид – ако едно дете започне да се изпуска по малка нужда понякога, е трудно да се каже дали го е правило, когато се предполага, че се е зародил проблемът, защото да речем тогава е било бебе и не е можело изобщо да се разбере дали се изпуска? Или примерно се появи сърбеж, който обаче няма как да се каже дали е съществувал и в кърмаческа възраст, защото детето не е било способно да го покаже тогава? – Тоест има ли методи в хомеопатията да се разграничи цялостното влошаване от лечебната криза и това може ли да стане „от раз” или е възможно само с цялостно проследяване във времето, тоест след 6-12 месеца да се върнем назад и да разберем, че това тогава е било лечебна криза?

Много въпроси нахвърлях, надявам се да не ви се струват глупави!

# 349

Първо, не е задължително да има лечебна криза изобщо. Не е задължително и да има темепратура, всеки организъм си реагира индивидуално. Колко често ще се проявява не може да се каже, но обичайно е еднократно за конкретния симптом.
Да, има методи които позовляват да се разграничи какво точно става и дали е криза или влошаване и добрите хомеопати обръщат голямо внимание на този въпрос. Не са ти глупави въпросите. Peace

Здравейте!

Ще ви бъда много благодарна, ако ми разясните няколко въпроса – в последните теми чета, че „лечебната криза” трябва да е съпроводена с вдигане на висока температура. Интересно ми е дали наистина температурата е задължителен показател, ако да речем основното заболяване не се характеризира с повишена температура дори в острите си състояния, както е да речем при астмата?

Т.нар. лечебна криза еднократен процес ли е или е възможно симптомите да отшумяват във времето, като обаче периодично се повтарят под формата на все по-леки и по-редки кризи?

Има ли метод да различиш връщането на стари симптоми, когато те не биха могли да се определят еднозначно? Какво имам предвид – ако едно дете започне да се изпуска по малка нужда понякога, е трудно да се каже дали го е правило, когато се предполага, че се е зародил проблемът, защото да речем тогава е било бебе и не е можело изобщо да се разбере дали се изпуска? Или примерно се появи сърбеж, който обаче няма как да се каже дали е съществувал и в кърмаческа възраст, защото детето не е било способно да го покаже тогава? – Тоест има ли методи в хомеопатията да се разграничи цялостното влошаване от лечебната криза и това може ли да стане „от раз” или е възможно само с цялостно проследяване във времето, тоест след 6-12 месеца да се върнем назад и да разберем, че това тогава е било лечебна криза?

Много въпроси нахвърлях, надявам се да не ви се струват глупави!

# 350
  • Пловдив
Ним, точно такива работи питах и аз преди време  Blush и.. май проължавам  Mr. Green
Но последно не успях да разбера има ли аналогия при вдигането на ТТ, в следствие от ХЛ. Такава реакция може да се очаква при лечение на инфекциозно възпаление или и на неинфекциозно, като алергии, астма... ?

# 351
Ним, точно такива работи питах и аз преди време  Blush и.. май проължавам  Mr. Green
Но последно не успях да разбера има ли аналогия при вдигането на ТТ, в следствие от ХЛ. Такава реакция може да се очаква при лечение на инфекциозно възпаление или и на неинфекциозно, като алергии, астма... ?

Възможно е да се появи темературно състояние независимо от началното оплавакане, но не е задължително.Може да няма и никакви лечебни кризи.

# 352
  • София - Варна - Бургас

Разбира се, че не всяка лечебна криза е задължително да бъде придружена от вис. Т и примера който дадох с астматичният пристъп по-горе не е типичен, дори е много рядък.
  Един типичен пример, макар и не задължителен, е вис. Т. при лечебна криза, вследствие на хо л-во при хронична ангина.

# 353
  • Пловдив
А ако въобще има криза кога е нормално Тя да се изрази???В смисъл 2-3 дни или седмица след приема на ХЛ? Shocked

# 354
  • София - Варна - Бургас
А ако въобще има криза кога е нормално Тя да се изрази???В смисъл 2-3 дни или седмица след приема на ХЛ? Shocked

В рамките на 1 - 2 дни, но при лечебна криза при дълго потискани с алопатични л-ва и мазила обриви, лечебната криза може да продължи 1 - 2 седмици и повече, докато всички потиснати обриви бъдат освободени и избият отново.
  Това е така, защото хо л-во действа в същата посока в която действа Жизнената ни сила,  и я подкряпя в това и действие,  в опита и да измести болеста отвътре - навън, към периферията, кожата, след което идва и истинското оздравяване.

И това е предизвикателството, тъй като избие ли обрив след прием на хо л-во ние се радваме, докато пациента е тъжен, тъй като по инерция той очаква палиация - облекчаване на симптомите, докато хомеопата очаква лекуване на причината, за проявата на тези симптоми

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 08:55 от Aleksander

# 355
  • Пловдив

В рамките на 1 - 2 дни, но при лечебна криза при дълго потискани с алопатични л-ва и мазила обриви, лечебната криза може да продължи 1 - 2 седмици и повече, докато всички потиснати обриви бъдат освободени и избият отново.
  Това е така, защото хо л-во действа в същата посока в която действа Жизнената ни сила,  и я подкряпя в това и действие,  в опита и да измести болеста отвътре - навън, към периферията, кожата, след което идва и истинското оздравяване.

И това е предизвикателството, тъй като избие ли обрив след прием на хо л-во ние се радваме, докато пациента е тъжен, тъй като по инерция той очаква палиация - облекчаване на симптомите, докато хомеопата очаква лекуване на причината, за проявата на тези симптоми

Мерси за отговора!
При нас още няма нищо...минала е 1 седм. след приема на ХЛ.Дано това не е признак,че няма да ни подейства този метод на лечение!

# 356
Здравейте,

Моят въпрос е следният: Възможно ли е 22 дни след прием на конст. ХЛ да е лечебна криза вирус, придружен с кашлица, зачервени сливици и висока температура?
Детето ми взе един вид конст. ХЛ преди месеци, след което изчезнаха боледуванията и алергията  й.
После изкара вирус със силна кашлица и сякаш всичко се обърка. Приемът на същото конст. ХЛ вече нямаше ефект като преди, послед пак вирус абсолютно по същия начин.
Сега взе друго конст. ХЛ. Отново същото е в момента. Пояснявам, че всеки път я заразяват. Затова си мисля, че не е лечебна криза, но все пак...Не знам и аз какво да мисля. Освен това се промени начина, по който протича болестта. Преди лечението с хомеопатия вдигаше температура и слизаше надолу, сега невинаги вдига, но кашля жестоко и мъчително.
Благодаря за отговора.

# 357
  • София - Варна - Бургас
Не може да има две различни конституционални хо л-ва, а само едно, което обаче не може да предотврати грип, но може да го преболедува мн. по-леко и без усложнения.

# 358
Цитат на: tandonova79
Мерси за отговора!
При нас още няма нищо...минала е 1 седм. след приема на ХЛ.Дано това не е признак,че няма да ни подейства този метод на лечение!
[/quote

Не е нужно да има лечебна криза изобщо. Понякога идва и след месец след взимане на лекарство, ако изобщо дойде.Зависи от организма.

# 359
  • Варна
Здравейте, много съм объркана вече! Затъвам все повече!
Възможно ли е дете, което обича да командва и се инати докато не получи своето да бъде определно като Силицея (Основната идея при пациентите Sil е, че те са ОТСТЪПЧИВИ)?  Sil не понасят мляко, а моето дете не може без мляко, дори кокато не яде нищо друго яде/пие мляко. Не обичат студено, за разлика от детето ми, което предпочита да му е хладно...Изобщо има някакви крайни разминавания, въпреки някои прилики. Имам чуството, че стигнахме до етапа проба-грешка с определянето на конституцията. Честно казано страх ме е да дам лекарството. Притеснено ми е, не знам къде греша при интервютата. Какво важно изпускам? Защо така не се получава при нас....

Общи условия

Активация на акаунт