ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 67 589
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
И аз пак ще се възползвам да се посъветвам Blush
Имам проблем, явно, с определянето на момента, в които трябва да поискам помощ от хомеопата.

Малката от неделя държи някаква никаква ТТ 37-37,2. Даже не знам как се сетих да и мушна термометър, защото други признаци няма. Във вторник изведнъж ТТ 38,5 и качва до 39,5. Вчера сутринта беше 37,5, но на обяд започна пак да качва до 39,5, а вечерта и нощта до 40. При преглед се оказа остър трахеит. И сега... не съм сваляла ТТ, само като мине 39,5 започвам с компреси с оцет. Като цяло добре понесе високата ТТ, само леко по отпусната и апетита намален. Тази сутрин я свали и сега е в тонус, хапва... Не знам дали е окончателно свалянето или следобед пак ще има екстри. Сега в тая ситуация... кога да отида при хомеопата, като ми се струва, че може да го преодолее сама или да видя дали ще го преодолее и ако не успее и има усложнения  newsm78 При положение, че съм наблюдавала разни модалности, но те се отнасят за моментите, когато е най-зле,а в момента е добре  Rolling Eyes
Не потърсих и хомеопата, още при първото вдигане на ТТ, защото нямах още никакви наблюдения...  Rolling Eyes
Кажете, моля ви как е правилно да се постъпи - да оставя докъдето може да се справя сама, или да се презастраховам и да отида да я побутнат  Peace

# 361
Аз не чакам да се справя сам.. твърде е малък, а и аз като не специалист незнам на къде ще тръгнат нещата.. страх ме е да не изтървем случая и се обаждам още първия ден.. изчаквам няколко часа само да видя какви др симптоми ще прояви..

# 362
Александър, искам да попитам дали хомеопатичното лечение е подходящо за човек на 77 години?

Става въпрос за баща ми, той досега не е пил никакви лекарства, от година може би взема нещо за сърцето, сега му откриват разни сърдечни проблеми в начална фаза. Дали да следва предписаните лекарства или да пробвам да го заведа на хомеопат? Дали има реална възможност да се подобрят сърдечните проблеми с хомеопатия, цялото ни семейство с децата се лекуваме с хомеопатия и имам впечатления за нейните възможности, но все пак е на 77 год, страх ме е да не забавим лечението и да се усложнят нещата.

# 363
  • Пловдив
Имам проблем, явно, с определянето на момента, в които трябва да поискам помощ от хомеопата.

Малката от неделя държи някаква никаква ТТ 37-37,2. Даже не знам как се сетих да и мушна термометър, защото други признаци няма. Във вторник изведнъж ТТ 38,5 и качва до 39,5. Вчера сутринта беше 37,5, но на обяд започна пак да качва до 39,5, а вечерта и нощта до 40. При преглед се оказа остър трахеит. И сега... не съм сваляла ТТ, само като мине 39,5 започвам с компреси с оцет. Като цяло добре понесе високата ТТ, само леко по отпусната и апетита намален. Тази сутрин я свали и сега е в тонус, хапва... Не знам дали е окончателно свалянето или следобед пак ще има екстри. Сега в тая ситуация... кога да отида при хомеопата, като ми се струва, че може да го преодолее сама или да видя дали ще го преодолее и ако не успее и има усложнения  newsm78 При положение, че съм наблюдавала разни модалности, но те се отнасят за моментите, когато е най-зле,а в момента е добре  Rolling Eyes
Не потърсих и хомеопата, още при първото вдигане на ТТ, защото нямах още никакви наблюдения...  Rolling Eyes
Кажете, моля ви как е правилно да се постъпи - да оставя докъдето може да се справя сама, или да се презастраховам и да отида да я побутнат  Peace

Браво на теб!Ти си направо героиня!Аз не бих могла да чакам толкова...и при толкова висока Т Rolling EyesПо-добре се обади и питай как да действате по-нататък...При това Т по-висока от 39,та даже и от 38,5 нагоре - за мен си е опасна!
Успех!

# 364
  • Пловдив
Ами... колкото и да е безотговорно, се водя по състоянието на детето  Rolling Eyes Реално за първи път вдига повече от 39,6. Но... е имало случаи при 39 да е грохнала, едвам да си държи главата изправена, да я унася в сън... А сега беше поотпаднала, седи си на диванчето гледа си ТВ...  Според моята логика организма се съпротивлява на болестта и за момента силите му стигат. В момента си играе, пее... само отвреме на време казва, че я боли коремче, но това не и спира заниманията. НО пък този израз боли коремчето... го казва за всевъзможни дискомфорти.
В интерес на истината по телефона хом-ката не успя да прецени какво и е състоянието, може ли да се очаква развитие на нещата, или ще се справии сама.... Но ако отидем при нея, едва ли ще има вариант да се справи сама. Като си е загубила времето да сваля картината на това състояние, все ще даде нещо. Пък аз съм повече ЗА организма да се бори сам.
Ох, не знам...  Rolling Eyes дано някой от хомеопатите тук да изразят някакво мнение - принципно, знам, че няма да се ангажират да конкретизират за частния ни случай.... Ще има да се трия сол на главата ако не съм преценила правилно ситуацията...  Embarassed

# 365
  • Пловдив
Ами... колкото и да е безотговорно, се водя по състоянието на детето  Rolling Eyes Реално за първи път вдига повече от 39,6. Но... е имало случаи при 39 да е грохнала, едвам да си държи главата изправена, да я унася в сън... А сега беше поотпаднала, седи си на диванчето гледа си ТВ...  Според моята логика организма се съпротивлява на болестта и за момента силите му стигат. В момента си играе, пее... само отвреме на време казва, че я боли коремче, но това не и спира заниманията. НО пък този израз боли коремчето... го казва за всевъзможни дискомфорти.
В интерес на истината по телефона хом-ката не успя да прецени какво и е състоянието, може ли да се очаква развитие на нещата, или ще се справии сама.... Но ако отидем при нея, едва ли ще има вариант да се справи сама. Като си е загубила времето да сваля картината на това състояние, все ще даде нещо. Пък аз съм повече ЗА организма да се бори сам.
Ох, не знам...  Rolling Eyes дано някой от хомеопатите тук да изразят някакво мнение - принципно, знам, че няма да се ангажират да конкретизират за частния ни случай.... Ще има да се трия сол на главата ако не съм преценила правилно ситуацията...  Embarassed
Ами сигурно ще ти кажат,че така е правилно,,,да оставиш организма да се справи сам!А и щом си е играла и дори е ядяла значи не е било толкова лошо!Ще мине и това!
А др. оплаквания няма ли?Ако сте пили скоро ХЛ може би да е временна криза???

# 366
Здравейте, много съм объркана вече! Затъвам все повече!
Възможно ли е дете, което обича да командва и се инати докато не получи своето да бъде определно като Силицея (Основната идея при пациентите Sil е, че те са ОТСТЪПЧИВИ)?  Sil не понасят мляко, а моето дете не може без мляко, дори кокато не яде нищо друго яде/пие мляко. Не обичат студено, за разлика от детето ми, което предпочита да му е хладно...Изобщо има някакви крайни разминавания, въпреки някои прилики. Имам чуството, че стигнахме до етапа проба-грешка с определянето на конституцията. Честно казано страх ме е да дам лекарството. Притеснено ми е, не знам къде греша при интервютата. Какво важно изпускам? Защо така не се получава при нас....

От къде четеш характеристиките на лекарството? Аз търся в Интернет , но не за всички намирам инфо. Има ли значение и потенцията?

# 367
  • Пловдив
Ами сигурно ще ти кажат,че така е правилно,,,да оставиш организма да се справи сам!А и щом си е играла и дори е ядяла значи не е било толкова лошо!Ще мине и това!
А др. оплаквания няма ли?Ако сте пили скоро ХЛ може би да е временна криза???
Естествено, трябва да се окаже, че съм взела неправилно решение да отложа часа при хомеопата #2gunfire Embarassed  Наближи време за следобедния сън и започна да се назландисва на храната, а ТТ пак се повиши, но за сега само 37,5. Иначе си е жизнена, играе и се... и приспиването е трудно...

# 368
  • Пловдив
Днес бяхме на интервю, както се досещате след първият контакт с кл.хомеопатия имам много въпроси, но ще се опитам да попрочета малко повече по въпроса и догава каквото не ми е ясно ще питам. За сега искам мнението Ви по следното. Синът ни пие коластра и водорасли като хр. добавка близо 8-9месеца, по мое мнение му се отразиха добре на общото здравословно състояние. Сега обаче хомеопата ни посъветва да ги спрем, поне за 20-тина дни. Изхождайки от това което имам като информация за тези продукти не би трябвало да има никаъв проблем да си ги пие детето заедно с ХЛ,на мен малко ми звучи като да му српа ябълките и бананите които яде newsm78. Имам доверие на жената, но вътрешното ми усещане е че не трябва да спирам да ги давам Rolling Eyes.

# 369
Възможно ли е дете, което обича да командва и се инати докато не получи своето да бъде определно като Силицея (Основната идея при пациентите Sil е, че те са ОТСТЪПЧИВИ)?  Sil не понасят мляко, а моето дете не може без мляко, дори кокато не яде нищо друго яде/пие мляко. Не обичат студено, за разлика от детето ми, което предпочита да му е хладно...Изобщо има някакви крайни разминавания, въпреки някои прилики. Имам чуството, че стигнахме до етапа проба-грешка с определянето на конституцията. Честно казано страх ме е да дам лекарството. Притеснено ми е, не знам къде греша при интервютата. Какво важно изпускам? Защо така не се получава при нас....

От къде четеш характеристиките на лекарството? Аз търся в Интернет , но не за всички намирам инфо. Има ли значение и потенцията?

Потенцията има ОГРОМНО значение.

# 370
  • Варна

Ани, купих си книги. На Пол Хършку и Кетрин Култър.

# 371
Ясно! Няма такова инфо в нета!

# 372
  • София - Варна - Бургас
Възможно ли е дете, което обича да командва и се инати докато не получи своето да бъде определно като Силицея (Основната идея при пациентите Sil е, че те са ОТСТЪПЧИВИ)?  Sil не понасят мляко, а моето дете не може без мляко, дори кокато не яде нищо друго яде/пие мляко. Не обичат студено, за разлика от детето ми, което предпочита да му е хладно...Изобщо има някакви крайни разминавания, въпреки някои прилики. Имам чуството, че стигнахме до етапа проба-грешка с определянето на конституцията. Честно казано страх ме е да дам лекарството. Притеснено ми е, не знам къде греша при интервютата. Какво важно изпускам? Защо така не се получава при нас....

Първо да попитам Вие хомеопат ли сте? Но дори и да сте, би трябвало да имате доверие в лекуващият ви хомеопат, тъй като Вие сте го избрала, нали?

При Силика зад привидната мекост, се крие твърдост като кремък (веществто от кото е получена). Тя привидно ще се съгласи, няма да каже не, но пасивно ще си отстоява своето и така, с пасивна съпротива ще принуди всички накрая да направят това, което тя иска. Така че има в еднаква степен както yielding така и obstinate - В Реперториума и двете са на 2-ра степен, както и "желае - не желае" мляко. Само за студа сте права.

Тъй като л-вото лежи м-у Сикозата и Туберкулина, може да включва и типичните особености и на двата миазма.

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 20:34 от Aleksander

# 373
  • Варна
Ако съм хомеопат , трябва да ме гръмнат някъде за некомпетентност  Joy
Просто сменяме 4-то лекарство и съм притеснена.

Тя привидно ще се съгласи, няма да каже не, но пасивно ще си отстоява своето и така, с пасивна съпротива ще принуди всички накрая да направят това, което тя иска. [/color]

Точно това имам предвид - моя не се съгласява привидно. Ще тропа , пищи  - но няма да се съгласи нито истински, нито привидно...

# 374
  • София - Варна - Бургас

Според мен, при Т 39.5 непременно трябва да се потърси хомеопата!
 Пишете отдавна във форума и би трябвало да знаете че има както Конституционално хо л-во, така и друго за Остро състояние.
Peace

Общи условия

Активация на акаунт