ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 67 540
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
Сладкишче, виж другата тема "Информативно за хомеопатията" и ще видиш нещо интересно за редуванията на лекарствата. Та с дъвка и без дъвка....все тая....
чувствително означава.....Ми примерно аз мразя мента, на фона на целия пейзаж ментата се смята за антидот, тоест неутрализира хомеопатичното лекарство, спира действието му.
Ние се лекуваме с хомеопатия от много години.
Аз дори и по 1 шоколад съм и изяждала и пак ми е действало лекарството, както и на детето...

# 436
Тя мечката в случая няма предвид антидотирането, а приема на две лекарства едновременно. Явно не се лекувате при класически хомеопат.

# 437
Моля за спешен отговор.
От 3 дни детето ми(2г и 9м) е с Т от порядъка на 37,5-38,5, вечер я качва предимно.
Диагнозата и е ангина.
От днес сме на "Зинат", защото нещо не подейства и според мъжа ми е защото съм давала на детето дъвка от мастиково дърво(само така даваше да и измеря Т)....
Та въпросът ми е тази дъвка, дали е оказала влияние за неуспеха на лечението?
Искам да кажа, че първият ден хомеопата ни даде лекарства за корем, защото дребното  излъга, че я боли...
Дефакто меркуриуса и игнацията дето пи за ангината ги пи 24 часа, без особен ефект, а дъвката я е дъвкала 2 или 3 пъти.

Да, има шанс да антидотира тази дъвка, ако детето е чувствително. А може и лекарството да не е точно, не знам.
Kaкво значи чувствително?

Някои хора са по-чувствителни към антидотите и от малки неща антидотират. Други, каквото и да направят, не антодоитрат. Не че мастикова дъвка е малко нещо, това ако мирише на каквото си мисля, си е сериозен антидот и дори да не е чувствиетелен човек, пак е сериозен риск.

Ако сте пили едновременно две лекарства, това не е хомеопатия, а псевдо-хомеопатия, и това е причината да не помогне. Отидете при истински, класически хомеопат за да имате ефект и за да не си докарате проблеми. Peace

# 438
Да, има прекрасен филм за водата, който ме шашна. Hug
Мамаден, според мен всеки хомеопат казва тръскане в порядъка от 10 до 30 пъти. Не съм чула някой да каже 2-3 пъти или сто пъти.... Вероятно няма голямо значение дали е 10, или 50, а е условна цифра.  newsm78

Сладкишче, паралелно ли сте пили игнация и меркуриус?

Броят на сукусиите ИМА значение

# 439
  • София - Варна - Бургас
Aleksander, моля за препоръка за класически хомеопат в София. Става дума за състояние на нервно разтройство, силен стрес, нарушения на съня, депресивни състояния, избухливост, силно сърцебиене, изтръпване на крайниците.. Проявява ги съпругът ми, а някои от тях (добавям и подскоци по време на сън, като от ток, преминаващ през тялото) - аз лично. При мен Седатиф действа, предписан ми е от невролог, но не го пия редовно, а предимно преди сън. При него - по-скоро не. Вероятно и двамата се нуждаем от лечение, но той повече от мен.

Не зная дали е по-добре да се посъветваме с психолог или невролог и след това с хомеопат, за да има поставена диагноза. Би било чудесно, ако препоръчаният хомеопат има подобно образование, за да може да има по-обективна оценка за състоянието и съответно лечението. Зная, че част от хомеопатите имат и медицинско образование, не бих искала да засегна някой на професионално ниво. Просто искам възможно най-обективен преглед.

Благодаря предварително!  Peace

Здравейте!

За хомеопатията не е от такова значение медицинската диагноза, а и тя често е противоречива.

За нас са от значение симптомите, усещанията, човека с неговите индивидуални изживавания на проблемите, отколкото една суха диагноза.
  Защото ние не предписваме по диагнози а цялостно, върху индивидуалноста на целият човек.

# 440
Мамаден, според мен всеки хомеопат казва тръскане в порядъка от 10 до 30 пъти. Не съм чула някой да каже 2-3 пъти или сто пъти.... Вероятно няма голямо значение дали е 10, или 50, а е условна цифра.  newsm78

Значи  правилно съм се почесала по главата на края на поста ми Laughing

# 441
  • Стара Загора
Здравейте,

Хомеопатията все още е ново нещо за мен, а ми е неудобно да звъня на хомеопатичката ни за всяко нещо Blush

Та въпросът ми е, как се съчетават хо лекарства със сребърната вода. По принцип, на интервюто, тя се изказа ласкаво за свойствата на сребърната вода, но забравих да я питам дали ще има проблем да давам на дъщеря ми понякога. Обикновено я ползвам за пръскане в нослето и промивки на рани и зачервени дупета, но има периоди в които им давам и през устата, като имуностимулиращо ср-во.

Благодаря предварително Hug

# 442
  • Тука, под липите стари...
Отдавна ми се иска да ви попитам нещо, но все се притеснявам дали ще мога добре да го обясня.
Имам неврологичен проблем, с който медицината не може за момента да се справи. Преди година се обърнах към класически хомеопат. На първото посещение ми даде лекарство, което предизвика съответната реакция на организма, изразяваща се във появата за кратко на стари симптоми. На следващото посещение хомеопатът ми даде друго лекарство, като каза, че вероятно това ще е конституционалното ми лекарство. На база реакцията на второто лекарство, на третото посещение ми каза, че наистина това е конституцията ми. Последва значително подобрение на състоянието ми и конкретно на проблема, за който бях отишла.  Хомеопатът ми каза, че това подобрение ще продължи и през следващите месеци, защото лекарството ще продължава да действа. В следващите месеци няколко пъти съм вземала от конст. лекарство по препоръка на хомеопата. Въпреки това основния неврологичен проблем си остана. В смисъл, че нещата значително се подобриха, но въпреки това проблемът не изчезна напълно. Въпросът ми е, ако наистина това е точното конст. лекарство, има ли смисъл отново да посетя хомеопата, за да се опитаме на изчистим проблема напълно. В смисъл, може ли на заболяването да се въздейства с друго лекарство, което в случая не е конституция. Първо си мислех да посетя друг хомеопат, но при мисълта, че трябва отново да мина през интервю ме разколеба. Изобщо интересува ме как се действа при подобна ситуация. Благодаря на всички, които биха ме посъветвали.

# 443
Отдавна ми се иска да ви попитам нещо, но все се притеснявам дали ще мога добре да го обясня.
Имам неврологичен проблем, с който медицината не може за момента да се справи. Преди година се обърнах към класически хомеопат. На първото посещение ми даде лекарство, което предизвика съответната реакция на организма, изразяваща се във появата за кратко на стари симптоми. На следващото посещение хомеопатът ми даде друго лекарство, като каза, че вероятно това ще е конституционалното ми лекарство. На база реакцията на второто лекарство, на третото посещение ми каза, че наистина това е конституцията ми. Последва значително подобрение на състоянието ми и конкретно на проблема, за който бях отишла.  Хомеопатът ми каза, че това подобрение ще продължи и през следващите месеци, защото лекарството ще продължава да действа. В следващите месеци няколко пъти съм вземала от конст. лекарство по препоръка на хомеопата. Въпреки това основния неврологичен проблем си остана. В смисъл, че нещата значително се подобриха, но въпреки това проблемът не изчезна напълно. Въпросът ми е, ако наистина това е точното конст. лекарство, има ли смисъл отново да посетя хомеопата, за да се опитаме на изчистим проблема напълно. В смисъл, може ли на заболяването да се въздейства с друго лекарство, което в случая не е конституция. Първо си мислех да посетя друг хомеопат, но при мисълта, че трябва отново да мина през интервю ме разколеба. Изобщо интересува ме как се действа при подобна ситуация. Благодаря на всички, които биха ме посъветвали.

Има смисъл да посетите хомеопата. Може да се налага употреба на друго лекарство. Смешно е да мислим, че цял живот оставаме една и съща "конституция", т.е не се променяме - това е равносилно на болест. Ражда се едно дете - момиче, има проблеми с никненето на зъби и му даваме конституция, после ...в пубертета се влюбва и го изоставят, в дупка е и пие пак конституция, после умира някой близък, в депресия е - пак пие конституция, после в менопаузата има проблеми - пак пие конституция; остарява, залежава се на легло и пак пие конституция и като умре му слагат конституционалното лекарство в джоба, за да може като се прероди да си го пийне.  Grinning Grinning Grinning.

Здравето е динамично равновесие по определение от Ханеман. Той използва думата конституция със съвсем друго значение. Много неразбиране има по този въпрос.

Фактът че лечението е започнало при вас с обостряне на съществуващи или връщане на стари и познати симптоми показва, че лекарството действа в правилна посока, съобразно принципа на Херинг. Фактът че имате прогресиращо подобряване също означава че посоката е правилна и трябва да се продължи - за целта ви е нужен хомеопат, вие не сте квалифицирана да определите дали сте все още в "конституцията" си или "теренът" е друг.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 10:37 от Nial

# 444
Аз имам следния случай от 4 дни насам. Първо много ме боля врата...мина ми врата, но ме заболя гърбът...мина и той, днес ме болят кости и мускули около кръста. От обяд насам не ме боли почти кръстът, а ми треперят долните крайници newsm78
Предполагам, че чистя нещо. И адски ми се лежи и мързелува Confused

# 445
  • Пловдив
Мамаден, според мен всеки хомеопат казва тръскане в порядъка от 10 до 30 пъти. Не съм чула някой да каже 2-3 пъти или сто пъти.... Вероятно няма голямо значение дали е 10, или 50, а е условна цифра.  newsm78

Да де, нали това питахме, КАКВО?

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 14:41 от mamaden

# 446

Mr. Green

# 447
Здравейте! Дали има хомеопат на линия, че имам спешен въпрос...
Дъщеря ми (6г.) от сутринта е отпаднала, не се храни, гади и се. Преди малко заспа има около 38 C температура. Дадох и Осцилококцинум на обяд - добре ли направих или не трябваше...
Хомеопата ни днес почти няма възможност да ни приеме, освен ако не е МНОГО спешно, а след малко трябва да пътуваме извън града и честно казано се страхувам да я кача в колата в това състояние... Въпросът ми е да давам ли Осцилококцинум или не? Благодаря!

# 448
Мамаден, според мен всеки хомеопат казва тръскане в порядъка от 10 до 30 пъти. Не съм чула някой да каже 2-3 пъти или сто пъти.... Вероятно няма голямо значение дали е 10, или 50, а е условна цифра.  newsm78

Кинетичната енергия от сукусиите се превръща в потенциална енергия на ХЛ. Повече сукусии, повече сблъсъци на водните молекули една с друга, по интензивен обмен на "информация". Казано с прости думички интензифицира се ХЛ. Ханеман в Органон  е определил колко точно трябва да бъдат сукусиите, колко да бъде разтвора и т.н.

# 449
здравейте ,
моят въпрос е може ли с хомеопатия да бъдат лекувани кожни проблеми и по точно пигментни петна?  /причината за които не е на хормонална основа/
мерси в аванс
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт