ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 67 547
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
По-добре от това не може да бъде обяснено   bouquet

# 421
# 422
  • София
Здравейте, да ви питам, ако GSM-мът ми е бил в джоба, а шишенцето с лекарството в чантата над джоба...на 10-15 сантиметра...това значи ли, че трябва да изхвърля лекарството? newsm78

Ако през това време gsm-a не е звънял, не го изхвърляйте, а го ударете 20 пъти върху една книга за да го активизирате.  Peace

Какъв ефект има това?

# 423
А ако лекарството не е на капки, а на гранули?

# 424
  • Пловдив
Здравейте, да ви питам, ако GSM-мът ми е бил в джоба, а шишенцето с лекарството в чантата над джоба...на 10-15 сантиметра...това значи ли, че трябва да изхвърля лекарството? newsm78

Ако през това време gsm-a не е звънял, не го изхвърляйте, а го ударете 20 пъти върху една книга за да го активизирате.  Peace

Какъв ефект има това?
И аз се чудех за тези удари, на мен ми каза хомеопатката преди всеки прием да го удрам в дланта си 10 пъти. Наистина ли е от значение, кажете какво?

# 425
Доколкото знам така се потенцира, "съживява се", newsm78 молекулите си взаимодействат чрез движение винаги,предават си информацията (това е и в основата на кипенето при водата)

# 426
  • Пловдив
Да, предполагам това е в основата, но защо решават да е например 10 пъти удрянето а не 20 или 30 newsm78? Сигурно ми е много лаишки въпроса, но наистина ми е интересно.

# 427
"Потенцирането на лекарствата

За да има максимален ефект и трайни терапевтични резултати, Ханеман открил, че е необходимо да се повиши интензивността на електродинамичното поле на лечебната субстанция. И начинът да се постигне това е потенцирането на лекарствата. Казано на друг език, с потенцирането се извършва “отпечатване” на информацията от молекулите на веществото върху водните молекули. Небезизвестен е вече фактът, за уникалното свойство на водата да приема, запечатва и пренася информация. Много съвременни учени правят опити и доказват това уникално свойство на водата. И то е в основата на хомеопатичната наука.'

# 428
Моля за спешен отговор.
От 3 дни детето ми(2г и 9м) е с Т от порядъка на 37,5-38,5, вечер я качва предимно.
Диагнозата и е ангина.
От днес сме на "Зинат", защото нещо не подейства и според мъжа ми е защото съм давала на детето дъвка от мастиково дърво(само така даваше да и измеря Т)....
Та въпросът ми е тази дъвка, дали е оказала влияние за неуспеха на лечението?
Искам да кажа, че първият ден хомеопата ни даде лекарства за корем, защото дребното  излъга, че я боли...
Дефакто меркуриуса и игнацията дето пи за ангината ги пи 24 часа, без особен ефект, а дъвката я е дъвкала 2 или 3 пъти.

# 429
Да, има прекрасен филм за водата, който ме шашна. Hug
Мамаден, според мен всеки хомеопат казва тръскане в порядъка от 10 до 30 пъти. Не съм чула някой да каже 2-3 пъти или сто пъти.... Вероятно няма голямо значение дали е 10, или 50, а е условна цифра.  newsm78

Сладкишче, паралелно ли сте пили игнация и меркуриус?

# 430

Сладкишче, паралелно ли сте пили игнация и меркуриус?
Да, редувахме ги пред 2 часа.

# 431
Моля за спешен отговор.
От 3 дни детето ми(2г и 9м) е с Т от порядъка на 37,5-38,5, вечер я качва предимно.
Диагнозата и е ангина.
От днес сме на "Зинат", защото нещо не подейства и според мъжа ми е защото съм давала на детето дъвка от мастиково дърво(само така даваше да и измеря Т)....
Искам да кажа, че първият ден хомеопата ни даде лекарства за корем, защото дребното  излъга, че я боли...
Дефакто меркуриуса и игнацията дето пи за ангината ги пи 24 часа, без особен ефект, а дъвката я е дъвкала 2 или 3 пъти.

Да, има шанс да антидотира тази дъвка, ако детето е чувствително. А може и лекарството да не е точно, не знам.

# 432
Моля за спешен отговор.
Диагнозата и е ангина.

Да, има шанс да антидотира тази дъвка, ако детето е чувствително. А може и лекарството да не е точно, не знам.
Kaкво значи чувствително?

# 433
Сладкишче, виж другата тема "Информативно за хомеопатията" и ще видиш нещо интересно за редуванията на лекарствата. Та с дъвка и без дъвка....все тая....
чувствително означава.....Ми примерно аз мразя мента, на фона на целия пейзаж ментата се смята за антидот, тоест неутрализира хомеопатичното лекарство, спира действието му.

# 434
Aleksander, моля за препоръка за класически хомеопат в София. Става дума за състояние на нервно разтройство, силен стрес, нарушения на съня, депресивни състояния, избухливост, силно сърцебиене, изтръпване на крайниците.. Проявява ги съпругът ми, а някои от тях (добавям и подскоци по време на сън, като от ток, преминаващ през тялото) - аз лично. При мен Седатиф действа, предписан ми е от невролог, но не го пия редовно, а предимно преди сън. При него - по-скоро не. Вероятно и двамата се нуждаем от лечение, но той повече от мен.

Не зная дали е по-добре да се посъветваме с психолог или невролог и след това с хомеопат, за да има поставена диагноза. Би било чудесно, ако препоръчаният хомеопат има подобно образование, за да може да има по-обективна оценка за състоянието и съответно лечението. Зная, че част от хомеопатите имат и медицинско образование, не бих искала да засегна някой на професионално ниво. Просто искам възможно най-обективен преглед.

Благодаря предварително!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт