ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 67 527
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • София - Варна - Бургас
Здравейте! Дали има хомеопат на линия, че имам спешен въпрос...
Дъщеря ми (6г.) от сутринта е отпаднала, не се храни, гади и се. Преди малко заспа има около 38 C температура. Дадох и Осцилококцинум на обяд - добре ли направих или не трябваше...
Хомеопата ни днес почти няма възможност да ни приеме, освен ако не е МНОГО спешно, а след малко трябва да пътуваме извън града и честно казано се страхувам да я кача в колата в това състояние... Въпросът ми е да давам ли Осцилококцинум или не? Благодаря!

По описанието на симптомите изглежда че започва грип, и тогава е момента да се даде подходящото и хо л-во.
  Ако не знаете кое е нейното конституционално, не е грешка да се опита и с Осцилококцинум 1 - 2 пъти.
  Peace

# 451
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,

Хомеопатията все още е ново нещо за мен, а ми е неудобно да звъня на хомеопатичката ни за всяко нещо Blush

Та въпросът ми е, как се съчетават хо лекарства със сребърната вода. По принцип, на интервюто, тя се изказа ласкаво за свойствата на сребърната вода, но забравих да я питам дали ще има проблем да давам на дъщеря ми понякога. Обикновено я ползвам за пръскане в нослето и промивки на рани и зачервени дупета, но има периоди в които им давам и през устата, като имуностимулиращо ср-во.

Благодаря предварително Hug

Сребърната вода е универсален антисептик и... толкова. Не е имуностимулатор, и поради това свободно може да се съчетава с хо л-вата, като се спазва правилото за 30-те минути преди и след хо л-во.
Peace

# 452
  • София - Варна - Бургас
здравейте ,
моят въпрос е може ли с хомеопатия да бъдат лекувани кожни проблеми и по точно пигментни петна?  /причината за които не е на хормонална основа/
мерси в аванс
 Hug

По принцип може, и трябва да се въоръжите с търпение, процеса не е бърз.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 23:12 от Aleksander

# 453
Защо среб.вода не е имуностимулатор? Аз не знам, де, но гледам, че го пише на опаковката.

# 454
  • София - Варна - Бургас
Ако вярваме на всичко което пише на опаковките... например на някои пише, че, цитирам: "кремвиршите са от истинско месо"...  Mr. Green

Мече, давай филма от начало, то се е видяло че нямаме друг избор...  Joy

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 23:24 от Aleksander

# 455
Ако вярваме на всичко което пише на опаковките... например на някои пише, че, цитирам: "кремвиршите са от истинско месо"...  Mr. Green

Мече, давай филма от начало, то се е мвидяло че нямаме избор...  Joy

То се е видяло, че специално ще чета за сребърната вода.
Може да си много кадърен хомеопат, ама нищо не разбираш от кино пък Crossing Arms Joy
Айди, ще ги сменям в твоя чест.

# 456
Аз пък да попитам относно приема на ХЛ, нямам спомен да е обсъждано тук. Кога е най-добре да се взимат течните капки, аз ги пия вечер когато се прибера от работа, като изплаквам устата поне 30мин преди това и после вечерям след 1 час. Моя приятелка обаче също ходи на хомеопат и са й казали да ги пие сутрин на гладно, измива си зъбите, чака 15-20мин и ги пие... кое е правилното  newsm78

# 457
Все се каня да попитам кой според вас е по добрия подход - да се развие болестта ( в случая визирам вирусни заболявания) или да се даде нещо ( не знам и аз какво де) което да я предотврати или пък тушира.

Да обясня от къде идва питането ми:работим с хомеопат относно вирусните заболявания на синът ни ( 2г.6м) от около 2 години.  През това време сме се лекували само с хо-ия, не се е налагало да стигаме до други мерки. Контактуваме само по телефона, понеже сме в различни градове. Естествено и изпитаните "бабешки" чайове, отвари, сиропи.  Само че всяко лечение отива поне по 10 дни, често и по вече от 2 седмици. През това време често приемаме 1 хо по 3 пъти на ден за около седмица и след това го сменяме. До като имам познати които ходят при други хомеопати които някак с 1-2 приема тушират нещата.

Та въпросът ми е кой е по -правилния подход?

Нали не подстиска жизнената сила по този начин?

# 458
  • София - Варна - Бургас
Вирусно заболяване т.н. Грип няма как да се предотврати, но с помоща на хомеопатията може да бъде прекарано мн. по-леко и без усложнения.

Защо? вижте тук:  Грип - план за действие на жизнената ни сила

10 дни лекуване на грип? тук за Вас важи следното правило:  "С лекарства минава за седем дни, без лекарства - за една седмица"
LOL!  Laughing

Цитат
Все се каня да попитам кой според вас е по добрия подход - да се развие болестта ( в случая визирам вирусни заболявания) или да се даде нещо ( не знам и аз какво де) което да я предотврати или пък тушира....Нали не подстиска жизнената сила по този начин?

Да се предотврати, не може а и след всяко разболяване Имунната с-ма се усъвършенства.

Туширане? - това ми звучи като потискане!  Например "туширане на висока Т." - сиреч потискането и с антипиретици и така от една страна воюваме с Жизнената си сила, която всъщност се стреме да загрее тялото, една много успешна защитна реакция срещу размножаването на вирусите.
  След "туширането" и, болеста се хронифицира, и вместо за няколко дни се проточва 10 дни...

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 16:40 от Aleksander

# 459
Благодаря за отговора Александър  Hug

може би аз не се изразих правилно  Embarassed относно туширането. Имам в предвид основно времето за лекуване - някои хомеопати дават еднократно или двукратно хо и пацианта се повлиява, а нашата ни лекува с едно и съшо хо с дни, понякога по вече от 2 седмици- първо е хрема, хремата, става кашлица и след това до като изчистим кашлицата ето ти по вече от 2 седмици. Та кой от двата подхода е по правилен?

# 460
  • София - Варна - Бургас
По принцип при Остро състояние, картината се мени бързо, съответно и за тази променлива картина трябва да се реагира бързо. Дали с едно и също хо л-во но в различни потенции или с различни хо л-ва, това е по преценка на лекуващия хомеопат.

Аз не "воювам" с хремичката, а изчаквам, защото тя лесно може да бъде потисната и болеста вкарана навътре към ларинкса и белите дробове.
 Peace

# 461
Здравейте,
от доста време чета темите за хомеопатия тук и се образовам. Искам да ви благодаря за огромната информация. От около половин година аз и сина ми (1,5 годишен) се лекуваме доста успешно при класически хомеопат, но сега възникна малък проблем и реших да попитам Александър и хората, който пишат тук, какво мислите по въпроса.
Синът ми имаше хрема 2 дни и аз реших да изчакам преди да звънна на хомеопата ни и на 3-тата нощ Мартин вдигна T малко над 40 градуса. Сутринта (вчера) се обадих,но за съжаление Х е в чужбина за седница и съответно беше оставил номера на заместник. Първо заведох детето на лекар и му поставиха диагноза Ангина (бактериялна инфекция) и веднага му изписаха антибиотик. После се обадих на заместника хомеопат и му казах какви симптоми има детенце и каква диагноза е поставил доктор алопат. Той каза да опитаме с Mercurius и ако има подобрение да продължим. Подобрение имаше и още как..Т 36,6..прояде по-твърда храна и така, но стана хиперактивен и заспива доста трудно.Спи неспокойно. Та тук идва и питането ми. Това дали е нормално? лечебна криза или какво?
предварително благодаря за отговора  bouquet

# 462
Алекс,привет!

Оказва се,че моят син е много чувствителен към влагата и от това му се запушва нослето през по-голямата част от годината-от октомври до май.На практика уж няма секрети,а говори носово и особено през нощта носът му се запушва.Стане ли по сух въздухът и веднага носовият говор изчезва Grinning В неговия случай може ли хомеопатията да помогне да не е толкова чувствителен? Или да чакам да порасне и да се адаптира?

# 463
Синьо небе, понеже питаш и другите, си позволявам да си дам мнението. (Ангината може и да е вирусна, херпангина, катарална ангина и прочие) Дъщеря ми също е пила меркуриус за ангина и й действа много добре. Не сме имали проблеми с хиперактивност, но тя принципно нито спира, нито млъква Tired) Според мен, може и да не съм права, или е несъобразена потенция, или просто са остатъчни симптоми от болестта. Ако го боли гърлото, всяко дете заспива трудно и спи зле, все пак още организмът му е разстроен.

# 464
Аз пък да попитам относно приема на ХЛ, нямам спомен да е обсъждано тук. Кога е най-добре да се взимат течните капки, аз ги пия вечер когато се прибера от работа, като изплаквам устата поне 30мин преди това и после вечерям след 1 час. Моя приятелка обаче също ходи на хомеопат и са й казали да ги пие сутрин на гладно, измива си зъбите, чака 15-20мин и ги пие... кое е правилното  newsm78

Нито едното не е по-правилно по принцип. Зависи от лекарството, човека и преценката на хомеопата.

Общи условия

Активация на акаунт