ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 69 313
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Как беше на семинара, Алекс? Wellcome back

# 631
Имам въпрос към ползващите класическа хомеопатия . От малко повече от месец записах децата при една лекарка хомеопат и сякаш виждам ефект но хомеопатията предизвика доста проблеми, случи се следното:
Още през първите дни Цвети я хванаха ушите/тя по принцип боледуваши доста от уши/ оказа се че май е от хомеопатичните за щастие минехе без антибиотик. После 3 седмици след първият прием на хомиопатични Васито се обрина и лекарката каза че може да има връзка с алергия към панадола и пак е  в следствие приемането на хомеопатия. Сега пък днес Цвети се събуди с подуто лице и ръчички които вече спаднаха но ми направи и впечатление че и урината и е малко мътна това се случва понякога но сега сякаш беше повече когато говорих с лекарката каза че може пак от хомеопатичните да е предизвикано и утре сутринта ще пускам първа урина. Цвети на 6 месеца имаше лоши изследваия на урината и леко възпаление на бъбреците но с повече течности сякаш се размина проблема.
Чудя се нормално ли е така да се получава

# 632
Имам въпрос към ползващите класическа хомеопатия . От малко повече от месец записах децата при една лекарка хомеопат и сякаш виждам ефект но хомеопатията предизвика доста проблеми, случи се следното:
Още през първите дни Цвети я хванаха ушите/тя по принцип боледуваши доста от уши/ оказа се че май е от хомеопатичните за щастие минехе без антибиотик. После 3 седмици след първият прием на хомиопатични Васито се обрина и лекарката каза че може да има връзка с алергия към панадола и пак е  в следствие приемането на хомеопатия. Сега пък днес Цвети се събуди с подуто лице и ръчички които вече спаднаха но ми направи и впечатление че и урината и е малко мътна това се случва понякога но сега сякаш беше повече когато говорих с лекарката каза че може пак от хомеопатичните да е предизвикано и утре сутринта ще пускам първа урина. Цвети на 6 месеца имаше лоши изследваия на урината и леко възпаление на бъбреците но с повече течности сякаш се размина проблема.
Чудя се нормално ли е така да се получава

Да, нормално е. Това е връщане за кратко време на стари симптоми-т.е такива каквито детето е имало преди. Това се нарича "лечебна криза" и е знак за оздравяване. Орагнизмът се възстановява по този начин. Можеш да очкаваш тези проблеми да изчезнат и да не се върнат. Peace

# 633
 Здравейте отново. Имам въпрос към Клуба на Знаещите. Има ли разлика в х.л. на Боарон и тези от хом. аптека на Чаталджа 13 например /аз друга за х.л. не знам в София/. Естествено  питам за потенция до 30, Боарон няма 200. Ако лекарствата са еднакви, тогава от къде идва голямата разлика в цената? newsm78

# 634
"Съвет на Европ" или ""Черна вода"  22  в "Красно село" -  едно и също е, но за какво иде реч? Боарон имат много хубави лекства, стига да са монопрепарати. Продават ги във всички големи аптеки, даже поръчки на по-редки лекарства има начин да се направят. У нас се внасят до 30С, а както изглежда германците примерно не ги внасят - те си имат техни фими, чиито интереси са защитени от държавата. Не че са по-различни.

# 635
Здравейте отново. Имам въпрос към Клуба на Знаещите. Има ли разлика в х.л. на Боарон и тези от хом. аптека на Чаталджа 13 например /аз друга за х.л. не знам в София/. Естествено  питам за потенция до 30, Боарон няма 200. Ако лекарствата са еднакви, тогава от къде идва голямата разлика в цената? newsm78

Лекарствата са еднакви. Разликата в цената е поради разликата в производителя-съответно Хелиос, и Боарон.

# 636
Боарон имат много хубави лекства, стига да са монопрепарати.
Подкрепям!
Купувала съм на Боарон и потенция 1М, но не в България.

# 637
     Аха, а къде в София мога да намеря х.л. на Хелиос /освен Чаталджа 13? И има ли течно лекарство на Боарон? Joy

# 638
Течно на Боарон аз лично не съм купувала.

# 639
     Аха, а къде в София мога да намеря х.л. на Хелиос /освен Чаталджа 13? И има ли течно лекарство на Боарон? Joy

Само на Чаталджа. Аптеката е представител на Хелиос за БГ.

Боарон нямат течни лекарства, но винаги можете да си направите, нужно е шише, водно-спиртен разтвор и 1-2 гранули лекарство.

# 640
  • Пловдив
Както сте на тема за течни и гранулирани ХЛ...
Предполагам предимството на течните е възможността да се регулират сукусиите преди приемаето. Сигурно има и други предимства и ще ми е интересно да кажете  Mr. Green
Но възможно ли е и при разтваряне на гранулките, но само във вода да се определя броя на сукусиите? Примерно, като правя на малката лекарството слагам 2 топчета в малко вода и ако има прием 1-2 дни си пие от този разтвор. Ако вместо в чашка направя разтвора в стъклено шишенце и имам възможност да го удрям в длан, същия ефект ли се получава?

# 641
Както сте на тема за течни и гранулирани ХЛ...
Предполагам предимството на течните е възможността да се регулират сукусиите преди приемаето. Сигурно има и други предимства и ще ми е интересно да кажете  Mr. Green
Но възможно ли е и при разтваряне на гранулките, но само във вода да се определя броя на сукусиите? Примерно, като правя на малката лекарството слагам 2 топчета в малко вода и ако има прием 1-2 дни си пие от този разтвор. Ако вместо в чашка направя разтвора в стъклено шишенце и имам възможност да го удрям в длан, същия ефект ли се получава?

Същият ефект се получава.

Когато ХЛ е течно, не само броят на сукусиите може да се регулира. Много повече "фини" настройки могат да се правят с оглед на това възстановяването на здравето да бъде, както Ханеман постулира в параграф 2 на Органон:

"Най-висшия идеал на терапията е да възстанови здравето бързо, леко, завинаги...."

В параграф 272 на Органон 6то издание, Ханеман казва:

"Една такава глобула (разбирай гранула), поставена суха под езика, е една от най-малките дози.....тук са докоснати само малко нервни окончания от лекарството. Но подобна глобула разтворена в количество вода и добре разбира преди всяка доза, действа далеч по-силно. Всяка доза колкото и да е малка докосва много нервни окончания"

# 642
  • Добрич
Може ли отзиви за Д-р Мануел Карлош Кардозо Пинто - Варна?

# 643
Archangel  Благодаря за отговора  Hug
Лекарката вчера и днес беше възпрепятствана и само по тел. сме се чували и може би затова  толкова се притесних. Надявам се днес следаобяд или утре да може да прегледа Цвети.

# 644
Може ли отзиви за Д-р Мануел Карлош Кардозо Пинто - Варна?

Хомеопат ли е? Това намирам в нета за него http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=302168.

Общи условия

Активация на акаунт