Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 5-та тема

• 130 672
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Свързахме се с нея деня след като направиха парацентезата. Просто нямахме много време да мислим, кой да я прави. Всичко стана много бързо. Буквално на обяд детето вдигна висока температура и в 5 вече бяха направили парацентезата. Без упойка и на двете тъпанчета. Парацентезата я направиха в поликлиниката до Военна болница. Беше кошмарно изживяване, но трябваше да се направи възможно най-бързо. Даже не знаех, че може и с упойка. При Ботева отидохме на другия ден след обяд. Тя проследи оздравяването и последващото лечение на бактериите в носа и гърлото. След това ни се налагаше почти всеки месец да ходим за дребни настинки. Дори при едно от боледуванията бях сигурна, че ще и изпишат антибиотик, но с подходящо лечение детето беше напълно здраво за 3 дни. След това при лека настинка /според мен/ д-р Ботева прецени, че има нужда от антибиотик и пак детето се оправи за дни. Просто на тази Жена, Лекар и Човек ще съм и благодарна до живот.   bouquet

# 541
Не знам защо в темата не е вклюен д-р Златанов от Военна болница изключителен човек и лекар  bouquet Също много добри впечатления имам от д-р Найден Петров от МВР болница, но пролетта той /не знам точно по каква причина/ не правеше операции. След многократни прегледи при УНГ д-ра в нашата поликлиника и нон стоп секрети в носа и възпалени сливици, но с диагноза че детето не е за операция на 3та сливица реших да се консултирам и с друг специалист, а именно д-р Петров. Д-ра още с 1ия преглед установи 90% намален слух на едното ушенце Shocked и беше категоричен, че детето е за операция. Насочи ме към д-р Златанов, който потвърди диагнозата, назначихме най-близката възможна дата за операция. Слава богу всичко мина добре, но на едното ушенце сложи макаричка, която трябва махне всеки момент /сега е малко болен малкия/, след операцията детето стана нов човек, смени му се гласа, отпуши му се вечно гъгнещия нос. Въобще засега мога само да благодаря на д-р Златанов  bouquet, освен това винаги ни посреща усмихнат и ме зарежда с позитивно настроение Simple Smile Работи с касата, с направление от ЛЛ.

# 542
  • София
Свързахме се с нея деня след като направиха парацентезата. Просто нямахме много време да мислим, кой да я прави. Всичко стана много бързо. Буквално на обяд детето вдигна висока температура и в 5 вече бяха направили парацентезата. Без упойка и на двете тъпанчета. Парацентезата я направиха в поликлиниката до Военна болница. Беше кошмарно изживяване, но трябваше да се направи възможно най-бързо. Даже не знаех, че може и с упойка. При Ботева отидохме на другия ден след обяд. Тя проследи оздравяването и последващото лечение на бактериите в носа и гърлото. След това ни се налагаше почти всеки месец да ходим за дребни настинки. Дори при едно от боледуванията бях сигурна, че ще и изпишат антибиотик, но с подходящо лечение детето беше напълно здраво за 3 дни. След това при лека настинка /според мен/ д-р Ботева прецени, че има нужда от антибиотик и пак детето се оправи за дни. Просто на тази Жена, Лекар и Човек ще съм и благодарна до живот.   bouquet

Ние също сме преживели парацентеза 2 пъти без упойка в 5 градска, няма такъв кошмар. Питах, защотот сега покрай това дете и ИСУл, гледах някой да се изкаже, че парацентезата се правела с упойка и се шокирах... Въпреки че ако трябва упойка, трябват и излседвания, а при нас ис беше спешно състояние, за съжаление. Та не ми е ясен въпроса, но ми се иска да си го изясня за всеки случай.
Иначе ние сме си редовни пациенти при докторката, даже сега пак е болен малкия и направо при нея отидохме, при личната се опитахме след това, но то там е кошмар да чакаш направо. Искрено се надявам да не се разочаровам от нея, иначе не знам какво ще правим (а и гледайки случая с УСУл ми настръхва косата).

# 543
По повод случая с Гери, съжалявам, непрекъснато мисля за това дете, каквото и да отворя, снимката му е навсякъде, миличкото, та в тази връзка, имали някой от тук пишещите мами, които са се лекували при въпросния доктор?

# 544
Днес в 11 часа пред Исул има събиране за Гери, който е от София и има възможност нека отиде, просто да запали по една свещичка за нея! http://www.vbox7.com/play:35f2b522

# 545
  • София
При Златанов сме ходили и ние. Добър е  Peace  Той ни прати на онова изследване на носоглътката, чието име не се сещам  ooooh!
За мен е много трудно да харесам лекар след педатничният и подробен Френгов, но Златанов ми хареса, като логика, мислене и действие  Peace

# 546
  • София
Днес в 11 часа пред Исул има събиране за Гери, който е от София и има възможност нека отиде, просто да запали по една свещичка за нея! http://www.vbox7.com/play:35f2b522

Flowers Rose Flowers Rose

# 547
имате ли мнания за д-р Кукшев в ВМА София УНГ

# 548
Здравейте
Моето детенце е на 2години и 6м.От 4месечна възраст много боледува.Проблема се разбре,че е от носната сливица.В края на Октомври месец,миналата година я извадиха.Два месеца никакво боледуване.Но преди седмица отново позната кашлица.Не подейства антибиотика и от вчера е на инжекции. #CrazyВече нямам сили.Кажете мами,на чиито дечица са вадени сливиците,вашите дечица боледуват ли след ваденето на сливицата?

# 549
Естествено, че боледуват. Просто не е толкова често и продължително. Моята дъщеря изкара много кофти вирус преди седмица, страшна кашлица, температура 5 дни, без антибиотик се оправихме. Не очаквам чудеса! Но наистина успя да се справи сама и най-важното без антибиотик.

# 550
На дъщеря ми правиха веднъж парацентеза - сложиха упойка във вид на спрей в ухото. Беше неприятно, но чак кошмар не беше, този начин явно работи донякъде.
След направена през пролетта операция, имаме значително подобрение - няма вече чести отити, а хремите приключват след няколко дни, а не месеци, както беше преди.

# 551
http://www.chambersz.com/a/content/view/89148/374/

Момичета, моля ви вижте това, какво ще кажете за този метод, за този лекар, за тази клиника?
Видях, че пише и за моята мъка хъркането и спането с отворена уста, заинтригувана съм. Предполагам мамите от Стара Загора ще знаят повече

# 552
Днес бяхме при д-р Папуров. Каза "Живейте си живота спокойно и не се притеснявайте за сливиците" Laughing Ние сме с оперирана 3-та сливица, но ходихме за преглед на небните, заради прекарана ангина преди 3 седмици. Докторът каза, че небни сливици се оперират при ангина всеки месец + 39-40С температура.

# 553
  • София
Ние насрочихме операцията за махане на макарите за 15 февруари, сега ще трябва да се овардим здрави. Едната е паднала междувременно, аз тайничко се мола да падне и другата и да няма операция.

Иначе за една година след махане на 3 сливица рекапитуалцията е по-малко боледувания, само 2 пъти с болка в ухото, хъркането спря акто цяло, само когато е болен хърка. За съжаление, хремата, една задната такава, е почти постоянно имам чувството.

Сега много ме е страх от операцията и от периода след като махнем макарите.

# 554
  • Бургас
Ние насрочихме операцията за махане на макарите за 15 февруари, сега ще трябва да се овардим здрави. Едната е паднала междувременно, аз тайничко се мола да падне и другата и да няма операция.

Иначе за една година след махане на 3 сливица рекапитуалцията е по-малко боледувания, само 2 пъти с болка в ухото, хъркането спря акто цяло, само когато е болен хърка. За съжаление, хремата, една задната такава, е почти постоянно имам чувството.

Сега много ме е страх от операцията и от периода след като махнем макарите.
Незнам, каква ще е манипулацията при вас, но нашите макари ги махнаха без упойка буквално за секунди. С едни щипки се бърка в ухото, захваща се макаричката и се вади- поне аз това видях.
Детето естествено плака, но се успокои бързо след като излязохме от кабинета- това ми говори, че болката не е била силна /доколкото въобще я е имало/.
Ние се лекуваме във ВМА при д-р Златанов.

Колкото до ефекта от махането на 3-тата сливица и слагането на макари, аз съм със смесени чувства.
6 месеца след махането, отново забелязах намаляне на слуха- последва медикаментозно лечение за близо месец и половина, и значително подобрение.
Още 6 месеца след това- историята се повтаря. В момента още сме на лекарства, но ме предупреди че може да се стигне до повторно слагане на макари, ако изследванията не са в нужните параметри.

Силно се моля, да не се стига до там  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт