Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 5-та тема

• 130 664
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ти ме застреля току що! При нас ще е с пълна упойка махането. Аз за това се страхувам Sad Боже, вече не знам на кой да вярвам. мОля и други с опит с макарите да споделят. Ботева каза, че се махат и се прави пластика на тъпанчето,за да зарасне хубаво.

# 556
Catty M, вчера ни изписаха с парацентеза на двете уши. Детето ми е на 7 години. Това му е 6-та манипулация, като предните винаги бяха с поставяне на макари. Не мога да повярвам, че са ви правили парацентези без упойка. Това са адски болки, доколкото са споделяли болящите ги уши. Винаги са ни ги правили с упойка и не вярвам да има толкова спешни случаи, които да не изчакат 1 час за кръвни изследвания. Нито 1 път не сме вадили макарите. Когато ухото няма нужда от тях, то само ги изхвърля. Аз не бих стигала до там. А тази пластика как я правят, знаеш ли? Какво представлява? Ако имаш въпроси, питай!

# 557
  • София
Catty M, вчера ни изписаха с парацентеза на двете уши. Детето ми е на 7 години. Това му е 6-та манипулация, като предните винаги бяха с поставяне на макари. Не мога да повярвам, че са ви правили парацентези без упойка. Това са адски болки, доколкото са споделяли болящите ги уши. Винаги са ни ги правили с упойка и не вярвам да има толкова спешни случаи, които да не изчакат 1 час за кръвни изследвания. Нито 1 път не сме вадили макарите. Когато ухото няма нужда от тях, то само ги изхвърля. Аз не бих стигала до там. А тази пластика как я правят, знаеш ли? Какво представлява? Ако имаш въпроси, питай!

Не знам как се прави тази пластика.

Ами факт е, че ни правиха парацентеза 2 пъти без упойка. Не искам никога повече да преживяваме такова нещо.

Ами не знам какво да питам. Махането на макарите ме учуди. Четох сйата на Лолов, така както описва нещата са точно както и Ботева ни ги обеснява.

При вас защо толкова много парацентези и макари са се наложили?

# 558
  • София
http://www.chambersz.com/a/content/view/89148/374/

Момичета, моля ви вижте това, какво ще кажете за този метод, за този лекар, за тази клиника?
Видях, че пише и за моята мъка хъркането и спането с отворена уста, заинтригувана съм. Предполагам мамите от Стара Загора ще знаят повече

На мен този доктор същия ми каза, че по ефикасно от операцията нямало, всички други процедури стопявали сливицата временно и тя пак израствала.

# 559

Ха, де... От двегодишен прави отити, едва на 5 махнахме трета сливица и нещата поспряха. Но сега е лепнал Хемуфилус инфлуенце и хремата не спира месец. Всичко отива в ушите пир него. Слабо място.

# 560
  • София

Ха, де... От двегодишен прави отити, едва на 5 махнахме трета сливица и нещата поспряха. Но сега е лепнал Хемуфилус инфлуенце и хремата не спира месец. Всичко отива в ушите пир него. Слабо място.

И при нас всяка настинка удря ушите. За това ме  е страх като махнем макарите да не почне старата история отново. За хемофилия инфлуенца не сте ли слагали ваксина, или бърка, че Пентаксима се включваше?

# 561
Тази ваксина е от две-три  години, а синът ми е на 7.

# 562
  • Бургас
Честно казано съм изумена, как може да се махат макаричките с пълна упойка, а в същото време да се прави парацентеза без   Rolling Eyes

Парацентеза ни правиха на година и 8 мес. и беше с пълна упойка, въпреки че беше по спешност и в бургаската ОРБ, която в никакъв случай не се слави с щадене на пациентите, било то деца или възрастни.
А самото махане, както вече казах не ми се видя стресираща процедура, за да се налага пълна упойка  Rolling Eyes

А това дали ще има очаквания ефект или не, явно е строго индивидуално  Sad

# 563
  • София
При нас макаричките ги махаха с пълна упойка.
И ми казаха, че ако паднат, значи нещо ги е избутало...защото първият път едната падна, та втора операция и после си стоя до последно. Пак с пълна упойка ги махаха.

Пластиката се прави при навършване на определена възраст 10-12г. Ние я чакаме. Вече тъпанчетата са толкова зле (от многото отити и операции), че макарата няма за какво да се хване...и дори да се захване при махането ще си остане дупка...и решихме да не слагаме повече макарички. Караме го на молитви костицата да не закърнее и чакаме 10-тата годинка.

Слага се една пластика, после, като порастне втора и така...после до края на живота би трябвало новото тъпанче да си стои.

# 564
  • София
Dachy, благодаря ти за поста. Малко ме поуспокои. На 14.02. ще сме на прегледи при Ботева, педиатъра на Транспортна и анестезиолог там, така че ще я питам малко повече да ми обесни за операцията какво как и т.н.

# 565
  • София
Само да кажа и че покрай престоите ни там съм с много добри впечатления от Ботева  Peace Не сме ходили при нея, но съм я слушала и наблюдавала.

Стискам палци всичко да мине добре и вярвам, че ще е така. Там са много издържани откъм предварителни прегледи и подготовка. Помня, че на една от операциите щяха да ми върнат детето, защото забелязали 5-6 малки пъпчици отзад на вратлето. Трябваше ми доста време да ги убеждавам, че са от пижамата, на която забравих да махна етикета (почти пластмасов)  ooooh!
Педиатърката Бладжиева ни лекува около месец някакво лекичко хрипче, което само тя си го чуваше и я притесняваше. Анестезиоложката също е много подробна. Сестрите са много мили и изобщо...всичко ще мине чудесно!
Само бъдете здрави до тогава!

# 566
  • София
Балджиева е най-внимателния и подробен педиатър, при който съм ходила. Определено одобрявам предоперативната подготовка. Виж консултацията с анастезиолога хич не ми харесва - миналата година някакъв мъж ни "консултира" - написа нещо в документите и искаше да подпиша. На въпроса ми няма ли да ми обесни все пак нещо, ми каза, какво да ми обеснява като не съм медицинско лице. Бях потресена и на другия ден споделих с Ботева, тя явно си ги познаваше и ме успокои, че оперира с една жена анастезиолог. За това сега накарах мъжа ми да пита Ботева дали не може да ни консултира лекаря, който ще бъде на операцията, но тя казала, че за деца викали детски анастезиолози от Пирогов. Уф, дано всичко мине наред и да не стигаме до операции пак.
Имам доверие на Ботева, но ми е притеснено, естествено.

# 567
Здравейте,аз съм Владислава от софия и майка15 годишно дете.Проблемите с ушите ни започнаха още когато беше на 3.Тогава ни препоръчаха д-р Заяков от транспортна болница.Там лекарите прецениха,че синът ми е за макарички.Слага ни са му 4 пъти,като 2 от пътите макаричките изпадаха.3те пъти и слагането и махането беше с пълна упойка, а четвъртия махането стана бързо и безболезнено.Махната беше и 3тата сливица.В продължение на 10 години нямаще пробеми със ушите,дребни грипчета,но ето че преди 2 години пак се появиха проблеми.Започна да събира гной в ушите,установиха,че има намален слух.Отидохме при Петър Бегов,изключителен специалист.Той ни прие в отделението и направи спешна пункция за издърпване на гнойта,като това без упойка първия път и беше изключително болезнено.Мина се едно лято и проблема пак се появи.Отново отидохме в пета-градска но този път при д-р Василев.Той ни прие в отделението.Установи,че от ногократното срагане на макарички в ухото,в тъпанчето се е оразувала дупка и при допир с вода тя се възпалява и се образува гной.каза,че трябва да направим пластика,но това може да стане след навъшване на 18 годишна възраст.До тогава трябва да го пази от вода.Изключително съм разочарована от Транспортна болница в която отивайки ни говорят само за пари.Петър Бегов и Василев не са поискали 1 лев.

# 568
  • София
Не мога да се съглася,ч е в Тр.болница се говори само за пари, факт е,ч е в кабинета се работи само платено, но аз и в 5 градска ходих на платен прием, няма личен лекар, който да ти дава нон стоп направления за УНГ, а когато въпросът е спешен, нямаш и много време за ходене и висене там.

Много ме е страх именно от повторно слагане на макарите. За ползата от тях се убедих, но...

А защо пластика се прави след 18 г.?

# 569
  • София
 dens , очевидно, че когато детето е било малко поставянето на макаричките е било неизбежно щом е правило серозни отити. Рисковете за възпаление на вътрешността са мнооого опасни.

Този джоб се появява и при чести серозни отити, без поставяне на макарички. Много хора го имат. При парацентези пак се получава.
Не знам как да го обясня по-просто....когато се възпалява ухото, от гнойта тъпанчето се разяжда, изтънява. С годините то губи своята естествена еластичност и когато гнойта напъва отвътре ( и изтича) то после не може да се изпъне отново. И когато се случва често то просто си увисва и прави джоб.
Въпрос на вероятност и случайност е да попадне вода в ухото. Когато водата попадне в джобчето се възпалява. Моето дете се къпе в морето и в басейна само и единствено с плувна шапка. Ужасна гледка е на 40градуса жега, нооо...живот. Ще мине.

Единственият в БГ, който е Бог в пластиките е проф.Едрев. Той все още преглежда и не е зле да се консултирате с него. Аз се моля още дълги години да е здрав и да оперира, защото искам моето дете да е при него. 18г е много късно. Пластиката се прави на два етапа (писах по-горе), като най-рано се извършва на 10-12г. После пак към 18г. Грешка е, че са ви казали, че пластиката се прави толкова късно и сте загубили ценни години.
Стискам палци детето да успее да възстанови слуха си!

Общи условия

Активация на акаунт