Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 5-та тема

• 130 595
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
denniss, на колко беше когато я извадихте? При нас също има съмнения за алергия, но не съм правила нищо в тази насока. Ще говоря пак с УНГ-то, и при нас всичко тръгва от прозрачна задна хрема.

Много ми препоръчаха Саменто /дано не се повтарям, не помня вече в коя тема писах за него/, пробвалили сте го?

# 646
  • София
Здравейте,

Ние имаме планирана операция на третата сливица за 31 март. При дъщеря ми проблемът е вече повече от година и половина. Постоянно хъркане, хрема, кашлица, много сериозни отити и запушени евстахиеви тръби. За сега само третата сливица ще махнат, дано не се стигне и до операция на ушите.  Praynig

За момента ходим на предоперационните прегледи - с алерголог, педиатър, кръвна картина, анестезиолог.  Rolling Eyes

Искам да попитам тези, които са преминали през операцията - колко време след операцията детето не ходеше в ДГ? Дъщеря ми от 02.03 не ходи, тогава имаше сериозен отит и пи АБ, след това решихме да планираме операцията и не съм я пускала, не я срещам с други деца. Милата много и липсват контакти, скучно и е, но няма как. За това се чудя и колко време след операцията трябва да се ограничат контактите с деца?  Rolling Eyes Разбира се ще следваме препоръките на лекаря ни (но още не сме говорили по този въпрос), просто ми е интересно как е било при вас.  Peace

# 647
  • Някъде в облаците
raja_nikol , Мира беше на 3 години и 3 месеца. УНГ, който я извади я наблюдаваше 6 месеца преди това. И казваше така - колкото повече устискаме след като навърши три години, толкова по-добре, защото рязко спада процента на рецидивиране (според техните статистики). Саменто не е пила, но преди това УНГ самият пробва всичко, което му е известно за свиване на сливицата - включително и хомеопатия, изписана от него, нищо че е 100% хирург. Това беше извън антибиотиците, които миналата зима изпи. Временно подобрение и после - всичко наново с пълна сила.  #Cussing out Като излезе от операционната ми каза, че е била още по-голяма, отколкото той я определяше с ръчен преглед - думите му бяха - беше вече в нослето.  Tired За алергията - аз лично се успокоих след като се констатира. За да спра да си мисля, че има постоянна хрема, че има бактерия (док ми беше дала и в къщи й взимах секрета - както ме бяха инструктирали - до изпищяване на детето - дълбоко и носехме в лаборатория - нищооооооо - чисто), че ........ изстива от плуването, че ......... И се успокоих, че навреме го хванахме, преди да е започнала да прави тежките инфекции надолу към бронхите. Сега като я наблюдавам - при по-влажно време - 1-2 пъти кашлюка и активира секрета. В момента, в който се постопли и поисуши - спира.
При този секрет, когато го увеличи на мен ми е безкрайно полезен инхалатора, който купих заради ларингита й от декември - лайка със сода - два пъти на ден и за на втория е готова.Ефектът е поразителен, действа сто пъти по-добре от Зиртеци, Ксизали, Ейриуси и всичко останало, от което е изпила тонове. Peace

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 15:47 от denniss

# 648
Моля да ме извините за невежеството, но повечето тук сте с опит.
Синът ми е с ангина, бактериална в момента. Пие Зинат. Вече е добре.
За това отново ли е виновна третата сливица?

Утре ще го водя при педиатъра му, ще я разпитам и нея.

И докога горе-долу като възраст, може да се разчита, че 3-тата сливица се прибира и вероятността да създава проблеми се снижава към минимума?

# 649
Провокирана от твоя пост я записах на алерголог, в понеделник сме при Мустаков, т.е. той е при нас, после ще пиша пак. И на нас само с ръка ни я проверяваха третата, четох, че се праввят замервания, но нас не са ни правили.
Моята е почти на 5, май точно това е възрастта за махане, т.е. по- рано прораства наново, по- късно се очаква сама да се "смали"...

# 650
  • София
Ивон, стискам палци за операцията ви, къде ще е? Ние след нея около месец го държахме вкъщи, след което тръгна, ходи 3 дена и се разболя, после пак 3 дена и завършихме в болница. Но тогава си мисля, че имаше бактериална инфекция в носоглътката. Но това беше при нас. Аз лично предпочитам да го държа поне 10-15 дена вкъщи за всеки случай.

Sourcherry, аз не съм компетентна толкова, все пак не съм лекар, но си мисля, че бактериалната инфекция едвали е причинена от сливцата, какво казват лекарите?

И при нас като я махнаха, лекарката каза, че била огромна и пихтиеста  Rolling Eyes Абе, добре, че я махнахме, само да нямахме проблема и с ушите...

# 651
  • Някъде в облаците
Провокирана от твоя пост я записах на алерголог, в понеделник сме при Мустаков, т.е. той е при нас, после ще пиша пак. И на нас само с ръка ни я проверяваха третата, четох, че се праввят замервания, но нас не са ни правили.
Моята е почти на 5, май точно това е възрастта за махане, т.е. по- рано прораства наново, по- късно се очаква сама да се "смали"...

HugУспех  Peace- Мустаков има малко по-различен подход към алергиите, включително и тестове преди 6-7 години прави, но е добър лекар. Аз не я заведох дъщеря ми там, защото щеше да я сложи и на хранителен режим  Thinking Д-р Краева тръгна от наследствената обремененост, за да е сигурна за профилактиката със Сингулера и УНГ - с Фликсоназето. Посещение при Мустаков си оставих за второ мнание, но считам, че засега не се налага.  Hug

# 652
catty m, не съм разпитвала педиатъра. В понеделник бяхме при нея, утре - отново.
Ще поговоря с нея, имам й огромно доверие.

Проблемите започнаха от края на януари т.г. От края на септември ходи на градина, разминаваше се само с хреми и дотам. Преди градината не е боледувал.
Краят на януари направи отит, без излив. Пи първия си АБ, към който реагира с много силна алергия.
Прегледът при УНГ, показа увеличена 3-та сливица. Тогава ми казаха, че е много малък за премахване и трябва да се изчака до навършването на поне 5 години, за да може да се обсъжда евентуално как да бъде подходено.
Тази събота започна да покачва температура, в неделя го водих на дежурен педиатър, който нищо не откри. В понеделник едната сливица вече беше с гнойни налепи. Предписаха му втория АБ - Зинат, който пие и в момента.

Бях се насочила към хомеопатия. Четейки тази тема, виждам, че ефект няма да има.
При тежките и персистиращи състояния явно най-много помага премахването на 3-тата сливица.

# 653
  • София
catty m - Благодаря за отговора! Много лошо се е получило при вас - само 3 дена на ДГ и пак инфекция. Голям инкубатор на бактерии са тези ДГ за съжаление  Confused Hug А нашата операция ще е в МВР болница, при д-р Петров и д-р Василева. Мисля, че и вие сте били при тях, нали? (търсих информация с търсачка преди време и май бях попаднала на твой разказ, но може и да греша)

# 654
  • София
Ивон, да, ходили сме и при Петров (той тогав ане оперираше, беше прекарал тежък свински грип и си бе дал почивка от операциите), той беше първия УНГ, който след известен период на лечение препоръча махане (синът ми бе тогава на 2 г. 8 м.).

Sourcherry, аз лично за такива болести отивам веднага при УНГ, педиатъра си е педиатър, но за УНГ болестите предпочитам д-р Ботева. Не знам защо вас са ви казали,ч е едва след 5 г. може да се говори за махане. По принцип до сега са ни казвали за след 3 г. На нас ни я махнаха на 2 г. 10 м., но той постоянно правеше отити, задържаше течност, намален слух... Някой по-горе е написал, че по-рано от 5 г. ако се махне, рецидивира, не мисля, че е така, т.е. не е правило това.

# 655
  • София
Sourcherry, не мисля, че е от третата сливица. Трябва много да зачестите с ангините за да е причина.
При нас третата рецидивира, но е прорастнала толкова, че не пречи на носоглътката и не запушва нищо. И не прави инфекции. Само си има едно израстъче и толкова- не е за операция.

Ивон, от упойката много спада имунитета на децата. Поне две седмици у дома. Еле пък сега, когато организмът е отслабнал още повече от зимата. Но то си е и до дете, де...моето беше доста болнавичко. При нас след операцията се лепна вирусен отит и изхвърли макаричката...случаи всякакви   ooooh!

# 656
Dachy, благодаря ти Hug!
Много започна да ми писва от тези постоянни боледуваници.
Започнах да давам Ехинацея - капки за деца. Уж има ефект, постоянните хреми вече не са на дневен ред, но тази ангина ме съсипа.

# 657
Sourcherry, не мисля, че е от третата сливица. Трябва много да зачестите с ангините за да е причина.

Не съм съгласна. Синът ми нямаше нито една ангина, но постоянни възпаления на гърлото, заден секрет и отити. За няколко месеца изпи 5-6 АБ. А детето не беше боледувало никога от нищо друго. Извадихме сливицата на 3г 2м и от тогава е друг човек.

# 658
  • София

Не съм съгласна. Синът ми нямаше нито една ангина, но постоянни възпаления на гърлото, заден секрет и отити. За няколко месеца изпи 5-6 АБ. А детето не беше боледувало никога от нищо друго. Извадихме сливицата на 3г 2м и от тогава е друг човек.

За какво говорим? По принцип или дали тази ангина е причинена от третата сливица?!?
Един отит и една ангина не водят до операция  Peace
Вашият случай е друг .

# 659
  • София
catty m - Значи съм се объркала, друга потребителка е писала, че са правили операцията при д-р Петров.  Blush Hug

Dachy - Да, определено поне 2 седмици след това няма да я пускаме, а и повече изглежда.  Peace

Момичета, обнадеждавам се като чета, че децата са започнали да боледуват по-малко след операцията на третата сливица. Дано и при нас така се получи.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт