Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 5-та тема

• 130 568
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
denniss, на колко беше когато я извадихте? При нас също има съмнения за алергия, но не съм правила нищо в тази насока. Ще говоря пак с УНГ-то, и при нас всичко тръгва от прозрачна задна хрема.

Много ми препоръчаха Саменто /дано не се повтарям, не помня вече в коя тема писах за него/, пробвалили сте го?

Аз самоизписах на малкия и на мен Саменто от средата на февруари! Ние също пиехме всеки месец антибиотик, къде за червено гърло, къде кашлицата слезнала на долу и станало бронхит, къде за бели налепи, без температура, които ги чакаме по седмица и накрая температура и ангина! Обаче всеки път едно и също, ама лекарите като няма температура и чакат ли чакат, докато стане късно и после айде антибиотика!  Tired
От началото на януари, февруари и до този момент не е пил антибиотик, имаше пак сополи, имаше пак кашлица, която овладях без антибиотик няколко пъти! Давам ежедневно и ехинацея като почне да тече сопол или кашлица, всяка сутрин по 5 капки на гладно от Саментото, 4,5 капки сутрин също прополис, без спирт варианта! От седмица пие и рибено масло за деца!
Пробваме и с хомеопатия, не е класическа, според повечето тук лекуващи се с нея, но няколко пъти овладяхме червено гърло и кашлица, които преди не успявахме с предписанията на педиатъра! Ако задържим още седмица, две без антибиотик, ще е направо постижение!
Надявам се да успея да намалим антибиотиците, че да може и имунната система да почне да помага, къде сама, къде с приема на разни имуностимулатори и витамини!

# 661
  • София
Детето сега пие Биозин, предписан от УНГ-то, дано му засили имунитета малко, че след тази варицела Sad

Някой да е ползвал Септилин?
http://apteka.framar.bg/18003445/%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8% … -100-%D0%BC%D0%BB

# 662
Здравейте и от нас! Моят син Тери е на 5г и 10 месеца,оперира го др.Френгов на 22.03.
Махна само третата сливица въпреки,че и другите две са огромни...
имаше и проблеми с ушичките но засега отшумяха...
Радвам се,че ви открих но хора побърквам се.....той не спира да хърка Ужасно,говори носово като преди.....
кажете ми,че е нормално и е рано за подобрение
докито ми каза,че не дава гаранция за подобрение след оперативното премахване на третата сливица,но пък и не настоя да махнем и другите
простете обърканите ми писания но.... ще гръмна вече
Благодаря ви и се връщам да ви чета!
Целувки на всички ГЕРОЙЧЕТА  Hug

# 663
djini, аз нищо не мога да кажа, защото още не сме я вадили, сигурно ще се оправи след няколко дни, не се отчайвай, най- страшното е минало, Френгов е дин от докторите, за който само добри отзиви съм чела.

Какво значи, че не е давал гаранции?

# 664
Благодаря за подкрепата Рая Никол  Hug
Френгов предупреди,че хъркането може да не спре поради огромните други 2 сливици,които са огромни НО ЗДРАВИ...така ми обясни
но...пък нослето е запушено и говори с неповторимия си френски...а няма хрема  Cry
дано отмине,дано поне малко има подобрение,че се измъчи детенце
 Hug  bouquet Благодаря ти отново!

# 665
Винаги ли така е говорил или от както е проблема със сливиците, защото аз имам познати, които така си говорят, а нямат проблеми със сливиците, просто...и аз не знам защо, но е факт.

# 666
Не винаги,от почти година говори така.
При последния прием на антибиотик месец януари,го пи 10 дни и почти оправи говора...но после пак...ах дано отмине
  bouquet

# 667
  • София
Ивон, според мен това вадене помага, но децата просто го израстват...ето, моят пак има трета сливица (за вадене според Рангачев), но не боледува...има течност в ушите- лоши показатели, но пък със слуха е добре и отити не прави. Всички искат да му слагаме макарички (при 90% вероятност после да остане с дупки на тъпанчетата), само Едрев каза, че няма смисъл и ние решихме да не го оперираме повече. Не знам...имам чуството, че лекарите не знаят какво да правят и затова се презастраховат с операциите...не, че в определени случаи не се налага, но ми се струва, че оперират и деца, при които не е наложително. Rolling Eyes

djini и моето дете е с огрооомни сливици. Но не прави ангини и не ги махаме. С възрастта се надявам да се свият. Все пак играят защитна функция и затова са там. Започнат ли гнойните ангини начесто- под ножа.

# 668
А как се установява наличие на течност в ушите?

И нашите 2 са супер, нямаме проблем, ангини никога не е правила, така да не ми се вади и третата, ама то хъркане е мъка просто.

# 669
  • София
djini, спокойно. ЗНам, че си притеснена и искаш да видиш резултат от операцията веднага, но тя е била едва преди 2 дена! Няма да спре да говори носово веднага, дай му малко време, поне месец. И аз отначало се шашнах, че продължи да хърка, но това постепенно се промени, слава богу. Важното е,ч е сте минали, детето е добре, кога сте на контролен преглед? Нещата ще се оправят, ще видиш, само дай малко време. 

Dachy, кой ви каза за тази висока вероятност за дупки на тъпанчетата след макарите? За първи път чувам, всеки път Ботева ни обеснява, че такова нещо няма. Ох, пак ще питам като отидем.

И за протокола само да спомена, синът ми никога не е правил ангини от третата сливица.

# 670
  • София
 raja_nikol , с тимпанометрия се определя плътноста на течноста в ушите. Има графики, по които се отчита.

catty m , има вече едно състояние на тъпанчетата, при което се случва. Мембраната вече не е еластична, "халтава", както се изразяват  ooooh!  и изтънена. Ние покрай проблемите отсеяхме докторите и след операциите сме ходили само при Френгов, Едрев, Бенчев и още един..ай, как му забравих името от ВМА. Бях писала за него в темата. Всичките са единодушни, но аз някак имам слабост към Едрев.  И понеже и ние вътрешно сме убедени, че нищо няма да се подобри- не го оперираме. Ще си чакаме заветната 12-та годинка за да му сложат нови тъпанчета. Засега чува...ако слухът намалее пак ще слагаме макарички, но...надявам се да не се случи.

# 671
Такава тимпанометрия ни правиха на голямата. Изкараха пъ лна непроходимост на евстахиевата тръба. Отидохме при друг лекар и той каза: Това е пълна глупост, ако беше така, тя нямаше да чува изобщо. Смачка бележка и я хвърли. Та това изследване много ме притесняваИли апарата на нашия доктор не беше настроен като хората или...и аз не знам какво да мисля.

# 672
Такава тимпанометрия ни правиха на голямата. Изкараха пъ лна непроходимост на евстахиевата тръба. Отидохме при друг лекар и той каза: Това е пълна глупост, ако беше така, тя нямаше да чува изобщо. Смачка бележка и я хвърли. Та това изследване много ме притесняваИли апарата на нашия доктор не беше настроен като хората или...и аз не знам какво да мисля.

Не съм експерт по неволя като Dachy, обаче тимпанометрия и изследване на слуха не случайно са две напълно различни изследвания. При напълно равна черта на изследването тимпанометрия, тоест без никаква крива, намалението на слуха е 20%. Данни при моето дете от преди 10 дена. Peace Провокирано, естествено от алергичната му хрема. Така сме ние, на приливи и отливи. Само преди 2-3 месеца всичко беше перфектно.

# 673
  • София
raja_nikol - Ние с мъжа ми наистина забелязахме намаляването на слуха - при лоша тимпанограма (права линия) и после чувствително подобрение след края на лечението, когато и тимпанограмата е добра.  Peace

Dachy - И за мембраните на дъщеря ми също използваха този израз - "халтави". И аз се надявам да не се стига при нас до слагане на макарички. Единият от лекарите ни споделя същото мнение по отношение на макаричките като Едрев.

# 674
  • София
Последния път при Ботева питах за измерване на слуха след махане на макарите и тя каза, че се правело задължително след зарастване на тъпанчетата. Иначе и при нас тимпанограмата беше права черта преди операцията.

Общи условия

Активация на акаунт