Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 5-та тема

• 130 543
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Никога не бих си завела детето при такъв лекар, съжалявам, това е моето мнение.
За антибиотик отново- права си, недей, но има други начини- пръскала, от приятелка съм чувала обтриване с нишадър, но ние никога не сме правили гнойна ангина и на съм толкова запозната.
Ще ми е любопитно да прочета за този човек, но никога не бих рискувала с детето си, на мен по мога да се прежаля  Mr. Green

# 691
  • София
Никога не бих си завела детето при такъв лекар, съжалявам, това е моето мнение.
За антибиотик отново- права си, недей, но има други начини- пръскала, от приятелка съм чувала обтриване с нишадър, но ние никога не сме правили гнойна ангина и на съм толкова запозната.
Ще ми е любопитно да прочета за този човек, но никога не бих рискувала с детето си, на мен по мога да се прежаля  Mr. Green

Абсолютно подкрепям. Даже не мисля, че е и лекар този човек. Не си писала дали сте водили детето на добър УНГ.

raja_nikol , започнахте ли със спрея, какво реши?

# 692
  • София
viki_vladi - Не бих рискувала с такъв "лекар".

Какво означава - "не бих дала пак АБ"? Ами, ако първият не е бил подходящ, не е подействал и сега пак излезе нещо - няма ли да дадеш?

И в този ред на мисли да споделя какво стана при нас - отмениха операцията от 31.03 за 7.04. Кръвните изследвания бяха зле - повишена утайка, левкоцити и лимфоцити над нормата. Казаха, че имало инфекция в остра фаза.  Confused А София в началото на март пи АБ, от тогава си е в къщи, почти няма контакти с други деца и външни хора. Видимо също не изглежда болна- нито Т има, нито кашлица, нито отит, съвсем лека задна хрема само. На 19.03 пуснахме и секрет от гърлото - беше чист. Въобще не ми е ясно от къде дойде тази инфекция, освен първия АБ не е подействал и убил гадините ...и сега пак 7 дена на Аугментин. В понеделник пак ще правим кръвните изследвания, дано вече всичко е наред.  Praynig

Искам да попитам нещо относно операцията - знаете ли кога слагат венозен източник и колко време държат системата после? Голям проблем при София беше вземането на кръв от вената (а се наложи от вената заради две от изследвания за кръвосъсирване и протомбинов комплекс май беше  Rolling Eyes). В лабораторията 20 мин. я боцкаха и ръчкаха наляво-надясно и не можаха да намерят вена, тя пищеше и плачеше и беше кошмар. Свекърва ми е неонатолог, но в друг град и се обади на една нейна колежка в неонатологията в МА и там отидохме след като не стана в лабораторията. В неонатологията успяха от първия път да намерят вената и да вземат кръв, но детето много се травмира.  Sad На всички следващи прегледи само повтаряше - Няма да ме боцкате, няма да ме боцкате. Много ми е притеснено за системата по време на операцията. Освен това алерголожката предписа - 2 часа преди операцията урбазон и 1 час преди операцията алергозан - още 2 инжекции, после и системата, дано да няма и други неща за "боцкане", че не знам .... Sad

# 693
  • София
Ивон , при нас са сложили абоката след като го отведоха в операционната, той беше вече замян (дойде една лекарка и му даде през устата някаква течност, от която той започна да забавя оборотите и да се замайва), може би след това им слагат маската с райския газ и след това ги дупчат. И при нас е драма с вземането на кръв - ходихем в Бодимед на Позитано, сигурно чак на НДК са го чули Sad Сега пак ще ни се наложи  Confused . На предишните излседвания правите ли и ЦРП? Аз вече задължително си пускам ЦРп, нищо, че не го искат. Доплати си го следващия път (не поням колкос труваше, но нещо от порядъка на 10-12 лв. ми се върти). При нас Аугментина не действа и го отказвам ако му го изпишат.

Ние в понеделник сме на УНГ, да видим за кога ще насрочим нашата операция пак.

# 694
И венозна кръв ли вземат? Не знаех....

Не, не сме почнали спрея, едва ли ще го почна....

# 695
  • София
И венозна кръв ли вземат? Не знаех....

Не, не сме почнали спрея, едва ли ще го почна....

Да, искат доста кръвни изследвания (2 страници са резултатите) и за това се налага венозна кръв.

# 696
  • София
catty m - Успокой ме малко, дано и на София и дадат нещо преди това за замайване и не помни боцкането.  Praynig ЦРП не сме правили - не го е искал доктора. Аз бих го пуснала, но нали правим всички изследвания в лабораторията на МВР-болница и даже не знам там дали има възможност да си платиш нещо, но ще питам. Всички само с листчета от лекарите ходят и резултатите после директно към лекарите отиват. Относно Аугментина - при София като че ли пък той най-добре действа. Като пие нещо друго много по-бавно се оправя и имам чувството, че не се излекува до край и скоро след това пак се налага да пие АБ (както този път). Само ме притеснява дали прекалено често не го пие този аугментин - но лекарите си знаят. Стискам палци дано при вас интервенциите около операцията да минат по-леко.  Hug

raja_nikol - Венозната кръв при нас я взеха за протромбинов показател и ККВ - казаха, че за тях може единствено венозна кръв и няма как да направят операцията без тях . За другите изследвания - кръвната картина, утайка и т.н. взеха кръв от пръстчето.

# 697
  • София
Ивон, да, не искат ЦРП, ама аз така съм се наплашила и напатила, че ей тъй за всеки случай пускам, да няма някоя скрита инфекцийка някъде.

Нещо съм се разписла напоследък, ама ми е едно притеснено с тази операция, дето я гласим 3 месеца вече.

ЦРП - ц-реактивен протеин, първия протеин в тялото,който се повишава при инфекция в тялото (поне това знам).

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 20:09 от catty m

# 698
Моля ви не пишете със съкращения, нищо не разбрах за кръвните изследвания говоря.... Embarassed като не съм се сблъсквала с това още.....

# 699
Здравейте,моя  син  го  оперираха  от  трета  сливица,точно  преди  половин  година и  въпреки  ,че  е  малък/тогава  беше  на две  и  половина годинки/,но  слава  богу  всичко   мина  много  добре.Операцията я  направи  д-р  Рангачев в  Исул,много съм доволна  от  него.Иначе  и  нас  ни  приеха  сутринта,операцията  беше  около  обяд  и в 16.00  ни  изписаха.Единственото  което  ме  притесняваше  беше  фъфленето  му,което  мина  чак  след  два месеца.
И  да  ви  кажа  тази  зима  мина  перфектно,не  ми е  боледувал  нито  веднъж,не  е  изпил и  едно  хапче,за  разлика от  предните  две  години,доста  АБ  се  нагълта,миналата  пролет  три  месеца  подред ,всяка  седмица  си  бяхме  дежурни  пред  кабинета  на д-р  Райнов/уникален  доктор  и  човек/докато го  излекува,за да може  да  го  оперират.Та  това  накратно е  нашата история,след  една седмица  ,ще  ходим  на  контролен  преглед и  се  надявам  да не му  се е  появила  отново.
Иначе  на  него  абоката  са му го  сложили в  операционната,когато  ми  го  взеха Grinning

# 700
  • София / Пловдив
..... знаете ли кога слагат венозен източник и колко време държат системата после? ......

Абоката на дъщеря ми го махнаха на следващия ден след операцията, когато отидохме на контролен преглед.
Венозният източник обикновено се поставя след като са го поупоили детето с райски газ, т.е. няма ревове и истерии.

Заради стари кошмарни преживявания със слагане на абокати, това ми беше голям страх и се бях разбрала с анестезиолога да даде успокоително предварително, за да си спестим повторни ужасии. Напрактика детето заспа в ръцете ми, веднага след операционната пак ми я дадоха и се събуди гушната в мен. Нямаше представя, че са я отделяли, оперирали и т.н. И беше мноооого горда, че има абокат /бях й казала, че който има абокат, след като излезе от болницата си избира награда/.

# 701
Здравейте момичета,не исках да пускам отделна тема,и затова реших да пиша тук,за да видя някой дали се е сблъсквал с проблем като моя.
Дъщеричката ми от както тръгна на градина(беше на почти четири години,сега е на 7),прави чести отити,около 3-4 за периода октомври - април всяка година.Та до сега никога не сме се разминавали с Аб-ка.Винаги е имала хрема,кашлица,понякога температура,но не винаги и съответно отит.Изписвали са й антибиотик,капки в носа,противоалергично и сироп за кашлица.
От три дни е с болки в ухото,от вчера има и температура,и днес специалиста УНГ потвърди,че ухото е възпалено и има секрет в него.И това което ме притеснява,за разлика от всички други пъти е,че НЯМА никаква кашлица,а док изписа и сироп Мукосолван,който според него трябва да втечни събрания жилав секрет в ухото.Днес започнах с Аб Зинат,но ме е страх да включа й сиропа,защото той е с амброксол и е силно отхрачващ,а тя няма никаква кашлица и не ми се мисли как може да й подейства и да започне да се дере насила.

Та това ми е въпроса,на някой случвало ли му се е при липса на кашлица да изписват сироп за такава,с цел втечняване на насъбралата се ушна течност.

Лекували ли сте отит само с АБ,капки за нос и противоалергични капки?
Много ми е притеснено как да постъпя  Cry

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 00:09 от polin4eto

# 702
Лекували ли сте отит само с АБ,капки за нос и противоалергични капки?

Аз.
Синът ми направи първия си отит в края на януари т.г.
Изписаха Аугментин, Отипакс - капки за уши и капки за нос. Толкова.

Посъветвай се и с наблюдаващия педиатър.

# 703
Благодаря ти за отогвора  bouquet,но знаеш ли дали е имал течност в ушенцата,бяха ли му заглъхнали Confused

# 704
Отитът беше без излив, т.е. без течност.
Получи го следствие на бактериална хрема.
Една нощ просто се събуди, каза, че му е зле и че го боли вътре в ухото.
Надявам се да не се повтори Praynig!

Посъветвай се и с педиатъра най-добре Peace.

П.П. Желая ви скорошно излекуване!

Общи условия

Активация на акаунт