Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 5-та тема

• 130 541
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
ами при нея отита винаги е с наличие на течност,но никога не се е получавал излив навън Tired, а относно проблемите ни винаги ходя при частен Унг,който се спряга за най-добрия в нашия град,на педиатърката ни й нямам доверие по този въпрос,та тя няма дори най-елементарните инструменти за преглед на ухо  ooooh!

# 706
Нашата педиатърка също не гледа уши, нос. Само гърло.
При най-леки съмнения, веднага ни дава направление за УНГ.

Щом имаш доверие в лекаря, който лекува детето ти, значи му се довери. Вероятно е резонно да изписва сироп, заради течността в ухото.
Мисля си, че лекарят преценява най-добре.
Потърси и второ мнение, това ще те успокои дали постъпваш правилно.

# 707
Полинчето, кой е УНГ-то дето се спряга за най- добрия? Питам, щото Русе ми е най- близо, ако се наложи нещо....

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 08:46 от raja_nikol

# 708
  • Бургас
polin4eto нашите отити винаги са свързани с възпаление на течноста в ушите, и винаги ни изписват Еуреспал /сироп за кашлица/  Peace

# 709
И ние сме пили Еуроспала, доволна съм, мисля, че 10 дни се пиеше

# 710
  • София
ами при нея отита винаги е с наличие на течност,но никога не се е получавал излив навън Tired, а относно проблемите ни винаги ходя при частен Унг,който се спряга за най-добрия в нашия град,на педиатърката ни й нямам доверие по този въпрос,та тя няма дори най-елементарните инструменти за преглед на ухо  ooooh!

И нашите отити са били винаги с гной или течност в средното ухо. До сега (около 2 г.) само веднъж ни е изписван Еуроспал (даже не помнех,ч е е за кашлица), никога не са ни изписвали сироп за кашлица за отит. Винаги АБ, капки за уши, за нос и противоалергично. Аз лично хич не ги обичам сиропите за кашлица и давам много рядко.

# 711
  • София
На нас са ни изписвали, но не помня кой от всичките беше   Blush Втечняват секретите и леко отбъбват лигавицата. Френгов ни го беше изписвал веднъж, но ако не се лъжа за подобряване на състоянието преди да започнем с операциите. Заедно с още лекарства (за носа, за сливиците и т.н.)...за да опитаме без операция.

# 712
  • Русе

По този път сме минали и ние . Болки в ухото , сливици , гърло ...
  Когато ушенцето се запуши , научи малката дама да прави едно много лесно упражнение - запушва носа с ръка и при затворена уста създава налягане (надува) колкото може . Не е болезнено нито опасно , мембранката на ухото пуква и слуха се възстановява . Другата гимнастика е със запушено носле да реглъща на малки глътки вода от чашка .

Доктори : д-р Новакова - детски лекар , много внимателна и много старателна ,
  д-р Мустаков - уши , нос  - ходили сме в чстния му кабинет до хАмериканското  Laughing пазарче доста пъти  .

Бяха ни съветвали разни "специалисти" да махаме сливица и всичко ще се "оправи" . Но човешкото тяло не е създадено от природата със сливици ей така "по чиста случайност"   . При нас лека-полека проблема отшумя  след навършване на 7-8 годишна възраст .

# 713
И ние сме ходили често при Мустаков. Имам му доверие, нищо че е малко възрастен вече. Той направи на голямата именно такова продухване, с пиене на вода...ей тогава веднага му светна на детето просто. Говоря за каката. Аз бях тръгнала с багажа да вадим трета сливица, той ни спря. Доверих му се, отдавна вече не боледува.

Но нещата се повтарят при малката- хъркането и спането с отворена уста, много ме е страх да не изкривя и нейните зъби /още 2400  Mr. Green/

# 714
Прави ли ли сте ренгенова снимка на трета сливица, и къде, как се прави? Колко струва?

# 715
  • Русе
....Но нещата се повтарят при малката- хъркането и спането с отворена уста, много ме е страх да не изкривя и нейните зъби /още 2400  Mr. Green/

О-о , хъркането бях забравил , и при нас беше така , синът ми хъркаше повече от мен  Laughing .
За трета сливица едва ли е нужна снимка , опитен лекар би могъл да се справи и без ренген .

# 716
  • София
polin4eto - И при нас винаги така са лекували отити - капки за нос, АБ, противоалергично, също и капки за уши. Сироп за кашлица не са и изписвали за отит, само, ако има и кашлицата и е много упорита, но и тогава не е помагал. Аз лично почти не съм давала сироп за кашлица, освен всичко друго малките деца нямат и силата да отхрачват втечнения секрет и може да стане опасно (така съм чела). При упорити кашлици правим инхалации. Пък при вас изписан сиропа за течност в ухото, не знам.... Rolling Eyes

Относно Еуреспала - той не е точно сироп за кашлица.
Цитат
Eurespal®

комплексен механизъм на действие за облекчаване симптомите при остро и хронично възпаление на горните дихателни пътища и средното ухо
Цитат
Благодарение на оригиналния си механизъм на действие Eurespal® лекува възпаленията на горните дихателни пътища независимо от стадия - остро, хронично или обострено хронично възпаление. При остро възпаление Eurespal® бързо облекчава симптомите като запушен нос, зачервено гърло, затруднено дишане, кашлица и болки в ухото както при възрастни, така и при деца. При нужда от антибиотично лечение, включването на Eurespal® към антибиотика при пациенти с остро или обострено хронично състояние сигнификантно подобрява състоянието на пациента (кашлица, експекторация и промяна в слуха). При хронично лечение на пациенти с ХОББ или хроничен бронхит Eurespal® намалява кашлицата. Eurespal® осигурява както симптоматично, така и обективно подобряване на рентгенологичната картина при пациенти с хроничен синуит.

На дъщеря ми са и го изписвали няколко пъти, но честно казано не съм видяла кой знае какъв ефект от него.

dani777 - Чела съм от коментари тук, че д-р Попов (може и да бъркам името обаче) от ВМА назначава и рентгенови снимки на третата сливица (според мен също е излишно и ненужно облъчване). Лекари, при които ние сме ходили не са искали подобно нещо. Относно това, къде се прави - предполагам, че няма проблем да се направи навсякъде, където правят рентгенови снимки.

# 717
О-о , хъркането бях забравил , и при нас беше така , синът ми хъркаше повече от мен  Laughing .
За трета сливица едва ли е нужна снимка , опитен лекар би могъл да се справи и без ренген .

Вие не вадихте, така ли? Извинявай, ако вече е писано, обърквам се, чета във всички възможни теми... Embarassed Как се реши проблема при вас?

# 718
  • Русе

Вие не вадихте, така ли? Извинявай, ако вече е писано, обърквам се, чета във всички възможни теми... Embarassed Как се реши проблема при вас?

Не , не сме . Консултирахме се при споменатите и още няколко лекари и решихме да не стигаме до там . Освен това се правят и дренажи , пробива се ушната мембрана , после се кърпи и т.н.  Confused , правят ги такива неща по София-та . Но не знам доколко и кога са оправдани , освен за финансовото състояние на съответния лекар естествено .

Ами като навърши 7-8 г детето и нещата се поуспокоиха . Ваксини също не слагаме вкъщи . Има разни бабешки методи които прилагаме , но те не са от миналия , а от 3 века назад (както се писа по друг повод в една друга тема  Simple Smile) .

# 719
Полинчето, ние на нашето дете успяхме да спрем поредицата от честите отити, след приемането на пробиотик "Лакто + " , поръчва се предварително от аптека "Санита" на ул.Борисова, повярвай, и ние не очаквахме, явно бактериалната инфекция може да се победи и по този начин... пожелавам оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт