Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 5-та тема

• 130 537
  • 766
  •   1
Отговори
# 720
Не , не сме . Консултирахме се при споменатите и още няколко лекари и решихме да не стигаме до там . Освен това се правят и дренажи , пробива се ушната мембрана , после се кърпи и т.н.  Confused , правят ги такива неща по София-та . Но не знам доколко и кога са оправдани , освен за финансовото състояние на съответния лекар естествено .

Оле, кога се налагат тези страхотии, не е ли само третата....нашите 2 са перфектни, какви са тия дренажи....

# 721
  • Русе
 Не съм лекар , но ушния канал се свързва с устната кухина и затова заболяване на гърло , сливица и т.н. често преминава и в ухото . При силно възпаляване или не знам кога , но се нагало да се направи отвор в ушната мембрана за да изтече съдържанието навън  Sad , съвсем безопасно било , аз не мисля така .....

# 722
Mного ви благодаря на всички за мненията   bouquet   bouquet,твърдо съм решила,че няма да й давам Мукосолван,да й предизвиквам на сила кашлица,днес вече няма температура и не я боли ухото,само е заглъхнало и пука от течността.

raja_nikol за д-р Наков става въпрос(не му знам първото име),координати мога да дам,ако искаш Peace

Еуреспала доколкото и аз знам е противоалергичен сироп,не е сироп за кашлица Rolling Eyes

bubu_3,за "Лактофлор+"  ли става въпрос,или това "Лакто+" е нещо друго  newsm78,и само в Санита ли може да се поръчва.

# 723
  • Някъде в облаците
......Операцията я  направи  д-р  Рангачев в  Исул,много съм доволна  от  него.......
Иначе  на  него  абоката  са му го  сложили в  операционната,когато  ми  го  взеха

И при нас беше така, когато им слагат абокатите - те вече спинкат. Дъщеря ми направи истерия след това - когато ми я изнесоха будна от операционната и си видя абоката в ръката. Захласната беше от рев. Rolling Eyes Защото от взимането на венозната кръв за протробминовото време се наплаши - и когото влезе с Рангачев в операционната го попита специално няколко пъти - .....ама нали няма да ме бодат....... Е така де, но като се събудила - видяла, че все пак са я уболи ... Cry Мина и това. Вече почти година - детето е в съвсем друго състояние на имунна система, днес бяхме на контролен - няма и наченки на удебеляване наново на лигавицата (т.е. - на рецидивиране, а е с алергичен ринит), операцията е в перфектно състояние. Peace

# 724
Здравейте момичета! Искам да попитам някоя от вас има ли телефона на д-р Рангачев от ИСУЛ,той е лекуващият УНГ на дъщеря ми но без да искам му изтрих номера,някой може ли да ми го даде Sad.Благодаря Ви предварително. Simple Smile

# 725
Телефон: 02/ 9432 352 - д-р. Рангачев.
Това намерих, вероятно е служебен номер.

# 726
И аз го знам този, но за съжаление никой не отговаря на него Sad

# 727
  • София
Не съм лекар , но ушния канал се свързва с устната кухина и затова заболяване на гърло , сливица и т.н. често преминава и в ухото . При силно възпаляване или не знам кога , но се нагало да се направи отвор в ушната мембрана за да изтече съдържанието навън  Sad , съвсем безопасно било , аз не мисля така .....

Ето мало инфо за евстахиевата тръба:
http://www.doctorsbg.com/content/view/36/46/

Дренажите се наричат парацентеза, представляват контролирано пробиване на тъпанчето и изсмукване на събралия се гноен секрет. И аз не искам никога повече да се повтаря тази манипулация, но все пак е по-добре от неконтрилириемо изливане ан събраната течност навън или навътре.

# 728
  • София
Някъде назад в темата бях писала номера на Рангачев. Вече съм го изтрила от телефона ми, съжалявам  Mr. Green

# 729
  • София / Пловдив
Прави ли ли сте ренгенова снимка на трета сливица, и къде, как се прави? Колко струва?

Правихме, но преди повече от две години и не знам дали инфото ми е актуално.
Тогава нашият УНГ ни прати в поликлиниката зад Министерство на земеделието при проф.Томов. Много е възрастен лекаря, използва пишеща машина, доста странен, но с подход към децата. Омайва ги с разни приказки и докато се усетят ги е снимал. Той е единственият, който работи по тази технология - снима под особен ъгъл и насочва по специален начин рентгеновите лъчи- уникално ясно се вижда сливицата. Още си пазя снимката. Всъщност тя ни накара веднага да оперираме, защото при обикновен преглед не се виждаше, че е толкова огрооомна. Струваше 25лв. тогава рентгена, само на частно, не работи с касата проф.Томов.

# 730
  • София
Едрев, когато работеше в Транспортна съм чувала, че снима някои случаи.

Колкото и да е опитен един лекар няма как да види колко е голяма и дали не отива много нагоре към носа  Peace Да ме прощавате.

Това, като Рангачев...където прецени, че сливицата толкова е порастнала и огромна, че чак виси през гърлото и е за спешна операция  Crazy  А то е едно безформено парче/зачатък, което наистина виси, но не създава проблеми, еле пък да пречи на евстахиеавата тръба  Crazy

Другото е онова изследване, за което писах, но така и не се сетих името му  Blush във Военна б-ца, където вкарват въздух с различно налягане, следи се на комп. и се проследява къде е проблемът в носоглътката (пак по графика). Имам изследването у нас, но пише името му...много е добро  Peace

# 731
  • Бургас
Другото е онова изследване, за което писах, но така и не се сетих името му  Blush във Военна б-ца, където вкарват въздух с различно налягане, следи се на комп. и се проследява къде е проблемът в носоглътката (пак по графика). Имам изследването у нас, но пише името му...много е добро  Peace

Ринометрия е изследването  Peace

# 732
# 733
мамета, успокойте ме малко или ме насочете как да постъпя,че вече се шашкам-правихме лазертерапия, пием хомеопатия, но Лили е на едно гранично състояние вече от доста време-носът и сякаш е на периоди:ту диша нормално, ту се позапушва и хрипти.......нито е болна, нито е съвсем здрава малката, а през нощта не хърка, повече диша безшумно и през носа.капахме някакви капки,но то не може нон-стоп.10 дни не беше ходила на ДГ, изкара 2 дообеда там и сега съм в чуденка за понеделник newsm78променливото време ли е причината(то и на мен не ми е читав носа,но и аз съм била с многократно оперирани сливици в детството и си имам един хроничен ринит) или от започналите цъвтежи-от седмица пие Ксизал Thinking

# 734
  • София
Ако през ноща диша нормално, значи е нещо, което я дразни в ежедневието, т.е. вероятно е алергична. Ксизалът би трябвало до 10 дена да подейства.
А има ли изкривена носна преграда?

В момента има леко вирусче с хрема и евентуално червено гърло.

Общи условия

Активация на акаунт