Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 5-та тема

• 130 594
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
Ох,мила знаеш ли ,че и аз се сънявам,че сме със синузит,но казват,че е малък още синът ми.Какви изписаха АБто след секрет ли?
А освен сополи,нещо температура или кашли имате ли.
Не мен инфекционистката ми каза,да не давам Аб ако няма температура.Но тези сополи са вече много време -утре сме пак на секрет ще видим. newsm78
Ами уж нямаме синузит но все там е възпалението. Да взеха антибиограма. Като и текнаха зелените сополки се опитаха да и повлияят с хомеопатия, клоастрата и зелената енергия като вкараха капки макситрол и виброцил гел. След пет дена мъки започна зверска кашлица на моменти със жълто зелени храчки /само да опомена, че моето дете се е специализирало милото в изхвърлянето на храчки, само да изкашля и я е изкарала от устата си/ и понеже нямаше температура докито много се двоуми за антиботика но в крайна сметка решиха двама лекари да и го давам тъй като назад се стичали гнойни секрети и няма с какво друго да минат. Това е одисеята ни. Иначе ако беше с прозрачни сополи нямаше да я тъпча с антибиотика. Както и да е какво ли ни чака още а тя милата е една изпълнителна всичко пие каквото и кажа. Такова добро дете ако и не боледуваше щеше да е супер. Щях да си осиновя още няколко. А имам едни дружки с проклети деца криви ревливи ама болест не ги хваща  Laughing Laughing Laughing

# 106
Да ти е жива и здрава ,ще изгради имунитет.А каква бактерия изолираха?
Колкото до осиновяването,моята щерка вчера заяви на баща си,че ще си осиновим сестричка.Мъжът ми щеше да се задави,но има време и това може да стане Laughing

# 107
Да ти е жива и здрава ,ще изгради имунитет.А каква бактерия изолираха?
Колкото до осиновяването,моята щерка вчера заяви на баща си,че ще си осиновим сестричка.Мъжът ми щеше да се задави,но има време и това може да стане Laughing
Стафилококи в носът. Но имаме един възрастен педиатър дето все ми вика че не им вярва на тия посевки  newsm78 newsm78 newsm78
Ти имаш две да са ти живи и здрави. Моята е сама и всяка вечер реве за братче или сестриче  Laughing Laughing Laughing

# 108
  • Букурещ
Много пъти съм го писала, минала съм през не знам колко кръга на ада, всичко, което пишете ми е до болка позната, то и така тръгна навремето тази тема, но включвам се отново да ви посъветват всички родители, които имате деца с проблеми в ушите, сливица, зелени сополи, стичащи се секрети, хъркащо спане, отити и всички ми до болка познати неща - !!! запишете децата си на спорт, (за тези, които още не са го напавили)!!!!
Пиша с пълното съзнание на всичко през което минах (справка: тема номер 1 за третата сливица) - освен спорт, ще трябва да ви кажа, че до много голяма степен играе ролята на времето, през което детето израства, а с това бавно и полека отшумяват и проблемите.

# 109
Здравейте мами,
и ние през лятото на 2009 "уж" извадихме третата сливица на синът ми в ИСУЛ при Д-р Маджунов, щеше да бъде доц. Цолов, но той излизаше в отпуска и затова се насочихме към Маджунов. Според епикризата той е извадил сливицата и е сложил тръбички. Аз бях спокойна, че всичко мина добре и че детето ще спре да боледува, но....
Няколко месеца по- късно учителката на синът ми сподели, че според нея детето не чува добре и е помолила сестрата в училище да му направи аудиотест и естествено тя му прегледала ушите и се оказва че в едното ухо има топче от засъхнала кръв. И така аз отивам при личния да ми даде направление за УНГ, а той като видя гърлото и ми вика "тази сливица не е вадена, може би е цепната, но със сигурност не е вадена".
И така наново операция и всичко наново. Та аз съм твърдо решена да реагирам срещу тази гавра с моето дете! Четейки темата разбирам, че има и други като нас, затова реших и аз да споделя и да предпазя и други които може да станат жертви на тези "Лекари", които са забравили Хипократовата клетва и са се превърнали в КАСАПИ. 

# 110
teta beta чета и ми настръхва косата. Това наистина е гавра. Аз и затова моето го заведох вчера при друг УНГ за да види какво са му правили щото и мен ме бяха обзели едни съмнения, че сливицата не е извадена както трябва. Слава богу доктора е казал, че всичко там е наред. Незнам и аз вече какво да кажа поверяваш си детето на лекари уж за хубаво а то какво става нищо.
Дано не боледуват повече децата. Май вече медицината е бизнес и то голям нищо друго. Като те видят виждат в теб пари и нищо друго. Все пак май тук и там се намират сърдечни лекари но за съжаление вече са рядкост.

# 111
Mimi_msm, за съжаление си права- фармацевтичната индустрия е най-големият бизнес. Tired
Някак не ми се връзва това обаче:
Като и текнаха зелените сополки се опитаха да и повлияят с хомеопатия, клоастрата и зелената енергия като вкараха капки макситрол и виброцил гел.
хомеопатия, хран.добавки и лекарствени антибиотични средства... Thinking, според мен това напълно обърква детския организъм, лично мнение де.

# 112
Mimi_msm, за съжаление си права- фармацевтичната индустрия е най-големият бизнес. Tired
Някак не ми се връзва това обаче:
Като и текнаха зелените сополки се опитаха да и повлияят с хомеопатия, клоастрата и зелената енергия като вкараха капки макситрол и виброцил гел.
хомеопатия, хран.добавки и лекарствени антибиотични средства... Thinking, според мен това напълно обърква детския организъм, лично мнение де.
Чесно да си кажа та и на мен ми стана странно но все пак лекар го изписва. Но за следващия път ще запитам.

# 113
  • София
Дадеш ли Макситрол или какъвто и да е друг локален антибиотик, няма смисъл да даваш хомеопатични лекарства, ама никакъв!
Хранителни добавки - да! Коластрата и зелената енергия се дават постоянно, ако човек се ориентира към такъв вид лечение, може да се увеличи дневния им прием в момент на инфекция.

Момичета, като чета патилата ви и направо страх ме хваща. Само чукам на дърво и се моля дори и да се разболяваме, като тръгнеме редовно на ясла, да не стигаме до тези изроди, за които вие разказвате!

И аз си мисля, че спорт би помогнал много на дечицата ни с този проблем. Но докато станат достатъчно големички за спорт, то поне чести разходки на чист въздух.
Който живее близо до планина, да я посещава редовно! Д-р Михайлов обясняваше веднъж, че точно планинския въздух повлиявал мн добре на 3-тата сливица.

# 114
  • София
Ей момичета.....
Пуснах Дари за един ден на ясла ( тъкмо щяха да станат 2 мес, през които не е ходила) и си я взех с Т!    #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Бясна съм!
По тел педи предположи, че е стомашният вирус, който върлува в градовете, днес ще видиме.

Исках да ви питам - всеки вирус ли удря вашите деца по тази ужасна 3-а сливица?
Искрено се надявам, като уж е стомашен, да не се възпали тя!

# 115
Ирина, в градините наистина има някакъв ентеро вирус. В нашата група имаше ентероколит. Обаче с изключение на едно дете повечето го изкараха доста леко, дъщеря ми само веднъж ходи до тоалетна и я боля корем един ден. Така че зависи от имунитета, но не би трябвало да се отрази на сливицата, знам ли.
Та взехме нашите резултати от Мустаков - и се оказа алергия къв прах, котки и кучета, яйца. Недоволна съм от отношението на този лекар, може да е светило накакво, но историята му е малко криминална. Кръв взимат в лаб Сана, а изследванията си ги прави той в частния си кабинет (по какви стандарти - неясно). За платените 104 лв получихме консултация набързо, защото някой му се обади и той бързаше. Както и да е. Нещо много не вярвам и се чудя дали да давам лекарствата - изписа Ксизал, Ериус (на смени едното или другото), биогая - дотук нищо особено, първите две и унг ги изписва. Още и някакъв назонекс или нещо от тоя род, който съдържа кортизон, май няма да го пръскам изобщо. Май е време да спра да се вманиачавам, че от страх сливицата да не порасне се вкарвам в егати филмите сама.
Liorena, от есента ще пусна детето на плуване, в градината имат басейн, пък да видим какъв ефект ще има.
teta beta , този направо бих го убила, пуснете оплакване, само не знам дали няма да я изкарат, че пак е пораснала, въпреки че една година не е много, май имаше тук във форума случай на пораснала точно за една година.

# 116
  • София
А какво му е обяснението за редуването на Ериус с Ксизал? Богаята е полезна, ама това с кортизона...  Thinking

Другото, което ми е странно - как така алергия към яйца, която до сега не се е проявявала?

# 117
Ей момичета.....
Пуснах Дари за един ден на ясла ( тъкмо щяха да станат 2 мес, през които не е ходила) и си я взех с Т!    #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Бясна съм!
По тел педи предположи, че е стомашният вирус, който върлува в градовете, днес ще видиме.

Исках да ви питам - всеки вирус ли удря вашите деца по тази ужасна 3-а сливица?
Искрено се надявам, като уж е стомашен, да не се възпали тя!

EEEEEEEEEE ама как няма да си бясна. Изпитала съм го на свой гръб само че ние ходихме рекордните три дена в яслата и след като я пращах на третия ден чаках вече обаждане, което не закъсняваше. Звънят ми ела си я прибери че е вдигнала температура. Викам на госпожата ей сега идвам а тя ми вика няма нищо свърши си работата и ела  Shocked Shocked Shocked Shocked Та отивам да я вземам като си мисля, че са я изолирали някъде в някоя стая нищо подобно моето играе в купа с другите хлапета а госпожата му метнала една мокра кърпа на челото. Е какво искаш как няма да боледуват тия като мойто дето са със слаби имунитети веднага ги е праснало и тях. И какво е това ела когато можеш значи има и такива родители дето идват и по късно след като им се обадят.
Тоя вирус не ни е удрял в третата сливица но ни е връщал слабия имунитет на 0000000000000000000000000000. След него е боледувала като разпрана, което не е гарнция за твоето дете. Бързо да се оправяте.

# 118
  • София
Гнойна ангина!
Как можах да се надявам да не е свързано със сливиците! #2gunfire
Всъщност ще чакаме и утре за крайна диагноз, з-то можело и скарлатина да е, в началото трудно се разграничавали!

Здрави деца на вс желая!   bouquet 

# 119
А какво му е обяснението за редуването на Ериус с Ксизал? Богаята е полезна, ама това с кортизона...  Thinking

Другото, което ми е странно - как така алергия към яйца, която до сега не се е проявявала?
Не знам. Редуват се по 10 дни в месеца, така три месеца. Тя се роди с алергия към млякото и аз я кърмех, като пазех диета. Не се ядат един куп неща, вкл и плодове като праскови, кайсии или поне не с кората. Да не задълбавам. Мислех, че го е надраснала - когато консумира забранени храни не се обрива, нито пък има разстройство. Ако не беше по съвет на унг, изобщо нямаше да ходим на алерголог. Но нали се смята, че сливицата се увеличава особено при алергични деца. За 100 кинта стигнахме до това, което Ботева ни беше казала още, като ни изписаха - профилактично да се приема по 1 м ериус или ксизал.
Ирина, бързо да се оправите. По принцип стомашният вирус няма общо със сливиците, но при нея не е само това. Дъщеря ми изкара една такава ангина миналото лято, с обрив, мислеха, че е скарлатина, но всъщност се беше обринала от доста високата температура и хексалгина, който й дадох.  Каквото и да е, леко да го изкара.

Общи условия

Активация на акаунт