Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 5-та тема

• 130 533
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
Happy_mother аз лично не бих отлагала и ще ти кажа защо. Детето беше на три годинки когато доктор УНГ ми каза да махаме сливицата а също и двама педиатри. Аз обаче не та не тя е малка ще го израсте и т.н да не навлизам в подробности. От там се почна едно даване на хомеопатични за прибиране на сливицата, както и други бабини илачи. Искам само да кажа, че другите две сливици почти бяха една до друга, гърлото хронично възпалено и тем подобни. Да отиде три дена на градина и вече е на антибиотика. Е сега пак се разболя след операцията пак пи антибиотик но като и погледна гърлото коренна е промяната. Вече другите две сливици са се смалили а и докторите казват, че трябва да мине малко време докато имунитета и се изгради понеже до преди да я извадят почти всеки месец беше на антибиотик. Ами чудя се що чаках и що отлагах защото вече виждам подобренията от операцията и щях да съм ги видяла много много по рано но все чаках. И моята интуиция ми говореше да чакам ама не беше правилна може би. А детето ми не е хъркало спеше си с затворена уста само дето постоянно я чувах как си преглъща гнойните секрети. Не бих отлагала поне видях че при нас отлагането донесе нови проблеми. Решението все пак е ваше.

# 136
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Благодаря ти за мнението, точно на такива отзивчива мами като теб разчитам!
Моето притеснение е, че ще я махаме за 2ри път. Махнахме я /уж/ преди 1 година и се чудя каква е гаранцията, че като я махнем ПАК всичко ще е ок.
Просто съм объркана... Tired Blush

# 137
Благодаря ти за мнението, точно на такива отзивчива мами като теб разчитам!
Моето притеснение е, че ще я махаме за 2ри път. Махнахме я /уж/ преди 1 година и се чудя каква е гаранцията, че като я махнем ПАК всичко ще е ок.
Просто съм объркана... Tired Blush
Много добре те разбирам какво ти е но знам, че ако се изреже добре шанса да прорасте е нулев. Може първият път да не е изчистена както трябва но пък струва ли се да се мъчи детето. На моето дете я извадих ме на 5 години. Две години неперкъснато боледуване и чакане да израсте периода. А и в темата прочетох доста лоши отзиви за тоя Цолов. Моят вътрешен глас постоянно ми говореше да не я вадя но накрая се предадох и не издържах извадих ме я. Сега ще чакам по добри дни. Ти сама си вземи решението но и чуй какво ще ти кажат докторите. При доктор Михайлов не съм я водила но му писах във форума той ни отговори да давам клеева тинктура и тонсилотрен. Ефекта при нас беше нулев и от двете неща.

# 138
Happy_mother и на моят син е махана два пъти, първият път с местна упойка и явно не е била изчистена както трябва. След втората операция когато махнахме всички сливици, нямаме проблем.

# 139
  • София
На мнението на mimi_msm . Аз също много се чудех за махането й, още повече за слагането ан макаричките имах жестоки съмнение, вкл. в деня на операцията. Честно акзано, след една случка, месец след операцията, се убедих в правилното решение за макарите. За третата сливица все още очкавам положителния ефект, въпреки че има май някакъв - прояде, почти не хърка.

Чудя се как си се насочила към ИСУЛ отново?

# 140
Насочила съм се отново натам, но към друг лекар. Този път не само с надеждата, че ще разчитам някой да си върши работата. С негов личен познат за да съм сигурна, че ще ни се обърне нужното внимание. Така както става всичко в БГ...

# 141
Happy_mother, на твое място веднага бих я махнала. Това не е шега работа, огромната сливица просто пречи на нормалното снабдяване с кислород, което според мен не е безобидно. Отделно самото отстраняване също е рутинна процедура, не е тежка операция.
Не се обиждай, но този доктор Михайлов е малко откачалка, струва ми се доста краен в неща, за които надали е  компетентен. УНГ, при което ходим, също приветства хомеопатията, когато тя може да се справи с проблема, но за съжаление това не е всеки път постижимо. Да упорстваш срещу традиционната медицина е малко нелепо, въпреки че е нормално да се опитваш да спестиш на детето си всякакви подобни интервенции. А това за природата, която е дала нещо си и не бива да се маха, е прекрасно сектантско изказване, което няма да коментирам и е напълно в стил д-р Михайлов.
С най-добри чувства напълно разбирам терзанията ти. Повечето майки тук са минали през това. Успех!

# 142
Отложиха ни операцията за понеделник Tired На УНГ-то май не му се оперира предпразнично, бях се настроила и съм бясна. Дано успея да я опазя здрава още седмица!

# 143
Happy_mother ,махай я,наистина пречи на снабдяването с кислород .При дъщеря ми беше така.
А за дребни ,днес сме 4 ти ден Азатри-незнам изобщо дали трябваше да му давам,че на опаковката пише 43дни,но пък джипито ни каза 5 .След това се колебая-нямаме сополи,няма хъркане,но пък тези бактерии ако са си намерили третата сливица ,като среда за развитие какво правим?

# 144
Много Ви благодаря момичета! Знаете, че в такива моменти се лашкаме в решенията си...
Но в никакъв случай не бих рискувала здравето на детето си. Дори сега получавам упреци, че сме я извадили миналата година-това от педиатърката, защото нямахме 3 години. Да направих го, питах не е ли проблем това-отговорено ми беше, че няма такова нещо...2-3-5 години. А когато го слушах как диша и решението само си идваше. Просто не можех да рискувам.
Сега историята се повтаря и затова сега ми е по-трудно в решението. Имаме насрочена операция за 19.05. Надявам се да сме в сигурни ръце и работата да бъде свършена докрай! Просто имам нужда от кураж!
Надявам се при всички Вас проблемите да намерят своето решение по най-добрия начин! Hug Heart Eyes

# 145
  • софия
привет отново, ето ни и нас...пресни, пресни без трета сливица Simple Smile
Прибрахме се от ИСУЛ. благодарение на д-р Силвия Вълчева вече нямаме този израстък ... сега очаквам да настанат по-добри времена с боледуванията.
Иначе сутринта в 8,00 ни приеха...след около час взеха Рая в операционната и ми я върнаха след още час. Самата операция е била 10ина минутки, но я бяха оставили да поспи след упойката. при мен също спа..и после като живна, дори яде..обаче като се прибрахме и започна един рев, че я боли гърлото. Принудих се дам панадол. Та целия престой в болницата ни отне около 7 часа.

# 146
Здравейте, вече и ние можем да се похвалим с липсата на третата сливица, лекаря беше много отзивчив и минахме по клинична пътека без да даваме и един лев. Много се чудехме дали изобщо да я махаме, защото нямаше типичните симптоми, но след като изкара зимата на етапи - 1 седмица градина и 3 седмици антибиотик го заведохме за 3-ти път на УНГ(предните 2 пъти бяха миналата година - 1 път казаха да я вадим , а 2-я не) и решението беше за вадене. Направиха изследванията и назначихме дата, оперирахме се, малкия се възстанови и след 1 час вече играеше, изобщо всичко протече по план с една малка подробност.... няма да споменавам от кой град съм и имена на болници и медицински персонал, защото предполагам, че това ще важи за цяла България. Никой не спомена, че принципно оперативната намеса изисква 2 или 3 дни болничен престой, а напротив увериха ни, че 2-3 часа след операцията ще си тръгнем и ние естествено се подготвихме за толкова. Да ама не, оказа се че се чака проверка от здравната каса и ще поостанем по-дълго и след лекия скандал и заплахата за своеволно напускане от наша страна ни се обясни, че ако ги заловят ще загубят по около 500 лв. на опериран(губят клиничната му пътека) и 5000 лева глоба. Та питам и отговор не искам, не е ли това своево рода източване на здравната каса като се обявяват за такива операциии 2-3 хранодни, а всъщност ги спестяват на оперираните и здравната каса ли източват или нас данъкоплатците?! Не ме разбирайте погрешно, не сме искали да оставаме толкова в болницата, напротив, но начина по който го правят ме ядоса. Сега съм афектиран и не мога да мисля особено, но ако се сетя за още нещо важно ще пиша пак. Моля се дано да има ефект от липсата на 3-та сливица, иначе ще съм  мноого разочарован и ядосан, че не съм потърсил друг начин.

# 147
привет отново, ето ни и нас...пресни, пресни без трета сливица Simple Smile
Прибрахме се от ИСУЛ. благодарение на д-р Силвия Вълчева вече нямаме този израстък ... сега очаквам да настанат по-добри времена с боледуванията.
Иначе сутринта в 8,00 ни приеха...след около час взеха Рая в операционната и ми я върнаха след още час. Самата операция е била 10ина минутки, но я бяха оставили да поспи след упойката. при мен също спа..и после като живна, дори яде..обаче като се прибрахме и започна един рев, че я боли гърлото. Принудих се дам панадол. Та целия престой в болницата ни отне около 7 часа.
newsm44Браво на вас,радвам се че всичко е минало добре.Щом сте и яли толкова рано Рая е голям герой Hug
Здравейте, вече и ние можем да се похвалим с липсата на третата сливица, лекаря беше много отзивчив и минахме по клинична пътека без да даваме и един лев. Много се чудехме дали изобщо да я махаме, защото нямаше типичните симптоми, но след като изкара зимата на етапи - 1 седмица градина и 3 седмици антибиотик го заведохме за 3-ти път на УНГ(предните 2 пъти бяха миналата година - 1 път казаха да я вадим , а 2-я не) и решението беше за вадене. Направиха изследванията и назначихме дата, оперирахме се, малкия се възстанови и след 1 час вече играеше, изобщо всичко протече по план с една малка подробност.... няма да споменавам от кой град съм и имена на болници и медицински персонал, защото предполагам, че това ще важи за цяла България. Никой не спомена, че принципно оперативната намеса изисква 2 или 3 дни болничен престой, а напротив увериха ни, че 2-3 часа след операцията ще си тръгнем и ние естествено се подготвихме за толкова. Да ама не, оказа се че се чака проверка от здравната каса и ще поостанем по-дълго и след лекия скандал и заплахата за своеволно напускане от наша страна ни се обясни, че ако ги заловят ще загубят по около 500 лв. на опериран(губят клиничната му пътека) и 5000 лева глоба. Та питам и отговор не искам, не е ли това своево рода източване на здравната каса като се обявяват за такива операциии 2-3 хранодни, а всъщност ги спестяват на оперираните и здравната каса ли източват или нас данъкоплатците?! Не ме разбирайте погрешно, не сме искали да оставаме толкова в болницата, напротив, но начина по който го правят ме ядоса. Сега съм афектиран и не мога да мисля особено, но ако се сетя за още нещо важно ще пиша пак. Моля се дано да има ефект от липсата на 3-та сливица, иначе ще съм  мноого разочарован и ядосан, че не съм потърсил друг начин.
Значи на нас ни бяха казали,че децата от провинцията нощуват в болницата за да са под наблюдение и следващия ден а само децата от София се изписват същия ден.Рядко но се случват понякога усложнения,кръвоизливи и др.Явно опериращият ви лекар така е преценил. Naughty

# 148
Вадихме я в провинцията -стояхме в болницата две денонощия

# 149
Здравейте отново!
Браво на малките герои и техните мами минали вече по пътя на операцията! Hug

Днес ходихме при педиатърката за да вземем док-тите за подготовка на операцията. Какво се оказа обаче-не можела нищо да ни даде?!
Става въпрос за кръв, урина и направление за алерголог?! Не били скъпи да си ги платим. Вие така ли направихте?
Можела само направлението за хоспитализация да издаде.
 newsm78

Не знам вече какво да кажа за здравната ни система?! Моля Ви за инфо по въпроса.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт