Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 5-та тема

• 130 512
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,ние се водим здрави от днес.Броим 10-15 дни и след това незнам.
Днес водих каката при джипито и нейното мнение е категорично-махаме я.
Да,но.................... къде.
След това ,което прочетох тук не ми се иска да рискувам с нашия доки.УНГ.
Давайте спешни мнение и съвет,че минава времето за операции.
Приемам всякакви мнение -моля само позитично гласуване.

# 151
Никой не спомена, че принципно оперативната намеса изисква 2 или 3 дни болничен престой, а напротив увериха ни, че 2-3 часа след операцията ще си тръгнем и ние естествено се подготвихме за толкова.

Нас ни предупредиха че след оперативната намеса се изисква 2 или 3 дни болничен престой,но имаме право на избор - дали да останем или да си тръгнем още същият ден.Казаха ни и че ако има проверки по това време ще трябва да останем поне за една вечер.Бяхме подготвени,но не се наложи.Щеше да е изнервящо и за мен,и за детето.

Днес ходихме при педиатърката за да вземем док-тите за подготовка на операцията. Какво се оказа обаче-не можела нищо да ни даде?!
Става въпрос за кръв, урина и направление за алерголог?! Не били скъпи да си ги платим. Вие така ли направихте?
Можела само направлението за хоспитализация да издаде.

Направлението за хоспитализация ни издаде УНГ,както и направлението за алерголог.За направление за кръв и урина ни изпрати при личната лекарка(не педиатърката).Не съм плащала нищо.

# 152
  • софия
Здравейте отново!
Браво на малките герои и техните мами минали вече по пътя на операцията! Hug

Днес ходихме при педиатърката за да вземем док-тите за подготовка на операцията. Какво се оказа обаче-не можела нищо да ни даде?!
Става въпрос за кръв, урина и направление за алерголог?! Не били скъпи да си ги платим. Вие така ли направихте?
 newsm78

Не знам вече какво да кажа за здравната ни система?! Моля Ви за инфо по въпроса.
Благодаря!

ние отидохме с талон за хоспитализация, издаден от педиатърката ни. не знам дали защото имахме уговорка с доктор, но не ни взеха нищо за алерголога. обаче пък си имахме изследвания на кръв и урина правени преди 10ина дена в друга болница /Рая ходи на годишни прегледи, които включват тези изследвания/
странно защо личната лекарка ви е отказала направленията?! Thinking

# 153
И нас днеска ни оперираха.. Та да разкажа.. Че ми беше адски екстремен ден..
Вчера след обед в 16:30 бях при д-р Петров.. иии той ме пита "Имате ли нагласа за операция да планираме дата".. Бяхме говорили преди месец .. и си отивах точно с тази нагласа.. Само дето като ме попита кога - казах Утре! (демек днес)  Mr. Green И това ми беше единствената възможна опция (с оглед на почивните дни).. илииии и аз не знам след колко месеца..
Та ни извика сутринта в 7 (в Тримонциум).. иии.. 8 без 5 го заведох в операционната, дадоха му да диша през маска.. иии след 2 мин се отнесе Simple Smile .. Излязох.. и след 15 мин. ми го донесоха на ръце, вече излизаше от упойка..
И като се започна едно лудо блъскане и лашкане.. "искам да стана, искам да се махам от тука, много си лоша".. и какво ли още не  Crazy Колкото ми е емоционален.. 10 пъти повече беше с таз упойка, като не знае милия къде се намира  ooooh!
Хеле след 1/2 час се укроти, измори.. и заспа.. Спа 2 часа.. Докторът го прегледа и каза, че може да почне да пие по малко течности.. иии.. към 12 ни изписаха Simple Smile
На всичко отгоре не можех да ме няма на работа и си мъкнех все компютрите и бумащините с мен  ooooh! че бачках докато спеше..
После го заведох на Макдоналдс (заради играчката, както той казва Simple Smile .. даже получи 2.. ).. поигра си малко там с децата.. аз си побачках още малко.. И... след обед двамата в офиса.. той си зяпаше детски и си играеше с колежките ми.. Аз.. си бачках Simple Smile
Абе мани  ooooh!

Дано да е наред всичко  Praynig Praynig Praynig

Да питам:
И той започна да ми се оплаква, че го боли гърлото - и не иска да яде и да гълта - нормално ли е ?
И кашля.. ей сега заспа .. и една суха дразнеща кашлица..
И хрема се появи (премесена с кръв - за това е нормално предполагам, че не се е изчистило нослето още?) ...

Някакви съвети  Blush Че ми е много трудно да чета  Rolling Eyes

# 154
  • софия
Да питам:
И той започна да ми се оплаква, че го боли гърлото - и не иска да яде и да гълта - нормално ли е ?
И кашля.. ей сега заспа .. и една суха дразнеща кашлица..
И хрема се появи (премесена с кръв - за това е нормално предполагам, че не се е изчистило нослето още?) ...

Някакви съвети  Blush Че ми е много трудно да чета  Rolling Eyes

еее  Hug значи всичко е зад гърба ви вече.
Когато се прибрахме от болницата и Рая започна да се оплаква, че я боли гърлото. Дадох панадол 1 път. Вчера също каза, че я боли, но си мисля, че по-скоро се глезеше.
Иначе и тя кашля. При нас с времето намалява тази кашлица. Имаме и сополи...примесени с маалко кръв.

# 155
Жени, благодаря ти!
Дано се оправят бързо дечицата  Praynig Hug

# 156
  • София
Честит имен ден на всички именици днес!

jiktak, по клинична пътека се стой 2 дена в болница за махане на 3 сливица. За мен си е живо източване това,ч е ни държат по половин ден само. Вярно, изпитвам истински ужас от болници и ужасно се депресирам там, но предпочитам да престоя там, отколкото да се случи нещо на детето вкъщо. Но... БГ реалност е това. Все още не съм успяла да се обадя до НЗОК да питам дали абджеба макаричките не се покриват от тях, че да се доорентирамв нашата реалност... отново.

Здравейте отново!
Браво на малките герои и техните мами минали вече по пътя на операцията! Hug

newsm78

Не знам вече какво да кажа за здравната ни система?! Моля Ви за инфо по въпроса.
Благодаря!

Нашата лична лекарка, която е и педиатър на детето, ни издаде направляния за всички необходими излседвания. Личните се правят на интересни вече с тези талони! Да, сигурно не са скъпи, ама тук 20, там 30, там 50 лв. и те се трупат, а в карайна сметка се осигуряваме, уж. Ама ние напоследък май смао на частно си ходим и съм се зачудила за допълнително здравно осигуряване, ама как искам да се откажа от другото Sad

Ние вече 4 седмица се лекуваме след злополучното ни 3-дневно ходене на ясла. Детео кашля, което мен ме притесни ужасно, личната го слуша - гърдите чисти, посетихме и Ботева - ушите добре, няма секрети в носа, ама пуста кашлица... били остатъчни секрети, които се чистели... Пие Еуроспал и пак Ксизал, т.е. продължаваме с Ксизал. Вече взех да се притеснявам с него - вече 3,5 месеца го пие...

# 157
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Да права си абсолютно! Въпросът не е в това ефтино ли е или скъпо. Въпросът е, че аз се осигурявам на 2000 лв. всеки месец и когато се наложи да ползвам нещо от здравната каса се оказва, че трябва да си платя. Писнало ми наистина!
Някой знае ли къде мога да попитам какви са ми правата в случая? Просто наистина ми е писнало... Откакто се помня все ходя и плащам на частно, тогава къде ми отиват правата за тези почти 2000 лв. годишно които внасям в здравната каса?!
Извинявайте за "лиричното отклонение", но наистина не мисля че е коректно така!!! Сигурна съм,че ако става въпрос за малцинствата там няма проблеми, защото те са ПО-здравноосигурени от мен и детето ми ooooh!

# 158
catty m кашлицата каква е от носа или от дроба,може да е и от гърлото.Ние бяхме така и се оказа ,че имаме Стрептокок в гърлото оскъдно,но достатъчно за да прокашля.ПОихме 3 дни подходящия Аб и сега сме здрави официално от 5май.
Спри тези противоалергични.На нас ни направиха тест и се оказа,че синът ми няма никакви алергии поне за сега.

# 159
  • Бургас
Здравейте,
може ли да помоля за координатите на д-р Златанов от ВМА. Не мога да намеря визитката му, а кой знае защо не му записала телефона в моя  ooooh!
Благодаря предварително  Hug

# 160
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Мамчета къде в София сте ходили при алерголог, който работи със здравна каса?

# 161
  • Асеновград
Здравейте, момичета.
След 3г. отлагане да извадим носната сливица, днес планувахме за четвъртък операцията.
Какво ли не опитах, за да се свие тази гадина, еее не.
Доста съм притеснена, абе да си кажа направо съм се побъркала.
Нашият лекар се казва Илия Йовчев. ако имате отзиви пишете.
Сега се връщам да чета назад.

# 162
Мамчета къде в София сте ходили при алерголог, който работи със здравна каса?

Ние ходихме при алерголожката,която си е в ИСУЛ.Колко е способна по принцип не знам,но на мен ми направи много добро впечатление.Определено й се отдава да работи с деца щом успя да предразположи дори и моята дъщеря.

# 163
  • до морето
Здравейте, и на нас ни предстои махане на носната сливица. След години колебание вече се решихме ,че ще я вадиме! Ходили сме в Транспортна болница в София при д-р Френгов който я определи като 2 степен хронично уголемена.Каза ни да решаваме дали ще я вадим и да му се обадиме ако решим. Един познат лекар на мъжа ми му препоръчал да заведем детето за операция в МВР болница за да я махнат с лазер при проф. Бенчев. Сега сме в дилема какво решение да вземем: с лазер в МВР болница или в Транспортна по класическия начин! Търсих назад в темата , но не открих мнения за лазерната операция или за този проф. Бенчев. Единствената ми надежда е ако тук някой има опит или знае нещо за безкръвните операции да сподели . Четох някъде във форума ,че не са за предпочитане, но неразбрах защо! Много ви моля ако някой знае подробности да сподели, може и на лични! Предварително благодаря!

# 164
На всички ще ни бъде интересно да научим нещо повече за този метод.Така,че който знае  да пише  newsm12

Общи условия

Активация на акаунт