АВГУСТовските деца ще бъдат най-желаните цветя - тема 9

• 26 302
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Ето и моята теория:
24 - 27 г.с. - шести месец
28 - 32 г.с. - седми месец
33 - 36 г.с. - осми месец
37 - 40 г.с. - девети месец
Всеки календарен месец има по 4 седмици.
Може също да се пресметне и така: на която дата ти е термина, на същото число да влизаш във всеки нов календарен месец. Например, моят термин е на 17 август, а аз приключвам 27г.с. на 17 май., т.е на 18 май влизам в 28 седмица, което ще рече седми месец от бременността.
 Hug

http://www.ivf.no-meat.org/pregnancy/gest_weeks/

# 676
Сложила съм си под Гугъл от от тези лентички и според нея съм 26 седмици и 1 ден. Та на описанието за 26 седмица пише This is the final week of your second trimester, което според мен означава, че 27 навършени седмици би трябвало да е 7 месец. Аз също много се омотвам с тези седмици и месеци и се водя по този, без да претендирам, че е най-точен.

# 677
  • София
Illit и аз не мога да намеря крема на Mustela . Ако го откриеш някъде сподели къде та да се юрна и аз натам.
Аз сега се мажа с един крем на DHU
http://www.medikamente-preiswert-bestellen.de/medikament-biochem … 4-lotio--cre.html
Една приятелка ми го даде. Тя беше останала много доволна от него. Проблема е че скоро ще ми свърши а тук никъде не мога да го намеря и съм решила да мина на Mustela.

Аз днес си направих разходна от новият Mall на Цариградско и много се зарадвах че и тук са отворили магазин Prenatal. Определо там ми допаднаха цените на количките Peg Perego Pliko и Inglesina Zippy - с около 200лв. по-евтини са отколкото на другите места.
Разгледах и количките на Prenatal - мисля че техният модел беше So Family . Не са толкова добре изпипани като Pliko  и Zippy но пък от друга страна цената на целият комплект - количка, кошче за новородено и кошница за кола май беше 750 лв. Та определено пак ще посетя този магазин. Дано цените си останат такива.

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 20:42 от stassimira

# 678
Момичета Mustela имаше мианлата седмица аптека Ремедеиум в кв. Изток. Аз си купих и се изкуших да купя и на бебичка едно мазилце. Ако искате проверете там дали е останало нещо.

# 679
Някой пазарувал ли е досега от ASDA DIRECT ?
Вижте каква промоция открих
http://direct.asda.com/Philips-AVENT-Newborn-Starter-Set/0026599 … 8,default,pd.html
За сревнение, този комплект в България е на тази цена:
http://911.bg/a2/komplekt-za-novorodeno-avent-2214259.html

Вижте и тази оферта:
http://direct.asda.com/Philips-AVENT-Microwave-Steriliser/002659 … 3,default,pd.html

Трябва, обаче картата, с която се прави поръчка да е регистрирана в UK Sad

# 680

на мен също много ми хареса магазина на Prenatal в новия мол! има страхотен избор, а и обслужването е много внимателно.. аз си купих един много готин ленен панталон за бременни за 40 лв, а и между другото също като теб, stassimira, си харесах количката peg perego plinko.. и без това съм решила да не си взимам кош за новородено и тази количка много ми допадна! единственото, което ме притеснява е, че дръжката не е цяла - някак си количките с цели дръжки ми се струват по-удобни, макар че не съм сигурна дали изобщо има някаква разлика понеже, разбира се, нямам никакъв опит с бутане на колички..

# 681
Аз се мажа с това  http://www.elancyl.bg/stretch-marks.php  ,нямам черта на корема,а с първата бременност имах,оплешивях тотално,а ми казаха,че пак очаквам мъжко- къде отива този тестостерон.... Rolling Eyesне знам Rolling Eyes Епилирам се с епилатор на 10 дни и космите по краката са ми не повече от 2-3мм Wink а по  корема и зърната нямам НИЩО Laughing

Предписаха ми ГИНЕПРАЛ 3 х 1/2 и НЕУРОБЕКС( вит.В1+В6+В12)-явно втвърденият ми корем всяка вечер било контракции,а не умора newsm78 newsm78 Та въпроса ми някоя от вас пие ли ГИНЕПРАЛ и по колко?Те хапченцата са съвсем малки,как да ги разделя на 3 Х 1/2 newsm78 newsm78 newsm78

# 682
  • Miami
Добро утро  Simple Smile

IR, колко струва този крем и от аптеки ли се купува?
За Гинипрала - аз ги разделях с остър нож. Е, не ставаха на две идеални половинки, но мисля, че няма проблем.  Пиех през предната бременност. Може да получиш сърцебиене и треперене след като изпиеш хапчето, което отминава за около половин час. Те може би за това са ти казали да ги разделяш, че са силнички. Аз пиех Гинипрала заедно с още едно лекарство за сърцето Верапамил, което уж да облекчава сърцебиенето и треперенето, но уви при мен нямаше ефект.

А защо няма Мустела вече по аптеките?  Бях чула преди, че имала някакви вредни съставки, но не знам колко достоверна е информацията.

# 683
transi,
аз съм пазарувала от асда,дойдоха за около 20 дни,доволна съм,но не бебешки неща,

а колкото  до шишенцата защо не мога да разбера от стълко ли са или от пластмаса, като бях на курса казаха че първото шише трябва да е от стъкло,не знам каква е теорията,
за комплекта за стерилизиране,аз съм против микровълновите,моя приятел също,май няма дА я ползваме...

# 684
Моли, а наистина ли картата, с която пазаруваш трябва да е регистрирана в UK? Много ще ми е трудно тогава да намеря някой, който да ми ги поръча....
Относно това, дали шишето трябва да е стъклено - по принцип аз винаги предпочитам да използвам стъкло. Но, масово на пазара продават пластмасови шишета за бебета и аз с първото си дете никога не съм използвала стъклени. Когато бебето поотрасне малко, то проявява желание само да държи шишето и ако то е стъклено става много тежко за неговите малки ръчички. Караш ме, обаче да се замисля, дали наистина първото шише не трябва наистина да е стъклено!

А по въпроса за пластмасата, преди време по телевизията даваха репортаж за това колко токсична ставала при многократна употреба. Тоест, ако си купиш някаква напитка в такава бутилка, не било хубаво после отново да я използваш за нещо друго, а направо да я изхвърлиш. Понеже синът ми беше на адаптирано мляко, бях се запасила с поне 10-12 шишета. Повечето са добре запазени, но не бих ги използвала за второто бебче. Смятам да си купя нови, дано да мога и да го кърмя, та само за водичка да ги използвам Simple Smile

# 685
  • По широкия бял свят
IR, колко струва този крем и от аптеки ли се купува?

Кори, не съм IR, но и аз се мажа с ELANSYL. Струва около 32-33лв. и е 150мл. Има го в аптеките и дрогериите.

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 13:02 от didd

# 686
transi, ако искаш ми пиши на ЛС да ти обясня за АСДА, иначе в този комплект от сайта разбираш ли какви са шишетата? аз немога

# 687
  • София
Моли има ги и по нашите магазини и можеш да ги видиш, ама са скъпиии

# 688
аха,ама аз пак като индианец от стъкло ли са или пластмаса  newsm78 Blush Blush baby_neutral baby_neutral

# 689
  • София
 Мисля, че са пластмасови, не съм питала изрично, но така ми се видя, може и да бъркам.

Общи условия

Активация на акаунт