ИНФОРМАЦИЯ за ВАКСИНИ. Как да ги избегна?

• 14 916
  • 130
  •   1
Отговори
# 30

Къде била логиката, че от грип се разболяваш всяка година, а от морбили - не. #Crazy

Ми хайде обясни ми я.

# 31
  • Бургас
Грипните ваксини на първо място не създават траен имунитет. Това е съществена разлика с повечето от задължителните ваксини.Мисля, че ако се преболедува морбили остава имунитет.
Не намирам смисъл във ваксините за грип защото не са масови. След като си ги слагат 20% не ми се струва, че биха вършили някаква работа, освен да подпомагат мутациите на вируса.
Вирусите се изменят и мутират като преминават от приемник на приемник. Поне елементарно казано би трябвало да звучи така. И след преболедуване от грип няма траен имунитет.
Та противогрипна няма да сложа, но тетанус, полио,.... бих. И не разбирам защо наскачате срещу всеки, които е решил да слага ваксини.
Добре де защо според вас хората не боледуват вече от Вариола или я карат леко? Какво се е случило с нея. Защо не сме болни от тетанус? ...Къде са отишли тези неща?

# 32
Аз лично съм доволна от факта,че започват по-строги мерки срещу тези ,които решават да не имунизират децата си. Те изобщо не си дават сметка, че навремето са измирали сумати народ затова ,че ги е нямало. Ваксините спасяват човешки животи. и ако продължи това дълго време ,кой иска, кой не-представете си какво ще стане след20-30г.. Най-вероятно бум от епидемии всякакви като едно време. Еле, чудя се направо на тея майки. Да спра да коментирам, да не кажа някоя глупост.

# 33
. И не разбирам защо наскачате срещу всеки, които е решил да слага ваксини.

Къде, бе, мила?  Confused
Кой скача, че ти си ваксинираш детето?
Кой ти каза "Спирай да го ваксинираш?!"
Аз не вярвам да има такъв човек тук.
"Скачаме" срещу това, което се опиитват да ни наложат, не срещу това, което ВИЕ сте избрали за децата си.
И към теб, и към всички останали - момичета, идете и прочетете нещо.
За ваше добро е, разберете го.
Не ме интересува какво ще правите с децата си, те са си ваши.
Опитвам се да ви накарам да сте сигурни и да знаете ЗАЩО го правите.
Но не само защото чичо доктор ви го е казал.
Разберете - парите съсипаха народа, хората продават и убиват собствените си майки, бащи, братя, сестри за една ивица земя.
Защо си мислите, че на сульо и пульо ще му пука за детето ви и ви казва 100%-товата истина?!

Аз лично съм доволна от факта,че започват по-строги мерки срещу тези ,които решават да не имунизират децата си. Те изобщо не си дават сметка, че навремето са измирали сумати народ затова ,че ги е нямало. Ваксините спасяват човешки животи. и ако продължи това дълго време ,кой иска, кой не-представете си какво ще стане след20-30г.. Най-вероятно бум от епидемии всякакви като едно време. Еле, чудя се направо на тея майки. Да спра да коментирам, да не кажа някоя глупост.

Та ти не се спря да ги говориш, ама това е друга тема.  Laughing
Първо за "строгите мерки".
Какво строги мерки, какви 5 лева?
Ние да не сме в Аушвиц?
Ако не знаеш какво е това - чичко Гугъл услужливо ще ти обясни.
Аз ще ти кажа едни други неща, ей така, просто да си знаеш, за обща култура - в почти всички развити европейски страни ваксините са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ!
И то не от вчера и от днес.
Та, къде, викаш има "бум от епидемии"?!
В Англия, в Австрия, в Холандия...
Да изброявам ли?
Няма, спирам.

# 34
  • Sofia
Аз ще ти кажа едни други неща, ей така, просто да си знаеш, за обща култура - в почти всички развити европейски страни ваксините са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ!
И то не от вчера и от днес.
Та, къде, викаш има "бум от епидемии"?!
В Англия, в Австрия, в Холандия...
Да изброявам ли?
Няма, спирам.[/b]

Точно така е, ваксините са препоръчителни в тези държави и не само.
Въпреки това покрититето е много високо, масово хората се имунизират.
Процента ваксинирани е приблизително като в България. Хората там явно имат доверие както на лекарите си, така и на системата.
Но има избор, което за мен е по-правилно.

# 35
Цитат
Вирусите се изменят и мутират като преминават от приемник на приемник
Teзи книги на Славейков ли ги продават?
Mоже ли да си представиш колко хора заразяваш докато си "госто/приемник"?

НБМ,може би не си проверявала скоро,но покриваемостта в някои от страните ЕС е далеч по ниськ от този в БГ.
В Австрия (не помня точната година,но беше скоро) имаше само 80%.
СЬщо така,това което правят масите не означава автоматично,че е правилно.
Както стаден имунитет,така и стадно поведение.

Цитат
Хората там явно имат доверие както на лекарите си, така и на системата
Винаги,когато опрем до Евр.общност и здравеопазване,стигаме до религия.Вярваме и имаме доверие.Не тьрсим сами истината,а се доверяваме.

# 36
  • Бургас
Добре де как мутират вирусите? Обяснете ми. Явно не е като се прикачват от приемник на приемник. И примерно няма значение, че грипа има по - голям афинитет към мутации. Как мутират?  Гостоприемник и приемник за мен е едно и също - приемаш го в организма си. След като не мутират докато преминават от човек на човек или докато са в организмите..кога мутират?
Аз като цяло не успявам да вдяна каква ще да е тази велика конспирация с ваксините. На никого не му трябва "повредено" население. Все някой трябва да работи. Ако пък са за пари...ми то лечението е в пъти по - скъпо от поставянето на ваксина.
Защо никой не ми казва..отричате ли ефекта на ваксината за вариола/например/? От тази болест са измирали доста хора. Деца. Или тетануса. Най - елементарното ако детето ви се контузи и шансът да е хванало тетанус е 60/40 няма ли да я сложите?

За вариолата се счита, че съществува от 10,000 BC. Това заболяване е убивало около 400,000 европейци годишно в края на 18 век. От всички заразени 20-60% от възрастните са починали, а 80% от децата.
През 20 век това заболяване е причинило 300-500 милиона смъртни случая. В началото на 1950 е имало приблизително 50 милиона заразени всяка година. През 1967 са починали 2 милиона.
След успешна кампания /ваксинации/ се счита, че вариолата е изчезнала.

Можете ли да отречете това?

Пак казвам, че всеки трябва да има право на избор. И мисля, че и сега го има. Защото ако не искаш, а така трябвало не е правилно. Аз съм избрала баланс. Само задължителни, без никакви допълнителни. До сега проблем с ваксина не сме имали. Надявам се и да нямаме, но не бих му сложила примерно за менингит или подобно. Сега ни сложиха за морбили, но като стане на 12 няма да дам да му поставят. И ако тогава по някакъв начин ме задължат сигурно и аз бих издивяла.

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 11:21 от Sesana

# 37
  • Бургас
И към теб, и към всички останали - момичета, идете и прочетете нещо.
За ваше добро е, разберете го.
Джуличка, малко ми е нагорно като чета такива работи. Все едно на мен не ми пука за детето и му дупчат ръцете и краката, защото не ми стига мозък да прочета. Както казахме право на избор. Никъде не съм написала, че някоя от вас не и дреме или пък е нещо друго. Ваше право си е.

# 38
..........На никого не му трябва "повредено" население.......

Ако пък са за пари...ми то лечението е в пъти по - скъпо от поставянето на ваксина.

Ето, ти си интелигентна жена и сама си си отговорила.
Колко чести станаха случаите на аутизъм, астми, парализи, неврологични заболявания, алергии.....
Да изброявам ли още?
Няма, сигурна съм че и самичка можеш да откриеш още много.
А преди години имаше ли ги толкова широко разпространение всичките тези заболявания?
Нямаше ги.
Е, помисли сега - не те ли правят тези заболявания един постоянен "абонат" на Фармацевтичните компании?
При това доживот?
А един здрав човек кога ще си купи тези лекарства?
Никога!
Сигурното си е сигурно.

П.С. Извинявам се   bouquet, не съм искала да кажа, че си проста, едва ли не, както излиза от думите ти.  Confused
Казах, че може да сте прекалено доверчиви към хора, на които не им пука за вас.
За това препоръчах да се информирате, поне до толкова, че да сте способни да им опонирате, когато говорят най- големите глупости.
Съгласи се с мен, че е за ваше добро да не се доверяваш насляпо на който и да било.
 Peace

# 39
  • Бургас
А не се и доверявам. За всяка изчитам всичко и понякога ми настръхва косъма. Просто до този момент не е имал проблем. Астматични бронхити да, но наследствени от мен и татко му. За тях обаче до фармацевтичните компании, които ти предлагат химия до живот няма никога да прибегна. Важно е всеки да може да избере.

# 40
А не се и доверявам. За всяка изчитам всичко и понякога ми настръхва косъма. Просто до този момент не е имал проблем. Астматични бронхити да, но наследствени от мен и татко му. За тях обаче до фармацевтичните компании, които ти предлагат химия до живот няма никога да прибегна. Важно е всеки да може да избере.

202uu smile3501

Де да можеше всички да са като теб.
За това негодувам и сигурно никога няма да се примиря.

# 41
  • Бургас
Правото на избор е важно защото ако детето няма имунизации само то би трябвало да е подложено на риск от евентуалните болести. Имунизираните не би трябвало да се притесняват. Значи ако вярваме на ваксината, трябва да вярваме, че ни пази. Ако се притесняваме, че други деца биха донесли заболяване и нашето може да го хване, значи не вярваме във ваксината. Тогава защо я слагаме? В такъв ред на мисли средно положение не трябва да има. Или си убеден, че пази и слагаш без да искаш всички да го правят или не слагаш и толкова. Поради тази причина противогрипна не слагам. За мен е глупост. След като въпреки нея пак се разболяваш, значи не работи.

# 42
http://immunise.health.gov.au/internet/immunise/publishing.nsf/C … e-temp-suspension

В Австралия спряха грипната ваксина.Колко деца са пострадали не е точно ясно.Официално са над триста (300).
И забележете..поради температура и конвулсии като странични ефекти.
Колко деца имат температура след ваксина?Вие преценете.Това е най честата реакция.
"Дайте панадол и готово" ще прочетем често тук вьв форума.

Сесана,
Как си представяш мутира един вирус?И изобщо може ли да мутира?
Какво е вирус и кьде живее той,колко време оцелява и в каква среда?
Човек може да направи информиран избор само ,когато знае истината.Няма две истини,за да избираме.
Ваксините или вредят или са полезни и смислени.

Цитат
Значи ако вярваме на ваксината, трябва да вярваме, че ни пази...значи не вярваме във ваксината...
И пак всичко опира до религия и вяра.

# 43
  • Sofia
Ваксините или вредят или са полезни и смислени.

Или ПОНЯКОГА вредят. И ПОНЯКОГА са полезни и смислени.

# 44
Правото на избор е важно защото ако детето няма имунизации само то би трябвало да е подложено на риск от евентуалните болести. Имунизираните не би трябвало да се притесняват. Значи ако вярваме на ваксината, трябва да вярваме, че ни пази. Ако се притесняваме, че други деца биха донесли заболяване и нашето може да го хване, значи не вярваме във ваксината. Тогава защо я слагаме? В такъв ред на мисли средно положение не трябва да има. Или си убеден, че пази и слагаш без да искаш всички да го правят или не слагаш и толкова. Поради тази причина противогрипна не слагам. За мен е глупост. След като въпреки нея пак се разболяваш, значи не работи.

Браво!
Ето това е мнение, с което не мога да не се съглася и искам да те поздравя за начина ти на мислене.
   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт