Любители на кучета-12

• 74 112
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
havaiskoto_dupe:Аз мислех да си взимам.Чувала съм,че бил много полезем при обучението на куче.Ето малко информация: http://forum.dog.bg/index.php?showtopic=2177

# 586
  • Плевен
Аз и аз понеже четох,реших да ви питам някой от вас има ли.. Simple Smile

# 587
Що значи купирани newsm78
Отрязани ли?
С каква цел се режат ушите и опашките на кучетата?
Щом приридата ги е създала такива, защо ги махате?
 Аз на Дара няма да и режа опашката, въприки , че чъх мнения, че на кокерите трябвало да се отреже опашката, за да не плаши пилетата, като ги дебне ( нали ми ловджийка уж)
Ама аз Дара съм я взела , за да я обичам и да й се радвам, не да я правя работно куче, така че това с рязането отпада.....
Иначе доберманката , наистина е красива...има забележителни лапи.

# 588
Ушите и опашките на добермана са се рязали още от самото създаване на породата.
Някъде бях постнала снимки за сравнение между доб с некупирани уши и такъв с купирани.Разликата е огромна.Ето отново:

# 589
За да се реже има причина, предполагам, тя е свързана с "работноте задължения" на породата.
На Кокера, му се купира опашката, за да не палши дивича, акто я върти от радост.....
Ама ако ще си го гледаш просто ей така, за да му се радваш и няма да го правиш ловджия е супер безсмислено да с ереже опашката...( освен ако нямаш амбициите да го правиш и изложбено куче)
Всеки сам си прецена за своя любимец....аз само си изказвам мнението.
А каква е причината за да се купирата ушите и опашката на доберманите?
Лично аз ги намирам за много по-превликателни така, както са се родили...
 И аз сериозно се интересувам, ей така за обща култура каква е причината за тази маниполация при вашата порода?

# 590
Причината си личи в снимките . Grinning
За мен добермана е доберман точно с тези изправени,остри уши.А тези уши не вървят с дълга опашка. Joy Шегувам се ,разбира се.

За кокерите,да ти кажа,нямам никаква представа защо и нужно ли е да им се режат опашките.Не съм се интересувала,но никога не отказвам нова информация Simple Smile .

Разбира се,всеки има своето мнение.Аз уважавам твоето и ще те разбера,ако то е противоположно на моето.Не спорим (засега Laughing ).

# 591
  • София
На мен ми харесва с дълги уши... по-сладко ми изглежда, като лабрадорче малко.
Иначе... по принцип в България е забранено купирането на опашки и уши, с което се надявам да свърши това мъчение над малките.
Аз пък категорично отказах да взема кокерче с купирана опашка Simple Smile Напук!

# 592
Китана,  Hug естествено, че не спорим.
Аз също уважавам мнението на всеки, нищо, че се разминава с моето.
Просто адски ми е жал за хайваченатата, ама всеки сам си избира - важно е да се грижим за тях отговорно....и да ги обичаме, а при теб от всяка твоя буква личи, че обожаваш твоята ( как се казва?)

Витаминче...и аз така исках да си взема Дара с опашка и много мило ми стана, като разбрах, че "таткото" на Лана също смята , че трябва да си запазаят опашката.Макар че гаджето на Лана е без опашка...

Днес получихме нашият пакет от Педигри...хм...да ви кажа ...Дара никак не им харесва храната.
Гранулите от преди не ги обича, ама сега направо избяга като подуши мократа храна...
Но онези дъвкала и допадат.....

Абе, Китана, тя твоята колко е голяма, всъщност?
Изглежада ми поне на 3 месеца.....красавицата.

# 593
Явно днес са се вихрили с пратките на Педигри. И аз имам пратка.

Ние пък в неделя водихме бебетата ротвайлерчета да им клъцнат опашките. На едното ветеринарите казаха: Има пръсчета излишни на предните лапи, че е тях махнаха. Бебета са добре . Майка им се грижи мн добре за тях - ближе ги и се надявам да не се възпали нещо.
Смятам да пусна пак на Педигрито за бебетата храна. Дали повтарат на адрес или не?

# 594
Китана,  Hug естествено, че не спорим.
Аз също уважавам мнението на всеки, нищо, че се разминава с моето.
Просто адски ми е жал за хайваченатата, ама всеки сам си избира - важно е да се грижим за тях отговорно....и да ги обичаме, а при теб от всяка твоя буква личи, че обожаваш твоята ( как се казва?)

Витаминче...и аз така исках да си взема Дара с опашка и много мило ми стана, като разбрах, че "таткото" на Лана също смята , че трябва да си запазаят опашката.Макар че гаджето на Лана е без опашка...

Днес получихме нашият пакет от Педигри...хм...да ви кажа ...Дара никак не им харесва храната.
Гранулите от преди не ги обича, ама сега направо избяга като подуши мократа храна...
Но онези дъвкала и допадат.....

Абе, Китана, тя твоята колко е голяма, всъщност?
Изглежада ми поне на 3 месеца.....красавицата.

Hug
Да ти кажа,това ни е първото куче с купирани уши/опашка( а в нейния случай-и двете) и случващото се е напълно ново за мен като изживяване.
Когато ходихме да й свалят конците , я боля мъничко(не заради самите конци,а заради отлепването на лейкопласта) и тогава си помислих : "ако имаме някога поколение,няма да ги купирам и това е!". Мислейки по този въпрос след това установих следното : и моето куче,и други от тази порода,които съм наблюдавала,издържат много на болка.Пример: мачката си заби нокътя в ухото й(добре,че не беше баш на крайчето,където са рязани),и вися така известно време.Малката бандитка "гък" не каза.
Друго : оттук нататък болка няма да има.Неприятното ще е отлепването на лейкопласта всяка седмица(мисля,че процедурата ще се наложи само още два пъти,защото изправянето е налице).А и явно за нея е много поносимо,след като при последната смяна на шината заспа така,че почна да хърка(да,тя хърка ужасно Laughing ).
И някак...нещата не ми изглеждат толкова зле.Опашките се купират ,когато кученцата са на няколко дни,там не знам как стоят нещата,но от това,което разбрах - също отминава бързо.
Вярно,Карл Доберман щеше да е свършил по-добра работа,ако беше успял в селекцията да получи куче с изправени уши,но...

Ще видим.При мъничка лошото,каквото и да било, мина(пу пу) ,а за по-натам,ще му мислим.

Ох,отплеснах се.Това е явно ,защото днес красноречието ми се е изпарило и наваксвам с подробности Laughing .

Малката на 14 юни ще навърши 3 месеца.

Казва се Ника,с ударение на И.Кръстих я на древногръцката богиня на победата,защото тя за мен наистина е една малка ,голяма победа....

# 595
И аз знам за доберманите че имат мн висок праг на болката, но и при моята кокерка го забелязвам ( и тя е с рязана опашка така си я взехме) мачкам я щипя я и тя не реагира

# 596
  • София
Китана, много хубаво име  Party
И моята Рая я ступа котката на гаджето ми... ама доста се поуплаши и сега като и съснеш почва да скимти  Laughing

# 597
Олее ние какво ги правим котките ... Джуди се разхожда всеки ден на едно слено пространство между блоковете, където има 5-6 котки голяма гонитба е само като я пусна от поводът и директно тича на всички места където се крият котките да провери дали са там и въобще не чува като я викам тръге ли да гони нещо край просто. До сега не е успявала да хване котка и предполагам няма да я изяде ако успее, но какви звуци издава като изпусне котката направо ми става жал, така силно започва да скимти. Най- лошото е че постоянно яде котешки акита карам и се дръпвам я от акито и след 2 мин тя пак е там дахапва го бързо и го дъвче докато дойде при мен или аз не ида при нея да я тупна много ме е страх като яде акита нали от там идват всички болести  #Cussing out  #2gunfire Confused

# 598
аз все искам да питам, Витаминка, абе как толова малко пале го отглеждаш с коте?
Нали не бива малки кучета да се ъбират поне до 3-ти месец с други животни.

Електра, ти ме уби с тези акита
 hahaha

# 599
Явно днес са се вихрили с пратките на Педигри. И аз имам пратка.

Ние пък в неделя водихме бебетата ротвайлерчета да им клъцнат опашките. На едното ветеринарите казаха: Има пръсчета излишни на предните лапи, че е тях махнаха. Бебета са добре . Майка им се грижи мн добре за тях - ближе ги и се надявам да не се възпали нещо.
Смятам да пусна пак на Педигрито за бебетата храна. Дали повтарат на адрес или не?
Как ги получавате тези пратки по пощата или чрез куриер, че и аз се записах

Общи условия

Активация на акаунт