цитросепт на деца

• 34 769
  • 84
  •   1
Отговори
# 60
  • 1st floor
http://statiite.com/2009/02/%D1%81%D0%BE%D0%BA-%D0%BE%D1%82-%D0% … 1%81%D0%BD%D0%BE/

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=medicine&Number=1 … amp;view=&sb=
Ето тук е още по-пълен списъка...Дадени са съставките, не търговските наименования - трябва да прочетете съдържанието на лекарството , което ползвате...
Най - отгоре са антибиотиците...

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 14:22 от AnMary

# 61
момичета току що попаднах на темата, търсейки нещо за хрема и подсилване на имунитета..Дъщеря ми е на 2 г и 2 мес.и от декември  почти не сме оздравявали..беше си един месец вкъши изкарахме варицелата и след това за 4 дни на ясла и хайде пак сополи....Ходихме при лекарката-прегледа я обстойно и каза само сополки са  ooooh! аман!сега й капя виброцил и разтвор от лайка и  мисля да скоча до аптеката да поръчам един сироп.
Обаче се чудя дали мога да давамот сиропа на сина ми който ще стане на 11 месеца? newsm78

# 62
Аз на малкия си син давах капки Цитросепт още към 6-ия месец с надеждата да не се разболява, че положението беше много зле. Тогава беше все още само на кърма. Изчетох де що има като инфо и не намерих никъде ограничение във възрастта. Нашата педиатърка каза, че след въвеждането на цитрусите можело да се дава. Аз давах преди това, но просто бях в безизходица...

# 63
Queen L ,благодаря ти.
Той Коки не се е отървал от сополи от декември ,от както започнаха да му никнат зъбите... някакъв заден ринит така ми го обясни лекарката, и какво ли не капахме...и аз съм в безизходица...Отиовам да го поръчвам в аптеката и дано да имат сиропа че май трудно се намирал  Praynig

# 64
  • 1st floor
А микробиология за бактерии пуснахте ли, за всеки случай?
Моето дете беше нон-стоп хремаво по цяла зима, та от там се започва...При нас изследванията бяха чисти и след преглед при УНГ се оказа алергичен ринит /оправихме го временно с Ериус и Ксизал по схема, тоест редувахме ги/ + трета сливица/нея се наложи да я махнем на 4 годинки/...Сливицата ли беше проблема, алергията ли израстнахме или цитросепта си каза думата - но сега сме добре, пу-пу, да не чуе дявол... Laughing

# 65
ами миналата седмица изследвахме секрет от носа и се оказа чист... не зная вче почвам да си мисля и аз за алергичен ринит,но и зъби избиват и... ще пробвам с цитросепта ссега

# 66
  • Burgas
Здравейте, искам да споделя моето ОТРИЦАТЕЛНО мнение за цитросепт.
В края на миналата година започнах да приемам цитросепт профилактично. Първите 2 дни по 3 капки в чаша с доматен сок сутрин на гладно, а третия 7 капки.
На третия ден след 2-3 часа започна леко замайване на главата,а след това силен световъртеж с повръщане. Паднах на улицата, а от там 4 дена в болница на системи.
Диагнозата беше мениероподобен синдром. Никоя от възможните причини за тази диагноза не беше логична в моя случай. Направиха куп изследванив и се оказа , че всичко ми е ОК. Близка лекарка сподели, че най – вероятната причина е ЦИТРОСЕПТ. Възможно е ефекта от него да е повлиал на някоя жлеза (например надбъбречна) или орган.

Това е най големия кошмар който съм преживявала.

Убедена съм, че проблема дойде от ЦИТРОСЕПТ.
Писах в сайта на цитросепт на „мнения на потребители” с някилко конкретни въпроса, но от там без отговор. До няколко часа изтриха поста ми. Писах друг.....пак беше изтрит. Оставят само угодните им мнения.

Ако е толкова ефективен  защо е хранителна добавка, а не лекарствен продукт?

Писах в тази тема, защото всички други свързани с цитросепт са архивирани

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 07:19 от bibabi

# 67
Bibabi, благодаря, че сподели с нас! Дано не се повтаря...  Hug И понеже звучи наистина много страшно - искам да те питам: за първи път ли взимаш Цитросепт и имаш ли някаква алергия към храни? Просто да знам дали нещо би подсказало за предразположеност към синдрома ...
Аз единствено мога да отговоря на последния ти въпрос - за хранителните добавки и лекарствата. Лиценза, който плащат фармацевтичните компании се различава в пъти и затова повечето предпочитат /ако е възможно, разбира се/ да сложат продуктите си в графа хранителна добавка.

# 68
От 4 месеца давам Цитросепт Джуниър и ме е страх да се похваля, но не е боледувала, преди това беше всеки месец на АБ, но сега като се стопли ще разберем дали е от него, че аз много я пазя, защото от двумесечна е болна и зимата сме си все в къщи и много рядко по магазините или детските центрове.
Когато правя почивките давам Саностол и всеки ден е на фрешове и от време на време по 5 дена витамин Ц.
Моята приятелка е фармацефт и дава на 8 месечното си бебе по 2,5 мл., но преди това я беше захранила с цитруси.
На мен също ми действа добре , аз съм детска учителка и все бях болна, но след две шишета се оправих и вече две години почти не съм боледувала(но не съм и стъпвала в ДГ, защото бях в майчинство), даже е време да си направя още един профилактичен курс.
Хубав ден  Hug

# 69
  • София
Здравейте!
Мисля да започна да давам на детето си Цитросепт. Но се притесних от отзивите за горчивия вкус на добавката на капки и се чудя, дали да не купя от сиропчето. Прочетох, че се дава 2 х 2,5 мл. как да започна, по 1 мл на ден ли, за да стане постепенно и да следя за реакции? А дали има разлика в екстракта на капки или като сиропче като имуностимулация? Ако може да се забележи изобщо разлика. Благодаря!

# 70
Здравейте!
Мисля да започна да давам на детето си Цитросепт. Но се притесних от отзивите за горчивия вкус на добавката на капки и се чудя, дали да не купя от сиропчето. Прочетох, че се дава 2 х 2,5 мл. как да започна, по 1 мл на ден ли, за да стане постепенно и да следя за реакции? А дали има разлика в екстракта на капки или като сиропче като имуностимулация? Ако може да се забележи изобщо разлика. Благодаря!

Когато започнах да го давам на двегодишния ми син, нямаше сиропче. Слагам капките в сокче, най-добре с портокал в него и няма абсолютно никакъв проблем!  Peace

# 71
  • София
Здравейте!

Когато започнах да го давам на двегодишния ми син, нямаше сиропче. Слагам капките в сокче, най-добре с портокал в него и няма абсолютно никакъв проблем!  Peace

Благодаря, но моят син хич не обича цитруси. Само сладки сокчета, затова се притеснявам, че няма да иска изобщо да го пие. Дали се усеща в сок от праскова например?

# 72
сиропчето има приятен плодов вкус и само накрая след като се изпие леко нагарча.Моите деца го пиха тази пролет.Засега се въздържам да го давам но определено за деца е подходящ детския сироп Peace

# 73
  • София
сиропчето има приятен плодов вкус и само накрая след като се изпие леко нагарча.Моите деца го пиха тази пролет.Засега се въздържам да го давам но определено за деца е подходящ детския сироп Peace

А имаше ли ефект по принцип? Боледуваха ли преди това доста? А сега защо се въздържаш от даване?Благодаря!

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 21:29 от denizara

# 74
  • София
Преди 2 дни търсих в аптеката, но ми казаха че вече не се внася детското сиропче. Моля ако някой скоро е купувал да каже от къде.

Общи условия

Активация на акаунт