цитросепт на деца

• 34 784
  • 84
  •   1
Отговори
# 45
От месец и моята дъщеричка пие сиропа джуниър на Цитросепт.Щом мойта капризна щерка го пие,значи не  е толкова гаден на вкус.Малко нагарча накрая,но с една малка бонбонка всичко се оправя.Аз го давам веднъж дневно по 5 или малко по-малко от 5 мл.Тя е на 3 и половина.Бяха ми предписали адликуид фор кидс,но то не беше борба,то не беше чудо.Не го иска и това е.С големи панаири го пи 1 седмица и накрая реших да не тормозя детето и взех този цитросепт.Ад ликуида беше около 40 лева,сега седи така в хладикника,но какво да направя,дано поне тоя цитросепт е качествен защото ще го давам цяла зима.Докторката ми каза да слагам вътре 5 капки клеева тинктура,но аз не слагам,защото мойта ако види недай си Боже никога повече няма да мога да я накарам да го пие.

# 46
И аз го комбинирам с клеева тинктъра. МОжеш да изброиш мл на цитросепта, делиш на 5 мл. и тях слагаш капките клеева тинктура, и така изчислявап колко капки ще сложиш в количеството сироп. Те като продукти се допълват. Но клеевата тинктура е мнощен имуномодулатор. Струва си да се дава и нея. Струва около 2-3 лева.

# 47
  • София
Бубанка, това означава ли, че мога предварително да смеся цитросепта с клеевата тинктура, да си седи готов разтвора и само да отмервам ежедневно от готовата субстанция. Аз така го разбирам. Моля те потвърди, ако е така защото улеснява ежедневното смесване.
И друго нещо по колко капки и колко пъти дневно е добре да се дава клеева тинктура на 3г. дете. Чета различни мнения из нета и се чудя.

# 48
Ами аз мисля да, и така го давам. Д-р Михайлов в един друг форум споменава, че може клеевата тинктура да се смесва с сиропа който в момента пие детето. Така че аз така го направих и ми е по-лесно.

# 49
Да си кажа и аз мнението за цитросепта - вече 1 месец го давам профилактично на 3-годишния ми син и засега се предпазваме от вируси и болести. Но честно казано мисля че ако се смесва с друг сироп или тинктура, това трябва да става непосредствено преди приема. Лично аз броя капките ехинацея в една супена лъжица и към тях броя още 4 капки и така ги давам на сина ми. Не е чак толкова неудобно, а спирта убива малко горчивината на цитросепта.

# 50
  • Sofia
От 4 години ползвам цитросепт. Тази зима реших да не го давам. Давах инфлуцид и детето ми се тръшна с грипа. Така, че за мен по- добро предпазно средство от цитросепт няма.

# 51
Мария-Анжела, относно АД ликуид - понеже наистина на вкус е много .....странен, аз го давам със спринцовка за панадол. Става за секунди, казвам, че това се витамини и приклюмваче. Давам ти го като идея, че така и така си купила, не струва лев- два и да не ти стои в хладилника  Simple Smile

# 52
Мария-Анжела, относно АД ликуид - понеже наистина на вкус е много .....странен, аз го давам със спринцовка за панадол. Става за секунди, казвам, че това се витамини и приклюмваче. Давам ти го като идея, че така и така си купила, не струва лев- два и да не ти стои в хладилника  Simple Smile
Peace И аз така давам всичко гадно на вкус - гледам да пъхна по-навътре спринцовката че течността да влезе по най-прекия път в гърлото без да облее езичето, а ако може - навеждам главичката назад или в легнало положение, че и земното притегляне да помага в трудната задача  Mr. Green

# 53
  • Варна
В момента детето е на АБ. Да продължавам ли да давам Цитросепта? Има ли действие в момента или след лечението?

# 54
Да давай. Пише че се дава и заедно с АБ, те се допълват.

# 55
На мен много уважаван педиатър ми каза, че Цитросепт намалява действието на други лекарства. Но, Barbera, ти си прецени. Иначе миналата година детето пи цяла зима цитросепт и клеева, понякога и със сребърна вода, и не е боледувало. Тази зима го спрях заради някаква много скъпа хомеопатия и се тръшнахме на бърза ръка.  newsm78

# 56
  • 1st floor
На мен много уважаван педиатър ми каза, че Цитросепт намалява действието на други лекарства.
Да, това е така...На някои пък ги увеличава /което също не е добре/...Но става въпрос за точно определени лекарства , в нет-а някъде имаше списък...потърсете за да сте спокойни  Peace

# 57
  • Sofia
Тази зима го спрях заради някаква много скъпа хомеопатия и се тръшнахме на бърза ръка.  newsm78
И с нас така се случи за съжаление. Тази година реших да разчитам на хомеопатията и детето пи 2 АБ едно след дуго. А две години АБ не бях купувала. Тази седмоца обаче започнах да го давам.
Има един списък, в който наистина имаше несъвместимост с някой лекарства и цитросепт. Мисля, че такива бяха лекарства за хипертоници, сърдечно болни...
С Аб цитросепта няма проблем да се дава.

# 58
  • Варна
Зината утре свършва. Днес ходихме на лекар, хриповете били изчезнали уж, но кашлицата и запушения нос е факт. Продължаваме на Суметролим. Отнесох се, но исках да кажа, че може би сте прави за ЦИтросепта. Дали наистина е намалил действието на АБ ?

# 59
Barbera не си прави свпбодни съчинениея , а погледни в сайта на Цинтамани. Има много неща които е добре да се знаят за Цитросепрта и пиенето на лекартства. Има и лекар който дава консултаций. Аз от там знам че Цитосепта допълава действирто на антибиотика защото действието ми е като пририден антибиотик и унищожава вируси и бактерий подобно на антибиотиците.

Общи условия

Активация на акаунт