За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

  • 39 518
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • София-Младост
  • Мнения: 24 067
Аелис , преди много време съм правила тутманик от филии стар хляб, но не знам къде ми е рецептата.  newsm78
Момичета, скоро ще правя баница със спанак, мога ли директно да го нарежа и да го сложа суров в плънката или трябва да е топлинно обработен?
По-добре го задуши за кратко.

# 106
  • София
  • Мнения: 15 828
  Спешно, на колко градуса се пече хляб във фурна? Когато съм пекла бях с друга печка, нямах градуси и сега не знам на колко да сложа фурната! Praynig

# 107
  • Мнения: 294
аз слагам на 225 - 250 градуса, като внимавам горната коричка да не се препече. Като ми хареса на загар слагам отгоре алуминиево фолио, за да не прегори  Peace

# 108
  • София
  • Мнения: 15 828
аз слагам на 225 - 250 градуса, като внимавам горната коричка да не се препече. Като ми хареса на загар слагам отгоре алуминиево фолио, за да не прегори  Peace
Много ти благодаря.Включих на 225, да не взема да го изгоря! Забравих да питам, приблизително за колко време се изпича?

# 109
  • Мнения: 9 453

 Приемам и други предложения момичета - например за сосче , зеленчуци и морски дарове нещо като пролетна яхнийка ....

ето  още морски дарове със зеленчуци

миди с тунизийски сос

морски хапки в лют сладко кисел сос снимката е загадка, но е много много стара  Blush

# 110
  • Мнения: 294
аз слагам на 225 - 250 градуса, като внимавам горната коричка да не се препече. Като ми хареса на загар слагам отгоре алуминиево фолио, за да не прегори  Peace
Много ти благодаря.Включих на 225, да не взема да го изгоря! Забравих да питам, приблизително за колко време се изпича?

ами честно да ти кажа не съм засичала newsm78
следи си питката и всичко ще е наред  Peace

# 111
  • Мнения: 22 867
аз слагам на 225 - 250 градуса, като внимавам горната коричка да не се препече. Като ми хареса на загар слагам отгоре алуминиево фолио, за да не прегори  Peace
Много ти благодаря.Включих на 225, да не взема да го изгоря! Забравих да питам, приблизително за колко време се изпича?

Толкова са различни фурните, аз пека в моята хляб и питки на 160-170 някъде, сложа ли 200, става на въглен. При мен се изпича за 30 мин.

# 112
  • София
  • Мнения: 15 828
  Изпекох хлебчетата, но  температурата им дойде висока. Тъкмо бяха започнали да се надигат хубаво на 180, и като увеличих температурата, тя ги стегна.Малко препечени станаха, но са вкусни.

http://media.snimka.bg/6047/018349109.jpg

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 18:21 от Тайна

# 113
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
Купих си извара и искам да спретна баница.
... само със сирене съм правила, а в последно време и тя не ми се получава.  ooooh!

Дайте някоя лесна и изпитана рецепта за баница с извара, моля  Praynig

# 114
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Купих си извара и искам да спретна баница.
... само със сирене съм правила, а в последно време и тя не ми се получава.  ooooh!
Дайте някоя лесна и изпитана рецепта за баница с извара, моля  Praynig

Ето тази рецепта Щрудел с пасирана извара и сини сливи или тази Баница с извара, пудинг ванилия и праскови бих могла да ти предложа. Това е нa сладка баница, но ако искаш можеш вместо захар и плодове, да прибавиш сол и евентуално други подправки, също спанак или кромид или праз, става много вкусна.

# 115
  • София
  • Мнения: 8 500
Правил ли е някой кекс с кайсиево мляко (прави се от смляни на ситно кайсиеви ядки и вода) че направих вчера и мисля да го експериментирам.

# 116
  • София
  • Мнения: 639
Искам да попитам, преди време си купих форма за торта от тези дето да метални и със скоба отстрани се стяга, та в нея мога ли да пека блат примерно?

# 117
  • Мнения: 622
Искам да попитам, преди време си купих форма за торта от тези дето да метални и със скоба отстрани се стяга, та в нея мога ли да пека блат примерно?

Можеш.  Peace

# 118
  • София
  • Мнения: 639
lubopitko, мерси  Hug

# 119
  • Мнения: 622
Само имай предвид, че повечето такива форми не са уплътнени добре и не стягат хубаво. Ако сместа е по- рядка, се случва да изтече, имала съм три различни форми и от трите и е текло. Откакто наскоро си задимих кухнята с прегоряло олио, вече ползвам пекарска хартия.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт