За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

  • 39 514
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 570
Мимита , да нямаш предвид рецептата на Блонди?Ето я :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.msg12446618#msg12446618

# 526
  • Бургас
  • Мнения: 2 090
Мимита , да нямаш предвид рецептата на Блонди?Ето я :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.msg12446618#msg12446618

Мда, това е!
Благодаря ти, Аелис!   bouquet

Дали мога да заменя прясното мляко с кисело? Или с нещо друго?

# 527
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 570
Мимита , правила съм го точно по рецептата и не мога да ти дам надежден отговор Sad.Заливката за мусака си я правя с кисело мляко и затова си мисля, че може да се замени newsm78.За по сигурно може да пишеш на ЛС на Блонди.

# 528
  • Мнения: 399
Мили дами,скоро имаше рецепта за сладки с овесени ядки,сухи  плодове ,нещо вкусно и диетично. Ако някой я има-моля!

# 529
  • Мнения: 3 351
Мимита, аз правя подобни чушки но не бюрек.
Намазвам тава с олио, отгоре редя печени чушки докато се покрие дъното / може да са цели а може и да са разполовени - зависи с какво количество разполагаш/. Разбивам няколко яйца, сирене и кисело мляко и заливам с тях чушките. Отгоре редя още един слой чушки. Пече се за около 20 минути във фурната. У дома много се тачи това ядене. В плънката може да се сложи и нарязан колбас, и каквито подправки обичате.Количествата са според големината на тавата и броят гладници Simple Smile  chef

# 530
  • Мнения: 11
Здравейте, останаха ми четири белтъка и не ми идва на ум за какво да ги използвам освен за целувки.Ако дадете някакви идеи ще съм ви много благодарна.

# 531
  • Мнения: 3 461
Кажете ми, моля ви, защо винаги ми се прецаква застройката ?  Twisted Evil
Ето, днес за пореден път окепазих супата, а уж правя всичко както си му е реда. Свалям от котлона и тогава наливам застройката. Направих я от 1 яйце, 2 л. мляко и 1 л. брашно. Обаче пак стана на парцали цялата, и тъй като не мога да я оправя, не ми остава нищо друго освен да я изхвърля.  #Cussing out

# 532
  • Бургас
  • Мнения: 2 090
Благодаря Ви, момичета, за бързите отговори!   bouquet

В крайна сметка направх някаква комбинация от всички рецепти. Сега се пече във фурната.   chef

# 533
  • Varna
  • Мнения: 2 605
ДЖЕЙКЕ Hug
ами, защото е много гореща самата супа. Аз оставям поне малко да се охлади, въпреки, че пак си е горещо. И когато във паничката във която съм разбила яйцето и киселото мляко, добавям винаги лимонов сок и към това слагам и от топлата супа, полека лека, дакото се уравновеси температурата във паничката. И тогава полека, лека със бъркане добавям към супата. Иначе аз брашно във застройка не добавям, но всеки си има технология де Hug

# 534
  • Мнения: 18 825
Кажете ми, моля ви, защо винаги ми се прецаква застройката ?  Twisted Evil
Ето, днес за пореден път окепазих супата, а уж правя всичко както си му е реда. Свалям от котлона и тогава наливам застройката. Направих я от 1 яйце, 2 л. мляко и 1 л. брашно. Обаче пак стана на парцали цялата, и тъй като не мога да я оправя, не ми остава нищо друго освен да я изхвърля.  #Cussing out


Трябва да я темперираш, т.е. да прибавиш бавничко и при непркъснато бъркане 1-2 черпачета от супата към застройката. Чак тогава изливаш в тенджерата и пак разбъркваш. И никога не застваряй с капак застроената супа, също ще се пресече, това ти го гарантирам

# 535
  • Мнения: 38
Аз затова правя застройката за супа само с жълтък и кисело мляко. Никога не ми се е пресичала/според мен белтъка прави цялата поразия при супите, лично мнение/.

# 536
  • Мнения: 18 825
И аз така правя   Mr. Green

# 537
  • Мнения: 1 777
Здравейте, останаха ми четири белтъка и не ми идва на ум за какво да ги използвам освен за целувки.Ако дадете някакви идеи ще съм ви много благодарна.
Ако не е късно вече,ето нещо различно от целувки

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg124768.html#msg124768

# 538
  • Мнения: 9 785
Кажете ми, моля ви, защо винаги ми се прецаква застройката ?  Twisted Evil
Ето, днес за пореден път окепазих супата, а уж правя всичко както си му е реда. Свалям от котлона и тогава наливам застройката. Направих я от 1 яйце, 2 л. мляко и 1 л. брашно. Обаче пак стана на парцали цялата, и тъй като не мога да я оправя, не ми остава нищо друго освен да я изхвърля.  #Cussing out


Освен всичко, обяснено до тук, ето какво правя още. Като започна да правя супата, вадя яйцето от хладилника, смесвам с малко оцет и го разбърквам, и така стои поне един час, докато готвя. Придобива поне стайна Т, и после общо взето както другите момичета. Честно да си кажа, досега супа не ми се е пребивала Crazy.

# 539
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Моля ударете едно рамо. Търся рецептата за руло с кайма на фурна върху омлет. Ама че го обясних . Дано някой все пак ме е разбрал мерси!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт