За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

  • 39 485
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 428
Брейййй,вие ме разбихте.
За пръв път чувам за този кекс в чаша в микровълнова.Веднага като прочетох станах и-цоп ,направих един.Верно стана.Направо ме изумихте. #Crazy
Добре,че го разделих в две купички,щото щеше да прелее.Сигурно щото слижих малко содичка в млякото.Не ми беше сладък и другия път,може би след 10 мин.ще го направя пак,ще удвоя захарта.Големия син също го хареса,видя му се мн.прост и чака като се прибере брат му от училище да го изненада,като му го направи пред него.
Благодаря за чудесната рецепта. newsm51

# 496
  • Мнения: 3 461
Как да направя класическа супа топчета ?
Всички рецепти, които прочетох са с ориз, а аз не искам да слагам ориз в каймата.

# 497
  • Мнения: 572
Рецепта за пърленка, която сте изпробвали Confused

# 498
  • Мнения: 22 867
Как да направя класическа супа топчета ?
Всички рецепти, които прочетох са с ориз, а аз не искам да слагам ориз в каймата.


Джей, просто направи топчетата без ориз. Ако имаш време, прегледай темичката, може би ще ти е от полза.  bouquet

# 499
  • Мнения: 3 461
Лабрекс, благодаря ти, отивам да чета.
Въпросът ми е може и да е малко глупав, но това са ми първите опити в готвенето, затова не съм наясно.

# 500
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, благодаря ти, отивам да чета.
Въпросът ми е може и да е малко глупав, но това са ми първите опити в готвенето, затова не съм наясно.


Хич не ти е глупав, аз имам познати, които просто не харесват ориза в топчетата, а аз самата, зависи с колко време разполагам, понякога за по-бързо не слагам ориз, понякога слагам, но у нас супата я хапват всякак.  Важното е да откриеш твоя вариант.   bouquet

# 501
  • Мнения: 11 607
Гвиниотите в крайна сметка като се оформят - оставят ли се да втасат? Оставам с впечатление,че не - ето тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg11147961#msg11147961.....

# 502
  • Мнения: 7 433
Гвиниотите в крайна сметка като се оформят - оставят ли се да втасат? Оставам с впечатление,че не - ето тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg11147961#msg11147961.....
   Докато ги оформя всичките ,те успяват да втасат още веднъж.

# 503
# 504
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 149
Рецепта за пърленка, която сте изпробвали Confused

Аея, тази е страхотна!

Селска пърленка   /на ilrai от форума на Гответе с мен/

1 / 2 кубче мая (20 гр.)
350 мл. топла вода
5 с.л. зехтин или олио
1 с.л. захар
1 с.л. сол
около 5 ч.ч. брашно
още олио за намазване
шарена сол

От изброените продукти се замесва меко тесто. Оставя се да втаса. Голяма тава се намазва обилно с олио. Тестото се разстила в тавата - трябва да е на тънко. Отгоре се намазва с олио и се поръсва с шарена сол на вкус. Слага се да се пече в студена фурна. Като се изпече се сервира начупена.

# 505
  • Мнения: 16
Момичета я ми кажете как се прави крем карамела,трябва ли яйцата и млякото да са с еднаква температура newsm78 и кога трябва да сложа захарта newsm78 и на каква темература да го пека newsm78.......Извинявайте за тъпия въпрос ама отдавна не съм го правила и съм забравила как става......благодаря предварително   bouquet

# 506
  • Мнения: 5 001
Момичета я ми кажете как се прави крем карамела,трябва ли яйцата и млякото да са с еднаква температура newsm78 и кога трябва да сложа захарта newsm78 и на каква темература да го пека newsm78.......Извинявайте за тъпия въпрос ама отдавна не съм го правила и съм забравила как става......благодаря предварително   bouquet
Карамелизираш си захарта по купичките или в тавичката.....Разбиваш си 5-6 яйца ,захар на вкус и 1 л прясно мляко,слагаш и една ванилийка.Наливаш и печеш на водна баня на 150-160 градуса.Гледаш водата да не завира.Толкоз е философията на крем карамела  Hug

# 507
  • Мнения: 11 607
Гвиниотите в крайна сметка като се оформят - оставят ли се да втасат? Оставам с впечатление,че не - ето тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg11147961#msg11147961.....
   Докато ги оформя всичките ,те успяват да втасат още веднъж.

Благодаря, Селма!
Да споделя.....Моите не втасаха кой знае колко докато ги оформя......Но.....явно съчетанието сладко-солено не се хареса особено у нас, най-вече на децата...На мен ми харесаха с кисело мляко..Обаче тестото е супер. Напомня ми за кремките, които продават по баничарниците......

Та сега моля някой да ми даде рецепта за сладък крем, с който да запълня тестото така че да се получат въпросните кремки......

# 508
  • Мнения: 16
Ами карамела да го оставя ли да изтине и така да изсипя сместа от яйцата и млякото или не....офффф Embarassed сигурно ше ме помислите за недодялана ама по добре да питам отколкото да направя накой бъркоч....а и в тава го правих преди не в купички,така ми беше по лесно"тогава"...божееее не съм правила цяла вечност....все от готовите хапваме.Благодаря ти за бързия отговор   bouquet

# 509
  • Мнения: 5 001
Ами карамела да го оставя ли да изтине и така да изсипя сместа от яйцата и млякото или не....офффф Embarassed сигурно ше ме помислите за недодялана ама по добре да питам отколкото да направя накой бъркоч....а и в тава го правих преди не в купички,така ми беше по лесно"тогава"...божееее не съм правила цяла вечност....все от готовите хапваме.Благодаря ти за бързия отговор   bouquet
Ми той карамела нали е на тънък слой и докато си махнала тавата се е повтвърдил....Така,че наливай смело сместта....бЕ я стига си се притеснявала   Hug Hug Hug Hug HugНали сме тука да си помагаме  Flutter И аз в тава го правя,че все не ни стига  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт