Отговори
# 135
привет на mimata14 и всички нови мами.искам да ви се оплача какво ми се случи тая сутрин.отивам тази сутрин във тина киркова при доктор шишенкова за преглед и консултация чкакм половин час и какво да разбера че изследванията които  трябва да ми се направят през здравната каса трябва да се направят във цибалаб защото лабораторията във майчин дом нямала договор с касата за кръвна група и австралийски антиген(ако не се лъжа).а предния път ми каза 4е вси4ко ще се прави на място без пари(по касата).като разбра 4е ще ми трябва и болни4ен до края на бременността каза 4е ще ме гледа всеки месец на видеозон при което се зплаща по 30 лева защото касата поема само още 1 във 5-месец.държаха се отвратително с мен и направо се разревах.обадих се на мъжа ми тои дойде и след дълги разправии с нея и казахме 4е искаме да се откажем от нея.вика не може.мъжа ми вика как така не може ами ако отидем да живеем в друг град и тя вика отивате при ли4ната и си взимате ново направление .отидохме при ли4ната и тя вика как можахте то4но на тая да попаднете.и т.н и т.н направо съм бясна от вси4ки тези разправии и 4ове4ето се разбунтува нещо и то.благодаря 4е ме изслушахте
p.s спестих малко от промеждутъка от идването на мъжа ми до напускането на кабинета #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 136
ето даже в яда си пропуснах на пожелая на mishinatorka добре дош Hugла отново и всичко да е наред

# 137
Топче, не се ядосвай. Идиоти навсякъде. Махаш се от тази лекарка и това е. Успех Simple Smile

# 138
  • гр.София
Добър ден на всички и най вече добре дошла на Мишинаторка и повече никакво ходене по болници до термина  Hug  bouquet Heart Eyes
Аз днес сутринта ходих да давам кръв и урина и се надявам всичко да е ОК.Иначе продължавам да се чувствам по цял ден като парцал  Sad Не знам до кога ще е така.Дано скоро отмине тази умора че много работа имам за вършене пък и с това дете е цяло приключение вкъщи (то поне да беше кротко ама неееееееееее Simple Smile)

# 139
mimata14, добре дошла сред нас !  Hug

Топчице, това е отвратително,което е станало днес ! Тая лекарка, направо да я  #Cussing out !
Хич не обръщай внимание на такива скукундрели! Само гледат да ти измъкнат паричките, за мен това не са лекари, а пиявици!
Добре поне, че личната ти е свястна, доколокото разбирам, юе ти даде ново направление,нали?

Аз как набирам от такива непсраведливости! Способна съм да вдигна скандал,ако знам че съм права! Хич не си мълча! Twisted Evil

# 140
Здревейте момичета, може ли да ви попитам нещо, понеже вашите коремчета са с месец по-напред Hug
Как се справяхте с гаденето? Проблемът при мен е, че ми се гади цял следобед и вечер, а сутрин съм най-голяма свежарка.
Благодаря ви за отговорите, лека  бременност Hug

# 141
Здравейте, мами. Да се отчета и аз днес.
Първо добре дошла на Мишинаторка  Hug и наистина нека това ти е най-кофтито преживяване от бременността!
Добре дошли на новите мами!!!   bouquet
Аз днес ходих на преглед - бебо много е порастнал, шава с ръчички и крачета. Явно болките в кръста са от бъбреци, защото ме гледа на видеозон, бръкна ме и нищо нередно не видя. Изписа ми нещо като бускулизин за болките, но помагало най-вече при бъбречни проблеми. Определихме дата 07.05.2010 г. за записване на консултация. Тогава гладна и жадна в 10 часа отивам за изследвания.
Това е от мен, сега отивам да си взема голямото съкровище от ясла!    Mr. Green

# 142
Абе тоя Бусколизин как го изписват ... даже в листовката му пише да се внимава при бременни особено в първите 3 месеца.
 СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ
Бусколизин се прилага с внимание при бременни жени, особено в първите 3 месеца от бременността. Част от него се излъчва с млякото, поради което употребата му при кърмещи жени не се препоръчва и става само по лекарско предписание. Освен това може да намали млечната секреция, поради потискане на жлезите с външна секреция.

mari:) , пробвай с грейпфрут , вода с лимони, сладолед ... все ще откриеш нещо което да те облекчава. Но това си е нормално в бременността през първите месеци.

# 143
хайде и аз да се запиша в темичката, макар че не си знам датата на термина  Sad
аз още на никакви изследвания не съм била, не мога да си намеря лекар, който да ме следи и почвам да се тревожа вече. ходих при гагова на частния й прием, но така няма как да ми пуска изследвания и да ми следи бременността. каза, ако искам да се запиша на ЖК в шейново, ама тогава ще ме гледа който е на смяна и мамите тука до една казват, че не са доволни от ЖК там. утре ще ходя при мая василева в св. петка в красно село, понеже е до нас, надявам се да ми хареса и да може да ми води бремеността.
ох момичета, избора на лекар направо ми се вижда мисия невъзможна. а моя предишен гинеколог замина в чужбина, затова се оказах безпризорна  Cry

# 144
  • София
Привет от мен!
Добре дошла на Мишинаторка  Hug Пожелавам ти от тук нататък само хубави емоции.
А за килограмите - не се и замислям. Важното е бебо да е наред, пък като родя ще свалям  Laughing

# 145
Хайде и аз ще се запиша, че ще вземем да родим  Praynig вече, аз само с четенето ще си остана.
На 23 год. съм от София.
Терминът ми е на 14 ноември.

Много се радвам за Мишинаторка, че всичко е наред.   bouquet
top4ica1980 , и аз съм се записала в Тина Киркова при д-р Ковачева, защото си ми знае предисторията  Confused и й имам пълно доверие. Платих 400 лв. абонамент и си ми влиза всичко, с изключение на феталния скрининг, който не се правти там. Но иначе ми е казала, че даже ще ме вика по-често за ехографии, за да следим бебето. Това не се заплаща. Не знам теб по здравна каса ли ще те следят, но ако е така наистина, май е по-добре да я смениш, чувала съм все не добри неща за Шишенкова. Даже в Черния списък има доста по въпроса.  
 Вчера бях на преглед, да го нагледаме малкия човек и беше много вълнуващо, движеше се, махаше с ръчичка  Heart Eyes.
Боже, колко било вълнуващо!
Назад коментирахте ФМ и БХС. Аз на 4 май имам записан час в медицински център ( не помня името) в поликлиниката в Борово, при д-р Мария Янкова. Казаха ми да си подготвя 100 лв.  newsm78 Не знам, май е много, но те нали лекарите всички са навързани и там си ме прати моята АГ. Иначе в Майчин дом мисля е значително по-евтино.
 mari  newsm53 и аз бях като теб, преди 1-2 седмици, само вечер ми ставаше гадно, повече портокали, лимони и ябълки ми помагаха, що - годе.
 За килограмите, аз не съм качила, но първоначалното ми тегло е потресаващо и ще си трайкам от срам  Embarassed, сигурно в 7 месец ще ми проличи горе-долу.
Хайде,че стана много дълго! Важното беше да се запиша.

# 146
  • Торонто/София
здравейте на всички нови мами  Hug - ставаме все по много ... аз след час отивам на преглед при гинеколожката да видим какво ще каже ....
иначе за килцата ... аз съм свалила едно ама и аз като дъгичка почвам с много много много  Embarassed та добре че поне нищо не съм качила за 3те месеца
толкова от мен засега .... ще пиша като се върна от доктора  Praynig

# 147
Здравейте мами,
не мога да не споделя щастието си с вас. Сега се връщам от преглед, бебчо е станал вече 1.74 см пържолка  Laughing Видяхме пулсации, даже малки пъпки, които са ръце и крака. Много съм щастлива, че всичко е наред. Дано и занапред да е така  Praynig
На новодошлите мами желая лека бременност и здрави бебета  Hug

# 148
Добре дошли на новозаписалите се мами!

Топчице, супер гадно, влизам ти в положението. Аз миналия път раждах в Тина Киркова, защото мъжът ми настояваше (голяма болница, опитни лекари... вярно, ама...). Този път му заявих, че не искам никога повече да стъпя там и вероятно ще раждам в Правителствена. Имаше си и хубави страни Тина Киркова, например една възрастна акушерка, която беше много готина и всеотдайна, за разлика от младите... Лили Серафимова се казва, никога няма да я забравя... Обаче лошите моменти преобладаваха. Може ли да ти откажат одеало, докато умираш от студ?! За гадната реанимация изобщо не искам да си спомням... Бебето го изписаха зверски подсечено, защото само те го къпеха и преповиваха, а аз неопитна се доверявах... (естествено, бяха гепили памперсите и кърпичките, които ни поискаха да донесем). Сестрата, която ми сложи катетъра, ако я срещна, ще й счупя и двете ръце - направи ме инвалид за 4 месеца  #2gunfire #2gunfire #2gunfire И всичко това при положение, че плащах за VIP!!!

zuzi_pretty, аз не споделям позицията ти за килограмите. Като знам как трудно се възстановява фигура след раждане, сега много ще внимавам колко качвам. До тук не съм качила, но пък си тръгнах с 3-4 плюс, така че 50-те ми кила в момента никак не ме успокояват.

Mari, преди всичко не стой гладна, но и не преяждай. Тези 2 крайности усилват гаденето. Пробвай какво ти влияе добре - при всеки е различно. На мене ми понасят цитрусите, вода с лимон и малко мед е много приятно питие, кисело мляко - също, ама истинско... Успех!

# 149
Здравейте и от мен   Grinning
Отдавна не съм писала и малко спрях да ви чета тези дни, че исках да почина от компа   comp03 . Добре дошли на толкова многото нови мами и честито на сгодените. На Мишинаторка - много се радвам, че всичко ти е наред и си добре и вкъщи вече, и аз имам панически страх от игли, а за система не искам да помислям какво е, дано на никоя от нас не и се налага такова преживяване тези месеци.
Вчера бях до личната лекарка за направление за ЖК, че утре ми е час да се запиша, но ми отказа и трябвало да чакам 45 дни от старото (средата на май)  Shocked и тогава, а да си ходя така при гинеколога (мъжки rotfImbo  newsm10 ). Дано нямам проблем със записването и всички изследвания до средата на май   Praynig . Ако някой има такива неволи, моля да сподели.
За  Sick започвам да се чувствам доста по-добре от вчера, дано се задържа така и всички да се оправяме вече Hug, но продължавам да съм доста мързелива и все да ми се спи - нищо не ми се пипва, чак сама си се дразня. Добре, че я има майка ми да ми помага и да прави всичко вкъщи милата, чак и се чудя   Kissing Heart. Днес обаче се чувствам изпълнена с енергия и newsm79 1dishes. Таткото и той само на работа и вкъщи много не се заема  Crossing Arms
 За килограмите - не се променям засега, само стомаха ми е подут без значение дали ям или не. Цитрусите ми помагат много за гаденето, но имам проблем със стомаха - гастрит и започнаха много да ме дразнят, получих ужасни киселини и ги спрях.
Много изписах, ще започна по-редовно и по малко, както трябва да се храним  Laughing
Хубава вечер на всички  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт