Юлски бебета-Тема 31

• 22 602
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • варненка от София
Медулич, сигур иде реч за системата пай сеееее, ние сме на тая и на безсексие. Второто много помага и предпазва от забременяване  Mr. Green

А за напускнето на Стеф вадя стенограмата -  скочи на Джил за алтернативно лечение някакво, после аз рекох, че за лапнишарани ни има тук, щото каза, че пускала въдички и се разсърди, та аз май съм причината да спре да пише у темата  Blush Flutter

# 196
Медулич, сигур иде реч за системата пай сеееее, ние сме на тая и на безсексие. Второто много помага и предпазва от забременяване  Mr. Green

А за напускнето на Стеф вадя стенограмата -  скочи на Джил за алтернативно лечение някакво, после аз рекох, че за лапнишарани ни има тук, щото каза, че пускала въдички и се разсърди, та аз май съм причината да спре да пише у темата  Blush Flutter

Ето ни виновничките да опустее тематааааа ...

Марулич, навеждай глава и се засрамвай  Mr. Green

# 197
Тан само наднича и не се включва
Аха, само надничам. Ама много весело напоследък тук, само така, че то само пюрета, памперси и бебешки неща в главата и става лошоооооо.
тя май изпусна секс анкетите нарочно,  ааааааааааа  Naughty  Hug
Това отново тихичкооооооо ще го подмина. Mr. Green Я метни после тази рецепта за тутманик насам, че вече ми омръзна всеки ден да мисля какво ще се яде.

# 198
  • варненка от София

Ето ни виновничките да опустее тематааааа ...

Марулич, навеждай глава и се засрамвай  Mr. Green

Навеждам глава, надупвам се, както дойде.
Отивам да готвя значи, сломена...

# 199
  • Варна
За манту-то
ние си имаме белег и си е ок, но миналата година водихме докато бях бременна на сестра ми детенцето- реално няма белег бият наново -после ходиш на отчитане- това в тубдиспансера-поне в варна такава е организацията, те наблюдават дали има реакция и в какви размери е евентуално, правеха ни го и като ученици.....същото е.

# 200
Здравейте мили мами!
Чета си ви аз редовно, но нещо сатурновата дупка тая година много дълбока Cry.
Честити месечинки, избили зъбчета и прохождащи крачета. Браво на Невичка и на Катето за добрите резултати от изследванията.
И на Божидар най-накрая му изби седмия зъб, ама голям зор беше, с предишните шест почти нямахме проблеми, помрънкваше, беше допустимо крив, не се будеше, само в съня си проплакваше, но този ни взе здравето на всички.
Виждам, че все повече бебчета се отпускат да пълзят и даже да ходят, а моя мързелчо от няколко дни насам вече сяда стабилно, но ако го сложа седнал, сам не може още да си надигне дупето, иначе въртенето ала на шиш го е усвоил до съвършенство, дивана в хола седи отворен и така малкия има достатъчно площ за въртене, а възглавниците покрая го пазят, че вече два пъти целуна паркета. Трайно спи настрана или по корем, но като е по корем забива глава в матрака, по няколко пъти на нощ го проверявам, че идея си нямам как диша в тая поза, но и баща му спи така, от началото като заживяхме заедно и него съм го проверявала нощем диша ли. Вече му казвам Бръмбар, защото по цял ден само бръмчи и хвърля слюнки, а вчера баща му го научи като прави „бррр” да си движи показалеца по устните /ама как го обясних само/. Другото ново е, че вече пляска с ръце и казва „браво”, е „браво” е казал 2-3 пъти, по-често е „баво” или „аво”, но все пак разбира за какво иде реч. И се научи да смига, но като му смигна и той затваря и двете очи, а ги отваря едно по едно, много е смешен.
И да ви се оплача, не иска да яде пюрета с месо. Почнах с чистото пилешко на ХИП, първия ден към зеленчуковото сложих една лъжичка, излъга се и изяде пюрето, на втория ден сложих две лъжички, усети, че го работя и едвам набутах половината пюре, на третия ден въобще не ми мина номера. Направих два дни пауза на зеленчукови пюрета, яде си ги без проблем, почнах с чисто пуешко на ХИП и пак същата история. Имам заешко с морков на Гербер и се чудя дали въобще да се пробвам. Да уточня, че аз си му правя зеленчуковите пюрета, защото ми се изприщва от ориз, а повечето купешки са сгъстени с ориз. Та как да го излъжа да яде месо? Според педи трябваше вече да яде месо и да почваме глутена, но явно няма да е тая схемата.
По принцип съм против трупането на много играчки, но наскоро поръчвах подарък за една госпожица и се изкуших и му взех ето това http://www.ibebe.bg/kupichki-sloji-i-prebroi-igra-fisher-price.html Пада голяма игра, но все още не може да слага купичките една в друга в правилните комбинации, пък жълтото топче дрънка и като се търкулне нанякъде много му се смее.
Специално на бъмбарите на Миласара искам да кажа, че никак не са прави така да тормозят майка си, бързо да оздравяват, че ни липсва нейния позитивизъм.
Отивам да го храня, че се е размрънкал, и пак ще се включа  Hug.

# 201
  • София
За манту-то
ние си имаме белег и си е ок, но миналата година водихме докато бях бременна на сестра ми детенцето- реално няма белег бият наново -после ходиш на отчитане- това в тубдиспансера-поне в варна такава е организацията, те наблюдават дали има реакция и в какви размери е евентуално, правеха ни го и като ученици.....същото е.
и аз в училище нямах белег, по-скоро реакция, та все ми биеха после в рамото пак. Дали пък и тя няма да е така, а пък съм сигурна, че в болницата са й правили такова нещо

# 202
И аз едно въпросче за пюретата. Спазвате ли правилото ден зеленчуково, ден с месо. Определено на Моника по и се нрави като има месце, та май нещо не го спазвам вече това правило. А с какво въведохте глутена? С каша или с пюре е по-долре или е все тая?

# 203
Тан, ето рецептата- то се води Месеница май не тутманик  newsm78 Сега отивам да се вихря в кухнята  Mr. Green
продукти:

1 ч.ч. прясно мляко
20 г. прясна мая (1/2 пакетче)
1 ч.л. сол
1ч.л. захар
1 с.л олио
1 с.л. оцет
2 яйца
около 3 ч.ч. брашно

сирене, олио

приготовление:
Размийте маята заедно със солта, захарта и малко от млякото. Постепенно добавете яйцата, останалото мляко и другите продукти и замесете тесто. Може да се направи на ръка или в машина за хляб. Готовото тесто се разделя на топки, които се разточват на правоъгълни кори. Всяка кора се намазва обилно с олио и се поръсва с натрошено сирене, след това се навива на руло и се нарязва на парчета, които се нареждат в намаслена тава изправени като пънчета.

Месеницата се оставя да втаса (необходими са около 40 - 60 мин, според Т на помещението), след това се намазва отгоре с разбит с малко прясно мляко жълтък и се пече на умерена фурна.

--------------------------------------------------------------------------------

# 204
Тутманик и месеница е все същото.. Тук при баба ям тутманик, а в Стара Загора - месеница. Вкуса и начина на приготвяне е еднакъв Simple Smile

Месото и зеленчуците не ги редувам стриктно, защото пък Преслава не харесва месните пюрета... Rolling Eyes

# 205
Аууу, Рал, направо се влюбих в това чудо!! Така ме е яд, че не съм чула за него и скоро си купих нова прахосмукачка за същите пари... но при първа възможност ще го взема, само че няма да е скоро, защото има много по-важни неща.. Sad Сега съм си харесала един висящ стол, тип хамак, но искам да го сложа на място, на което Георги много не е съгласен, че се минава от там, но толкова обичам да се люлея.. а и за децата.. В Пазарджик има много люлки, хамаци и не слизаме от тях всички..

Роси, бързо да излизаш от дупката вече! Hug Успокояваш ме като те чета за зъбите, че и при нас същото, първите 6 не ги усетихме, а сега.. И Влади прави "бррр-брр" с пръст на устничките, негово откритие си е. Simple Smile Браво за другите ви възможности!
Тан, аз още не съм дала месо, на Юлиана след годинката, но Влади мисля скоро да го пробвам, че и без това нищо не яде, но аз си му въвеждам полека, нищо, че е все по 30-40 гр. максимум, ще поръчам заешко да ми намерят първо.

Успокоихте ме малко с лапането, но се виждам в чудо вече, дано скоро интереса към всяка прашинка и не само, към всичко, намалее..  

А за забременяването, всъщност и въпреки всички възможни предпазни мерки не е гаранция  - имам приятелка и със спирала забременя..

# 206
  • София
Сиси, и ние сме така с яденето - нищо не яде това дете. Едвам пробутвам по едно малко бурканче на ден, но месо вече въведох - досега е изяла 1 цяло пуешко, разделено на два пъти в по едно зеленчуково и направо 2 готови тиква+пуешко. Ще мисля за пиле скоро, но вече трябва да въведа глутена под някаква форма. Ще видя за тези бебешки сухари, накиснати само в чай, че нали сирене и малко не се дава за истинската попара,или ще купя готова безмлечна, но глутенова каша. Дано поне нещо и хареса от новите неща Rolling Eyes

# 207
Буби,благодаря за уточнението  Laughing Я сега кажете мамите,дето месят по-често. В къщи ми е 18градуса.Тестото може ли да втаса на тази темп. или да го сложа във фурната.Ако е във фурна на колко гр. и каква програма.

Тан, аз изобщо не ги редувам вече - каквото дойде като гледам да има някакъв баланс.

Днес хапва супа с пиле и картофи.Но май вече ще отказваме АМ. Вече трета кутия хвърлям.Не иска и не иска- как ли не й го давам.Ако го смеся с нещо не иска да яде. И двете ми деца отказаха да сучат рано-рано а имах кърма, и двете отказват АМ на 9м. Какво е това чудо незнам.

# 208
във фурната на 50гр. Малко преди да удвои обема си го слагай да се пече. На вентилатор може би?
На 18 ще втасва с часове и нз докъде ще стигне.. Peace

# 209
  • Варна
  Simple Smile Пак по темата за манту-
не се изразих явно точно- по реакцията се съди за това дали е добит имунитет или не- но това го преценява лекар и това, че няма белег означава, че трябва да се бие пак -при всички положения - със сигурност са и правили да- но тя не е добила имунитет- в това е въпроса и ще трябва да повторите.

Общи условия

Активация на акаунт