Юлски бебета-Тема 31

• 22 601
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Честито на порасналите днес   bouquet
Маймунка, все забравям да ти постна наколенките, не помня дали някой ти показа тези, които се продават тук
http://www.shopmania.bg/shopping~online-oblieklo-za-biebieta-i-d … in~p-1236288.html
Марулка, не спирам да ти се възхищавам на кулинарните умения    chef
На нас ни казаха да спираме с Вигантола, а на вас?

# 496
  • София
sisko, можеш - и преди сме го обсъждали тук. Условието е да не е прикрит трудов договор. Няма да ти се отрази намайчинството - нито ще ти го спрат, нито ще ти го увеличат Peace А за какво ти е този граждански -фирмата, с която го сключваш ли го иска от тебе, защото не вярвам да си ти инициатора

# 497
  • София
НелиР спомням си, че коментирахте подобна тема. Предложиха ми от друга фирма работа на комп, но всичко си е законно и не може без договор.

# 498
  • София
НелиР спомням си, че коментирахте подобна тема. Предложиха ми от друга фирма работа на комп, но всичко си е законно и не може без договор.
еми значи няма за какво да се притесняваш - то ще има само за тях полза от този договор, защото ще им бъде разход. За тебе няма да има никаква файда - то се плаща там само някакъв данък, до колкото съм запозната с договорите, под необлагаемия минимум обачел Но тебе те интересува майчинството - ми няма да се отрази

# 499
  • София
НелиР благодаря  Peace
Така ми казаха, но реших и вас да питам. Наслушала съм се на какви ли не създадени проблеми от подобно естество.

# 500
Нищихме го въпроса и преди, но да постна и един цитат от ДВ:
чл. 46 (3)  (Нова - ДВ, бр. 99 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Парично обезщетение за временна неработоспособност и за бременност и раждане не се изплаща на лица, упражняващи трудова дейност, която е основание за осигуряване за общо заболяване и майчинство през периодите, за които са издадени актове от здравните органи

т.е. въпреки становището, че гражданския договор не е основание за спиране на майчинството, при проверка винаги може да се установи,че въпросната дейност от договора е предмет на осигуряване. Crazy
Така че аз бих те посъветвала, Сиско, договора да го сключи някой твой близък Peace

# 501
  • София
Така че аз бих те посъветвала, Сиско, договора да го сключи някой твой близък Peace
ако договора си е сключен както трябва как ще докажат че е прикрит трудов newsm78. Ти ще хванеш ли необлагаемият минимум или е висока сумата

# 502
чл. 46 (3)  (Нова - ДВ, бр. 99 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Парично обезщетение за временна неработоспособност и за бременност и раждане не се изплаща на лица, упражняващи трудова дейност, която е основание за осигуряване за общо заболяване и майчинство през периодите, за които са издадени актове от здравните органи

Ключовото тук е: "основание за осигуряване за общо заболяване и майчинство", каквото няма при гражданските договори. Ако не се лъжа  гражданските има само здравно осигуряване и данък.

# 503
Честито на порсналите бебчета Hug

Днеска пак беше чудно време. Ру яде в 9 сутринта и до 17:30 кара само на три, четири глътки фреш от ябълка и спа два часа и половина.  Shocked  Трябваше да обядва в 13ч., но не беше гладен. Шантава работа, много ме изненада с тази 8 часова пауза.

Драга, видях те в гръб днес на Народния театър. Многооо си отслабнала  Hug Peace

# 504
Тъй, тъй, Джил, но за прикрития трудов договор иде реч. Проверка правопис ми поправя ника ти на "Джин".
Нели, при повторяемост на действие може да решат, че договора е трябвало да бъде трудов - примерно да попълниш веднъж данни някъде и да приключиш е ок за граждански договор, но ако си попълвал данни 3 пъти  за 3 поредни месеца, вече се смята, че договора трябва да е трудов. Не знам, аз много се пазя от неща, които търпят тълкувания и перeфрази.

# 505
  • София

Ключовото тук е: "основание за осигуряване за общо заболяване и майчинство", каквото няма при гражданските договори. Ако не се лъжа  гражданските има само здравно осигуряване и данък.
отдавна съм се занимавала с това, но по спомен - не се плаща във фонд Безработица и ОЗМ и не може съответно да се ползват правата, също така и не би трябвало да се отрази върху майчинството. Ествествено не трябва да е ДУК , а договор с личен труд, както е при нея. Спомням си също, че пускахме договора всеки месец,  че първо не се плащаше данък, после от 2008 ако не се лъжа или 2009 почна да се начислява и данък, но продължава да има необлагаем минимум - тогава беше 50 % от МРЗ, сега може и да е друго. Но при всички положения не мисля, че ще имаш проблем ако договорът е добре защитен и не е прикрит трудов

# 506
  • Кърджали
Здравейте!
Времето тук е приказно, и естествено резултата е - разходки... То и вечер да има как да не се прибирам - на мъжо очите не мога да му видя, изведнъж се разработиха... Че и събота и неделя щял да е на работа...Мрън
На Кати и избива второ зъбче, и резултата е едно мрънкало с постоянно вкарано в устата пръстче...
Вече момичето реши, че е порастнала, нали има зъбче. И от вчера яде супите си непасирани и ненамачкани... Днес и направих супа, надробих едно сухарче и си я изяде без проблем...Та май пасатора излиза в пенсия вече...И вода пие само от нормална чаша, какви са тия бебешки шишета, тя да не е бебе Mr. Green Избощо, имаме си голямо момиче вече в къщи. Скоро ще сяда да прави компания на тати в пиенето на ракийка.
ИНаче е неуморна в игрите, на това дете батериите не му свършват не знам. Хубавото от това е ,че вечер е струпясана, и не се налага да я приспивам дълго. Е, наваксва си го, като се буди нощем доста, но там вече зъбчето е виновно. Ако я оставя сама в стаята и реша да свърша нещо, засега слава Богу, не изпада в истерии.Просто тръгва да ме търси, ако ме няма в кухнята, тръгва към спалнята.ЕДна сутрин баща си в банята го търси  Laughing Един път пробва да се пусне сама и с двете ръце, попюля се няколко секнунди като пияна и тупна на земята. Голям мерак има да е права...
Марулка...Лоша си...ИСками аз питка пък  Crossing Arms

# 507
Мила, честита ви месечинка, както и на всички празнуващи Hug.
Мамбина, мерси, мерси Hug.
Времето наистина е прекрасно, на мен пък ми е едно уморено, нещо от както родих като ми дойде и съм като парцал. Отделно ми е супер криво, защото се наточих за почивка на морето, разходки в Морската и естествено ми се попариха плановете по финансови причини. Много ме е яд, защото всеки път онова говедо ме кара да търся разни оферти за какво ли не и като кажа, че съм намерила ми се вика, че няма пари, ами защо ме караш да търся изобщо #Cussing out. Ей, така да се намира на приказки.

# 508
Здравейте момичета
Не съм писала от миналият петък  ooooh! Лаптопа ми се развали и докато го оправят....
Да се отчетем и ние-10килца сме точно/+1,300/ и 73см /+3см/.За 2месеца е това-е пак бива де
При нас беше такава жега днеска,че главата ме заболя от слънцето.
На нас ни излизат зябките отгоре и сме много кисели и инатливи.Абе изобщо тя взе да не слуша тука от 2-3седмици  Mr. Green

Честито на тези,който са имали повод да празнуват
Честито на всички месечинковци.

Ние излизаме малко навънка,защото имаме на 2.05 празник на града и сега ще играят малки деца,ще пият и т.н.А на 2 ще пее ЛИЛИ ИВАНОВА-да не повярваш чак.

Ние спим по 2 пъти на ден вече.Като стане в 9ч и после към 14ч и към 19ч пак.А вечер вече си спи на кошетката-имам рахат.Направо се родих като взех да се ширя всяка вечер  Crazy Crazy

Съжелявам,че не съм ви чела,но и нямам време да наваксвам-иначе трюбва да чета 40стр  ooooh! Mr. Green

Чао засега от мен  Hug Hug

# 509
  • USA
Миме-то, мерси за линка  bouquet! Аз вчера гледах наколенките тук, има и такива, които си показала. Четох коментарите и от единия вид някои бебета спирали да пълзят. А тези,които ги има в Бг се страхувам да й ги сложа, защото моя баща има на крака си отбелязан лacтик точно от чорап. Засега ще й слагам панталон или клин, а като стане вече много горещо, може и да взема нещо.

Юлско бебе,
очаквам вече всичко от Андреа Laughing. Наистина явно спи дълбоко. А за финансите, изобщо не си го слагай. Парите не са най-важното нещо. Дори и да не отидеш никъде, пак ще си прекараш добре. важното е здравето, а вие го имате Hug.

Марулка, браво за питката  bouquet  chef!

Кукумявка, честита ви нова количка, много е хубава!

Общи условия

Активация на акаунт