Юлски бебета-Тема 31

• 22 600
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Тани и аз исках да попитам - банката ли са й казали, че няма смисъл? Щото ми се струва, че са те...
За температурата - мисля, че след лекарства и по време насън може да се измери такава ниска температура, да.

# 616
  • Варна
 Joy Драга поне смазка ти е купил! Моя пък се хили и се чуди как още не съм извадила вратата на трапезарията от пантите да я пристегна и да я смажа, че е увиснала и опира в пода  Mr. Green от една година опявам за тая врата....

# 617
  • София
Момичета, аз добре се засилих да записвам Мишока в ясли, ама току що прочетох някъде, че ако ходи или се води че ходи - спират майчинството. Всъщност има логика да е така, но не бях се замисляла. И при това положение...май не ми изнася много

Jillian, казваш че през май са класациите за яслите, които не са към ОДЗ ли? Правилно ли съм те разбрала?

Логично е да е от септември, нали оттогава правят разходи за детето...Но в Бг логика не винаги има

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 13:01 от Cuckoo

# 618
Куку  въпросът е от кога ги спират, от датата на тръгване на ясла (т.е. септември) или от датата на записване (до 5 май). Това се чудя аз?

# 619
ДрагаLaughing
Ем - не точно от банката. Нейна леля е директор на друг клон и тя и е казала как стоят нещата. Не е единственият случай, имало е и други, но делата се точат с години и няма гаранция, че ще спечели, само ще си даде парите по адвокати. В банката не знаят, че тя знае.

# 620
Тани то това е логиката на банката. Абе я не ни съди, че няма смисъл, само ще си загубиш парите. Ама сатистиката по такива трудово-правни спорове говори друго.
Куку аз затова си задавам на пръв поглед абсолютно малоумния въпрос.  Grinning

# 621
  • София
Спират само половината- ще си взимате 120 лв Mr. Green
Сиси, визи за САЩ ще чакам, ще ходя там за 6 месеца, вместо да давам малката на ясла. Чуденката ми беше какво ще правя ако не взема виза, но сегакато помислих май ще освободя едно местенце в яслата - ако почна работа ще ми остане вариант дядо й да я гледа, защото сега не работи, пък аз ще му давам някой лев
Относно съкращенията - чела съм,че работодателят има право да уволни/съкрати работника ако фалира, закрие мястото ( както е в случая) и още нещо беше. Просто трябва дауведоми съответните органи и няма да има проблем Sad

# 622
И мен ме интересува за яслите, защото аз я записах и след това се отказах. Според мен няма логика да ти спрат майчинството - половината де, понеже си записан някъде, навсякъде трябва да декларираш дали детето ти посещава такова заведение, а не дали имаш намерение да посещава...

# 623
  • София
Тези, които са ги хванали са взимали цялото майчинство, а когато дадеш детето на ясли и тръгнеш на работа, ти отпускат половината  Peace

# 624
Майчинството се спира цялото,когато детето ТРЪГНЕ на ясла преди да е навършило 2 години,а майката не се е върнала на работа  Peace. Когато детето тръгне на ясла преди да е навършило 2 г. и майката се върне на работа, й се изплаща половината майчинство и, не помня точно колко процента от заплатата  Peace

# 625
  • София
ааа, аз друго знам Mr. Green

# 626
Майчинството се спира цялото,когато детето ТРЪГНЕ на ясла преди да е навършило 2 години,а майката не се е върнала на работа  Peace. Когато детето тръгне на ясла преди да е навършило 2 г. и майката се върне на работа, й се изплаща половината майчинство и, не помня точно колко процента от заплатата  Peace
Е как така % от заплатата. Че то ако ми намаляват заплатата заради тия въшливи 120 лв. къде ми е кяра....

# 627
  • София
И мен ме интересува за яслите, защото аз я записах и след това се отказах. Според мен няма логика да ти спрат майчинството - половината де, понеже си записан някъде, навсякъде трябва да декларираш дали детето ти посещава такова заведение, а не дали имаш намерение да посещава...

Става дума, че ще се води в яслата, за да си запази мястото, ако реша да наистина да тръгне март-април догодина. Ето темата, на която попаднах http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=490668.0.

Всъщност ето Чочии го обясни синтезирано, за което сърдечно благодаря

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 13:25 от Cuckoo

# 628
  • София
Бе не е така, какъв процент от заплатата и коя заплата. Сега ще видя от къде да намеря цитат

# 629
Нели я кажи, че почнах да се нервирам. Години наред и плащам на тая държава осигуровки на максимален осигурителен доход, данъци още повече (а можех да си ги спестя) и сега се циганят за някви смешни неща.

Общи условия

Активация на акаунт