Отговори
# 600
Позитивната, честито бебче Румен! Да ти е живо и здраво!   bouquet

# 601
Аз пера с Тео Бебе, но мисля да мина Персил Сензитив. Педиатърката ни каза никакви омекотители Naughty
За храненето - Пак педиатърката ми каза- МОЖЕ да се ядат ягоди, малини,къпини, цитруси, банани, какао и шоколад , НО НЕ В ЕДИН И СЪЩИ ДЕН/т.е днес съм яла банан и не може да хапна и портокал/. Млечни продукти- кис. и пр. мляко, сирене , кашкавал до 500гр. на ден. Задължително 3 основни яденета и 2 междинни, който да са плод или сладичко. Ако пиете кафе може 1 на ден и то сутринта да се изпие.
Да си призная аз не спазвам това за 3 основни яденета, а от кафето съм се отказала.

# 602
     Момичета, бебка не изцицва повече от 10-20г.  Гърдите ми драстично намаляха. Има мляко, но не знам колко. Правя всичко възможно да кърмя, но нещо не се получава. Доктора каза да давам по 30г аптамил. Тя го изпива на един дъх, но после плачка. Не знам да ли и е малко или я боли коремче, но определено не се чувства добре.

# 603
Pozitivnata - Честито ти бебче. Да ви е жив и здрав малкият мъж, много незабравими моменти ви желая.

# 604
Бумеранг огромно благодаря!!! Беба днес се изака, но не беше сухо и твърдо а кашесто жълто зелено... От вчера е много спокойна, правех масажчета на коремчето и упражнения с крачетата, давам само чайчето на хип с лайка, копър и анасон, но е изпила едва 30 -40 мл. Мисля че беба сама си прави режим. Събужда се или започва да премлясква на окол 2,5 - 3 часа.... Имаме около 8,9 кърмения на ден и към 5,6 мокри памперса. Нощем я кърмя в 12, тя се събужда в 3 и после чак в 6. Това дали е добре, но тя си налага този режим, аз се опитвах да я будя но.. Не знам дали така е добре за нея?
Аз онзи ден си вкарах автогол. Ядох храни, които не е трябвало и затова бебка беше неспокойна. Трябва много да внимаваме с храните- има ли някъде инфо за това какво може да се яде по време на кърмене - знам че не трябва зеле, царевица, т.е варива, прясно мляко и цитросови плодове. За киселото не съм много сигурна.
Браво, справяте се чудесно! Щом не е твърдо акото, значи е наред. Добре ще подейства да продължаваш с масажите. Чайчето обаче, има колебливо действие. От една страна, понякога има данни, че помага срещу колики. От друга страна - реално то пълни стомахчето на бебето и му създава лъжлива ситост за кратко. Препоръчва се количеството му да е минимално, със стремеж бебето да получава оптимално количество кърма, вместо други течности, които няма категорични доказателства, че без тях не може.
Видях, че момичетата вече са дали информация за храните, които крият риск за предизвикване на колики, и е добре да се избягват. Отстранявай едно по едно тези неща, които могат да дразнят стомахът на бебето, за да видиш как ще се повлияе твоето дете.

# 605
Мами, сега разглеждах снимките/ отдавна се канех, но чак сега намерих време/ , ама големи са ни сладуури всичките бебоци. Най ми хареса снимката на Кая с тати и мито кученце как се е сгушило до тях, сякаш ревнува и чака и на него да се обърне внимание.
И аз най- после качих снимки на Яни.
Докато гледах снимките и четях кое бебче на кой е, се сетих как преди няколко месеца гледах кой как изглежда. Абе стори ми се че беше вчера,а днес вече сме с бебета Hug

# 606

Бумеранг, страшна си - няма такова 'обслужване'! Наистина огромна помощ оказваш на младите майчета!  newsm10 smile3501 Чудя ти се кога успяваш и как се мотивираш да го правиш... Преди 5 години в кърмаческия форум майчетата бяха нападани да не задават по 100 пъти едни и същи въпроси и призовавани да пускат търсачката, а сега ти неуморно гледаш по отчетните теми и даваш напътствия... За мен промяната към добро е огромна!
аз самата понякога нямам време да търся, особено когато съм под стрес или има още 100 неща за вършене. по- лесно ми е да попитам, особено пък ако знам, че има кой бързо да ми отговори. така че - разбирам ви напълно и никога не ми е правило неприятно впечатление повторението на въпросите. всяка майка е уникална, заедно с бебето си и понякога информацията, дадена за друга двойка, й се струва не съвсем приложима в нейната ситуация. В много случаи се оказва права.
поради деликатното естество на процеса кърмене, смятам, че съветите и моралната подкрепа са от изключително важно значение, затова и гледам да отговарям на въпросите ви максимално бързо.

# 607
  Притесняваме лявата ми гърда- точно до зърното имам едно като пъпчица/ но не е -имала съм го винаги/ като се цедя и от тази малка подутинка също тече кърма.
потърсих допълнителна информация, но така, както го описваш- няма нищо обезпокоително. вероятно става въпрос за млечно каналче, което излиза на повъхността на кожата малко по- втрани от останалите. няма нужда да се третира с каквото и да било. от информацията, която получих, се оказва, че секрецията от такова каналче отшумява след няколко седмици.
ако усетиш запушване, е добре да приемаш лецитин, за да предотвратиш задържане на мляко в това самостоятелно каналче.

# 608
Бумеранг отново огромно благодаря.Аз също питах и наистина е каналче. Hug

# 609
да, и аз предпочитам ТЕО бебе и сапун, и прах за пране...
А с кафето "прегреших", две-три сутрини пия кафе, но с много мляко...Не мога да се откажа от прясното млякото и мисля,че за деня ми се събира повече от 500 мл. като количество-веднъж с кафето, когат осе присетя -чисто, всеки ден с овесени ядки...
Момичета, забелязвам,че въпреки че всеки ден ям повече като количество отколкото обикновено, ям салати,пия течности,сокове, ям овесени ядки, и имам запек...На какво ли може да се дължи това?

А и друго д апитам - когато бебка захапе гърдата да суче, изпитвам силна болка в  зърното в началото /все едно ме е захапала със зъби /...това нормално ли е

# 610
  • София
Не е необходимо да си купуваме Pentaxim (около 60лв), както и Synflorix (около 160лв). Те се полагат на децата ни по ЗК и до месец ще са при педиатрите.  
за  Pentaxim знам , но каква е тази Synflorix  newsm78 на първото ми дете нито съм слагала нито съм знаела за нея

честито на всички новородени бебета и техните родители  Hug

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 23:19 от reniris

# 611
  • София
Жив и здрав да е Румен на Pozitivnata!!! Да Ви носи много щастие и обич  Hug
Относно праха за пране- моя приятелка, която има дребосък и работи в магазин за бебешорски неща ми препоръча този на Сано, а ми е взела и омекотител на Чико. Иначе аз нещата си ги изпрах с Тео Бебе.
За прясното мляко и кърменето - доколкото разбрах, не е хубаво да се пие повече от 1- 2 чаши дневно, защото иначе бебчо може да развие алергия. Има подробни теми из форума. Аз също сега пия много, но после ще внимавам.  Peace
За болничните и аз чакам още мартенските  Sad, но поне мога да си следя в страничката на НОИ. Ако нямате ПИК си извадете, не е сложно, а дава възможност да проверявате кога е отнесен и какво се случва.
reniris- Synflorix е ваксина, която съдържа части от бактерията Streptococcus pneumoniae (S. pneumoniae). Прилага се за ваксинация на бебета и деца на възраст между шест седмици и две години срещу инвазивно заболяване и остър отит на средното ухо (инфекция на средното ухо). Бактерията се разпространява в организма и причинява сериозни инфекции, например инфекция на кръвта, менингит  и пневмония. Схема на ваксиниране със Synflorix за бебета на възраст от шест седмици до шест месеца -приемат се три дози с интервал от най-малко един месец между дозите. Препоръчва се прилагане на четвърта бустер доза най-малко шест месеца след третата и за предпочитане, когато детето е на възраст между 12 и 15 месеца.
Лека нощ, доколкото е възможно  Wink

# 612
А и друго д апитам - когато бебка захапе гърдата да суче, изпитвам силна болка в  зърното в началото /все едно ме е захапала със зъби /...това нормално ли е

При мен е същото. Някой друг също беше споделил подобен проблем. Но при едната гърда вече мина, с другата все още изпитвам болка, но ми се струва, че отшумява.

# 613
  • гр.София
Здравейте,аз си будувам.Това моето зверче не иска да спи.Какво ли не пробвах никакъв резултат........... smile3511

честито на всички бебенца ,които правят един месец.много здраве на тях и семействата им.

# 614
Момичета нашият татко днес има рожден ден и по този повод ви черпя:

Честита месечинка на Емил и Самуил - да са живи и здрави, много весели и игриви.

На мамите в очакване желая приятен и успешен ден, както и леко и бързо раждане!

Общи условия

Активация на акаунт