Черен списък - гр.София

• 1 100 047
  • 3 088
  •   1
Отговори
# 1 995
  • София
,,до- цент,, Росен Дребов-детска гръдна хирургия в Пирогов-Не зная какъв специалист е,повечето от работата му я върши сестринския персонал/очевидец съм/.Но мога да кажа,че доктора приканва хората да правят,,дарения,,за болницата в вид на ,,избор на екип,,Тоест съвсем легален рекет,ако откажете ще ви накара да се почувствате като крадци и хора които ограбват клиниката и ,,труда му,,На визитация си показва главата и говори на сестрите,трудно е да изкопчиш отговор/и за сестрите е трудно/.Като се опиташ да кажеш,че имаш права на здравноосигурен става груб,арогантен и циничен.Пак повтарям-не зная дали е добър лекар,за това нямам наблюдения.

# 1 996
  • София
Полезна тема! Трябва да се чете внимателно.
Беа - какво да кажа-ужасна, покъртителна история. Много мъка имаш в сърцето си. Разбирам те и ми е болно за случилото се. Жекова добре я познавам. Сестра ми ражда в Окръжна преди 4 години и със скандал  и подпис избяга от там след куп проблеми имено с Жекова. Наистина е един груб човек - ужасен тембър и поведение. За съжаление както виждам и с престъпно лекарско участие.

Мили бъдещи майки, ако видите лошо отношение, недостатъчно внимание и неглижиране на собствените ви усещания бягайте далече, не търпете, така може да спасите и собствения си живот и този на бебето си! ...
И искайте мъжете ви да са до вас, поне заради тяхното присъствие да бъдат по-старателни! ...
Не търпете да ви унижават! Това е норма, но не е нормално!
-

-Напълно подкрепям....жалко, че навремето не спазих това правило....Та моята история съм я разказвала.....ще цитирам само името на хората, които са достойни за темата.

Др. Румяна Христова - правителствена болница
Др. Асенова - правителствена болница
Др. Дамянов - правителствена болница.

Христова е  едно чудовище, припряна, с жестоко поведение спрямо бременните. Некомпетентна. Със сепсис на матката след тяхно отвратително секцио и забравена плацента ми съобщи - че всичко е наред и да се прибирам да си гледам бебето. Да чакам резултати, които не дочаках....Това за малко не ми струва живота. Спасяваха ме в Шейново.
Не разбирам защо в темата на Правитествена болница тя има такъв завиден авторитет?!
Всеки път след преглед по време на бремеността си се връщах със сълзи на очи.

# 1 997
Д-р Аделина Чолакова!!!

След профилактичен преглед с колпоскоп, реши направо да ми вземе биопсия, че имало увредени участъци, без дори да попита дали съм съгласна!
Когато отидох за резултата ми каза "Засега не е толкова страшно положението. Не е рак, но ще стане! Така че ела на конизация след 2 седмици - цената е 500 лв." Close

Когато и обясних, че планирам бременност и попитах за алтернативно лечение, тя ми се развика и обяви, че здравето на всеки е частна собственост и да правя каквото искам, но това ще стане рак!

Естествено потърсих още две мнения - които бяха че биописята ми е взета без нужда и няма нищо притеснително на колпоскопа.
Сега - една бременост по-късно отново имам много добра цитонамазка и съмсем нормални резултати от колпоскопския преглед.
така че каквото и да ви каже тази жена - винаги търсете второ мнение!

Беа, твоята история ме остави без думи... Praynig

# 1 998
След профилактичен преглед с колпоскоп, реши направо да ми вземе биопсия, че имало увредени участъци, без дори да попита дали съм съгласна!
Когато отидох за резултата ми каза "Засега не е толкова страшно положението. Не е рак, но ще стане! Така че ела на конизация след 2 седмици - цената е 500 лв." Close

Когато и обясних, че планирам бременност и попитах за алтернативно лечение, тя ми се развика и обяви, че здравето на всеки е частна собственост и да правя каквото искам, но това ще стане рак!

Явно конизациите са на мода. И на моя приятелка така й заявиха- че щяло да стане рак и трябва да се оперира. Лекаря й заяви, че нямало значение дали е вирусно или бактериална инфекция  Shocked , но трябвало да се оперира. Естествено тя се довери напълно на лекаря си и заяви, че няма да ходи при друг, така че здравето наистина е частна собственост и всеки си решава сам за себе си какви дивотии да прави с него.

# 1 999
Pavlova     и на мен така преди година и нещо една докторка ако мога да я нарека така ми беше казала, че имам папилома и трябва да си направя СПЕШНО изследване в центъра по онкология , което струваше 100лв. Тя така ме беше наплашила, все едно вече умирам. Добре, че потърсих второ мнение и не си дадох парите за това изследване. Оказа се , че нямам такова нещо ,а имам просто една раничка. Явно е масова практика при повечето лекари за да си запазят пациентите да им намират някакви фиктивни болести.

# 2 000
  • София
Др. Демирев-кардиолог в Детско Здраве.

# 2 001
Аз пак попаднах на гинеколог, който е:
а) некадърен;
б) алчен;
в) и двете...
Казва се Иван Грънчаров, работи в ТК и "Хестия". Ходих няколко пъти за течение при него, много е маазен и фамилиарничи, обаче ми каза,четейки резултатът от изследването и антибиграмата ми,че имам стафилокок и да пия "Ципрофлоксацин". Аз казах,че кърмя,той каза,че е време да отбивам(той ще ми каже Close), а аз - "Защо", "Няма физически да издържиш",ок,но аз решавам, че ще. И тогава даде само глобули Полижинакс, понеже "Ципрофлоксацин" не е съвместим с кърмене, каза, че е с "вързани ръце" и съм резистентна на Аугментин (той може при кърмене). Питах за Зинат - пих го през бременността и се оправих, за същото. Каза, че НЕ Е НАПРАВЕНА антибиграма за него. Ок, ама и  да пусна стерилна урина (единственото му попадение от всики други тъпотии се оказа). В нея имаше ентерококи и антибиограма, в която Зинат фигурираше, написан в скоби след съставката "цефуроксин"май беше (ще проверя утре,че изследванията са при малчо,а той спи,да не го събудя). Само че ентерококът резистентен на Зинат, а чувствителен на Аугментин се оказа и даде да пия. Пих аз,ама той нали преглежда само петък в частния, в ТК нещо не ще (не знам що) и от петък до петък ми е множко да чакам и за изследвания (пак пламнах долу и след лечението му). Та реших да ида при друга д-рка (хвалена от форума, мисля,че и аз ще япохваля скоро, звучи и изглежда читава). А онзи тип не  ми вдъхваше доверие от самото начало. Даже го питах преди да отида  за контролно изследване може ли лаборатрията да направи тест за Зинат на стафилокка, той ОБЕЩА ДА СЕ ОБАДИ и пита,а  като му звъннах да питам дали се е обадил взе да мънка глупости и да отбягва въпроса. Да съм дошла, пък ще видим, той лчението щял да даде ... Та отидох при друга д-рка,която ми показа къде в резултатите го пише въпросния цефуроксин и на двете изследвания (за стафилокок във влагалищет и  ентерокок в урина), каза,че стафилококът ми пише "масово" и само с глобули няма да стане, както и ЧЕ е чувствителен на цефуроксин (т.е. лечим със ЗИнат,който аз бях питала оня дали мога да пия,а  той излъга, че  не е направен тест!!! А заради тая му наглост какво изтърпях: оставете парите дето съм му дала излишни,ами колко нерви,че кърмя и не мога да излекувам (пък то можело),неправенето на секс и дискомфорта на физическои психическо ниво д ане говорим...Мислех да му звъня и питам какво мисли за цефуроксин и къде се съдържа, какво  ще кажете?!? Мръсник или некомпетентник - все е тая, аз немога да посъветвам никого да иде при него - за да не го мотае и притеснява (и финасово),както мен...

# 2 002
Скъпи дами,историята на Павлова е много съмнителна!!!Д-р Аделина Чолакова е мой гинеколог от години.Благодарна съм на жената,която ме свърза с нея.След като се бях преглеждала при трима лекари/резултати от цитонамазки бяха о.к./ колпоскопията и биопсията при нея показа тежка дисплазия CIN 3
Самата д-р Чолакова ми предложи да ревизирам резултата ,ако желая.Да не говорим,че е толкова внимателна и толкова подробно обяснява всичко.Трикратно ме питаше съгласна ли съм с всяко следващо действие.Естествено ревизия направих при доц.Михова от ВВМА и доц.Милев от онкологията.Всичко се потвърди точно.Д-р Чолакова ми направи електрохирургична операция.Хистологичният резултат показа ,че всичко е изрязано до здраво и моите ходения по мъките приключиха.Безкрайно съм благодарна на тази лекарка.Тя преживяваше моя проблем.Нека е жива и здрава и да помага на много жени.Спокойно можете да се доверите на Д-р Чолакова Grinning

# 2 003
Maryy_Ivanova, аз не се съмнявам, че има и хора, които са доволни от нея, все пак иначе една ли би имала и частен кабинет!
Това обаче не означава, че не трябва да споделя какво аз съм преживяла - именно за това е черния спикък - за лични впечатления.
Само за информация ще спомена, че специалистите с които се консултирах след нейния преглед са д-р Славчев и д-р Ганчева, които според мен поне са доказани специалисти в областта на онкогинекологията, и двамата категорично отхвърлиха нейните диагнози.
А и самото й поведението и изказването пред пациент - "Не е рак, но ще стане!", за мен е меко казано непрофесионално.
Радвам се, че на теб ти е помогнала и ти пожелавам само хубави резултати занапред!

# 2 004
  • в кукувиче гнездо
Това е черен списък, а не бял. Хвалебствия се пишат само в белия  Naughty

# 2 005
Павлова,за малко уточнение бях ходила точно при д-р Ганчева.А тъй като добре познавам Д-р Чолакова такъв краен и негативен тон не е характаерен за нея. GrinningНай-вероятно не си приела нещата съвсем точно и все пак пожелавам да са най-благоприятни за теб в бъдеще. Grinning

# 2 006
Бих искала да сложа в черния списък д-р Николай Николов от клиника Ева Виталис.
Преди да отида при него го открих в белия списък тук. Освен това ми го препоръча позната, която беше ходила веднъж при него и каза, че е доволна, но нищо специално.
Отидох на профилактичен преглед понеже не бях стъпвала при гинеколог от доста време. След преглед с ехограф въпросният доктор заключи, че липсва овулация, а това пречи за забременяване (не съм се опитвала да забременявам) и че трябва да идвам през две седмици за да я следим. На въпроса дали всичко изглежда наред, той отговори, цитирам: Да, но да изчакаме изследванията, АЗ винаги намирам нещо! Shocked Искаше да ми прави колпоскопия и какво ли още не. При следващото ми посещение се оказа, че не е взел секрет за цитонамазка (това, за което всъщност отидох), а само микробиология, която показва наличието на някаква гъбичка (без да имам оплаквания!). При второто ми посещение ми направи впечатление, че ноктите му не бяха изрязани, а кожата на лицето му се лющеше при почесване.... отвратих се! Close Когато отказах всякакви следващи прегледи при Николов той ми каза, че обичам да контролирам мъжете!!!!!!  Simple Smile Преди това ми беше казал също, че имам големи и изразени очи, което е признак за проблеми със щитовидната жлеза и се налага да направим хормонални изследвания. Вече не си спомням какви още диагнози ми постави от един преглед, но човекът явно беше решил, че ще източим мед. застраховка, която имах Money
В крайна сметка си направих изследвания при друг лекар и се оказа, че нямам никаква гъбичка, а за овулацията предстои да разберем. После занесох изследванията от него и лекарката каза, че такава гъбичка е адски упорита и не може да изчезне без лечение.

# 2 007
Никой никога не се е отнасял толкова обидно и отвратително с мен по време на консултация като д-р Диков от Шейново!!! Буквално ме изгони след 20 минути, като каза, че съм "задавала прекалено много въпроси" и едва ли не съм искала да знам "какво ще се случи ако се спука гума по пътя за родилния дом"!!!! Shocked На 13.11. влизам в 9-тия месец и исках да се допитам до второ мнение относно раждането ми, но ужасно много съжалявам, че се обърнах именно към него!!! От горе на всичко (не знам защо) беше решил, че след като идвам за второ мнение, го правя с цел да бъде оклеветен негов колега, което "нямало да стане", а когато започна да вика заради "многото ми въпроси" оплю и лекуващата ме АГ (е нали беше много принципен в началото)  Shocked Shocked Shocked!!!
Искам само да предупредя други дами да не се излъжат от това, че УЖ се води за някакво име в областта на акушер-гинекологията, освен ако не искат срещу някаква скромна сума да бъдат направени на 2 стотинки! Никога до сега не съм излизала разревана от нечий кабинет, при което си и платих за "услугата"!!!

Успех на всички!!!

# 2 008
Д-р Жекова, Окръжна болница София, оказа се, че моята история не е единствена!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4909.1980

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=41409.msg10289929#msg10289929

# 2 009
Д-р Жекова, и аз преди 7 години преживях един кошмар, едва спасиха мен и детето ми. Описанията на поведенческият модел на въпросната лекарка са много точни. Тогава през 2004 съм описвала из форума нашите перипети, но за съжаление са пострадали още майчета и са преживели по-големи драми.
Беа и при мен нямаше преглед с ехограф, липса на тонове на детето, обиди че съм глупава и не съм разбрала че имам контракции в 36 седмица, с прееклапсия, хидротнефроза на бъбрека и липса на тонове ме остави да раждам нормално вагинално, само крещеше, три епизотомии, форцепси, срязани вагинални вени, кръвоизливи, пълна матка с кръв, реанимация и т.н. бебе което не изплака,  цялото в рани и синини от страданието в корема и тежкото раждане, пъпната му връв увита около врата и ръцете,  главатаму като пипон .... не искам да си спомням...толкова трудно се справихме и аз и малкият ми боец, роди се 3кг едър за края на осмия месец  и имаше страхотна неонантоложка която се погрижи за него.

Общи условия

Активация на акаунт