Черен списък - гр.София

• 1 099 781
  • 3 088
  •   2
Отговори
# 2 595
  • Сфия
Здравейте, за втори път пиша в темата. Този път искам да споделя преживянаото с д-р Пешкирски - стоматолог с частна клиника на бул. Мадрид 50(копирам си поста от другата тема)... Имам бебе на 10 месеца. Преди няколко дни започна да мрънка една вечер, на сутринта продължаваше и решихме да му отворим устичката, за да видим дали расте зъбче. И какво да видим? Той има общо 4 и под единия горен нещо се чернеее - м/у венеца и зъба. Нещо беше се забило явно. трябваше да отидем спешно да му го извадят. Явно не го е супер боляло, защото не е пищял, но си мрънкаше. Понеже действието се се развива на 22.12 не успях да се свържа с нашата зъболекарка и реших да проверя в нета за най-близкия денонощен. Попаднах на клиниката на д-р Пешкирски и видях, че по адрес ми е близо и работят 365 дни в годината - така пишеше... Звъннах на посочения телефон, вдигна ми явно самият д-р Пешкирски. Обясних проблема накратко и той каза да заповядаме и ще помогне с каквото може. Отбеляза, че сега тръгвал от тях и аз ного се учудих, защото уж клиниката е денонощна. Както и да е, отидохме, отвори ни един лекар и каза да седнем - хирургът щял да дойде всеки момент. Питам: За хирург ли е работата? А зъболекарят ми отговаря - не, по принцип и аз можеше да ви видя, но понеже сте се уговорили с него... Отговарям, че не съм се отговаряла с него персонално и не държим той да ни види, изразихме учудване, че е решил да дойде насам, при положение, че има дежурен стоматолог, но той само вдигна рамене... Стегнах се малко - много ми се видя странно. След около 15 мин влиза въпорсният с широка усмивка - дайте да видим бебчето! Седна мъжа ми на стола с малкия в ръце, аз му държа главичката и докторът бръкна с едно инструментче и извади едно парченце от навряното, с още 1 бърза манипулация извади и другото парченце, намаза с памуче за дезинфекция и после с успокояващо гелче. След тази 3 минутна манипулация, за която той дойде специално ни поиска сумата от 80 лв.... Не вярващ на ушите си мъжът ми отново попита дали правилно е чул - 80 лв? Докторът потвърди... При положение, че докато чакахме и си говорихме с дежурния стоматолог , на мое запитване за цени - той ми отговори, че пломба при тях струва м/у 60 и 80 лв, то как ви се виждат 80 лв за вадене на треска???? За мен това е безочлив, бездушен и алчен човек, възползващ се от родителското ни притеснение, за да се облагодетелства...

# 2 596
  • София
Ми... частна клиника, ако щеш Rolling Eyes
Трябвало е да попитате предварително колко ще ви струва...
За мен би било важно, че е свършил работа и е облекчил състоянието на детето.

# 2 597
  • София
Ми... частна клиника, ако щеш Rolling Eyes
Трябвало е да попитате предварително колко ще ви струва...
За мен би било важно, че е свършил работа и е облекчил състоянието на детето.
Peace Peace

# 2 598
а касов бон/бележка издаде ли ви Thinking,ако не пуснете жалба и да го проверят дан.служби,поне да не укрива данъци....и да му е за урок Peace

# 2 599
  • Сфия
По телефона нямаше как да питам, защото не може да се отговори на този въпрос без да го е видял. Може да е кариес, може да се налага да се цепи венец, много неща може. Ако бях питала - това щеше да ми отговори, че трябва да го види... След като го чакахме 15 мин да дойде и вече стана ясно след прегледа, че просто трябва да се извади едно боклуче, вече реших, че няма смисъл да питам, след като се е разкарал до тук(из цяло по негова преценка, защото има все пак дежурен стоматолог), реших, че ще уважа труда му и каквато и да е цената - ще я платя. В най-смелите ми мечти си представях 20 лв обаче. Все пак не падам от Марс и имам някаква представа за това как вървят денталните услуги. И не прехвърляйте вината на мен, за това, че сме разчитали  на лояснолст. Ако вие отидете на фризьор за едно подстригване, като знаете, че то върви м/у 10 и 30 лв, ще предположите ли, че някой би ви поискал 100???? Още повече, че докато чакахме аз се информирах за цените на клиниката и една пломба варира от 60 до 80 лв. Което означава, че поисканата сума е пладнешки обир. За мен е важно, че е свършил работа, но всяка работа си има цена. Не може да не съм гневна.... Беше изнудване просто...

# 2 600
  • Сфия
да, не пусна касова бележка, ама и ние не си поискахме. По принцип не сме от хората, които се заяждат, не че в случая нямаше нужда, ама бяхме афектирани и двамата. Мен ми се ревеше. Та аз се чудя как да сколастря за подаръци за децата и минава някакъв олигофрен и ми отнема Коледата... Ако се беше случило в държавна болница да ме изнудват за пари(както се е случвало вече 2 пъти в Пирогов) със сигурност нямаше да оставим така нещата и нямаше и лев да платим...

# 2 601
  • София
Без да защитавам въпросният стоматолог и разбирайки афекта ви от цената,в началото на първият си коментар пишете "стоматолог с частна практика",трябвало е да се информирате предварително за цената,едно е цена на пломба за която сте питали,съвсем друга манипулация е да се извади чуждо тяло.
Цитат
След тази 3 минутна манипулация.....
Цитат
вече стана ясно след прегледа, че просто трябва да се извади едно боклуче
Всъщност тези два коментара ме накараха да пиша в темата по вашия казус.От  прочетеното излиза,че омаловажавате лекарският труд,излиза,че 3 минути за вадене на боклуче.Като е толкова фасулска работата,защо в къщи не извадихте за 3 минути боклучето и си спестите и време,и нерви,разкарване,и най-вече пари,тъй като разбирам,че основният проблем е цената.Ако беше извадено "боклучето" за 15 минути,тогава по-лесно ли щяхте да приемете сумата от 80 лв?
И много ви моля,не сравнявайте цената на лекарският труд с цената на фризьорските услуги.За едното се учи минимум 6 години,а за другото може и 3 месеца.
Не ви нападам,далеч съм от тази мисъл,но начина по който поднасяте нещата малко или много обижда и поругава лекарският труд.
Весели празници и посрещане на новата година!Коледа е един от най-светлите християнски празници. Коледа сплотява семейството и прави хората по-добри.

# 2 602
  • Sofia
Без да защитавам въпросният стоматолог и разбирайки афекта ви от цената,в началото на първият си коментар пишете "стоматолог с частна практика",трябвало е да се информирате предварително за цената,едно е цена на пломба за която сте питали,съвсем друга манипулация е да се извади чуждо тяло.
Цитат
След тази 3 минутна манипулация.....
Цитат
вече стана ясно след прегледа, че просто трябва да се извади едно боклуче
Всъщност тези два коментара ме накараха да пиша в темата по вашия казус.От  прочетеното излиза,че омаловажавате лекарският труд,излиза,че 3 минути за вадене на боклуче.Като е толкова фасулска работата,защо в къщи не извадихте за 3 минути боклучето и си спестите и време,и нерви,разкарване,и най-вече пари,тъй като разбирам,че основният проблем е цената.Ако беше извадено "боклучето" за 15 минути,тогава по-лесно ли щяхте да приемете сумата от 80 лв?
И много ви моля,не сравнявайте цената на лекарският труд с цената на фризьорските услуги.За едното се учи минимум 6 години,а за другото може и 3 месеца.
Не ви нападам,далеч съм от тази мисъл,но начина по който поднасяте нещата малко или много обижда и поругава лекарският труд.
Весели празници и посрещане на новата година!Коледа е един от най-светлите християнски празници. Коледа сплотява семейството и прави хората по-добри.

Peace

# 2 603
  • Сфия
вижте, мадам... не омаловажавам лекарския труд и ще Ви помоля да прочетете пак коментара ми внимателно за справка. Всяко нещо си има цена. Дори лекарския труд... Става дума за нелогична и абсурдна цена. Сравнението с фризьорския салон беще пример само, за да вникнете внимателно в ситуацията.Отучете се от нравоучения, моля.... В слуачя беше некоректно отношението на лекаря. И естествено, че цената е проблем, как няма да е... Като тя е абсурдна. Едно и също ме карате да обяснявам по 5 пъти. И няма да обяснявам пак защо не съм попитала прдварително... Ако бяхте прочели последния ми пост щяхте да разберете...Весели празници и на вас и дано не попаднете в моята ситуация, за да разберете какво имам пред вид..(И аз не се заяждам... и да не си помислите, че ви го пожелавам)....

# 2 604
  • София
Цитат
Става дума за нелогична и абсурдна цена.
Как определихте ,че цената е абсурдна и нелогична.
Едно нещо струва толкова,за колкото може да се продаде.В случая е казано 80 лв,вие сте си я платили.Да сте действали на момента,когато е трябвало,а не сега да коментирате ,кое колко трябва да струва.Не сте в позицията да определяте цените на хора предлагащи услугата,вие сте само потребител.Ако не ви харесва,търсите си друг доставчик на услуга,която ценово да ви удовлетворява.

# 2 605
  • Сфия
Платихме я на свършен факт, без да имаме избор, освен разбира се скандали, които не са ни присъщи. Искате да кажете, че разбира се не е виновен този, който изяжда баницата... Ясно... За това му се казва мошеник на този, който изяжда баницата в случая. Понятия, като етика и лоялност не съществуват. И вие пак наблягате на факта че излъганият е виновен, защото се е оставил да бъде излъган, изигран и не си е послужил със същите методи, с които си служи измамника. Да, аз няма да си послужа с тези методи - няма да се надлъгвам с него, нито ще отвърна на шамара с шамар. Това е основен начин на разсъждение в тази държава: Да си гледал, да си внимавал, за да не те излъжат. Когато човек разчита на лояност и му го слагат четвъртит. Например ние можеше, като истински мангали да попитаме след като се установи какво е: Колко ще струва манипулацията? И като бяхме получили отговор - 80 лв, да си вземем бебето и да пожелаем приятен ден на доктора. Но не избрахме този вриант, защото прецених, че се е разкарал до тук, въпреки че не сме го молили и ще уважим този "жест", като естествено очаквахе ЛОЯЛНОСТ... Но получихме безскруполност! Весела Коледа! Дано не продължите да твърдите, че вината е у този, който е дал баницата....

# 2 606
Трябвало е да се информирате за цената. За мен кабинет, който работи 365 дни в годината си има своите цени и е логично да са по-високи. Единствено ако няма ценоразпис, съм съгласна, че лекарят може да си е измислил цената.

# 2 607
  • Сфия
Meчо пух, и на теб ли да обяснявам.... 3 поредни поста обяснявам едно и също нещо. И всеки - трябвало е да се информираш за цената....И аз обяснявам... Прочети предишните ми коментари....

# 2 608
Не съм казала, че искам да ми обясняваш.
Ти споделяш какво те е разочаровало, хората споделят как е можело да се избегне ситуацията, това е.

# 2 609
  • София
*starlet*, аз пък те разбирам, разбирам и разочарованието ти. Цените на кабинета са си цени, знаела, не знаела, все тая. Това си е чиста проба възползване от спешна ситуация. Случвало ми се е, знам какво безсилие изпитва човек и е съвсем логично да си възмутена.
Работата е там, че е трябвало на място да изразиш възмущението си и на момента. В повечето случаи има ефект.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт