Черен списък - гр.София

• 1 099 375
  • 3 088
  •   3
Отговори
# 2 760
  • София
Пирогов нещо губи хубавото си име...,миналата година изгубих баща си заради немърливото отношение,описала съм случая/страници назад/,  и телевизия да викате,пак нищо,аз нали виках,,скриха всичко от Пирогов..

# 2 761
Д-р Алеко Кюркчиев – съдов хирург в поликлиниката на ВМА.
Бременна за втори път, поради разширени вени АГ ми даде направление за съдов хирург. Тъй като и при първата бременност бях така, не очаквах кой знае какво от този преглед, не проучих сериозно къде да отида и просто попаднах на въпросния доктор. А той още от вратата, без да ме погледне, камо ли прегледа, почна „Ще раждаш секцио и.....”. Изумих се, как така нещо, за което при първата бременност никой не е споменавал да е основание за секцио, изведнъж се превръща в такова (а тогава също бях ходила при специалист за проблема). Да, ама сега въпросният д-р Кюркчиев твърдеше, че на него тая работа му била ясна, АГ ме била пращала, защото си търсела основание за секцио и той щял да ми го напише (което не е вярно, защото тя изобщо не изражда). Обясних му, че веднъж вече съм раждала нормално с такъв проблем, а той „Ми нищо, вторият път може да е различно”. Опитах се да разбера, аджеба, защо се налага това секцио, вместо отговор почна да ме плаши ако умра от кого щели да търсят отговорност близките ми. После продължи мазно „Ама всички се натискат за секцио, ти що не искаш?”; „Абе виж сега, аз ще напиша каквото мисля, пък ти прави каквото искаш”... да, благодаря, точно това си мисля да направя... И нямаше дори и елементарни указания да ми даде какво все пак да правя до края на бременността, но понеже аз настоях, ми изписа нещо. И на изпроводяк ми каза 2 години след раждането пак да отида на преглед – тука вече ми стана съвсем абсурдно, значи хем състоянието ми е толкова тежко, че ще умирам, хем пък прегледът може да почака цели 2 години...
Търсих си друг лекар да ме прегледа като хората (впрочем горецитираният изобщо не ме прегледа), специално питах за начина на раждане и той ме увери да си раждам нормално – няма да стане никакъв проблем, защото нямам възпалителни изменения, също така ми даде указания и ми изписа терапия докато родя. И се оказа, че предишният изписан медикамент е абсолютно неприложим в моя случай, защото е за съдови възпаления, а аз нямам такива.
Въпросният д-р Кюркчиев на всичкото отгоре е и пълен неграмотник. В листа от прегледа беше написал „за родова дейност чрез секцио” – може ли да си завършил медицина и да не правиш разлика между родова дейност и начин на родоразрешение (то при планово секцио, за каквото той настояваше, до родова дейност въобще не се стига). А лекарството, което ми изписа, го беше написал на 2 места с 2 различни правописни грешки.
Гугълнах името на доктора да видя какво ще излезе... Може би за депутат или бензинджия е бил по-подходящ (другите поприща, където се е вихрил), като лекар хич го няма.

# 2 762
Въпреки, че видях едно мнение за д-р Боян Духовников преди наколко станици, държа и аз да напиша впечатленията си.

Момичета, никога и по никакъв повод не ходете при този старец с деменция. Може някога да е бил светило, но над 60г не трябва да им дават да практикуват. Отидох за прост преглед и потвърждаване на бременност, а той ми намери раничка на шийката на матката и киста. Трябвало да напряво първо аборт, после лапароскопия на кистата, а след това и да ми горил раничката. Пусна ми и микробиология и цитонамазка, при положение, че преди няколко месеца си правих на годишния профилактичния преглед и му казах, че няма нужда. В края на прегледа чак се ядоса, че видимо не започнах да рева и да му се хвърлям в краката да ме спасява, затова ме заплаши, че щял да запише в досието ми той какво препоръчвал - спешен аборт, та ако съм направила усложнение междувременно, да не носел той отговорност. Няма нужда да казвам, че след това отидох на нормален лекар и нито имам раничка, нито киста, а просто задържан фуликул, който изчезна след няколко седмици. Бременноста ми протича нормално и без никакви усложнения. Представете си, ако някое младо момиче наистина му се върже на приказките.
да - аз му се вързах преди 6 години на приказките - отидох на датата на закъснението - щяло да ми дойде. След като не дойде отидох пак - имала съм двурога матка, нямало съм да мога да износя бременността, ще трябва помощ (демек серклаж), бъркане с ръка в 6-7 г.с. доста надълбоко, за да е по-сигурен за двурогата матка. Аз пред нервен срив, в истерия бях обиколила половината доктори, докато ме успокоят, че нищо от горното не е вярно. Дколкото ми казаха после - той така действал, първо наплашвал пациентките си, за да може после по-лесно да им иска пари и да каже - вижте, аз какво ... без мене нямаше да стане и така... Иначе може наистина да е бил светило.... само дето аз не вярвам #Cussing out

# 2 763
Д-р Славомир Кондов, неврохирург в Токуда.

Заради бездействието на този човек в продължение на 4 дни, майка ми почина миналата седмица след спукана аневризма, въпреки извършена успешна емболизация във ВМА от д-р Лилов. Просто усложненията след 4 дни, прекарани в Токуда, бяха прекалено сериозни и майка ми така и не успя да се възстанови от кръвоизлива.

Главното, което трябва да знаете, е че при спукан аневризъм, трябва да се действа веднага и да се предотврати повторно спукване. Начините за това са два - единия е оепрация, другия е безкръвно запълване на аневризмата с платинени спирали. В Токуда Кондов ни каза, че състоянието на майка ми е прекалено тежко за прилагането на който и да е от двата метода и трябва да се изчака 10 дни, което в случая на майка ми се оказа достатъчно за да се случи повторен кръвоизлив, който доведе до редица усложнения и за съжаление, фатален изход...

Мога да говоря още много по темата, ако някой се сблъска с подобен проблем, може да ме намери в скайп на catalunec, или на тел. 0886 014 828.

Поздрави,
Филип

# 2 764
  • софия
Въпреки, че видях едно мнение за д-р Боян Духовников преди наколко станици, държа и аз да напиша впечатленията си.

Момичета, никога и по никакъв повод не ходете при този старец с деменция. Може някога да е бил светило, но над 60г не трябва да им дават да практикуват. Отидох за прост преглед и потвърждаване на бременност, а той ми намери раничка на шийката на матката и киста. Трябвало да напряво първо аборт, после лапароскопия на кистата, а след това и да ми горил раничката. Пусна ми и микробиология и цитонамазка, при положение, че преди няколко месеца си правих на годишния профилактичния преглед и му казах, че няма нужда. В края на прегледа чак се ядоса, че видимо не започнах да рева и да му се хвърлям в краката да ме спасява, затова ме заплаши, че щял да запише в досието ми той какво препоръчвал - спешен аборт, та ако съм направила усложнение междувременно, да не носел той отговорност. Няма нужда да казвам, че след това отидох на нормален лекар и нито имам раничка, нито киста, а просто задържан фуликул, който изчезна след няколко седмици. Бременноста ми протича нормално и без никакви усложнения. Представете си, ако някое младо момиче наистина му се върже на приказките.
да - аз му се вързах преди 6 години на приказките - отидох на датата на закъснението - щяло да ми дойде. След като не дойде отидох пак - имала съм двурога матка, нямало съм да мога да износя бременността, ще трябва помощ (демек серклаж), бъркане с ръка в 6-7 г.с. доста надълбоко, за да е по-сигурен за двурогата матка. Аз пред нервен срив, в истерия бях обиколила половината доктори, докато ме успокоят, че нищо от горното не е вярно. Дколкото ми казаха после - той така действал, първо наплашвал пациентките си, за да може после по-лесно да им иска пари и да каже - вижте, аз какво ... без мене нямаше да стане и така... Иначе може наистина да е бил светило.... само дето аз не вярвам #Cussing out
Не. Не е бил светило. През 1987 г. вуйна почина след раждане под "вещото" му ръководство. Остави две момчета.

# 2 765
  • софия

Не. Не е бил светило. През 1987 г. вуйна почина след раждане под "вещото" му ръководство. Остави две момчета.

Предполагам поста е бил моя. След него отидох при др. известен лекар в МД ( които ме прегледа без направление , пари и никаква изгода.. ей така защото бях отчаяна и изплашена), които също потвърди,че въпросния на Духовников отдавна трябва да се забрани да практикува и по негово мнение , той не умее да работи с ехограф.
Явно този "лекар" специализира следпенсионно в безмислени аборти на здрави бебета, които вероятно са му доста доходоносни. Много бързо вади ценоразписа за избор на екип. Нямате си предтава колко умело, мазно и манипулативно ме притискаше да го направя "по най-бързия начин" . Докато успея да се осъзная и да отговоря вече ми записа час и ми даде инструкции. Аз попаднах при него съвсем случайно в момент на паника и се радвам, че много бързо усетих за какво става дума. Яд ме е и съжалявам всички момичета и жени, които са или ще му се доверят! Внимавайте много! (М/у другото ме посъветваха да пусна оплакване срещу него. Уж във Вита ги разглеждали сериозно. Аз малко се съмнявам , щом този човек изобщо е там. Това ме отказа да посещавам въпросната болница. За съжаление нямах много време напоследък , а и психическата травма е доста силна и само споменаването на болницата предизвиква негативна емоция, камоли да я посетя. Ако има желаещи може да го направим групово. )

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 13:50 от Вuки

# 2 766
  • в кукувиче гнездо
Аз съм много навита да направим групово оплакване срещу Вита, защото там работят куп изроди. Начело с Мая Василева, за която се споменава тук в не един и два поста. Схемите им са едни и същи. Абсолютно безскруполни хора, които се гаврят със здравето ни. #2gunfire

# 2 767
  • София
Аз също се замислих за оплакване срещу Духовников. Просто няма да споменавам как протече и при мен прегледа - започна с думите "Ама ще го раждаш ли сега" и завърши с ценоразпис за аборт, лапароскопия и т.н, което светна в една хубава четирицифрена сума. Идеше ми да си тръгна без дори да му слушам глупостите. Видимо се ядоса, че ще търся и друго мнение и започна да ми обяснява той на какви комисии бил председател и завърши с явна заплаха за живота ми, ако не действам бързо и не го послушам.

Не знам обаче какви доказателства имаме. Аз лично нямам нищо. Имам само ехограска снимка, че съм бременна. Трябва да проверя записал ли ми е наистина нещо в досието, както заплаши.

Между другото, оказа се, че не ми е пуснал цитонамазката. Не ми е стигнала паметта за толкова  newsm78

# 2 768
При мен беше преди 6 години и май не пазя нищо, освен една рисунка от него на двурогата матка и как няма да износя бебето (да ми е живо и здраво детето  Praynig, родих го 5 дена преди термин, без помощ, само защото вдигнах кръвно). Нямам обаче нищо черно на бяло за "бъркането с ръка" в 6 г.с.  #2gunfire за да опипал матката. И сега си спомних, че искаше да правя цветна снимка или нещо такова, защото как така никой досега не ми е казал за нея #Cussing out

# 2 769
  • софия
Момичета, за оплакването ме посъветва приятелка, която работи преди време в болницата и да го пусна писменно до шефа на болницата. Каза, че той обръщал внимание на тези неща (въпреки,че аз лично силно се съмнявам, затова и не съм се юрнала). Обаче се замислих, че има доста потърпевши и то по силно подобен начин и се чудя, ако всички си кажем мнението дали все пак не биха го имали предвид.В други теми също "срещнах" подобни случай.Доказателства и аз не знам дали имам. Имам снимка от ехограф на която написа "missed abort" и ако се пази някъде , записан час за аборт, който мъжа ми се обади да откаже, когато се осъзнахме.Но май не е това същественото. М/у другото ми направи впечатление,че почти никъде не фигурира неговото име , нито на сайта им, нито в списъка на лекари в темите за Вита във форума. Нямам представа какво търси там, явно заради някаква стара репутация, но човека определено не е със всичкия си вече ( ако изобщо някога е бил). И мен ме "бърка" и то ужасно грубо и болезнено. Аз писах май, даже мъжа ми ме пита защо така съм вила , понеже чакаше зад паравана. После и затова ме беше много страх да не е направил нещо тогава. Каза ми и че съм имала някаква "инфекция" и затова зародиша е "спрял да се развива", но срещу съответната сума ще ми кажат разбира се точно.. пък изследванията бяха ОК.

# 2 770
  • София
На мен пък ми опипваше гърдите, за да видел дали има бебе (точните му думи).  newsm78 Човек да се чуди - на мамолог ли съм или на гинеколог?

Прочетох някъде, че е завеждащ родилното отделения на Вита. Но и аз не го видях никъде на сайта. А специално потърсих. Ако имаше снимка на този грохнал старец, никога не бих отишла.

# 2 771
  • софия
На мен пък ми опипваше гърдите, за да видел дали има бебе (точните му думи).  newsm78 Човек да се чуди - на мамолог ли съм или на гинеколог?

Прочетох някъде, че е завеждащ родилното отделения на Вита. Но и аз не го видях никъде на сайта. А специално потърсих. Ако имаше снимка на този грохнал старец, никога не бих отишла.

Хахаха да, това го бях забравила. Явно схемата е една и съща!!! Пита ме дали са ми напрегнати ..(имам малки гърди по принцип, не са и порастнали и до сега особено , само в началото бяха напрегнати и то през цялото време".  Аз казах малко.. в тоя момент бях в такъв шок и ревяща,че точно можех да осъзная болят ли ме.. При което започна да ме стиска и цитирам"  "Ма тия цици въобще не са напрегнати, каква берменност ?!..., стига рева , ти знаеш ли бременната цица ,че се пръска по шевовете" .. с извинение за цинизма Embarassed , исках да предам точната "терминология" , която използва.

# 2 772
Същата докторка/снежинка велева/работи/работеше в 17-та поликлиника и съм написал мнението си за нея. Дано няма повече излъгани надежди.
[/quote

Искам да споделя и моето разочарование от д-р Снежинка Велева. На такива като нея трябва да им се забрани да практикуват. По нейно предписание съм пила клостилбегит в конски дози. Една година след това в друга клиника ми бе направена цветна снимка и се установи, че на 100% съм със запушени яйчникови тръби. Не само това установиха, че съм и с изчерпан яйчников резерв. Нейното лечение в моя случай е било престъпление и ако тази жена има поне малко съвест ще спре да практикува.

# 2 773
Искам да споделя и моето разочарование от д-р Снежинка Велева. На такива като нея трябва да им се забрани да практикуват. По нейно предписание съм пила клостилбегит в конски дози. Една година след това в друга клиника ми бе направена цветна снимка и се установи, че на 100% съм със запушени яйчникови тръби. Не само това установиха, че съм и с изчерпан яйчников резерв. Нейното лечение в моя случай е било престъпление и ако тази жена има поне малко съвест ще спре да практикува.

# 2 774

Общи условия

Активация на акаунт