118 САЩ. В очакване Хуничка да постави началото на пролетно-летния бейбибум!

• 26 082
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Бубка, сега питах мъжа ми- неговия е Nexus One http://www.google.com/phone?utm_campaign=nexus-ha_sem-3&utm_ … _term=nexus%20one

И двамата сме много доволни и от двата телефона! Аз съм особено доволна от апликейшъна с който проверявам цените на стоките в магазина сканирам си баркода и сравнявам цените в нета, така знам дали да си купя нещо на момента или не Wink Когато мъж ми ползваше моя телефон само го мъкнех с мен да ми сканира, тогава много му харесваше да го мъкна с мен.

А иначе за купуването на телефона( Нексус)- ние ги купихме не от АТТ, а директно от Гугъл. И тук ако си го купуваш от нетуърка също искат $30 дата план и то не му излиза сметката, защото ако си купиш телефона така както ние, не плащаш по $30 на месец, а  си ползваш фемнили дата план ( което е $10 на месец) и можеш да си го спираш и пускаш когато си поискаш.
НО това е ако не кажеш на нетуърка, че имаш смарт телефон. Т.е ти не си задължен да им кажеш, но ако им кажеш те задължават да платиш дата плана. 

Той мъж ми го чакаше този Нексус от сума време, понеже си пише сам апликейшъни каквито му трябват. Нексуса обаче е по-голям от моя HTC Magic http://www.htc.com/www/product/magic/overview.html. Малко по-голям, но все пак по-голям.  Magic-a e Андроид 1.6 и като цяло най-същественото е, че няма войс навигейшън и има по-малко памет, а Nexus-а е на андроид 2.1  и по-нов като операционна система. Нексуса има камера със светкавица, нещо което по принцип малко смарт телефони имат.
Аз съм много доволна от войс навигейшъна му , защото досега през Гугъл мапс все аз му четях дирекшъните, а сега си е точно като GPS, то си му ги чете и т.н.
Голямото предимство на нексуса е, че го вземаш директно от Гугъл ( и съпорта ти е от там и т.н.), не минаваш през компания и всички ъпдейти и неща идват директно от извора както се казва. Докато ако си го вземеш от Веризон и АТТ , те се мотат да пускат ъпдейти на операционната система и пускат като им кефне.
Половинката се занимава с проучвания за телефони на пазара от 6 години сигурно ( като хоби Simple Smile ), ако искаш мога да ти дам да говориш с него, щото моето е само с лаишки обяснения  Joy

За плодове и зеленчуци замразявам всичко без лук, гъби, домати и картофи.

# 241
  • Boston, MA
Много благодаря за подробното обяснение, Танд!   bouquet

# 242
Аз имам разочарование от тукашните фармърс маркети. Първо е очевидно, че не фермерите продават (то няма и как де) и продавачите не знаят откъде е храната и как е гледана. Второ, не ти е гарантиран читав продукт. Купихме една диня миналото лято. Такава гадост. Чак като я хвърлих забелязах стикера, че е от Флорида ли, Калифорния ли, но не беше локална.

Аз нямам време и нямам място за големи разфасовки. Трейдър Джос са най-евтиния магазин тук и го докарваме $75 на пазар, но това далеч не е всичко, което ядем на седмица. За същото в Хол Фуудс излиза 120 поне и мъжът ми задължително награбва всякакви фанси сирена, маслини, а аз от киселото мляко дето е $1.59 на чашка, не ги е срам. Та така, гледаме да ограничаваме Хол Фуудс.

От друга страна, започва много вече да ме е яд колко време трябва да проверявам и помня къде ми пробутват гадости. Преди 10 дни купих един хляб от една пекарна на Гранд Сентръл- още си седи!!!! Снощи мъжът ми си направи сандвич с него. Има прекалено много храна в тая държава, която ме е гнус да ям.

# 243
Тандури, очарова ме този апликейшън за цените.  Grinning Аз повече бих се радвала на подобен за съставките.  Grinning
Бубс, да, трябваше да поясня, че взехме 2 блекбърита с плана на Т-Мобайл, но пак не беше задължително да купим дата плана. Убеждаваха ни колко е хубаво.  Rolling Eyes Но айфоуна го купихме дооооста изгодно за $200 преди 1.5 г. просто изпадна подходяща сделка без да търсим дори.  Peace Мъжът ми си го разкодира сам у дома.

Нашият Трейдър е супер гнусен и пълен винаги до дупка с хора, опашките са толкова дълги, че почват от входната врата, всичко е изрушкано, разхвърляно, мръсно, направо ме е гнус да пазарувам там. Няколко артикула само купуваме и гледам да е колкото може по рядко влизането.
Влизала съм в един Трейдър в Бостънско (в нещо като търговки център, имаше голям хардуерен магазин и някакви други), съвсем друга бира беше обстановката.

# 244
Хиър, това което казваш за фармер'с маркети споделям напълно. Около нас няма такива ферми каквито съм виждала в други щати и които позволяват да отидеш да си набереш домати сам през Август/Септември, например. Цените на фармер'с маркет рядко падат през сезоните или ако падат, не е съществена разликата.  Когато съм питала продавачите откъде са продуктите (с надежда да са лоукъл), те ми казват, че това е бизнеса на леля им доста vaguely или споменават съседни щати.  Просто не виждам смисъл в моя случай да купувам големи количества и да замразявам.  

А тези от вас, които замразяват зеленчуци, как ги използвате при готвене?  Аз със замразени зеленчуци готвя само китайски стър фрай. Използваме и замразени броколи на пара.   Замразени броколи използвам и за супа, но това е. Не стават ли mushy другите зеленчуци при готвене?   (Замразени плодове при нас се използват за смути.)  

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 18:20 от Pixie

# 245
Ние и двамата сме с Nexus One и сме страшно доволни. Купихме ги от Google разкодирани, като първоначален разход е доста, но пък не сме на договор и семейният ни план е доста изгоден и като разпределиш разходите за 2 години, излиза по-евтино. Старият ми G1 го дадох на родителите ми да го ползват докато са тук.

Пазаруваме ексклузивно от Whole Foods и Costco. До преди да се присъединят майка ми и баща ми към нас разходите ни бяха като на Агентката и Кюбит, сега малко повече, още не мога да кажа със сигурност.

# 246
Нашият Трейдър е супер гнусен и пълен винаги до дупка с хора, опашките са толкова дълги, че почват от входната врата, всичко е изрушкано, разхвърляно, мръсно, направо ме е гнус да пазарувам там. Няколко артикула само купуваме и гледам да е колкото може по рядко влизането.
Влизала съм в един Трейдър в Бостънско (в нещо като търговки център, имаше голям хардуерен магазин и някакви други), съвсем друга бира беше обстановката.

Нашият Трейдър е в Дариен, където никой никога не се бута и всичко живо в неделя е на църква. Няма много разнообразие, но пък персоналът е страшно любезен и опашките не са дълги. Виж, в Стоп & Шоп е винаги разхвърляно и персоналът е толкова мързелив...

# 247
Пикси, всичките ги ползвам основно в супи и гювеч, доматите докато са твърди ги настъргвам за сос, пиперките за пълнене, а печените, като се размразят са все едно са току що опечени, патладжанът и за готвене, и за ядене на салата става. Замразявам и магданоз и копър. Ясно е, че все за български манджи говоря Simple Smile
А за пазарите, наистина е така, при нас има много ферми и понеже сме и на границата с Уисконсин и от там много идват. Личат си, когато продават местно производство, тукашните фермери са основно Монг. Изобщо, колкото повече ви чета, толкова повече се убеждавам, че живея на много добро място, като се почне от училищата и докторите и се стигне до пазарите Simple Smile.

# 248
  • Boston, MA
... Изобщо, колкото повече ви чета, толкова повече се убеждавам, че живея на много добро място, като се почне от училищата и докторите и се стигне до пазарите Simple Smile.

И аз така! Ние имаме местни ферми, само дето по-голямата част от времето произвеждат някакви неясни зелении. Иначе кеф ти здравеопазване, кеф ти училища, на размерите и цените свикнахме, на климата само аз още не.  Laughing Да живее Масачузетс!  Laughing

Майтапа настрана, важно е да си доволен от избора на местоживеене, иначе не си е работа.

# 249
Аз имам разочарование от тукашните фармърс маркети. Първо е очевидно, че не фермерите продават (то няма и как де) и продавачите не знаят откъде е храната и как е гледана. Второ, не ти е гарантиран читав продукт.

Като ви чета и аз оставам като Биз с впечатление, че съм случила на местожителство, поне по отношение на хубавата храна.  Thinking
Но пък преди няколко години в ДиСи пак бяха хубави фермерските маркети, и си бяха фермерски. Личеше си, че хората тяхна си продукция продават. Може би защото и Вирджиния е аграрен щат... И евтини супермаркети имаше - Сейфуей беше на 1/2 до 1/3 от цената на Хоул Фуудс, за етническите испански супермаркети да не говорим. Пък аз тогава си мислех, че на страшно скъпо място живея...

# 250
Биз, благодаря!  А в гювеч замразени ли ги слагаш или ги размразяваш първо?

Е, добре че фармер'с маркетите не са единственият ни критерий за место-живеене Simple Smile  За фармър'с маркети нищо, което съм виждала тука, не може да сравни с тези в Европа и дори България. 

# 251
Хайде и аз да се включа по въпроса за изхраването на нацията Laughing. Пазаруваме основно от етнически руски магазини-храната е винаги прясна, риба и месо пазаруваме от китайците-доволни сме. Тредър Джо не понасям и не мога да разбера истерията около него. Мои приятелки пазаруват от там и са доволни, но моите очи виждат само замразените им храни- не сме почитатели и не купуваме. Органик храна купувахме когато София беше малка, в близост до нас няма свестен органичен магазин. Сметките ни за храна не падат под 500 $ за 4 човека. Не се отказваме от нищо, може би заради това  са толкова високи, макар че цените са сравнително ниски-сравнявам с близкия супермаркет.

Много съм доволна от избора на щат и аз.Laughing Да живее Ню-Йорк. Радва ме, че има всичко, макар и понякога на малко висока цена.

За телефоните нищо не мога да кажа, ползвам най-евтиния телефон в магазина. За мен е напълно достатъчно да има две функции-вдигни и затвори Mr. Green-нито пращам текст месиджис, нито снимам, нито сърфирам в интернет-ползвам буквално по предназначение- само говоря.

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 19:30 от цонка-офи-дочка

# 252
Здравейте и от мен!

Pixie, пак мерси!  Hug

Ванхорн, захранвам педагогически и не ми се е налагало да съхранявам храна за момъка.

Пазаруваме основно от сръбски, полски, руски ... магазини. Според сезона се изхранваме и нищо не замразявам. Само месо разбира се т.к. го купуваме от Sam's Club Twisted Evil  Crazy Аз също не мога да свикна с тукашните количества.  Shocked Както и да смятам винаги остват неща за изхвърляне.  Crazy
Не проумявам какво го правят това мляко  Tired като видя 5-6 туби в една количка.  #Crazy

# 253
Oфи, и аз така с телефоните, щото много ги сплесквам и изпускам, и какво ли не...  Laughing.
Аз пък не мога да го дишам Сам'с и ми е далече... Мляко, месо и яйца- от Пъбликс, плодове, зеленчуци и ядки от фармърс маркетите предимно... Замразени неща използвам от немай къде (най- вече грах), както и собственоръчно замразен копър...

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 20:24 от облак

# 254
Не проумявам какво го правят това мляко  Tired като видя 5-6 туби в една количка.  #Crazy

Юлия, сигурно си видяла нас.  Laughing Аз под 5 туби мляко по 4 лира не купувам, просто не стига. НО! Аз правя и кисело мляко.

Общи условия

Активация на акаунт