Израел-50

• 60 062
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Габрово
Влизам в темата ви точно по повод Евровизия. Можете ли да ми кажете, какво означава името на песента му - Milim? Много вдъхновено я изпълняваше и ми стана интересно за какво ли пее.
Мерси предварително  Simple Smile.

Milim- означава "Думи" .Не съм се заслушвала в текста, но ако ти е важно бих се опитала да направя груб превод (за какво се пее като цяло) иврита ми не е много добър за буквален превод  Blush

Много ти благодаря  Simple Smile. Просто ми беше интересно. Иврит е език, който не чувам често и от който си нямам никаква представа, а и в речник не мога да проверя.

# 436
ivap, разбираш ли английски?
Тук има превод на английски. Simple Smile

# 437
  • Габрово
ivap, разбираш ли английски?
Тук има превод на английски. Simple Smile

Мерси  Simple Smile. С английски се оправям.

# 438
  • София
плюши, книгата "Израел", ако не ме лъже паметта е от аврам, ицхак и яков, та до наши дни (или до дните, в които е завършена самата книга по-точно). в момента не ми е под ръка, нито един от двата екземпляра, с които разполагам, но другата седмица ще мога по-точно да ти кажа, ако те интересува Simple Smile

# 439
^ Супер, благодаря, ще чакам! Hug
Наистина изглежда доста подробна, снощи я гледах в един сайт и май беше към 800 стр.

Отивам да спя, лека нощ на всички! Peace

# 440
  • Някъде там...
Честит празник на всички деца  Hug

# 441
  • T"A
Честит първи юни   ura  costumed034 newsm18

Бубе, вие ли бяхте вадили апостил с Интернет поръчка?
Как си го издействахте?

Искам да подготвя документите на бебето за българско гражданство, обаче не знам дали ще можем да отскочим до Ерусалим в близките седмици  Confused

Извинявам се, че така накратко се включвам, но ни е първи ден без таткото вкъщи и още не съм си изградила рутина, та правя нещата едно през друго...  Blush

Катастрофа, има други хора със същата фамилия, но не и тези, които вие търсите  Confused Като имам време, ще направя отново преглед  Peace Вие сигурни ли сте, че не са си сменили имената (тук имигрантите често го правят) и че за всички тези години са останали в Ерусалим?

# 442
  • Някъде там...
Ментуш, като се върне мъжо ще го питам, но той така или иначе не го получи и пътува до там  Tired

# 443
Честит първи юни на всички деца, също така и на всички запазили детското в себе си  1crib.

Ментуш, защо бързаш толкова. Бих те посъветвала ако не ти е спешно да почакаш. Дори и да решите да пътувате може с даркон. Аз извадих БГ гражданство на децата съответно на 2г. и 3 г.
Успех със справянето, занам че бъричко ще свикнете двемета самички. Сър Ментов сигурно не е могъл изобщо да работи от мисли за вас  Grinning. Как е Йоави, плачка ли още така?

Седмицата на книгата е наточила съм се на голям пазар, но да видим кога ще стигна.
 Tired  ooooh!  Tired

# 444
  • Някъде там...
Ментуш, моя бързо забравящ съпруг си спомня само, че е изпратил документа вътре си плик с обратен адрес, но точно на какъв адрес няма идея...Отнемало много време та се ядосал и отишъл на място, с две думи не помни нищо  Tired Защо не провериш в сайта им?

# 445
Здравейте, здравейте Simple Smile Ето ме и мен пак Simple Smile

Честит празник на всички дечица, на всички запазили детското в себе си и на децата на всички мами тук Simple Smile Да са ви живи и здрави и все засмени  Hug

Бубе и на теб честито, че най-сетне всичко се оправи  Hug Hug Hug

Аз най-сетне имам време за нещо Simple Smile След балове и гости и всичко друго, сега малко свободно време Simple Smile Малко гледам да ходя насам натам, за да се разсея, че го няма мъжа Sad
Днес си видях и резултатите от матурите - доволна съм Simple Smile Сега остана само да подам документи за университета и после да се запиша Simple Smile Пу пу дано да е на първо класиране, че по - рано да се заминава за Израел  Laughing Laughing Laughing
   Колкото до бала ми - мина прекрасно, но като че ли по-хубавото беше, че любимия беше до мен Simple Smile Снимки, мисля че , повечето от вас видяха вече във фейса Simple Smile Ще кача още, но чакам да ми пратят още други хора и тогава - скоро ще е Simple Smile
  Ако нещо съм изпуснала, се извинявам - не бях много в час с форума тези дни, то разбираемо де  Embarassed Embarassed Embarassed
  Иначе за книгите, аз сега чета - http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=15191 , доста интересно е като за начало и за сега има доста неща свързани с юдаизма Simple Smile Ако някой го е чел да свирка Simple Smile

Hug Hug Hug Hug  bouquet

# 446
  • София-България, Израел - където си поискам
Здравейте от мен Laughing вчера се върнахме от Италия, беше страхотно Peace изкарахме си чудесно Laughing
днес беше тържеството за завършването на 4-ти клас на Стефи, завърши с пълно 6  Heart Eyes.
Бубе, добри новини от теб Peace много се радвам Hug.
Мента, Бг паспорт трябва да се извади най-късно до годинка на детето ,после може да има проблем.Добре е да задвижите нещата Peace
на всички много Hug Hug Hug Hug Hug.
Тези дни ще кача снимки Wink.

# 447
  • T"A
Бубе, проверих в сайта гов.ил, но ненамереих каквото търсих  Confused може би в бързината съм пропуснала да прочета нещо, че сега всичко набързо преглеждам  Confused Обаче така като чета, май накрая ще отскочим на място да свършим тази работа  Rolling Eyes

Мерси на всички за отговорите  Hug Аз исках ЕГН да извадим сега, а от тук ще си пътуваме с израелски паспорт (без него не можем, де). Български международен паспорт мислих да извадим на място, когато отидем в България. Израелския трябваше да го извадим още миналата седмица, но мисията се провали поради невъзможност да представим паспортна снимка - Йоав отказа да се снима във фотото, а фотото отказа да ни извади снимките, направени вкъщи  Rolling Eyes

Между другото - посолството ни в Тел Авив от упълномощениите да вадят документи ли е или не? Понеже разбрах, че някои посолства вадят паспорти (по бърза процедура, не както беше някога да се чака с месеци)...  Thinking

Илка, Ида "знае" ли, че ще си имате бебе?

Пърпли, Жаки, хубави преживявания сте имали  Grinning

Аз само искам да спя. Непробудно, дълго, дълбоко.  Crazy
В краен случай и чаша кафе би ме оправила. Но не би...

# 448
Цитат
Между другото - посолството ни в Тел Авив от упълномощениите да вадят документи ли е или не? Понеже разбрах, че някои посолства вадят паспорти (по бърза процедура, не както беше някога да се чака с месеци)... 

Menta, можеш да извадиш паспорт и в нашето посолство, но първо трябва в Б-ия да му извадят ЕГН доколкото съм чувала от разговори в посолството. Паспортите ги правят бързо, но това са старите, а не новите с биометрични данни. Според мен е хубаво да поизчакате и да му извадите направо с биометрични, а не два пъти. Аз мислех да си вадя сега, но е просто невъзможно, голяма лудница е ooooh!
     Пърпли, честито завършване и успех в кандидатсването.   bouquet
    На всички Hug

# 449
  • Някъде там...
Със сигурност нашето посолство не издава вече паспорти, първо спряха да приемат поръчки за нови, после за удължаване и накрая преустановиха всякаква работа  Tired
Аз днес си получих личната карта, от днешна дата броим 3 години и мога да кандидаствам за гражданство  Thinking
Хубав ден ви желая, аз съм вирусна и прекарвам основно времето в изхвърляне на течности през устата  Sick

Общи условия

Активация на акаунт