Израел-50

• 59 830
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • T"A
Ще звънна, обещавам   bouquet  Hug  bouquet Много сте ми залипсвали  Hug

На мен в жегите ми е много трудно сега, защото заради кърменето се потя като кобила  Blush

Забравих да ви се похваля, че бебокът вече е български гражданин  Hug На Ментов му е много смешно, че в българския акт на раждане на Йойо са написали и неговото име като бащино, каза, че сега ги реди едни дълги имена все едно е арабче  Laughing

Мимкис, вие решили ли сте кои ще са двете гражданства, които ще вземе вашето бебоче? Нали имате избор между израелско, българско и сръбско, но три май няма да може...

# 631
  • Някъде там...
Ментуш, а сложиха ли ОВ накрая  Mr. Green И вие ми липсвате в частност малкия  Blush

# 632
Здравеите на всички:)Аз съм съвсем нова тук и може би съм изпуснала нещо свързано с темата за която ще ви питам Blush
Много съм притеснена и ви моля за съвет!
Имам брак с израелски гражданин от 2 месеца,но живеем в Германия.Та решихме да се преместим в Израел,даже и билети взехме за Септември.Проблема е че ме е страх дали ще ме пуснат в страната или може да саздадат проблеми SadКонсълтирахме се с посолства,ровихме из нета,питахме адвокат и всеки дава различно инфо:(Брака ни не е регистриран в Израел.но имам свидетелството с апостил,как да процедирам,да замина и там да уредим всичко или как?Лошото е че пътуваме на 2 септември и нямаме много време!Просто моля,ако някои знае стапките,които да предприема моля да ми отговори,по възможност по-скоро!Забравих да спомена че от 28 март до 14 юни бях в Израел,тоест към края на август изтичат 6 месеца и започват дръгите 6 в които имам право на 90 дни престои.
Благодаря би предварително и очаквам мненията ви!До скоро!
Извинете за грешките но тази клавиатура ме обарква Blush

# 633
  • T"A
Проблема е че ме е страх дали ще ме пуснат в страната или може да саздадат проблеми Sad

Защо те е страх?  Thinking
Елате тук и пробвайте да си регистрирате брака, но имай предвид, че процедурата отнема време  Peace В Германия ли сте сключили брак? Тук трябва да преведете свидетелството на иврит и да преводът получава нотариална заверка. С този документ се ходи във Вътрешното м-во, за да се регистрира брака.

Борянчето може да обясни, на нея хем и е по-пресно, хем процедурата я направиха успешно  Hug

Бубе, представяш ли си наистина да бяха сложили -ов накрая  Laughing То по-добре едно ОФФ  Mr. Green
Голяма блейка съм!  Бубе, със здраве да си ползваш новия компютър и много успехи да жънеш с него bouquet Убедена съм, че бързо ще свикнеш с клавиатурата Wink Нищо не мой' да ти се опъне Mr. Green

Мимкис, малкия не го излагам на слънце... не че успявам съвсем да го предпазя, но избягвам  Peace (това във връзка с плажа).... И от М-во на здравеопазването е такава препоръката за бебета до 6-я месец (а според кожните лекари и по-нататък). Ти ще видиш, но на него му е много нежна и бяла кожата, не си заслужава рискът  Peace Имаме и крем, но и с него е добре да се внимава и да не се маже твърде много, въпреки че внимателно му избирам козметиката, но казват, че напълно безвреден крем против слънце няма...  Confused От тази гледна точка - има си предимства, че ще раждаш есента и тези грижи малко или много ще са ти спестени в началото  Hug
Ще се свържа и с теб, за да се уговорим   bouquet

Подписът ми ме подсеща - бебчето ми е вече на 3 месеца - голямо момче!!!

# 634
Veselana72, само веднъж ли си посещавала Израел? Каква виза или печат ти сложиха първия път и сама ли пътува? Това са все важни аспекти Peace Хубаво е сега като идвате задължително да сте двамата или да имаш всички документи и да обясниш къде и при кого отиваш. Първия път не те ли питаха такива неща? Не е нужно да се паникьосваш, това са съвсем рутинни въпроси и трябва да си спокойна колкото и да се наложи да чакаш Peace И в допълнение да отбележа,че не е само в Израел такава процедурата и в Америка е подобна Peace
     Свидетелството за брак е хубаво да се преведе тук, но ако вече сте го превели, първо проверете дали ще ви го признаят. След като дойдете тук и одобрят брака ви, тепърва започва бюрокрацията и са ти нужни много документи. Като стигнете до там аз и Боряна ще обясняваме като "най-пресни" минали по този път. Аз по по-бавния Crazy и по-тежкия, въпрос и на късмет  Peace
       Ментуш, аз забравих да отбележа, че бебоците ги водят след 18ч. на плажа, вече почти няма слънце по това време. Аз също ходя тогава и се пазя от слънцето през деня, като излизам се екипирам задължително с шапка, очила, по-дълги ръкавчета блузи и се мажа с висок фактор. Пак ми излезе едно малко петънце, но забелязвам, че изчезва.  Grinning Относно раждането през есента, аз съм в чуденка дали трябва да се купува овлажнител за въздух, ние сме до морето и все си мисля, че и есента си е влажно Thinking?
       Буабале, хайде изкарвай курсовете за шофиране, дет се вика за 20 мин. с кола и си на плажа при нас  Party
     Другите бременни се изгубиха нещо Rolling Eyes
Цитат
Мимкис, вие решили ли сте кои ще са двете гражданства, които ще вземе вашето бебоче? Нали имате избор между израелско, българско и сръбско, но три май няма да може...
 Почти забравих да отговоря Blush. Може да получи и трите, но сръбското ще е най-накрая, защото и там е малко заплетено. Не са ни признали още брака, защото мъжа ми се е женил с израелския си паспорт, а те искат да се добави и сръбския, но в БГ е забранено с 2 паспорта да се жениш, а и не сме подписали(Б-ия де) някаква Вършавска конвенция за докумнети и т.н и т.н. и пак поредните глупости Tired Може 3, защото Сърбия не е в европейския съюз Peace Наша позната има френски, израелски и американски( майка и е французойка, баща и американски евреин). Бюрокрация навсякъде, само търпение да имаме да се занимаваме Tired
    Ох, прекалих с писането Whistling

Цитат
Подписът ми ме подсеща - бебчето ми е вече на 3 месеца - голямо момче!!!

Честито, многоо да се слушате и да растете здрави и усмихнати   Hug
   Ох, няколко пъти редактирам, че все нещо забравям Crazy

# 635
Здравейте и добро утро на всички! Много благодаря за бързите отговори!
Брака ни е сключен в Кипар,но дойдохме  Германия поради ред причини,и сега решихме че ще е по-добре да се преместим в Израел Simple SmileКогато бях в Израел през Март,влязох без виза,защото БГ пътъват без виза с право на престои 90 дни.Удариха ми печат в който пише 90 дни,питаха ме при кого отивам и от каде го познавам и влязох.Аз излязох преди изтичане на срока така че не сам имала проблеми WinkУдариха ми печат бордер контрол и това беше!
Де да знам зашто ме е страх,адвокати казват,че сам трябвало да имам покана от него и да я чакам тази покана изван страната,но пак после викат "но ти си от БГ така че можеш да влезеш без виза",изобшто всчкакави легенди,някой ме съветват да не казваме на границата,защо отиваме,защото ако разберели, че се каня да остана можело да не ме пуснат Confused
Изобщо много объркано и наистина ме е страх,защото си представям какво ли не:(Sad
А знаете ли случайно преводач,или те на място дават списак със заклети преводачи?
Това е цялата история,така че ще съм много благодарна за насоки,защото вече откачам от нерви, а и датата на пътуването наближава!Мерси предварително! Simple Smile

# 636
P.S Забравих да кажа,че сама пътувах за Израел,стоях около 2.5 месеца и излязох от Израел с мъжа ми(още ми беше приятел Simple Smile)Да само веднъж съм била в страната.

# 637
Veselana72, сега пак ли ще пътуваш сама? Ако се притесняваш толкова, има резон съвета, който са ти дали да минеш първо през посолството с документите и да ти напише той и покана. Ние със съпруга ми пътувахме заедно след сватбата. От къде ще пътуваш от Б-ия или от Германия? Ако си в Б-ия- в София мога да ти препоръчам агенция, с която посолството работи и на нас ни признаха превода от там, ако е от Кипър свидетелството би трябвало да е на английски, мисля, че и на английски ще ви го приемат в началото, но ще поискат и иврит превод. Преводачи тук има, но списък никой не ти дава, Боряна може да ти помогне с инфо за преводачи, аз не съм превеждала тук Peace
    По принцип е по-сигурно съпругът ти да напише покана или писмо, или незнам каква е процедурата, ако пътуваш без него. По-добре попитай в посолството или той да попита във Вътрешно министерство тук. Не казвам, че и като турист няма да те пуснат, но може повече да те разпитват и размотават Peace

# 638
Mimkis здравей:)Не няма да пътувам сама,с мъжа ми ще бъда.Ние сме заедно в Германия:)Току що той разговаря с израелското посолство тук в Германия и те почти нищо не знаят Rolling EyesОффф както и да е...тръгваме на 2 пак дано всичко мине ок....Вие като сте пътували със съпруга ти,на границата как мина,питаха ли ви нещо,вие какво им казахте?
Задавам много въпроси за да знам и аз как да процедирам,все пак сте минали по този път Simple Smile
Защото съм чувала че могат да не те пуснат ако кажеш,че смяташ да останеш...но то пък нали сме семейство как така няма да ме пуснат...охххх направо тука се здухваме от ровене в нета,телефони по посолства и адвокати и всеки горе-долу знае нещо, ама не съвсем Confused

# 639
Veselana72, щом си със съпруга ти, притесненията са излишни Peace Най-много да поискат да видят свидетелството за брак. На нас не са ни го искали, съпруга ми само каза, че сме женени и това е. Остави го него да говори, ако ви задават въпроси, ти само ако специално те питат Peace Той си е роден в Израел или е от български произход?Дълго време ли е извън Израел? Какъвто и да случая не мисля, че имате повод за притеснение. Като пристигнете дори да ти дадат виза за месец( някой път го правят) след това ще я продължите във Вътрешно министерство. Плаща се около 30 евро. Успех и савланут( спокойно).

# 640
Привет мривет от една отпускарка  Grinning! Друг живот живея направо! Хойкаме като отвързани.

Честити три месеца на ЙО-йо! Четвърт година е това- сиба за месиба, пък и вече двоен гражадин  Hug!
Хубаво правите, че се криете от слънцето. Мадлен как изгоря преди два дена - не е за разправяне, и то в Балкана, на не повече от 27 градуса. Точно под окото не съм я мазнала добре с крем и една ивица около сантиметър почервеня и стана на рана. А колко почеря цялата е друг въпрос.
Поне се нагледахме на дъжд и зеленина, как се диша и как се спи там не е истина. Като се пенсионирам живот и здраве ще се преселя в гората  Laughing.

Буб, честит лаптоп, само успехи да жънеш с него!

Veselana72, на добър час, щом ще сте заедно не вярвам да имате проблем.

Ментуш, кога идвате на сам, дали ще успеем да се засечем?!

# 641
  • София-България, Израел - където си поискам
Честита 3-та месечинка на Йойо  Laughing.
Мимкис, как си ти? още мъничко остана, да минат жегите и после по бива Laughing. Тези есените и зимни дни в Израел по-лесно се гледат бебоци,не е жега, не е и студено.Помня,че беше супер времето, като гледах Роби Peace
Бубе, честит ти лаптоп със здраве да го ползваш Peace
Тали, чакам да се обадиш , като си в София Wink

# 642
  • Някъде там...
Такааа нека аз напияа каквото ще пиша за да успокоя девойката пък после ще и чета  Blush
Значи: Аз стоях в Израел 3 месеца, влязох сама в страната и след трите месеца излязох също сама.Мъж ми дойде в Бг и сключихме брак.От излизането ми и връщането ми имаше 2 месеца.Бях си превела свидетелството за брак в Бг (превода не ми го признаха от Мисрад аПним-Афула) сключихме брак в Бг.Навлизане в държавата ми оставаха 10 дни до края на предната виза, което по принцип означава проблем (така си мислех де) Влязохме с мъжо и аз като трябваше да мина емиграционните младежа се хвана за главата( имам хиляди влизания и излизания от държавата понеже работих на кораб, плюс това имах и един отказа да вляза)Та ме пратиха веднага в Мисрад аПним на летището.Чаках малко и влязохме с мъжо в офиса.Там обяснихме ситуацията, показахме преведеното свидетелство, аз гледах тъпо и се пулих (понеже те говориха иврит а аз не вдявах нищо) Крайния резултат е нова 3 месечна виза и пожелание за бързо подреждане на докуметните  Peace
Надявам се, че това мое подрооообно обяснение ще те успокои и ще влезеш усмихната в Израел  Hug
Отивам да чета сега  Blush

# 643
  • T"A
А знаете ли случайно преводач,или те на място дават списак със заклети преводачи?

Аз си превеждах акта за раждане от български и съответно ни трябваше нотариус-преводач, който знае български. Същият беше случаят и на Борянчето (тя ще разкаже по-подробно, когато има време  Peace). Но твоят акт, доколкото разбирам, е на английски, нали?

Имам приятелка, която се омъжи в Кипър преди години, ще я питам дали си е превеждала документа от там  Peace
Но нотариуси с английски има много, ей, на, от просто търсене в нета: резултатите

някой ме съветват да не казваме на границата,защо отиваме,защото ако разберели, че се каня да остана можело да не ме пуснат Confused

Ти недей да им казваш каквото не те питат  Wink Примерно те ще те питат каква е целта на посещението, кажи, че гостувате на роднини на мъжа ти (примерно), а не какви са ви плановете за вбъдеще (т.е. да останете тук)  Wink Мъжът ми все ми казва, че предоставям твърде много информация, а не трябва  Thinking Това, че искаш да останеш, не ти е работа да го казваш на граничните, ами после във вътрешното м-во, когато искаш да ти дадат виза за продължителен престой Wink

Като се пенсионирам живот и здраве ще се преселя в гората  Laughing

Joy И аз вирея на зелено... и мечтая за гори и планини, само да не е зима...  Whistling
На 20 трябва да сме в София, освен ако Йоав не побърка пилотите със своя рев и те не решат да го върнат в Обетованата земя докато кротяса  Mr. Green

Thinking Смятах нещо, че с теб точно се разминаваме за малко...

Мерси за честитките  Hug Месиба не планираме, но няколко часа без дундуркане, носене на ръце или бутане на количка биха били истински празник. Извратила съм се, знам. Ето, например - ходя на зъболекар и смятам времето там като един вид quality time да съм насаме със себе си. Доживях да чакам с нетърпение часа си при зъболекаря  Laughing

Ааааа, ето, че и Бубето е писала.
Хайде, чао, аз откривам ново полувреме в днешния хубав ден...  Hug

# 644
Цитат
Мимкис, как си ти? още мъничко остана, да минат жегите и после по бива . Тези есените и зимни дни в Израел по-лесно се гледат бебоци,не е жега, не е и студено.Помня,че беше супер времето, като гледах Роби
Мерси, Жаки добре съм, вече привикнах към жегите, но бебока явно не се чувства комфортно, подобно на Йойо си смени графика и сега по цяла нощ ме рита, а по цял ден спи Crazy Вие как сте?  На море ще ходите ли? Значи Роби е есенно бебе Grinning, много са пораснали твоите дечица, аз всъщност съм виждала само Роби, и той се променил Grinning
      А , да не забравя, един въпрос към теб от професионално естество, че не намирам точно инфо в нета. На минималната заплата отдръжките как са работодател спрямо работник? 280 е минималната нали? Смисъл колко се получава чисто при минимална и колко се отдържа за сметка на работника?
      Борянка, като се начетеш пиши какво направи с дипломата Peace

Общи условия

Активация на акаунт