Израел-50

• 59 816
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • София

Да де ама аз нещо заглавието него схванах. В кои точно лаборатории да ходим и защо ? Аз лично съм убеден, че не съм още ГМО.  Laughing

# 661
  Извинявам се за спама в темата и благодая и тук на Жаки и Дядо Хаджи за отзивчивостта  bouquet
      Жаки, Шимон Перес е забележителен, политик за пример и заедно с Рабин постигнаха много, но за съжаление днешните политически лидери, вървят в друга посока, а не по техните стъпки Peace
     ПП. Бойко Борисов още като кмет посещаваше Израел и на празници съм го виждала не веднъж в софийската синагога
     Ето и от тукашната преса за посещението http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=179906

# 662
  • На дивана, под юргана
Я вижте каква чаша е проектирал един израелски студент: http://citybuildhome.bg/article/sianka/10942

# 663
  • T"A
Ето няколко снимки да не кажете, че съм ви изоставил без материал за гледане: http://mitko007.snimka.bg/children/lyato-2010.507702.20034716

Shocked Тигър, кое е това дете? Къде е Валери, какво направихте с него? Сменихте го за друго дете ли?   Thinking

Мимкисче, много разхвърляно ти отговарям, ще ме прощаваш  Blush
Нямаме овлажнител на въздух, но го изсушаваме (въздуха) с климатик...  Simple Smile За зимата знам, че е най-добре да се отоплява с радиатор, ние още не сме си взели обаче (то и зимата не я очакваме скоро  Simple Smile), за банята ще вземем един със сигурност  Peace

Има промяна в програмата ни - лелята, при която трябваше да гостуваме, развъжда вируси  Sad тъй че няма да пътуваме утре, обаче в събота гостито няма да ви се размине, очаквайте ни  Mr. Green На Бубето телефона го имам, на Мимкис - не. Утре ще ви звъня, за да се уговорим.

Веселана, не съм забравила да питам за превода от английски на брачното свидетелство, но просто нямах възможност... Ще гледам да го направя тези дни  Peace
Я, разкажи за автобуса с двойките за женене, интересно ми е  Flutter

П.П. Ментов ми даде линк към снимки на чакали като тези, които живеят на хълма, буквално на 50м от къщата (снимката обаче е направена някъде из горите, не при нас), бързам да споделя: http://www.shlomi-group.com/forum/index.php?showtopic=58100&hl=
Освен тези два, които аз видях, той е видял един до кофата за боклук  Shocked

# 664
  • Някъде там...
Цаниии,
Честит рожден ден, много успехи ти пожелавам и приятно изкарване!Наздраве  newsm24

# 665
Здравеите и добро ътро моми4етаа:)Надявам се днес да бъде прекрасен ден за всички!!  bouquet
Искам вече в Израееееллл Cry,писна ми от тези дъждове и студове....а и кво да ви кажа всичко е студено тука Tired
Хехе ок Ментичка ще разкажа за уникалния автобус!
Само да ти кажа не се притеснявай,когато успееш да питаш,тогава,няма проблеми....а знаеш ли как седи въпроса с  БГ дипломите,дали ги признават,аз сам заваршила СУ и там ми казаха, че се признава даже и в Америка,обаче свекър ми вчера каза, че не е сигурен и можело да се наложи отново да уча или поне някакви курсове допълнителни newsm78...нямам идея! А аа и исках да питам за улпан,колко струва,щото може би аз ще си го плащам, а и към кои да се обърна за инфо там на място?
Та сега за буса....значи ние се оженихме в Кипър,с помоща на една туристическа агенция в Хайфа,тя ъреди всичко и самолетни билети и хотел в Кипър и свидетелства 3 на брои с апостил...бе изобщо много сме доволни....вярно че излезе скъпо,но пък сам да го организираш това е кошмар....Та пътуваики си мислихме че сме само ние,на летището трябваше да ни чака човек от тукашния филиал,който в последствие ни стана свидетел:)Simple SmileТа пристигнахме в Кипър и каква беше изненадата ни,когато видчхме над 15 двойки като нас Laughing Laughing ShockedТа доиде жената,каза ни да я следваме и ни закара до автобуса,пълен автобус ви казвам,повечето бчха руснаци,от там право в кметството,всяка двоика мина през кмета или там какъвто се води за да преглрда докъментите и да разреши брака,след което чакаш си реда за церемонията,която беше наистина хубаво направена,нищо че ние се оженихме по къси панталонки  Laughing ,дадоха но сувенири за спомен,свидетелството и от там в хотела,и след 3 часа донесоха свидетелствата легализирани с апостил!Абе наистина много беше добре,много сме доволни с мъжа ми!
Та това е историята,мога да ви уверя че има много такива агенций и има много клиенти,направо то това си е всекидневие в тази община.
Та ако някой реши да се жени по този начин,или просто може само по този Wink да знае че всичко е супер:)
Айде за сега чао момичета,всичко най-розово и до скоро!

# 666
Оооххх много грешки имам, ама тази клавиатура хич не мога да и свикна Embarassed Rolling Eyes

# 667
  • София-България, Израел - където си поискам
Цани, ако ни четеш - Честит рожден ден!Само хубави неща да ти се случват!
Честит рожден и на Аничка- баничка Heart Eyes да расте все така весело и щастливо дете!Танче, всичко най-хубаво  желая на цялото ви семейство  bouquet
Веселана72, весело е било на сватбата ви Laughing и аз не бях чувала за толкова много двойки на куп да пътуват за да сключат брак Heart Eyes
Мимкис, ти как си? расте ли коремчето Simple Smile
Отдавна не са се включвали много девойки Wink надявам се да са добре Peace
На всички Hug Hug Hug

# 668
  • Някъде там...
Да ви се похваля  Mr. Green
Аз имах скъпи гости  Heart Eyes Семейство Ментови ме посетиха а малкия Миш миш накрая ме дари с усмивка  Heart Eyes
Мимкис, очаквах и вие да дойдете да видя коремчето, но поканата е отворена и винаги когато пожелаете сте добре дошли  Hug
Поканата е отворена и за всички останали  Hug
Хубав ден ви пожелавам   bouquet

# 669
  • София
...
Поканата е отворена и за всички останали  Hug
...

С метрото стига ли се до вас ?  newsm62

# 670
  • Някъде там...
С метрото стига ли се до вас ?  newsm62

Ааа не, не се стига  Naughty Дядо Хаджи, до кое село можеш да стигнеш с метро  Joy Да напомням ли, че аз живея на село  Thinking Пробвай обаче с конски впряг ама морски кончета, че по суша няма как  Crazy

# 671
  Честито на патерици на Аничка на Танчето! Щастливо детство на малката принцеса!
   ЧРД на патерици и на Цанитка  bouquet
     Veselana72, дипломите от СУ се признават, но във всички случай ще се наложи да държиш поне един изпит заради езика Peace Можеш да си подготвиш дипломата в БГ, както съм и писала по напред в темата и да си я преведеш и легализираш тук, но печата от МОН няма как от тук Peace
    Жаки, расте ми коремчето всеки ден, но на килограми промяна няма, 8-9 като 9-ия все ми изчезва в рамките на ден-два, предполагам,че е заради жегите така и огромното количество вода, което пия newsm78
    Бубе, ние два дни се мотахме по бебешки магазини, Икеа и т.н. дори и вчера до 2-3 обикаляхме Crazy, Ментови ни посетиха и нас, Йойо беше за първи път на плаж Flutter, нищо че спеше, пак се брои Laughing А вие кога ще дойдете да поплажувате, вземете свеки и тя поплажува и да ви докара.

# 672
  • T"A
Честити да са рождените дни на Цани и на Аничка-баничка  Hug  bouquet Hug Много здраве и усмивки!!!

Ние вчера си изкарахме един страхотен ден - на гости при Бубето и при Мимкис   Party Heart Eyes

Бубе, Ментов е пристрастен към кекса ти  Mr. Green не стига, че изяде може би половината доза, която беше направила (а дали не и повече), ами като се прибрахме още си спомня с умиление за него  Grinning Винаги ми е толкова хубаво да се виждам с теб   bouquet

Мимкис изглежда страхотно, бременността много я е разхубавила, така се зарадвах на тумбака  Wink Мимкис, определено си личи, че не си качила килограми, много стройна ми се стори, предвид г. седмиците  Grinning
А живеете в райско кътче, влюбих се в кибуца ви  Hug
И като съм тръгнала с клюките - страшно симпатичен съпруг си имаш, удоволствие беше да се запозная с него.   Party

Весела, дипломата за бакалавърска степен я дадох тук за превод и нотариална заверка (вкл. и приложението с описание на хорариума... академична справка ли се казваше? те си знаят в университетите какво да ти дадат, като им кажеш, че е за чужбина) - но не помня дали беше заради изискване за кандидатстването ми тук в израелски университет или заради признаването на академичното образование от МО в Израел  Thinking От България е хубаво да си носиш всички тези документи с апостил  Peace Аз имах и превод на английски със заверка, но тук това не го признават, беше излишен разход...

Виж тук (по-просто е, отколкото изглежда  Peace)

Това не би било достатъчно, за да си практикуваш професията обаче - естествено, зависи и от професията, но в повечето случаи се държи изпит, който ти дава един вид разрешително  Peace

Party Party Party  Днес бях на разходка с новата бебеносилка и съм много хепи  Mr. Green
http://minsa.co.il/yamo
Вчера не посмях на дълго гости да експериментирам и за това си взех стария слинг, с който имаме повече опит:
http://minsa.co.il/safy-rings

# 673
  • Някъде там...
Ментуш, това новото прилича на онези едновремешните кенгура, нещо подобно ли е?Аз с моята бедна фантазия ми е трудно да си го представя  Rolling Eyes Рецептата за кекса съм я писала в готварската  Blush Като спи Мишмиш може да изненадаш половинката  Grinning
Мимкис, за дипломата за средно образование посолството се занимава да мине и през МОН...Незнам дали има разлика с дипломата от университетите  Rolling Eyes А вие като обикаляте така....лекинко що не свиете и към наше село я???
Лягам аз да поспя, че бях детегледачка в ранни зори и храних беборана със смачкан банан и с лъжица  Crazy

# 674
Цитат
Мимкис, за дипломата за средно образование посолството се занимава да мине и през МОН...Незнам дали има разлика с дипломата от университетите 

Борянка сигурна ли си, че си разбрала правилно Thinking Малко ми е странно да се предлага такава услуга, защото би трябвало някой от Външно министерството да ти носи дипломата на нотариус(първо се носи на нотариус да завери копието на дипломата, което е 25лв) и след това в МОН(също имаш някаква такса) и след това чак отива във Външно, досега не съм чувала те да правят заверка, отнасяща се до до друго министерство,от тях освен апостил и заверка на подпис друго незнам да предлагат. Според мен това ще струва невероятно много ако наистина имат такава услуга Peace 
     ПП. Мерси за поканата, и вие сте добре дошли при нас:hug:
    Мента, толкова комплименти, че се изчервих Blush Grinning
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт