Документи за инвитро

• 3 504
  • 2
  •   1
Отговори
 Здравейте, както повечето членове на този прекрасен форум, така и аз за съжаление имам проблем.  На 29 години съм, от Русе. След почти три годишни опити за забременяване, реших да потърся експертно мнение. Оказа се, че тук има само един лекар, който се занимава сериозно с тези проблеми. След като ми направи необходимите изследвания- хормони, снимка на тръби, фуликул-метрии...., дойде ред и на спермограмата- прати ни в лаборатория " Здраве ", където резултатът беше абсолютно неразбираем / поне за нас /, но мнението на доктора беше: " Заминавайте веднага в София да подавате документи за инвитро, че няма време..." Направо ни изстреля?! И ние, като хора, които не са очаквали да имат чак такъв проблем, доста се поуплашихме и решихме веднага да вземем мерки  т.е. отидохме в София в Клиника " Малинов " - ЦРЗ " Надежда " И там изненада- оказа се, че с тази спермограма сме за никъде, там на място направихме нова, разширена- по Крюгер, обаче тя не стига за подаване на документи, трябва още една от друг инвитро център, която да е с поне един месец разлика от първата- в нашия случай от втората. Значи неможем да подадем документи без такива изследвания. После пък се оказа, че за да се кандидатства по програмата трябва да си български гражданин- аз съм от руски произход, но съм родена в България и целият ми живот е минал тук, единият ми родител е българин. Подадох документи за  българско гражданство преди 5 години и от около месец официално съм българка и вече си чакам личната карта... Въпросът ми е какви точно документи трябва да имам за да кандидатствам по тази програма и пречи ли ми това, че отскоро имам бг паспорт? Предварително благодаря на всички, които биха се включили с мнение по въпроса.

# 1
  • хасково
Ако попитате в здравната каса във вашия град,от там трябва да ви дадат тази информация.Но мисля че първо вие трябва да сте на ясно какво точно ще се прави,а това ще ви кажат лекарите след завършване на изследванията.Алтернативата е вероятно икси

# 2
  • София
Не се ходи до здравна каса.
Ето тук има информация какво ти трябва за кандидатстване:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464966.0

Общи условия

Активация на акаунт