Миете ли си косата всеки ден?

• 34 825
  • 375
  •   1
Отговори
# 60
Охх, ще се гътна от смях с вас  Joy
То и аз, особено като се има предвид, че в крайна сметка се стига до едини същи извод - косата да се мие, когато има нужда. Ама какво да ни правиш - жени!  hahaha

# 61
  • София
Ами самият факт, че киснем точно в този подфорум е достатъчно показателен за това, че явно не сме повлекани, даже напротив - повечето сме маниачки на тема външен вид и надали ще се пуснем с мазни и миризливи коси по улицата  Laughing

# 62
В случая мен точно това ме подразни, че се слага равенство между мърла и жена, която не мие косата си ежедневно. Ами, живея в достатъчно чист град, за да мога да си мия косата средно на два дни.  Казвам средно, защото зависи от още различни обстоятелства - дали водя обичайния си начин на живот (от обичайното ми обкръжение никой не пуши), или съм попаднала в обстановка с цигарен дим, дали е бил горещ денят или студен (като вторите преобладават), дали съм използвала подходящия шампоан или не... А че давам примери със себе си и собствената си коса, е много ясно - няма да говоря от името на комшийката, я. Но ако това се възприема като "гузен негонен бяга", ок, нямам против!  Wink

# 63
  • В полите на Пирин планина
Според мен не е  нужно да се спори по темата. Има много сухи коси, които нямат нужда от миене повече от 1-2 пъти в седмицата.

asja мерси за комплимента за косата ми - никога не съм се боядисвала. Не се суша със сушоар, защото от него ми горят краищата - косата ми е много тънка, но поне е чуплива и си застава добре без сушене.

Единственото, което не подкрепям е да се ходи с мръсна коса, за да не стане още по-мазна - не съм забелязала подобно нещо.

# 64
И моята коса е доста мазна, но е чуплива и сравнително гъста и си позволявам да я мия през ден и то вечер преди да си легна! Случвало се е да я мия по-рядко, но и по-често! Лятото ако ходя на море, басейн задължително я мия всеки ден!   bouquet

# 65
Как успявате да си изправяте косите сами с четка и сешоар Rolling Eyes Thinking Аз съм с чуплива коса, по принцип я донакъдрям или с дифузер или с ролки или най-често си я оставям така да изсъхне докато спя. Но понякога ми се иска да я изправя, преса не ползвам, само събира прах в шкафа, купих си и една изправяща четка сешоар на Rowenta специално да се изправям, но не ми се получава Confused Аз ли съм с две леви ръце, не правя нещо както трябва ли, но изобщо не мога да се изправям сама на мойта си коса, ръцете ми откапват като почна Tired Вие как го правите?

# 66
Аз също имам такава четка на Ровента, и аз не се справям. Мисля, че проблема е в това, че косата ми е по-дълга и не мога сама да изпъна косата, за да се изправи. Пробвала съм доста пъти, но нищо не става, а ръцете ми капват от умора. За съжаление не съм пробвала да изправя някоя приятелка, да знам тази четка дали въобще върши някаква работа. Но аз не мога и с преса да се изправя, ефекта е по-голям отколкото с четката, но косата пак е чуплива на края!  newsm78
Може проблема да е в моите леви ръце, а не в дължината, но аз така се успокоявам!  Mr. Green

# 67
  • София
Моето решение е изправящ сешоар на Браун.

# 68
Аз си мия косата абсолютно всеки ден, лятото може и по 2 пъти. Мразя усещането за мръсна коса .............. Всички около мен твърдят, че ще си съсипя косата, да съм я била миела по-рядко и т.н. Ежедневното миене се отразява перфектно на косата ми, даже расте по-бързо. Не зависимо от обстоятелствата всеки ден намирам начин да се изкъпя - дори след като родих, понеже раждах в МД и нямаше топла вода в отделението - аз ходих по другите отделения да проверявам къде има вода и им се примолвах да ме пуснат да се изкъпя, така всеки ден CrazyВсички много ми се чудеха, но аз прсто не мога да се търпя неизкъпана и с мръсна коса.

# 69
Това е някаква мания, пълен абсурд.
Мия я на 3-4 дни веднъж, че и по-рядко.
Няма коса, която да се нуждае от миене всеки ден. А ако има, то сами сте си го направили.

# 70
Фризьорката ми каза, че са глупости това, че като миеш по-рядко косата, се омазнява по-рядко. Ти си се и убедила, освен да си ходиш с мръсна коса, друго не се постига... Омазняването се определя в пубертета и оттам нататъка - това е - каквото и да правиш. И моят косъм е тънък, мия я през ден, но слагам пяна, лак и те помагат в деня, в който не я мия да си седи добре. Сега си взех на Клоран някакъв с коприва, пък да видим колко ще помогне...

# 71
Това е някаква мания, пълен абсурд.
Мия я на 3-4 дни веднъж, че и по-рядко.
Няма коса, която да се нуждае от миене всеки ден. А ако има, то сами сте си го направили.

Не е така, ама хич. Косата няма нужда от ежедневно миене - да, но ние говорим за мазен скалп. А това вече си е до кожа. Различните хора си имат различни проблеми с кожата - на някои е мазна, на други суха... а сигурно /надявам се/ всички си къпят тялото ежедневно  Mr. Green

# 72
Тялото да, но не всеки ден със сапун или душ-гел Wink

# 73
Искаш да кажеш, че някои дни се къпеш само с вода ли?

# 74
  • В полите на Пирин планина
С цел да не се изтощава косата може да се ползват шампоани с по-меки пенители, без SLES, да се разрежда шампоана с вода и да се слага от него само в корените, а надолу по самия косъм да се разпределя само пяната. Има и алтернативи за миене на косата по "бабински" - с хума, с жълтък и с китайски билки - например шикакай.

Общи условия

Активация на акаунт